اجراي قانون جامع معلولان مطالبه اصلي همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  81078 تاریخ انتشار:  1396-05-22 - 05:46 تعداد بازدید:  306
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي كشور در همدان تاکید کرد:
اجراي قانون جامع معلولان مطالبه اصلي

اجتماعی

مطالبه اصلي سازمان بهزيستي اجراي قانون جامع حمايت از معلولان است كه بايد با يك ضمانت اجرايي توسط دستگاه‌ها به اجرا درآید تا معلولان هم بتوانند همچون ساير مردم در جامعه زندگي كنند.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي كشور در سي‌ونهمين همايش معاونين توانبخشي كشور كه به ميزباني بهزیستی استان همدان برگزار شد، گفت: قانون جامع حمايت از معلولان 2 سال پيش به تصويب رسيد اما متأسفانه هيچكدام از دستگاه‌هاي اجرايي خود را ملزم به اجراي آن نمي‌دانند در حالي كه معتقديم با اجراي اين قانون معلولان از حقوق قانوني خود بهره‌مند خواهند شد.
حسین نحوی نژاد با تأكيد بر اينكه اعتبار لازم براي اجراي اين طرح را شخص رياست‌جمهوري تعهد داده است، گفت: امروز مطالبه ما اين است كه "صندوق كارآفرینی معلولان" كه مي‌تواند فرصتي براي اشتغال توانیابان باشد، باید ايجاد شود. همچنين لازم است بيمه خدمات توانبخشي نيز توسعه يابد.
وي ادامه داد: چرا بيمه‌ها خدمات توانبخشي معلولان را در دستور كار خود ندارند، در حالي كه معلولان نيز همانند ساير مردمی كه بيمار مي‌شوند، هزينه‌هايي را براي درمان بايد بپردازند.
نحوی نزاد با تأكيد بر اينكه بايد مشوق‌هايي براي حق بيمه کارفرمایانی که معلولان را به کار می‌گیرند در نظر بگيرند افزود: به راستي چند دستگاه قانون جامع معلولان را به اجرا درآورده و به آن عمل مي‌كند؟
وی با انتقاد از اينكه چرا مسئولان نظارتی ما براي انحراف بودجه 100 هزار توماني حساسيت به خرج مي‌دهند اما اينكه خيابان‌ها براي عبور و مرور مناسب باشد، حساس نيستند، گفت: كلاس دانشگاهی افراد ضايعه نخاعي در طبق سوم دانشگاه برگزار مي‌شود. مگر دستگاه‌هاي نظارتي مسئوليت نظارت بر چنين اموري را در دستور كار ندارند و نبايد به اين موضوعات در جامعه حساس باشند.
وي ادامه داد: بارها به مسئولان دستگاه‌هاي اجرايي نامه‌نگاري كرديم اما متأسفانه هر بار شاهد بي‌تفاوتي آنها به درخواست بهزيستي بوديم.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي كشور با اشاره به اينكه دولت، اجتماعي‌ترين قانون را براي معلولان به تصويب رسانده است، گفت: دفاع دولت از الزامي كردن مشاوره ژنتيك در مجلس و افزايش چند برابري مستمري معلولان در كنار ساير خدمات و مصوباتي كه دولت آنها را پيگيري كرده است، نشان مي‌دهد كه رياست‌جمهوري نسبت به مشكلات معلولان حساسيت خاصي دارد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی ادامه داد: خدمت به معلولان يك فرهنگ است و در كشوري كه غني از فرهنگ مي‌باشد، نبايد معلولان ذهني در فيلم‌ها مورد تمسخر قرار بگيرند و هر فرد ظالمي در فيلم هنرمندان ما نقش فردی را بگیرد که روي ويلچر نشسته است.
نحوي‌نژاد اظهار داشت: بسياري از بزرگان ما جانباز يا معلول هستند و ما با توجه به رسالت خود در خدمت به كساني كه براي انقلاب جانفشاني كردند، هم‌قسم خواهيم شد كه تا وقتي زنده هستيم براي احقاق حقوق معلولان از پا ننشينيم كه در غير اين صورت خيانت كرده‌ايم.
وي با اشاره به اینکه كارمندان بهزيستي كمترين حقوق را دريافت مي‌كنند و ما جزو نجومي‌بگيران نيستيم گفت: مي‌خواهيم با خدمات صادقانه خود به جامعه معلولان آخرت خود را با اين مسئوليت از دست ندهيم.
نحوي‌نژاد با اشاره به اینکه در اين دولت با استفاده از كارشناسان برنامه‌هاي خوبي برای معلولان در نظر گرفته شده است اظهار داشت: 9 هزار معلول در خانه نگهداري مي‌كنيم، نيروهاي لازم را نيز برای تگهداری آنان آموزش داده‌ايم كه اگر آنها را به كار بگيرند، قسمتي از مشكل بيكاري حل خواهد شد.
معاون سياسي- امنيتي استاندار همدان نيز گفت: يكي از مواردي كه در طول برنامه‌هاي قبل و پس از جمهوري اسلامي مغفول مانده بود، حوزه اجتماعي بود كه خوشبختانه با روي كار آمدن دولت يازدهم و با تأكيد مقام معظم رهبري توجه ویژه‌ای به آن شد.
محمد ابراهیم الهی تبار ادامه داد: اين دولت توانست كشور را نسبت به مسائل اجتماعي دغدغه‌مند كند و با انجام كارهاي زيربنايي و مديريتي و به كار گرفتن بهترين كارشناسان حوزه‌هاي اجتماعي در حوزه سنجش سرمايه‌هاي اجتماعي و رصد شاخص‌ها و آسيب‌ها كار كند.
وي ادامه داد: مطالعات نشان داده كه كارهاي زيادي لازم است تا ريشه آسيب‌هاي اجتماعي از بين برود كه در اين ارتباط گفت‌وگو با مردم و شفافيت‌ به جاي پنهان‌كاري مهمترين اقدامي است كه مي‌تواند ما را در رسيدن به موفقيت ياري كند.
الهي‌تبار اظهار داشت: خوشبختانه پس از بيانات رهبر معظم انقلاب و رصد تمام امور توسط ايشان، دولت، مجلس، روحانيون، فرهنگيان، دانشگاهيان، جامعه مدرسين و آحاد مردم نسبت به اين موضوع حساس شده و خود پيگير كارها بودند.
معاون سیاسی استاندار بیان کرد: با حساس شدن جامعه نسبت به مشكلات اجتماعي همه نهادها از جمله نهادهاي اجتماعي و اداري سعي كردند با تقسيم كار در اين خصوص نقش‌آفريني كنند كه در اين ارتباط حتي نمايندگان نيز با قانونگذاري به موضوعات اجتماعي ورود پيدا كردند كه نمود آن را در برنامه ششم توسعه و مباحثي كه مربوط به مسائل اجتماعي است، شاهد هستيم.
معاون سياسي- امنيتي استاندار همدان اظهار داشت: متأسفانه در رقابت‌هاي انتخاباتي و حتي مناظره‌هاي تلويزيوني به آنچه كه بيش از همه پرداخته شد، مباحث سياسي و اقتصادي بود، در حالي كه عمده مشكل كشور ما مباحث فرهنگي و اجتماعي است. هرچند دولت در اين رقابت‌ها هم از عملكرد خود دفاع كرد و همه برنامه عملياتي خود را ارائه نمود.
وي به آماري از كاهش آسيب‌هاي اجتماعي در استان همدان پرداخت و گفت: در حوزه طلاق با همراهي دستگاه‌هاي حاكميتي استان شاهد كاهش 2/6 درصدي نرخ طلاق در سال گذشته بوديم.
در 4 ماهه امسال نيز 4 درصد كاهش طلاق داشته‌ايم. همچنين براي اينكه بتوانيم ازدواج را رونق ببخشيم، مهارت‌آموزي را از سال گذشته بين زوجين اجباري كرديم.
وي افزود: در حوزه اعتياد نيز بيش از 90 درصد جمعيت معتاد استان در مراكز درماني نگهداري مي‌شوند و با قاطعيت اعلام مي‌كنيم كه در همدان معتاد متجاهر نداريم.
معاون سياسي- امنيتي استاندار همدان در خصوص مشكل مالكيت بيمارستان بهشتي بين بهزيستي و علوم پزشكي نیز گفت: خوشبختانه همدان از ساليان گذشته صاحب مركز بازپروري بزرگي بود كه  با ورود علوم پزشكي به اين بخش مباحثی به وجود آمد، اما درخواست داریم كه بهزيستي ما را همراهي كند تا كار عملياتي بيمارستان اكباتان تمام شده و اين مجموعه به بهزيستي برگردانده شود.
الهي‌تبار گفت: معتقديم كه بايد بيمارستان شهيد بهشتي همدان به مركز توانبخشي غرب كشور با مديريت بهزيستي تبديل شود.
وي با اشاره به تيتر شدن رتبه چهارم كودك‌آزاري براي استان علي‌رغم اينكه اين خبر در خبرگزاري‌هاي كشوري انعكاس يافته است، گفت: با توجه به اينكه مركز اورژانس اجتماعي همدان با امكانات مجهز كوچك‌ترين تماس همشهريان را ثبت و ضبط مي‌كند، تصور بر اين است كه همه اين آمارها به كودك‌آزاري و يا يك مشكل اجتماعي ختم شده است در حالي كه در سال 95 با مراجعه مددكاران بهزيستي تنها 4 مورد كودك‌آزاري در استان وجود داشته است.
الهی تبار با اشهره به اینکه سال گذشته شاهد كاهش 30 درصدي جرائم استان بوديم گفت: در خصوص پايين بودن آستانه تحمل مردم نيز چاره‌جويي‌هايي كرده‌ايم چنانچه نرخ خودكشي بسيار پايين آمده است.
مديركل بهزيستي استان همدان نيز در اين همايش گفت: به همت بهزيستي استان همدان يك‌سوم از جمعيت استان همدان از خدمات پيشگيرانه اجتماعي و توانبخشي بهره‌مند شده‌اند.
حميدرضا الوند اظهار داشت: خدمات بهزيستي به‌گونه‌اي است كه فردي در عرصه زندگي خود يكبار از كوچه بهزيستي عبور كرده چنانچه اين خدمات از مرحله غربالگري ژنتيك تا دوران سالمندي افراد را تحت پوشش قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه در سالي كه به استان همدان آمدم اعتبارات اين استان 43 ميليارد و 800 ميليون تومان بود، گفت: ‌هم‌اينك اين اعتبارات با رشد 5/27 درصدي به 55 ميليارد تومان رسيده است.
الوند اظهار داشت: 59 مركز در 15 ماهي كه مديريت اين مجموعه را عهده‌دار شدم، به جمع مراكز خدمات ما اضافه شده است كه در اين زمينه هزار و 489 نفر مشغول به كار شده‌اند.
وي از كسب مدال طلاي مديريت سبز در بين 126 دستگاه صنعتي، خدماتي كشور توسط بهزيستي استان همدان خبر داد و گفت: با كسب اين مدال به‌زودي در كشور اتريش از بهزيستي همدان قدرداني خواهد شد.
الوند همچنين از كسب رتبه اول در زمينه پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي چون اعتياد، ايدز و... خبر داد و گفت: تفاهم‌نامه‌هايي با برخي ادارات براي بهره‌مندي از خدمات آنها داشته‌ايم.
مديركل بهزيستي استان همدان گفت: 59 واحد خدماتی در استان همدان راه‌اندازي شده كه شامل مركز معلولان ذهني بالاي 14 سال، مركز اوتيسم، 2 مركز اورژانس اجتماعي، مركز ترك اعتياد، 50 مورد مهد کودک، كارگاه خدمات اجتماعي سلامت روان بوده است.
مدیر کل بهزیستی استان از تشكيل نخستين پايگاه مقاومت در غرب كشور در بهزيستي همدان خبر داد و گفت: خوشبختانه با شكل‌گيري ستاد مناسب‌سازي با حمايت استاندار محترم ماهانه يك جلسه برگزار و مصوبات آن به جد پيگيري مي‌شود.
وي از انتخاب شهر لالجين به عنوان شهر مناسب‌سازي شده توسط يونسكو خبر داد و گفت: هم‌اينك 67 درصد كارهاي زيرسازي براي معلولان در این شهر انجام شده است.
الوند با اشاره به افزايش سهميه مسكن معلولان نیز گفت: 140 واحد روستايي و 100 واحد شهري در دستور كار بهزيستي استان قرار دارد.
مديركل كار و امور اجتماعي استان همدان نيز از توانبخشي حرفه‌اي و اشتغال مددجويان بهزيستي استان همدان خبر داد و گفت: در استان همدان 47 هزار تسهيل‌گري اشتغال داشتيم كه شامل 13 هزار شغل روستايي بوده است.
احمد توصيفيان با اشاره به اينكه استراتژي سازمان ارتقاي رفاه اجتماعي و توانمندسازي جامعه هدف است، افزود: براي بهبود كيفيت حرفه‌اي اين قشر در استان همدان 2 هزار و 170 نفر خدمات لازم را دريافت كرده‌اند.
وي از صدور 59 پروانه با 265 نفر اشتغال خبر داد و گفت: در بخش پرداختي‌ها 969 فقره تسهيلات قرض‌الحسنه اشتغالزايي و 117 مورد مشوق بيمه‌اي پرداخت شده است.
وي ادامه داد: در سال 95 هزار و 489 نفر از حدود 15 هزار نفر اشتغال استان، سهم معلولان بوده است.
وي از ارائه تسهيلات به مددجويان بهزيستي خبر داد و گفت: از هزار و 454 نفر معرفي شده به بانك‌ها، هزار و 175 نفر موفق به دريافت تسهيلات اشتغالزايي شده‌اند كه جمع دريافتي آنها 18 ميليارد تومان بوده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com