1403-01-311403-02-10bool(false) استان‌های شمالی مقصد سرمایه‌گذاران همدانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135755 تاریخ انتشار:  1402-09-15 - 09:43 تعداد بازدید:  136
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در جلسه بررسی مسائل مسکن‌سازان در همدان مطرح شد
استان‌های شمالی مقصد سرمایه‌گذاران همدانی

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی


 پیمانکار ساختمان: بی‌قانونی سرمایه‌گذاران مسکن را فراری داده است

بادامی‌نجات: بزرگترین مشکل شهر ناتوانی در حفظ سرمایه‌گذاران است


 با تبعیت از قانون و اجرای صحیح آن، مسکن‌سازی در استان از تنگنا خارج شده و همدان دوباره به مقصد سرمایه‌گذاران این بخش تبدیل می‌شود.

نماینده پیمانکاران مسکن در سومین کمیسیون فنی و مهندسی اتاق بازرگانی همدان به اجرانشدن برخی قوانین مربوط به مسکن در همدان انتقاد کرد و گفت: مشکلاتی که از این طریق گریبان انبوه‌سازان و سرمایه‌گذاران در بخش مسکن را گرفته سبب مهاجرت آن‌ها به استان‌های دیگر، به‌خصوص استان‌های شمالی، شده است.

درویشی ادامه داد: استانی که یک زمانی جزء بهترین استان‌ها برای ساخت و ساز بود اکنون به حاشیه رفته و همین امر سبب کاهش ساخت وساز عواقب آن به گرانی مسکن به ویژه، در آینده منجر خواهدشد.

وی گفت: طولانی‌کردن زمان صدور پروانه ساختمانی یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که علاوه بر اینکه فعالان این عرصه را از ادامه کار و پیگیری دلسرد می‌کند باعث گرانی مسکن هم می‌شود.

درویشی با بیان اینکه همین افراد در شهرهای شمالی به‌راحتی پروانه ساختمانی می‌گیرند، اظهارکرد: قانون برای همه شهرها یکسان است اما چرا دریافت پروانه ساختمانی در شهرها و استان‌های دیگر این‌همه معطلی ندارد؟ آن‌جا مگر ایران نیست؟

وی افزود با تأکید بر اینکه شهرداری‌ها طبق قانون باید از نظام فنی- اجرایی کشور تبعیت کنند ولی در بسیاری موارد در همدان اجرا نمی‌شود، گفت: با پیگیری‌های زیادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان امروز نامه‌ای به شهرداری ارسال کرد تا از قانون تبعیت کنند. البته پیش از این پیگیری‌های زیادی انجام داده‌ایم و خواهش می‌کنیم این بار موردموافقت شهرداری قراربگیرد و قانون را اجرا کنند.

وی تأکید کرد: البته در واحد فنی شهرداری مشکلات زیادی نداریم اما کار در معاونت‌های مالی شهرداری قفل است و به‌سختی کار انجام می‌دهند؛ آن‌ها گاهی اوقات مصوبات لازم‌الاجرا را هم انجام نمی‌دهند.

درویشی با بیان اینکه کمیسیون ماده5 هم باید ک کار را سهل کند، بیان کرد: گاهی مواقع بعضی پرونده 6-5ماه در این کمیسیون می‌مانند و این به ضرر سرمایه‌گذاران، استان و مردم است.

نماینده پیمانکاران در این جلسه گفت: از زمان آغاز کار ساخت ساختمان تا دریافت پایان کار، 4سال زمان می‌برد و این طولانی‌شدن سبب گرانی مسکن می‌شود چون سازنده همه موارد را از جمله زمانی که برای ساخت و پیگیری امور آن می‌گذارد را محاسبه کرده و به قیمت مسکن می‌افزاید.

وی گفت: از طرفی می‌گوییم در همدان زمین نیست، در صورتی‌که از رسالت تا پارک مردم قطعات فراوانی زمین وجود دارد که قابلیت ساخت دارند، اما بلاتکلیف مانده‌اند و بسیاری از مالکان هم به‌دلیل سختی کار به‌دنبال ساخت آن‌ها نمی‌روند.

 مردم را معطل نکنید

نماینده انبوه‌سازان نیز در این جلسه به زمان ابلاغ مصوبات بازآفرینی شهری اشاره کرده و گفت: تأخیر در اعلام و اجرای مصوباتی که به نفع سرمایه‌گذاران و مردم است باعث خسارت به آن‌ها می‌شود.

عزیز سرابی گفت: در 3-2سال گذشته در بخش نهضت ملی مسکن ضعیف عمل کرده‌ایم بنابراین بازآفرینی شهری در بافت‌های فرسوده و تزریق منابع مالی از این طریق و مشوق‌های مربوط به آن به مالکان و سازندگان انگیزه ورود به این بخش می دهد که کمک زیادی به بخش مسکن همدان می‌کند.

وی با بیان اینکه با این وجود پس از ابلاغ مصوبه شورای‌عالی، یک‌سال زمان برد تا همدان آن را ابلاغ کند، افزود: برای این مصوبه مشکلاتی در سازمان میراث فرهنگی استان برای بخش‌های بافت تاریخی وجود داشت، اما به‌راحتی می‌توانستند بررسی بافت تاریخی را انجام بدهند اما بخش‌هایی از شهر که جزء بافت تاریخی نیستند و فقط فرسوده هستند در کمیسیون ماده5 مصوب شود.

وی گفت: یک‌سال معطل این مصوبه ماندیم تااینکه با پیگیری‌های فراوان یک‌ماه پیش مصوب و ابلاغ شد. اما این تعلل و معطلی‌ها همه به ضرر استان است.

سرابی تأکید کرد که خواهش می‌کنیم این موضوع در شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی مطرح شود چون مصوباتی که به نفع مردم است باید سریع انجام شوند.

 مشکل همدان در حفظ سرمایه‌گذار است

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان هم گفت: در مواردی در حوزه سرمایه‌گذاری به بیراهه می‌رویم؛ چنانچه سرمایه‌گذاران اصلی در همین شهر هستند اما به دلایلی یکی‌یکی از این شهر مهاجرت می‌کنند.

حمید بادامی‌نجات ادامه داد: ما این موضوع را عمیقاً احساس می‌کنیم و بابت آن تأسف می‌خوریم که در جایی نشستیم که نمی‌توانیم کار چندانی برای جلوگیری از آن انجام بدهیم.

وی با بیان اینکه این مشکل با اقدامات و هم‌افزایی یکی 2دستگاه حل نمی‌شود، گفت: شاید مسأله استان در این خصوص فرهنگی است زیرا نمی‌خواهیم برای حفظ سرمایه‌گذاران هزینه پرداخت کنیم.

بادامی‌نجات گفت: مشاهده کرده‌ایم که بعضی از سرمایه‌گذاران از همدان کوچ کرده‌اند و گفته‌اند کلاهمان به همدان بیافتد هم برنمی‌گردیم.

وی با تأکید بر اینکه بزرگترین مشکل همدان چیزی جز عدم توانایی در حفظ سرمایه‌گذاران نیست، اظهارکرد: نخبگان، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران مهاجرت می‌کنند و افرادی بجای آن‌ها در همدان مشغول می شوند که برای برنامه‌ریزی آینده شهر، نمی‌توان روی آن‌ها حساب کرد.

بادامی‌نجات گفت: اغلب مواقع از صحبت کردن حذر کرده و ترجیح به سکوت داریم چون نمی‌خواهیم هزینه بدهیم و به دردسر بیافتیم. وی گفت: 50-40نفر هستند که مانع پیشرفت همدان هستند ولی 600-500نفری که به‌دنبال توسعه شهر هستند باید جلوی این تعداد قلیل بایستند.

بادامی‌نجات با تأکید بر اینکه باید قدر سرمایه‌گذار را در همدان بدانیم، افزود: درست می‌گویید، وقتی پروانه ساخت صادر شده دلیلی وجودندارد که جلوی ساخت آن گرفته شود. هیچ فرد و دستگاهی غیر از دیوان عدالت اداری نمی‌تواند به‌صورت مکتوب و شفاهی مانع پروژه‌ای شود که پروانه آن صادر شده است.

وی با بیان اینکه تخلفات، دستگاه متولی دارد و نباید به هیچ بهانه و روشی مانع انجام کار شویم، گفت: این مشکلات فقط از طریق خودمان و خواست خودمان حل می‌شوند.

 به زمان صدور پروانه ساختمانی بی‌تفاوت نیستیم

رئیس شورای شهر همدان هم گفت: مشکل همدان نداشتن درامد پایدار است اما بسیاری از شهرها که به‌خوبی از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کنند این مشکل را ندارند.

محمود مسگریان ادامه داد: به‌عنون مثال؛ منابعی که از محل ارزش افزوده عاید شهرداری قزوین می‌شود 1000 میلیارد است و سهم شهرداری بوشهر از این منابع900میلیارد و بودجه‌اش هم 1000میلیارد تومان است اما شهرداری همدان هرماه 15میلیاردتومان از محل ارزش افزوده دریافت می‌کند و 60میلیاردتومان حقوق می‌پردازد.

وی افزود: عوارض نوسازی همدان نیز70 میلیاردتومان می‌شود که این‌ها پاسخگوی هزینه‌های شهرداری نیست.

مسگریان گفت: موضوع صدور پروانه ساختمانی از ابتدای آغاز کار این دوره از شورای شهر موردتوجه بوده و حتی نماینده ولی‌فقیه در همدان هم در صحن شورا بر این موضوع تأکید کرد.

وی تأکید کرد: مدتی است زمان صدور پروانه ساختمانی را از یک‌سال به 6 تا7ماه رسانده‌ایم که این زمان طولانی ،درد جامعه است و باید حل شود.

رئیس شورای شهر همدان گفت: در شهرداری سیستم یکپارچه‌سازی راه‌اندازی شده اما برای کاهش زمان کار نیاز به همکاری سازمان نظام مهندسی هم وجوددارد.
وی با تأکید بر اینکه معطلی‌هایی هم در سازمان نظام مهندسی داریم، گفت: تشکیل دفاتر خصوصی مهندسی در همدان به افزایش سرعت در دریافت پروانه ساخت کمک می‌کند؛ این اتفاق در شهرهای زیادی افتاده و اگر در همدان هم این دفاتر مجوز بگیرند بخش زیادی از معطلی‌ها در آن بخش هم حل می‌شود.

مسگریان با بیان اینکه ما در شورای شهر به این موضوع بی‌تفاوت نیستیم، گفت: ما در شورای شهر و شما در اتاق بازرگانی هر2 منتخب مردم هستیم و می‌توانیم تعامل بیشتری با یکدیگر داشته باشیم.

 انبوه‌سازان پشت در معطل نمی‌شوند

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری همدان هم با تأکید بر اینکه صدور پروانه ساختمانی چالش‌های زیادی دارد، گفت: مدت زمان صدور پروانه ساختمان تا سال گذشته یک تا 1/5سال زمان می‌برد که با راه‌اندازی سامانه این زمان بسیار کاهش یافته است. اما برای حل مشکلات سازمان نظام مهندسی هم باید همکاری‌های لازم را در این مسیر داشته باشد.

محمد فرهمندراد ادامه داد: هر سیستمی در آغاز کار و زمان انجام تغییرات به موانع و مقاومت‌هایی برمی‌خورد که در سیستم یکپارچه‌سازی شهرداری هم این مشکلات وجود داشته و دارد اما به مرور زمان همه آن‌ها حل می‌شوند.

وی افزود: نقشه‌های شهر به‌روز نبودند اما در حال تهیه نقشه هوایی یک پانصدم و 3بعدی همدان هستیم که هزینه زیادی برده است.

فرهمندراد افزود: البته برای هر پروژه‌ای یک‌بار بازدید فیزیکی وجود دارد چون برای ما حتی یک سانیمتر هم اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه در فاز بعدی ایرادات طرح تفصیلی شهر نیز رفع خواهدشد، گفت: انبوه‌سازان هیچ‌گاه پشت در اتاق بنده نمی‌مانند. و اگر پروژه‌ای برای شهر همدان خاص باشد با انعطاف در اجرای قانون با آن برخورد خواهیم‌کرد.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری همدان اظهارکرد: افق بازآفرینی شهری برای همدان 14هزار واحد است که در حال حاضر کمتر از 3هزار واحد در حال انجام است.

 همدان جزء 5شهر باکیفیت برای زندگی است

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان گفت: در همدان مؤلفه‌ای باعنوان شهر باکیفیت زندگی بالا را کسب کرده که بارها در کشور مطرح شده است. و اگر از این رتبه مواظبت نکنیم سایر شهرها جای ما را در این مؤلفه می‌گیرند.

مهدی حیدری ادامه داد: در حوزه تخلف و پلیس ساختمان شهرداری بسیار قوی عمل می‌شود چون شیفت کاری 24ساعته برای فعالیت آن‌ها تعریف شده و به‌نظر می‌رسد در حوزه خدمات‌رسانی نیز لازم است که شیفت‌های کاری برای پاسخگویی به مراجعان به ویژه در بخش ساخت وساز ایجاد شود، چون فعالان این عرصه در اغلب مواقع در ساعات اداری، وقت کم می‌آورند و برای سرعت‌دادن به کار آن‌ها باید عصرها هم بتوانند به شهرداری مراجعه کنند.

وی تأکید کرد: با اقدامات اخیر شهرداری اگر ملکی هیچ مشکلی نداشته باشد یک‌ماهه برای آن پروانه ساختمانی صادر می‌شود اما اغلب ملک های این شهر دارای مشکلاتی هستند که قبل از ساخت باید موانع آن برطرف شوند که به فراخور ممکن است تا ماه‌ها زمان ببرد.

 ارتباط مؤثرتر مشکلات بخش خصوصی را حل می‌کند

رئیس اتاق بازرگانی همدان در این جلسه با بیان اینکه اتاق بازرگانی همدان کمیسیون‌های مختلفی دارد، گفت: در این کمیسیون‌ها به فراخور نیاز فعالان بخش خصوصی موضوعات مختلفی بررسی می‌شود و در نهایت از مسئولان مربوطه و مجریان آن در دستگاه‌ها دعوت می‌شود تا برای در جریان قرارگرفتن از مشکلات و همچنین بررسی و ارائه راهکار در این جلسات حضور بیابند.

رحیم مرتضایی ادامه داد: در تلاش هستیم تا این ارتباط با مسئولان تنگاتنگ‌تر شود زیرا به اطلاع از مشکلات و حل آن‌ها کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: تاکنون تفاهم‌نامه‌ای بین کمیسون گردشگری اتاق بازرگانی باشورای شهر از طریق آقای بادامی‌نجات امضا شده که به فعالان این عرصه کمک می‌کند تا مسائل و مشکلات خود را راحت‌تر حل کنند.

 هم‌اندیشی دولت با بخش خصوصی کارگشاست

رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی همدان در ابتدای جلسه با اشاره به قدمت اتاق بازرگانی همدان که بیش از یک قرن از تأسیس آن می‌گذرد، وظیفه این اتاق را هماهنگی و تعامل میان بخش خصوصی و دولتی عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی در دوره پر فراز و نشیب فعالیت خود همواره سعی بر این داشته که نهادی مستقل باشد و منافع فعالان اقتصادی را در تعامل با دولت پیگیری نماید.

امیر اسلامیه همچنین ضمن تشبیه روند قانون‌گذاری به کوه یخی که فقط اندکی از آن برای قانون‌گذاران قابل رؤیت است، تأکید کرد: بخش اعظمی از این کوه یخ قابل مشاهده نیست اما تأثیرات تعیین‌کننده و گاه مخربی بر فعالیت  کسب و کار به جای می‌گذارد و می‌تواند سیر تولید و پیشرفت را دستخوش تلاطم و توقف کند.

وی بر ضرورت هم‌اندیشی بیشتر میان تصمیم‌گیران و مجریان و بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی شد که مطابق قانون عهده دار مشاور 3قوه است و باید در روند تصمیم‌سازی مشارکت مؤثر داشته باشد.

رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی همدان در پایان با جمع‌بندی نقطه‌نظرات اعضای کمیسیون خواستار دعوت از کمیسیون احداث اتاق بازرگانی به عنوان عضو مدعو در کمیسیون متناظر شورای اسلامی شهر شد. تا با هماهنگی بیشتر بتوان بخشی از مشکلات پیش‌روی فعالان این بخش را که موتور محرک اقتصاد استان شناخته می‌شود رفع و حل شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com