جولان آفرودسواران به قیمت مرگ طبیعت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132963 تاریخ انتشار:  1402-04-11 - 09:49 تعداد بازدید:  438
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جولان آفرودسواران به قیمت مرگ طبیعت

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 امروز آفرودسواری در طبیعت به‌خاطر بی‌برنامگی مشکلات زیادی را برای حیوانات و موجودات زنده آن به وجود آورده است و اتفاقی است که در حال حاضر در مراتع استان رخ می‌دهد و آفرود سواران با خودروهای آفرود خود درواقع هر جا دلشان بخواهد می‌روند و بدون توجه به منابع طبیعی خسارت‌های جدی را به این مراتع وارد می‌کنند.

ازآنجایی‌که جنگل‌ها و مراتع یکی از ثروت‌های ملی است که حفاظت و بهره‌برداری اصولی از آن وظیفه همگانی به شمار می‌رود و هرگونه آسیب به آن و سهل‌انگاری در محافظت از آن برای نسل‌های آینده مشکل‌ساز خواهد بود.

از همین رو با رواج آفرود سواری کاهش پوشش گیاهی مناطق موردتوجه آفرود سواران نسبت به سال‌های قبل به‌خوبی محسوس است. ضمن اینکه، غیر از نابودی پوشش گیاهی، شاهد شخم خوردن پوشش سطحی خاک تپه‌های شنی هم هستیم که خود انتقادات بسیاری را از سوی محیط‌زیست داشته است.

مخالفان آفرود سواری، نه اینکه با ورزش آفرود مشکلی داشته باشند، بلکه به اجرای این تفریح به‌صورت دل‌بخواه و غیرمسئولانه انتقاد دارند و نتیجه آن را تخریب بیشتر منابع طبیعی و محیط‌زیست می‌دانند.

 خودروهای آفرود آرامش حیات‌وحش را برهم می‌زند

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: خیزش خودروهای آفرود در مناطق حفاظت شده با ایجاد خیزش خاک به زیستگاه آسیب می‌زند و سبب فراکنش خاک می‌شود و آرامش حیات‌وحش را بر هم می‌زند. به همین دلیل آفرود سواری در مناطق حفاظت شده تحت مدیریت سازمان محیط‌زیست ممنوع است و در صورت مشاهده برخورد می‌شود.

سیده مریم محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار همدان پیام ادامه داد: البته به اداره کل ورزش و جوانان استان پیشنهاد داده‌ایم که پیست‌هایی را در استان تدارک ببینند که آفرود سواری در این پیست مصنوعی انجام شود نه در اراضی طبیعی و سازمان محیط‌زیست استان هم سرحال آماده‌کردن آیین‌نامه در این باره است.

وی افزود: خودروهای آفرود در سایه بی‌توجهی به عوامل قانونی، وارد بکرترین مناطق که هر یک زیستگاه گونه‌های خاصی از جانوران و گیاهان است شده و آسیب‌هایی بعضاً جبران‌ناپذیر به زیستگاه وارد می‌کنند.

محمدی خاطرنشان کرد: حضور آفرود سواران در مناطق حفاظت شده با ازبین‌بردن گیاهانی که در آن محیط رشد می‌کنند وبا ازبین‌رفتن تغذیه حیوانات و ایجاد ترس و استرس برای جانوران، رفتار‌های طبیعی و در نتیجه بقای نسل آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

محمدی تصریح کرد: مهم‌ترین عاملی که سبب تخریب طبیعت توسط آفرود سواران می‌شود این است که آن طور که بایدوشاید اطلاع‌رسانی می‌شود؛ زیرا اغلب بیشترین آسیبی که از سوی آفرود سواران به طبیعت وارد می‌شود از روی ناآگاهی است ودر صورتی که اگر توجیه شوند از ورود به عرصه‌های ملی و مناطق چهارگانه محیط‌زیست خودداری می‌کنند.

وی ادامه داد: ضمن اینکه، غیر از نابودی پوشش گیاهی، شاهد شخم خوردن پوشش سطحی خاک تپه‌های شنی هم هستیم که خود سبب به حرکت درآوردن تپه‌ها و بحران گردوخاک می جودو از سوی دیگر نیز فارغ از تخریب محیط‌زیست و منابع طبیعی، ورود آفرود سواران باعث ناامنی، آلودگی صوتی و گردوخاک می‌شود و به دنبال آن آرامش و سکوت بکر که خاص این‌گونه مناطق است بر هم می‌خورد که این هم باعث نارضایتی گردشگران داخلی و خارجی شده و در آینده نزدیک باعث از رونق افتادن گردشگری خواهد شد.

محمدی اضافه کرد: خسارتی که برخی خودروها به محیط‌زیست می‌زنند و زمین‌ها را شخم می‌زنند دیگر قابل‌جبران نخواهد بود و ضمن تخریب محیط‌زیست در سال‌های آینده طوفان عظیم خاک و شن را به‌سوی منطقه روانه خواهد کرد.

 تردد خودروی آفرود در معابر درون‌شهری ممنوع است

در همین راستا، هفته گذشته بود که رئیس پلیس راهنمایی‌ورانندگی شهرستان همدان در گفتگو با خبرگزاری ایرنا از آغاز اجرای طرحی برای برخورد با آفرود سواران خبر داد و گفت: تردد خودروی آفرود در معابر درون‌شهری ممنوع است؛ بنابراین طرح برخورد با این قبیل خودروها در شهر همدان آغاز شد.

فرخ جمالی با بیان اینکه تردد این قبیل وسایل نقلیه در معابر شهری که محل عبور وسایل نقلیه سبک، موتورسیکلت و عابر بوده بسیار خطرآفرین است، افزود: رانندگان آفرود بر خلاف قانون اقدام به تغییر ارکان وسیله نقلیه به‌ویژه استفاده از لاستیک‌های پهن و ارتفاع بلند بیش از نیم متر می‌کنند که در صورت بروز تصادف احتمال خسارت و مرگ‌ومیر بسیار بالا است.

وی اضافه کرد: این قبیل خودروها با عنوان نقص فنی توقیف و پس از فک پلاک بر روی وسیله نقلیه پلاک تعمیری نصب می‌شود، مالک خودرو مکلف به رفع نواقص فنی در مدت‌زمان تعیین شده است.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان؛ یک هزار و ۶۵۸ گونه گیاهی در مراتع استان همدان، کوه‌ها، دشت‌ها و دامنه‌ها پراکنده‌اند که از این تعداد ۳۱۳ گونه دارویی و ۲۲ گونه از جمله گونه صنعتی «گون سفید» تنها مختص همدان هستند.

شاخص‌ترین محصول عرصه‌های رویشگاهی طبیعی استان همدان «کتیرا» است که از نوع گون سفید به دست می‌آید همچنین می‌توان به موسیر، کنگر، ریواس و اسفناج وحشی، آویشن و ده‌ها گونه دیگر اشاره کرد. نیمی از وسعت استان همدان را عرصه‌های ملی و منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com