1403-01-291403-02-08bool(false) 1403-01-291403-02-08bool(false) اجرای 11 بند سیاست مقاومتی در بخش کشاورزی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71696 تاریخ انتشار:  1395-03-27 - 05:45 تعداد بازدید:  448
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد:
اجرای 11 بند سیاست مقاومتی در بخش کشاورزی

نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه

اقتصادی

از آنجایی که در دهه گذشته کشاورزی محور توسعه‌ای استان قرار گرفته این بخش به لحاظ اقتصادی و اشتغال برای استان همدان اهمیت ویژه‌ای دارد. زیرا 29 درصد از میزان اشتغال استان را دربر می‌گیرد و 5/4درصد کل تولیدات کشاورزی کشور و 7/3 درصد ارزش‌افزوده این محصولات در استان همدان تولید می‌شود. طبق آمار، این بخش ارزش‌افزوده 29 درصدی در اقتصاد استان دارد و نسبت به سال‌های گذشته که 23 درصد بوده، 6 درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در نشست خبری خود ابتدا به هفته جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت که از ۲۱ تا ۲۷ خردادماه هفته جهادکشاورزی عنوان شده تا قدردان زحمات کشاورزان باشیم. سپس ادامه داد کشاورزی استان همدان از قطب‌های تولید کشور است.
 منصور رضوانی‌جلال با اعلام اینکه ۱۱ بند از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به جهاد کشاورزی مربوط می‌شود، بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی امسال باید ۱۱ میلیون و ۸۰۰ تن گندم، ۵۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی، 5 میلیون تن سیب‌زمینی، ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شیر، ۸۲۰ هزار تن گوشت قرمز، ۷۰۰ هزار تن حبوبات، 2 میلیون و ۲۰۰ تن گوشت مرغ و 3 میلیون تن جو باید در کشور تولید شود. که برای استان همدان نیز تولید ۴۲۰ هزار تن گندم هدف‌گذاری شده است و براساس پیش‌بینی‌ها بیش از ۵۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان استان همدان خریداری خواهد شد.
وی همچنین از هدف‌گذاری تولید ۸ هزار تن دانه‌های روغنی در استان همدان خبر داد و گفت: تولید ۱۶ هزار تن ذرت، ۲۸ هزار تن گوشت قرمز، ۹۶۰ هزار تن سیب‌زمینی و ۱۸۰ هزار تن جو از دیگر تعهدات بخش کشاورزی استان همدان در سالجاری محسوب می‌شود.
رضوانی‌جلال سپس با اشاره به کاهش ۱۹ درصدی بارندگی و تحریم‌های حاکم برکشور در سال گذشته افزود: با وجود این موارد میزان تولید بخش کشاورزی کشور 1/5 درصد افزایش یافت و براساس بررسی‌های صورت گرفته رتبه نخست را در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به دست آورد.
وی ادامه داد: در استان 8 محصول استراتژیک از جمله گندم، جو، سیب‌زمینی، ذرت، کلزا و علوفه دانه‌ای تولید می‌شود که به این محصولات اهمیت ویژه‌ای می‌دهیم و مشوق‌های حمایتی شاملشان می‌شود و محصولات دیگر شامل بسته‌های حمایتی نمی‌شوند.
رضوانی‌جلال همچنين درباره كشت محصولات پرآب‌بر و برنامه سازمان جهاد كشاورزي استان همدان هم گفت: هيچ محصول پرآب‌بر و غیر استراتژيك مورد حمايت سازمان جهادكشاورزي استان نيست و اخطارهاي لازم در اين زمينه به كشاورزان اعلام شده است.
وي بیان كرد: رعايت 3 آيتم استفاده از مالچ، سيستم تيپ و حالت نشا سبب كاهش مصرف آب در هندوانه‌كاري مي‌شود و بيش از 95 درصد اراضي كشت هندوانه استان همدان در سال گذشته به سيستم تيپ براي آبياري مجهز شدند و به بخشداران و فرمانداران هم اعلام شده كه در صورت كشت مقدارش محدود باشد.
رضوانی‌جلال گفت: به دنبال رعايت الگوي كشت در اراضي كشاورزي استان هستيم و امسال در برابر چغندركاران براي توسعه سطح زيركشت مقاومت شد تا مشكلات سال گذشته در افزايش توليد به وجود نيايد.
وي افزود: امسال بسته حمايتي براي محصول كلزا ابلاغ شده و بذور كلزا به صورت يارانه‌اي در اختيار كشاورزان قرار مي‌گيرد كه علاوه بر اينها تمام محصول توسط دولت بيمه مي‌شود و خريد آن تضميني خواهد بود.
 احداث گلخانه مهمترین اولویت استان
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با اعلام اینکه احداث گلخانه از مهمترین اولویت‌های استان همدان محسوب می‌شود، گفت: با توجه به کاهش منابع آبی به دنبال توسعه کشت‌های گلخانه‌ای هستیم که از نظر کمی و کیفی وضعیت بهتری نسبت به کشت در اراضی را دارد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر برای 70 هکتار گلخانه مجوز بهره‌برداری و ساخت صادر شده است، افزود: خوشبختانه استقبال خوبی از کشت‌های گلخانه‌ای توسط بهره‌برداران این بخش شده است.
رضوانی‌جلال سپس از اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در 12 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان در سال 95 خبر داد و گفت: تعهد اولیه استان همدان معادل 8 هزار هکتار بود که پس از تأکید استاندار همدان به 12 هزار هکتار افزایش یافت. وی بیان کرد: البته به دنبال این هستیم تا سیستم‌های آبیاری نوین و بارانی موجود در اراضی کشاورزی همدان را به سیستم قطره‌ای تبدیل کنیم چراکه از این طریق راندمان آب از 55 درصد به 90 درصد می‌رسد.
 پرونده 80 مورد قلع‌وقمع در دادگاه
رضوانی‌جلال در پاسخ به سؤالي درباره تغيير كاربري زمين‌هاي كشاورزي و باغ‌ها گفت: از ابتداي امسال 90 مورد قلع‌وقمع وجود داشته كه حدود 80 مورد آن به دادستان ارجاع شده و براي بقيه آنها حكم قطعي دادگاه صادر شده است.
وي بیان كرد: ما اطلاع‌رساني انجام داده‌ايم و كساني كه اقدام به ساخت‌وسازهای غیرمجاز مي‌كنند قطعاً از سوي ما و نيروي انتظامي اخطار دريافت مي‌كنند ولي توجهي به اين اخطارها نمي‌كنند. ولي از آنجا كه فردي مي‌بيند همسايه‌اش در باغ خود ساختماني ساخته و تا آن زمان هم تخريب نشده وي نیز اقدام به ساخت‌وساز مي‌كند، حتي در مواردي از صاحب ساختمان هم سؤال مي‌پرسد كه وي احتمالاً حقيقت را به او نمي‌گويد و در مواردي حتي تا 300 ميليون تومان هم جريمه پرداخت كرده‌اند ولي در موردش به شخص ديگر چيزي نگفته‌اند. اقدامات قانونی زمان‌بر است و اینطور نیست که ساخت‌و‌سازی انجام شود و کسی کاری به آنها نداشته باشد.
رضوانی‌جلال ادامه داد: تمام ساخت‌وسازهاي غيرمجاز شناسايي و صاحب پرونده مي‌شوند ولي از آنجا كه مراجع قضايي ظرفيت محدودی دارند نمي‌توان به عنوان مثال هر روز 50 پرونده به آنها ارجاع كرد. بايد پرونده‌ها را به مرور به دادگاه ارجاع دهيم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اينكه همدان در مسير مهاجرت آفت ملخ مراكشي قرار گرفته، گفت: همدان در مسير مهاجرت آفت اين نوع ملخ قرار ندارد و اگر اين آفت وارد مزارع استان همدان شود، آمادگي لازم براي مبارزه ايجاد شده است. رضوانی‌جلال در پاسخ به سؤال دیگر همدان پیام درباره برنامه جهادكشاورزي همدان براي توليد محصولات ارگانيك هم افزود: كميته‌اي ايجاد شده و در حال دسته‌بندي محصولات هستيم و قرار است دوره‌هاي آموزشي براي كشاورزان برگزار شود.
وي با اشاره به اينكه برنامه 3 ساله براي توليد محصولات ارگانيك تهیه کرده‌ایم، بیان کرد: ابتدا بايد مزارعي كه مي‌توان محصول ارگانيك در آنها كشت كرد، شناسايي شوند.
رضوانی‌جلال سپس با اعلام اینکه ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون تخصیص می‌یابد، گفت: مکانیزاسیون به 6/1 اسب بخار ارتقا خواهد یافت.
وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی شده تا با استقرار صنایع تبدیلی ۸۰ هزار تن از تولیدات بخش کشاورزی استان همدان فرآوری شود، افزود: برای افزایش بهره‌وری باید از داده‌های بخش کشاورزی به خوبی استفاده کنیم.
رضوانی‌جلال با بیان اینکه یکی از داده‌ها در حوزه کشاورزی آب است و با توجه به مشکلات این حوزه باید با اجرای سیستم آبیاری نوین، تغییر الگوی کشت، ترویج کشاورزی حفاظتی و کشت نشا مدنظر باشد، گفت: کشاورزان استان همدان بهره‌وری خوبی در تولید دارند.
 باغدار ملایری ۱۰۲ تن در هر هکتار برداشت انگور داشته است
وی به تولید انگور در ملایر اشاره کرد و با بیان اینکه باغدار نمونه ملایری ۱۰۲ تن در هر هکتار برداشت داشته است، بیان کرد: میانگین تولید در هر هکتار در کشور ۱۱ تن، در استان همدان ۱۸ تن و در ملایر ۲۱ تن در هکتار است.
رضوانی‌جلال با بیان اینکه باید از ظرفیت مراکز تحقیقاتی استفاده کرد، گفت: استفاده از توان مراکز دانش‌بنیان نیز در برنامه قرار دارد.
 مشکل 37 واحد تولیدی در جلسات ستاد تسهیل حل شده
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود از حل مشکل ۳۷ واحد تولیدی و صنعتی کشاورزی در ستاد تسهیل استان همدان خبر داد و افزود: برخی از این واحدها تسهیلات دریافت کرده و فعال شده‌اند.
وی با اعلام اینکه درصدد هستیم واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل در بخش کشاورزی را احیا کنیم، تأکید کرد: از ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتباری که برای احیای واحدهای تولید کشور در نظر گرفته شده 5/2 درصد سهم استان همدان است که امیدواریم تخصیص یابد. رضوانی‌جلال از هدف‌گذاری صادراتی ۲۸۰ میلیون دلاری برای بخش کشاورزی در سال ۹۵ خبر داد و گفت: این میزان در سال گذشته ۲۱۰ میلیون دلار بود که با افزایش چشمگیری مواجه است ولی خوشبختانه زمینه‌های صادراتی در بخش کشاورزی فراهم شده و ارتباطات خوبی با کشورهای خارجی برای انجام صادرات برقرار شده است.
وی با بیان اینکه زیرساخت‌های صادراتی بخش کشاورزی ضعیف است، بیان کرد: اگر کشتارگاه با مشخصه‌های مدنظر بازارهای جهانی در همدان ایجاد شود می‌توان مازاد تولید مرغ که ۲۵ هزار تن است را صادر کرد.
رضوانی‌جلال با بیان اینکه در تولید سیب‌زمینی نیز انبارهای مکانیزه در استان همدان تهیه شده است، افزود: در حال جذب سرمایه‌گذار برای ساخت صنایع تبدیلی سیب‌زمینی در استان همدان هستیم.
وی در پایان از پرداخت مطالبات چغندرکاران استان همدان خبر داد و گفت: مطالبات تا خردادماه پرداخت شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com