تسلط نداشتن در زبان خارجی چالش بزرگ گردشگری همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137530 تاریخ انتشار:  1403-02-04 - 12:03 تعداد بازدید:  62
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

۲۳ آوریل، روز جهانی زبان انگلیسی
تسلط نداشتن در زبان خارجی چالش بزرگ گردشگری

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


 شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد، که با یک گردشگر خارجی در کوچه و خیابان برخورد کرده و دلتان می‌خواهد کلامی با او هم صحبت شوید اما ....
و یا شاید یک توریست خارجی روبه‌رویتان ایستاده و تلاش می‌کند یک پرسش و راهنمایی از شما بگیرد اما ...

حتی ممکن است راهی یک سفر کوتاه شده باشید و آنجا برای ارتباط برقرار کردن نیاز دارید کلامی به زبان خارجی مکالمه کنید.

در هر یک از این شرایط 2 اتفاق می‌افتد یا آن‌قدر مسلط هستید که گلیم خود را از آب می‌کشید و حرف‌تان را می‌زنید و کارتان را انجام می‌دهید و یا آن‌قدر تسلط ندارید که گنگ‌وگیج می‌مانید و کاسه وای چه‌کنم دست‌تان می‌گیرید.

حالت دوم سردرگمی بدی را رقم می‌زند و از آنجا که نیاز مردم برای برقراری ارتباط تسلط به زبان مشترک انگلیسی است مناسبت ۲۳ آوریل، روز جهانی زبان انگلیسی را بهانه قرار دادیم تا ببینیم تسلط نداشتن در زبان خارجی چه چالش بزرگی در صنعت گردشگری است؟

محبوب‌ترین و پرتقاضاترین زبان‌ها در صنعت گردشگری و هتلداری شامل زبان انگلیسی، اسپانیایی، چینی، ماندارین، آلمانی و فرانسوی است. زبان یکی از مهارت‌های اصلی برقراری ارتباط در بین انسان‌ها است که یک فرد حرفه‌ای برای پیشرفت در دنیای تجارت، به‌خصوص در صنعت گردشگری و هتلداری به آن نیاز دارد.
با این حال، برخی از افرادی که در یک هتل یا آژانس مسافرتی استخدام می‌شوند، نمی‌دانند کدام زبان برای پیشرفت شغلی آنها بیشترین مزیت را دارد.

تسلط نداشتن در زبان خارجی چالش بزرگ صنعت گردشگری است. امروزه کمتر کسی است که تأثیر زبان انگلیسی را در روابط بینالمللی، علمی و تجاری نداند؛ کاربرد زبان در تمامی رشته‌ها مشهود بوده و باعث ایجاد حلقه ارتباطی برای معرفی محصولات به دنیا می‌شود.

امروز روز زبان انگلیسی است و این مناسبت برای نخستین بار توسط اداره ارتباطات جهانی سازمان ملل‌متحد، در سال ۲۰۱۰ و به‌عنوان بخشی از ابتکار عمل این سازمان برای ایجاد روزهای زبان برای هر یک از 6 زبان رسمی سازمان ملل‌متحد تعیین شد.

 یک مدرس زبان انگلیسی در زمینه نقش زبان انگلیسی در گردشگری عنوان کرد: زبان انگلیسی در تمامی رشته‌ها کاربری داشته، مثل رشته گردشگری که بدون یادگیری زبان تأثیرگذار نخواهد بود؛ برخی مراکز خدمات‌رسان به گردشگر را در سطح استان داریم که مسلط به زبان نبوده و این کار خودزنی به خود ماست که گردشگر به کشورهای دیگر فرستاده اما زمان برقراری ارتباط با گردشگر ورودی و جذب گردشگر و حتی سرمایه‌گذار در گردشگری چالش داریم .

سما احسنی در ادامه بیان کرد: نداشتن توانمندی و تسلط به زبان انگلیسی در بین ارائه‌دهندگان خدمات گردشگری و حتی مردم محلی در فضاهای مسافرتی و گردشگری باعث می‌شود تا گردشگر به استان یا جذب نشود و یا دست خالی از استان برود.

وی افزود: راهنمای تور می‌تواند با تسلط به زبان انگلیسی موقعیت مکانی منطقه یا معرفی دریای خزر تا خلیج‌فارس و نقاط گردشگری در کل ایران را به توریسم معرفی و باعث جذب سرمایه برای کشور یا استان خود باشد این راهی برای توسعه خواهد بود. البته الگویی برای دیگران که تلاش کنند حداقل‌ها را در مکالمه زبان فرا بگیرند.

احسنی با اشاره به اینکه متغیرهای متفاوتی برای فرهنگ‌سازی یادگیری زبان در بین مردم و دانشجویان وجود داشته که باعث ایجاد اشتغال‌زایی بیشتر در رشته تحصیلی فرد خواهد شد، تصریح کرد: مدرس، زبان‌آموز، امکانات آموزشی یادگیری، انگیزه مدرس و زبان‌آموز، هدف و خروجی آموزش، زمان کافی، منابع مالی و تأکید بر یادگیری متغییرهایی بوده که باید برای یادگیری زبان روی آن سرمایه‌گذاری کرد.

دکترای آموزش زبان انگلیسی با بیان این که توانمندی زبان باعث ایجاد اشتغال در رشته‌های مختلف از جمله گردشگری و روابط عمومی خواهد شد، گفت: دانش و توانمندی شخص در کنار یادگیری زبان و روابط عمومی بالا برای رشد فرد در زمینه تحصیلی و ایجاد اشتغال لازم است.

وی خاطر نشان کرد: سن مناسب برای یادگیری زبان برای بچه‌ها از ۱۰ تا ۱۲ سال بوده چون در این سن بچه کاملاً زبان اصلی خود را فراگرفته ما به‌عنوان خانواده می‌توانیم از سن 5 تا ۱۰ سالگی با وسایل کمک آموزشی، تصاویر و فیلم با زبان انگلیسی باعث ایجاد انگیزه در او شده تا زمانی که فرزند ما به‎طور رسمی وارد محیط یادگیری زبان شد تشنگی برای یادگیری زبان را داشته باشد.

این راهنمای تور افزود: آموزش همزمان یادگیری زبان در مدرسه و آموزشگاه‌های زبان به‌طورهمزمان و سیستماتیک باعث توانمندی دانش‌آموز در کسب مهارت‌ها شده و می‌تواند در چند سال تسلط به مکالمه زبانی پیدا کند و رغبت یادگیری در وی افزایش یابد.

 خاستگاه زبان انگلیسی

در برخی مستندات زبان‌شناسی آمده است، در روزگار قدیم (۱۵۰۰ سال پیش) زبان کم‌طرفداری بود که سخن گفتن به آن از مجموعه‌ای کوچک از جزایر واقع در سواحل اروپای غربی آغاز شد و تنها 3 قبیله به آن صحبت می‌کردند. این زبان در زمانی که آنگلوساسکون‌ها در بریتانیا مستقر شدند آرام‌آرام در طول قرن‌های 5 و 6 توسعه یافت و در جابه‌جایی‌های مختلف به‌تدریج گسترده شد تا این‌که روزی طی موج یک استعمار عظیم هم‌چون آتشی گسترده سراسر جهان را دربرگرفت.

زبان انگلیسی به‌مرور به زبان ملتی تبدیل شد که زمانی ساکن قدرتمندترین کشور جهان بودند و در حال حاضر به زبان تجارت، سیاست و ارتباطات میان کشورهای سراسر جهان تبدیل شده است، زبان رسمی حدود ۷۵ کشور محسوب می‌شود و بیش از 2 میلیارد نفر در جهان به آن مسلط هستند.

خاستگاه زبان انگلیسی را می‌توان در انگلستان قرون وسطی یافت. این زبان نام خود را از «آنگلس» (Angles) گرفته است. آن گل‌ها یک قبیله ژرمن غربی بودند که نام خود را از شبه جزیره آنگلیا گرفته و در طول زمان راه خود را به انگلستان پیدا کرده بودند.

در آن زمان، زبان انگلیسی دستور زبان، نحوه تلفظ و واژه‌های خود را از تمام زبان‌های دنیا گرفت که بیشترین ارتباط را با انگلستان و به‌ویژه قبیله‌های آنگلوساکسون داشتند و به همین دلیل، بسیاری از منتقدان، انگلیسی را زبانی با ماهیت مستقل تصور نمی‌کردند. با این حال، زمان زیادی از پیدایش آن نمی‌گذشت که این زبان در میان مردم جهان به محبوبیت خاصی دست پیدا کرد و به‌تدریج به زبان بین‌المللی تبدیل شد. به نظر می‌رسد که همه ساله بر تعداد کشورهایی افزوده می‌شود که در تلاش هستند انگلیسی را به زبان رسمی خود تبدیل کنند و از این طریق، به ارتباط بهتر و موفق‌تر با سایر نقاط دنیا بپردازند.

زبان انگلیسی از آغاز پیدایش، دستور زبان، لحن‌ها و کلمات هر زبانی را که با آن در تماس بود به خود جذب کرده و تحت‌تأثیر زبان‌های فرانسوی، لاتین و بسیاری از دیگر زبان‌ها قرار گرفته است. انگلیسی به مرور آن‌قدر قدرتمند شد که امروزه در سراسر جهان به‌عنوان Lingua Franca شناخته شده است، یعنی زبانی که به‌عنوان زبان مشترک میان گویشورانی با زبان مادری متفاوت پذیرفته می‌شود. جالب توجه آن‌که سه‌چهارم از گویشوران این زبان را افرادی تشکیل می‌دهد که انگلیسی زبان دوم آن‌ها است و تنها یک‌چهارم از آن‌ها افرادی هستند انگلیسی زبان مادری آن‌ها محسوب می‌شود.

امروزه زبان انگلیسی مردمی از فرهنگ‌ها و زبان‌های مادری متفاوت را برای ارتباطات یا تجارت گردهم می‌آورد و تقریباً میان تمام ملل مختلف دنیا به‌عنوان زبان دوم پذیرفته شده است، بااین‌وجود انگلیسی را از پیچیده‌ترین زبان‌ها برای یاد گرفته شدن به‌عنوان زبان دوم می‌دانند که حاوی کلماتی عجیب، بی‌قاعده و دشوار برای فراگرفتن است.

لذا سازمان ملل‌متحد روزی را به‌عنوان روز زبان انگلیسی تعیین کرده است تا پیشینه، آینده و تعجب‌برانگیز بودن این زبان را گرامی بدارد.

گفتنی است؛ انگلیسی رایج‌ترین زبان در بین مردم جهان محسوب می‌شود و به همین علت افرادی که قصد دارند، در صنعت گردشگری و هتلداری فعالیت کنند، باید به این زبان مسلط باشند. همچنین انگلیسی زبانی است که بسیاری افراد هنگام بازدید از کشورهای دیگر با آن ارتباط برقرار می‌کنند. برای اکثر کشورهای غیرانگلیسی‌زبان نیز، انگلیسی یک زبان ضروری برای انجام کار حرفه‌ای در بخش گردشگری است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com