تنها تقاطع‌های غیرهمسطح مشکل ترافیک را حل نمی‌کنند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134042 تاریخ انتشار:  1402-06-06 - 14:02 تعداد بازدید:  405
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی حمل‌ونقل شهرداری:
تنها تقاطع‌های غیرهمسطح مشکل ترافیک را حل نمی‌کنند

اجتماعی


مطالعات هوشمندسازی تقاطع‌های غیرهمسطح همدان در حال انجام است و تا پایان سال علاوه بر 2تقاطع بهشت و پژوهش چند تقاطع غیرهمسطح دیگر نیزهوشمند می‌شوند.

سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل‌ونقل شهرداری همدان با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به علت وجود ترافیک در شهر همدان احداث تقاطع‌ها شدت گرفت، اظهارکرد: شهرداری همدان دیر در این زمینه آغاز به‌کار کرد اما در طول چند سال به سرعت چندین تقاطع از جمله تقاطع خواجه‌رشید، تختی، بابک و ... ساخته شد و با احداث این تقاطع‌ها تا حدودی روان‌سازی ترافیک صورت گرفت.

به گزارش ایسنا، امیر بهرامی‌شرافت با بیان اینکه به‌طور قطع احداث تقاطع به حل مشکل ترافیک شهر کمک کرده است، تصریح کرد: ترافیک معقوله چند بُعدی است که صرفاً با ساخت تقاطع نمی‌توان مشکل ترافیک را حل کرد به طوری که همزمان باید ایجاد محدودیت، فرهنگ‌سازی و هوشمندسازی تقاطع‌ها صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در همه دنیا نقاطع غیرهمسطح ساخته می‌شود، یادآور شد: اینکه بگوییم ایجاد تقاطع باعث هدایت ترافیک از نقطه‌ای به نقطه دیگر شده و کار اشتباه بوده، مردود است. تقاطع‌ها با مطالعه افراد دارای صلاحیت ساخته می‌شوند و انتخاب جهت تقاطع‌ها نیز براساس کارشناسی صورت می‌گیرد.

بهرامی‌شرافت با بیان اینکه ایمن‌سازی تقاطع‌ها بر ترافیک مقدم است، افزود: احداث سرعت‌کاه‌ها برای ایمن‌سازی است تا تردد از تقاطع‌ها با ایمنی انجام شود. تا زمانی‌ که فرهنگ درست رانندگی و رعایت قانون از سوی مردم انجام نشود هر چقدر هم نصب دوربین، چراغ چشمک‌زن، سرعت‌کاه و ... انجام شود، کمکی نخواهد کرد.


 ورود ۱۲ دستگاه اتوبوس به چرخه حمل‌ونقل همدان

بهرامی‌شرافت با تأکید بر توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی در همدان، خاطرنشان کرد: ۱۲دستگاه اتوبوس در 2هفته گذشته وارد چرخه حمل‌ونقل همدان شده است که البته ملموس نیست.

سرپرست سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل‌ونقل شهرداری همدان درباره آموزش‌های شهروندی در حوزه ترافیک، تصریح کرد: تولید محتوا می‌تواند توسط شهرداری و راهور انجام شود اما انتشار آن تنها بر عهده شهرداری نیست.

وی با اشاره به اینکه همدان به عنوان کلانشهر یک برنامه ثابت ترافیکی در صداوسیما ندارد، افزود: یکی از ایده‌های شهرداری ایجاد استدیوی ترافیکی است. چندین پیام اثرگذار برای اول مهر در نظر گرفته شده است اما شهرداری نباید تنها باشد.

بهرامی‌شرافت درباره هوشمندسازی تقاطع‌ها، بیان کرد: بودجه خوبی برای هوشمندسازی تقاطع‌ها در سال‌جاری در نظر گرفته شده است. برنامه داریم کار را به جد پیگیری کنیم.

وی افزود: کارهای مطالعاتی هوشمندسازی تقاطع‌ها انجام شده و به طور قطع 2تقاطع بهشت و پژوهش به صورت آزمایشی انجام دهیم که کار اجرایی آن آغاز شده است.

بهرامی‌شرافت با بیان اینکه بازخوردهای هوشمندسازی تقاطع‌های بهشت و پژوهش رصد و در تمام نقاط اجرا می‌شود، ادامه داد: سعی داریم تا پایان سال بخش اعظمی از تقاطع‌ها را هوشمند کنیم.

وی با اشاره به اینکه تقاطع‌ها جوری باید هوشمند شوند که مدل سبز و قرمز شدن چراغ‌ها هماهنگ باشد، یادآور شد: یکی از نتایج هوشمندسازی این است که خط سبز را در معابر ایجاد کنیم ضمن اینکه مدیریت لحظه‌ای ترافیک از دیگر نتایج هوشمندسازی خواهد بود.

وی با بیان اینکه ممکن است سرعت‌کاه باعث کاهش سرعت و تصادفات شود اما باعث ایجاد ترافیک نقطه‌ای می‌‎شود، گفت: تقاطع‌ها و الحاقاتی که در معابر انجام می‌شود، باعث ایجاد ترافیک خواهد شد به‌طوری که در حال حاضر در بلوار رجایی، میدان مدرس و ۱۳ آبان مشکل داریم و دوربرگردان‌هایی که در معابر اصلی رینگ دوم ترافیک ایجاد می‌کنند.

 ترددشماری، نخستین کار متخصصان برای ساخت تقاطع غیرهمسطح
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه اگر به ترافیک به‌ صورت جزیره‌ای نگاه کنیم هیچ وقت به نتیجه نمی‌رسیم، گفت: پارامترهایی که در ترافیک شهر همدان مؤثر است، پر تعداد است و تا زمانی‌ که شبکه را با هم نبینم، به موفقیت نمی‌رسیم.

مهدی حیدری با اشاره به اینکه نخستین کاری که متخصصان برای ساخت تقاطع غیرهمسطح می‌کنند، ترددشماری است، اظهار کرد: از هر مسیر وارده به چهارراه سه مسیر عبوری وجود دارد به عبارتی از یک تقاطع ۱۲ مدل تقاضای حرکت وجود دارد، در مسیری که بیشترین تقاضا وجود داشته باشد، مسیر مستقیم در نظر گرفته می‌شود. البته ممکن است این نیاز بعد از ساخت تقاطع غیرهمسطح تغییر کند.

وی با بیان اینکه در میدان مدرس ترددشماری در نقطه و تأثیر آن بر نقاط قبل و بعد نیز در حال بررسی است، تصریح کرد: در احداث تقاطع‌های غیرهمسطح باید تأثیرات شبکه‌ای دیده شود در غیر این‌ صورت باعث ایجاد گره ترافیکی در نقاط بعدی تقاطع خواهد شد.

 چهارراه‌ها را با فرهنگ‌سازی نمی‌توان خلوت کرد

حیدری با تأکید بر اینکه چهارراه‌ها را با فرهنگ‌سازی نمی‌توان خلوت کرد بلکه باید فکری شود که عبور بدون مزاحم اتفاق بیفتد، یادآور شد: در تقاطعی که خودروها با هم درگیر هستند چند حالت وجود دارد به طوری که یا چراغ راهنمایی گذاشته شود که ممکن است صف پس زده شود اما غیرهمسطح‌سازی روش استانداردی است که خیلی جاها لازم است انجام شود.

وی با اشاره به مزایا و معایب روگذر و زیرگذر، افزود: زیرگذر سخت‌تر، خطرناک‌تر بوده و هزینه بالایی دارد و روگذر نیز باعث برهم خوردن منظر شهری می‌شود، اینجاست که باید شهرسازان به کمک مدیریت شهری بیایند و به این موضوع توجه کنند.

عضو شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه احداث تقاطع‌های غیرهمسطح در راستای رینگ باید انجام شود، گفت: ابتدا باید رینگ دوم شهر تکمیل شود بنابراین ساخت تقاطع‌ها در مسیر رینگ درست‌ترین کار است.

 تقاطع بهشت نیاز به هوشمندسازی دارد

حیدری با بیان اینکه تقاطع بهشت نیاز به هوشمندسازی دارد، یادآور شد: برنامه قرارداد هوشمندسازی تقاطع بهشت توسط شهرداری در حال انجام است تا ساماندهی اصلی صورت بگیرد.

وی با طرح این سوال که همه دوره‌های مدیریت شهری برای ترافیک کار کردند اما چرا امروز این وضعیت را داریم؟ بیان کرد: در حال حاضر نگرانیم که با بازگشایی مدارس در همدان شاهد سونامی ترافیکی باشیم و علت آن هم اضافه شدن بی‌ضابطه خودرو در شهر است.

حیدری با اشاره به اینکه سالی ۱۹هزار خودرو در همدان پلاک‌گذاری می‌شود، اظهار کرد: باید جلوی گسترده شدن ترافیک شهر را گرفت به طوری که خودورهای فرسوده از رده خارج شوند و استفاده از خودروهای شخصی مدیریت شود.

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر همدان تأکید کرد: در برخی از کشورهای توسعه‌یافته تردد خودرو در برخی از معابر هزینه دارد اما در همدان نه ناوگان حمل‌ونقل عمومی با کیفیت وجود دارد و نه محدودیتی که بتوان با آن معابر را کنترل کرد.

وی افزود: در بسیاری از مواقع خودروهایی که از شهرهای اطراف برای مراجعه به پزشکان پیاده‌راه بوعلی به همدان می‌آیند، در میدان آرامگاه بوعلی تردد می‌کنند تا کار بیمارشان تمام شود که این موضوع با استفاده از دوربین‌های ترددشمار قابل مشاهده است.

حیدری با تأکید بر اینکه بلوار رجایی، میدان مدرس و تقاطع ۱۳آبان در اولویت ماست تا شهرداری ساماندهی کند، ادامه داد: با روش‌های فعلی نمی‌توان این خودروها را کنترل کرد مگر اینکه به سمت هوشمندسازی برویم به طوری که در هوشمندسازی، شهر با نفر کنترل نمی‌شود بلکه با دوربین کنترل صورت می‌گیرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com