حرف و حدیث‌های پایان‌ناپذیر برای مسافرت هوایی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137574 تاریخ انتشار:  1403-02-06 - 10:53 تعداد بازدید:  174
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حرف و حدیث‌های پایان‌ناپذیر برای مسافرت هوایی

گردشگری


فرودگاه همدان، همچنان بی‌استفاده مانده است

استان همدان به واسطه‌ی پشتوانه غنی تاریخی و فرهنگی شاهد سیل عظیم گردشگران بوده که خود را با انواع وسایل حمل و نقل به این شهر می‌رسانند مسیر جاده ای ، هوایی و ریلی مسیرهایی است که راه دسترسی هم میهنان را از نقاط مختلف کشور به همدان ممکن می‌سازد .

استان همدان به دلیل داشتن مراکز تاریخی و دیدنی به عنوان پنجمین شهر فرهنگی و توریستی کشور شناخته می‌شود، ضمن این که قدیمی‌ترین شهر ایران و از کهن‌ترین شهرهای جهان نیز به شمار می‌رود.  این شهر از لحاظ جمعیت چهاردهمین شهر پرجمعیت ایران است و در مرداد سال ۱۳۸۸ به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران معرفی شد. اما امروزه به دلیل تراکم جمعیت و طرح شعاعی، ترافیک مرکز شهر بسیار زیاد است.

استان همدان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی در غرب کشور به عنوان پخش‌کننده ترافیک در منطقه غرب کشور است، به طوری که ترافیک ۸ استان از استان همدان عبور می‌کند و این استان ۷۰ درصد ترافیک غرب کشور را تحمل می‌کند.

استان همدان با داشتن بیش از پنج هزار کیلومتر انواع راه و بزرگراه و ۸۵ کیلومتر از آزاد راه همدان- ساوه، نقشی راهبردی و تعیین‌کننده در غرب کشور دارد. در سالهای اخیر نیز راه ریلی در همدان رنگ توسعه را به خود دید اما فرودگاه همچنان از غافله حمل و نقل عقب ماند .

برخلاف تعطیلی گاه و بی گاه فرودگاه همدان ، آزادراه همدان ساوه و مسیر ریلی در استان همواره در مسیر رشد و توسعه است به گونه ای که اجرای پروژه‌های ریلی استان همدان از جمله راه‌آهن همدان - تهران، همدان - سنندج و همدان - ملایر موجب افزایش ۱۰ برابری طول خطوط ریلی این منطقه تاریخی شده و به نوعی انقلابی در صنعت حمل‌ونقل دیار هگمتانه به شمار می‌آید، تا جایی که می‌تواند این استان را به شاهراه ریلی کشور تبدیل کند.

همدان با تمدن شهرنشینی سه هزار ساله از دیرباز به عنوان پل ارتباطی منطقه غرب کشور بوده و با داشتن دو خط آهن جداگانه همدان- سنندج و همدان ملایر به عنوان یکی از استان‌های پیشتاز در اجرای پروژه‌های ریلی شناخته می‌شود.

ظرفیت حمل‌ونقل ریلی استان به دلیل موقعیت ویژه ژئوپلیتیکی و قرار گرفتن در مسیر جاده تاریخی ابریشم از جایگاه ویژه‌ای در مراودات اقتصادی و پیوند غرب به شرق برخوردار است.

اﻫﻤﻴﺖ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ رﻳﻠﻲ و ﺗﺎﺛﻴﺮ آن ﺑﺮ ﺳﺎﺧﺘﺎر اﻗﺘﺼﺎدي ﻛﺸﻮرﻫﺎ از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ، ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﮔﺬاري و اﺷﺘﻐﺎل ﺑﺮکسی ﭘﻮﺷﻴﺪه ﻧﻴﺴﺖ. ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ رﻳﻠﻲ زﻳﺮﺑﻨﺎي اﻗﺘﺼﺎدي ﻫﺮ ﻛﺸﻮر است. اما در کشور ما آن چه به این بخش ﻣﺰﻳﺘﻲ ﻓﺰاﻳﻨﺪه داده اﺳﺖ، هزینه پایین از لحاظ مصرف انرژی، ارزان بودن، ایمنی بالا و انتقال سریع و تاثیرپذیری کم در مقابل شرایط جوی، در کنار دلایل فنی و اقتصادی دیگر، از مهم­ترین مزایای حمل و نقل ریلی نسبت به سایر روش­های حمل و نقل است. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦﺻﻨﻌﺖ رﻳﻠﻲ آﻻﻳﻨﺪﮔﻲ زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻛﻤﺘﺮي دارد و ﺟﺎذﺑﻪ­ﻫﺎي ﮔﺮدﺷﮕﺮي را ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻧﺸﺎن ﻣﻲ­دﻫﺪ. همدان نیز بر خلاف پایانه حمل و نقل هوایی در مسیر ریلی جایگاه مطلوبی دارد.

 فرودگاه همچنان تعطیل همدان

فرودگاه اغلب تعطیل همدان در ۵ کیلومتری شهر همدان قرار دارد. در نیمه‌ نخست سال ۱۳۹۰ شمسی ۱۴ پرواز در هفته از طریق فرودگاه همدان به شهرهای تهران، مشهد، کیش و سوریه انجام ‌شده ‌است.

عملیات اجرایی بهسازی سطوح پروازی فرودگاه همدان از مهر ماه سال ۱۳۹۰ آغاز شده ‌است. هدف از اجرای طرح‌های فرودگاه همدان آماده‌سازی این فرودگاه برای افزایش پروازهای همدان-تهران به روزانه حداقل دو پرواز، برقراری پروازهای اهواز، بندرعباس، شیراز، تبریز و همچنین روزانه شدن پروازهای مشهد اعلام شده ‌است. در ضمن افزایش پروازهای مسیر همدان-کیش و فعال شدن حداقل سه شرکت هواپیمایی هما، ماهان و آسمان نیز از دیگر اهداف اجرای این طرح‌ها به شمار می‌رود. پرواز حجاج ایرانی از ۹ دی سال ۱۳۹۲ شمسی از فرودگاه همدان آغاز شد. عملیات عمرانی این فرودگاه تا پایان سال ۱۳۹۳ نیز ادامه داشت. دو سال به دلیل اجرای عملیات عمرانی تطویل باند فرودگاه، ساخت برج مراقبت و ترمینال فرودگاه تعطیل بود؛ اما از ابتدای ۱۳۹۲ پرواز همدان به مشهد و تهران دوباره انجام شد.

در سالهای 94 و 95 و 97 هم باز پروازها فعال وبعد از مدت کوتاهی تعطیل شدند سال 1401باز هم پس از بازگشایی فرودگاه همدان پس از دو سال در دی‌ماه سال 1400، با آنکه به نظر می‌رسید سیاست جدیدی در پیش گرفته شده تا دیگر شاهد کنسلی پروازها نبوده و رونق سفرهای هوایی را شاهد باشیم، اما از ابتدای آغاز به کار مجدد فرودگاه خبرهایی مبنی بر کنسل شدن پروازها به گوش رسید که پس از گذشت 2 سال همچنان این تعطیلی ادامه دارد.

حمل‌ونقل ریلی ایران در مسیر جهش فناوری

گفتنی است ، توسعه راه‌آهن پرسرعت نقش مهمی درمراودات ریلی ، توسعه حمل و نقل و  کاهش آلودگی‌هوا، صرفه‌جویی در زمان و افزایش امنیت حمل و نقل دارد و این فناوری گامی مثبت به‌سوی آینده پایدارتر حمل و نقل جهانی است و ایران نیز در صورت اجرای موفق پروژه‌های راه‌آهن سریع‌السیر می‌تواند به‌عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه حمل و نقل سریع‌السیر در منطقه معرفی شود.

راه‌آهن سریع‌السیر (HSR) یکی از تحولات بزرگ در حمل و نقل محسوب‌ می‌شود. این سیستم ریلی با سرعت بالا و فناوری پیشرفته در ساخت و اجرا به‌عنوان یک راه حل موثر برای افزایش سرعت و بهره‌وری در حمل و نقل افراد و کالاها شناخته می‌شود.

چین با یک شبکه راه‌آهن پر سرعت بزرگ و پیچیده، به‌عنوان یکی از پیشتازان این فناوری در جهان شناخته می‌شود. کشورهایی مانند ژاپن و فرانسه نیز از این تکنولوژی بهره‌مند هستند و آن را به‌عنوان بخش مهمی از سیستم حمل و نقل شهری و بین‌شهری خود به کار می‌برند.

کمیسیون اروپا نیز در راستای تقویت حمل‌ونقل ریلی خود پیشنهادات جدیدی مبنی بر قطارهای سریع‌تر را برای شبکه ریلی اروپا مطرح کرده و شبکه حمل‌ونقل بین‌اروپایی برنامه‌ریزی‌شده (TEN-T) تا سال ۲۰۴۰ شاهد ایجاد اتصالات ریلی سریع‌السیر جدید خواهد بود که زمان جابه‌جایی در سفرهایی از جمله بوداپست به بخارست، ویگو به پورتو و هامبورگ به کپنهاگ را کاهش می‌دهد.

مسیرهای اصلی در شبکه TEN-T حداقل سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت برای قطارهای مسافربری و ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برای قطارهای باری خواهند داشت.

توسعه راه‌آهن پر سرعت نه‌تنها به بهبود حمل‌ونقل کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در کاهش آلودگی‌هوا، صرفه‌جویی در زمان و افزایش امنیت حمل و نقل دارد. این فناوری نه‌تنها نماد تکنولوژی مدرن در زمینه حمل و نقل است، بلکه به‌عنوان یک گام مثبت به‌سوی آینده پایدارتر حمل و نقل جهانی نیز شناخته می‌شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com