1403-01-311403-02-10bool(false) 25روستا در دهه فجرخدمات جدید می‌گیرند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130195 تاریخ انتشار:  1401-11-20 - 10:26 تعداد بازدید:  570
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل آبفا:
25روستا در دهه فجرخدمات جدید می‌گیرند

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی


■ آب همدان سلامت کامل دارد

■ تغییر طعم آب به‌دلیل ساکن‌بودن آب برای مدت طولانی در تالوار است


 تغییر طعم و بوی آب در برخی مناطق همدان به‌دلیل ساکن بودن آب به مدت طولانی در تالوار و همچنین بالابودن کلریدسدیم و ازون‌زنی است. بنابراین آب شرب هیچگونه مشکلی ندارد و طبق استانداردها و تأیید روزانه علوم پزشکی سلامت کامل دارد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان در پاسخ به خبرنگار همدان‌پیام درباره اینکه چرا اسناد مربوط به آزمایش‌های میزان آرسنیک آب همدان را منتشر نمی‌کنید؟ گفت: همه اسناد آن در اختیار ما قراردارد، روزانه 2 نوبت هم آزمون کنترل کیفی آب توسط کارشناسان علوم پزشکی همدان انجام می‌شود، اما علوم پزشکی دستگاه نظارت بر سلامت آب است و اگر بنا بر انتشار آن باشد از حوزه اختیارات ما خارج است.

فرهاد بختیاری‌فر در جمع خبرنگاران، با تأکید براینکه آب همدان از سلامت کامل برخوردار است، افزود: میزان آرسنیک آب همدان پایین‌تر از حد استاندارد و حدود 2 میلی‌گرم در لیتر است.

بختیاری فر با بیان اینکه مردم همدان می‌توانند آب را با خیال راحت مصرف کنند، یادآوری کرد: تصفیه‌خانه شهید بهشتی به‌طور موقت تجهیزشده و آزمایش های زیادی در زمینه فلزات سنگین و رادیواکتیو برروی آب همدان انجام گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه سختی و میزان کار انجام‌شده برای کیفیت آب کمتر از بحث کمی آن نبوده است، افزود: تمامی چاه‌هایی که وارد مدار آب شرب همدان شده است آزمون کنترل کیفی شده و دستگاه‌های نظارتی و دانشگاه علوم پزشکی یک ماه مداوم در تصفیه‌خانه شهید بهشتی مستقر بودند تا آرسنیک آب را به حداقل برسانیم که در نهایت دانشگاه علوم پزشکی میزان آرسنیک آب را تأیید کرد و در حال حاضر میزان استاندارد آرسنیک در آب ۱۰ میلی‌گرم در لیتر است که آن را در آب همدان کمتر از 2 میکروگرم در لیتر رسانده‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام مبنی بر اینکه، به نظر می‌رسد برنامه استان برای تأمین 100درصدی آب پایدار موردنیاز استان از تالوار تغییر کرده، و قصد انجام برنامه دیگری دارد هم گفت: تأمین آب پایدار از وظایف شرکت آب منطقه‌ای بوده که در این راستا یک ابر پروژه ظرف مدت کمتر از 7ماه در همدان اجرا شد و در حال حاضر آب همدان از طریق تالوار تأمین می‌شود.

وی در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب از تالوار تأمین می‌شود که سلامت کامل دارد، بیان کرد: قرار بود ۱۲۰۰ لیتر آب از تالوار به همدان منتقل شود اما با توجه به مشکلی که در تصفیه‌خانه شیخی‌جان وجود داشت ۱۷ کیلومتر خط بای‌پس اجرا شد و آب به سمت تصفیه‌خانه شهید بهشتی منتقل و در آنجا تصفیه و وارد مدار شهر همدان شد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام درباره شوری و سختی آب هم گفت: شوری آب به دلیل بالا بودن کلرید سدیم است و سختی آب نیز مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند بلکه طبق مطالعات جهانی آب سخت برای بدن بسیار مفید است، حتی در برخی کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که آب با سختی بالا را برای شرب استفاده کنند، که این مقاله را حتماً منتشر خواهیم‌کرد.

بختیاری‌فر درباره بوی خاص آب شرب شهر همدان هم گفت: چون آب تالوار برای مدت طولانی در سد تالوار مانده است، بو و طعم دارد که با ازون‌زنی این مشکل برطرف خواهد شد اما در حال حاضر آب هیچگونه مشکل بهداشتی ندارد و در مناطقی که قبلاً از سد اکباتان تأمین می‌شدند توزیع می‌شود.

  برنامه قطعی نداریم

مدیرعامل آبفا تأکید کرد: برای اسفندماه باوجود مصارف بالای آب برنامه‌ای برای قطعی نداریم اما منابع تأمین آب شرب همدان باید به ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برسد.

 79/3 شاخص بهره‌مندی روستاییان از آب سالم

بختیاری‌فر در ادامه با بیان اینکه برای پایداری شبکه آب شرب و ایجاد مخازن در شهر همدان از سال ۱۴۰۰ آغاز به احداث مخازن آب شرب کردیم، خاطرنشان کرد: ۱۰هزار مترمکعب در منطقه آزاد همدان، ۱۰ هزار متر مکعب در منطقه امیداکباتان و 5 هزار متر مکعب در منطقه چهل‌چمن همدان که در مجموع ۲۵ هزار مترمکعب مخزن آب شرب در شهر درحال احداث است و نقش زیادی در ذخیره آب خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در مجموع ظرفیت منابع آبی شهری همدان ۱۲۸میلیون متر مکعب است، ادامه داد: ۱۸۳ حلقه چاه، 3 چشمه و 4 رشته قنات تأسیسات موجود در آب شهری همدان است.

مدیرعامل شرکت آبفای استان همدان افزود: همچنین ۷۹ مخزن با حجم ذخیره ۳۰۰ هزار متر مکعب و ۲۴ ایستگاه پمپاژ شهری در استان همدان وجود دارد.

بختیاری‌فر با بیان اینکه ۱۷۹ هزار مشترک آب روستایی تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارد، افزود: شاخص بهره‌مندی روستاییان استان همدان از آب سالم 79/3درصد است.

وی با اشاره به اینکه ۸۰۳ روستای استان همدان تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان قراردارند، گفت: 83/4 درصد از جمعیت روستایی استان همدان تحت پوشش شرکت هستند.

وی با تأکید براینکه در تابستان امسال ۲۲۰ روستای استان با تانکر آبرسانی می‌‎شد، تصریح کرد: ۲۳۲ دهنه چشمه و ۶۴ رشته قنات تأمین‌کننده آب روستاهای استان هستند که در تابستان به دلیل خشکسالی با چالش مواجه شده و حدود ۲۲۰ روستا را با تانکر آبرسانی کردیم.

 آبرسانی به ۱۶۰ روستا با جهادآبرسانی  

بختیاری فر از اجرای جهادآبرسانی به روستاهای استان خبرداد و گفت: ۱۶۰ روستای استان با ۵۰۹ میلیارد تومان توسط بسیج سازندگی ظرف مدت ۳۶ ماه آبرسانی می‌شوند که درحال حاضر این پروژه پیشرفت ۴۱ درصدی دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در استان همدان ۵۳ مجتمع آبرسانی روستایی وجود دارد، تصریح کرد: ۳۵۵ هزار نفر از جمعیت روستایی در  ۵۲۳ روستای استان همدان تحت پوشش این مجتمع‎‌ها هستند. وی یادآور شد: ۱۴ مجتمع آبرسانی در حال اجرا بوده و ۱۶ مجتمع نیز درحال مطالعه و 7 مجتمع آبرسانی روستایی در حال بازبینی است.

  پوشش ۷۶ درصدی جمعیت همدان در شبکه فاضلاب

وی با اشاره به اینکه ۷۶ درصد از جمعیت استان همدان تحت پوشش فاضلاب قرار دارند، اظهارکرد: در استان همدان ۴۱۹ هزار و ۲۸۴ مشترک فاضلاب شهری وجود دارد و وضعیت مناسبی را در بیشتر شهرهای استان داریم به طوری که ۲۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

مدیرعامل شرکت آبفای استان همدان بیان کرد: در شهرهای همدان، تویسرکان، نهاوند، رزن، اسدآباد و سرکان تصفیه خانه فاضلاب وجود دارد و ظرفیت طراحی شده درکل استان ۳۴۲ هزار مترمکعب در روز است که قدم بزرگی برای ارتقای بهداشت و بازچرخانی آب است.

بختیاری‌فر با بیان اینکه در ۱۴ روستای استان عملیات فاضلاب در حال اجراست، گفت: در ۳۸ روستا مطالعات فاضلاب انجام شده و منتظر اعتبارات دولتی هستیم.

 4 روستا نیز در حال بهره‌برداری بوده و در روستای دهپیاز شبکه جمع آوری فاضلاب تکمیل و به شبکه فاضلاب همدان متصل شده است. همچنین برای روستاهای بالادست سداکباتان برنامه ویژه داریم تا تصفیه خانه فاضلاب احداث شود تا از ورود فاضلاب به سداکباتان جلوگیری شود.

وی عنوان کرد: ۱۰۰ درصد از جمعیت ۳۲ شهر و ۸۰۳ روستا از هزار و ۶۳ روستای استان همدان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره می‌برند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com