1403-02-031403-02-13bool(false) جوانان ایرانیِ ناامید از آینده همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136857 تاریخ انتشار:  1402-12-03 - 13:22 تعداد بازدید:  482
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به مناسبت هفته جوان
جوانان ایرانیِ ناامید از آینده

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 وقتی سخن از جوان و جوانی می‌شود صفاتی مانند احساس پاکی، طراوت و نشاط، امید، هیجان، سرزندگی، لذت و شادی و شادمانی در ذهن‌ها نقش می‌بندد. اما پای صحبت جوانان که می‌نشینی نشاط و امید و شادی در صحبت‌هایشان کمرنگ شده و بیشتر از مشکلات موجود حرف می‌زنند.

جوانی یک دوره حساس بوده که در آن فرد تازه پا به دوران بزرگسالی گذاشته و یک عضو فعال شناخته می شود که با چالش‌های زیادی رو‌به رو است. فاصله سنی که جوانان با والدین دارند سبب شده تا به راحتی توسط آنها درک نشوند و با مخالفت‌های زیاد آن‌ها روبرو باشند که این امر مشکلات زیادی برای آنها به همراه دارد.

عرفان جوان 23 ساله‌ای است که به تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است و هنوز نتوانسته با مدرک کارشناس مدیریت برای خودش شغلی داشته باشد او معتقد است برخلاف تصور همه که جوانی می‌تواند یک دوره بسیار هیجانی و پرنشاطی باشد اما هرچه زمان می‌گذرد و سنمان بالاتر می‌رود دغدغه‌ها و چالش‌های زندگی نیز بیشتر می‌شود و هنوز نتوانستم برای آینده خودم هدف‌گذاری کنم و به شدت نگران آینده‌ام هستم و اوضاع و احوال خوبی ندارم.

مرضیه یکی دیگر از جوانانی است که در گفتگو با همدان‌پیام می‌گوید: نزدیک به 28 سال سن دارم از همان دوران ابتدایی درس خواندن برایم ارجحیت داشت چون فکر می‌کردم با درس خواندن است که می‌توانیم آینده درخشانی را برای خودمان بسازیم اما اکنون با وجود اینکه دانشجو مقطع دکتری هستم شغل مناسبی ندارم و صرفا برای اینکه بتوانم هزینه زندگی خود را تأمین کنم و از ترس بیکاری در یکی از مؤسسه‌های زبان مشغول هستم.اما متأسفانه هرچه زمان می‌گذرد مشکلات جوانان دو برابر می‌شود.

مهرداد جوان 32 ساله دیگری که به تازگی ازدواج کرده است از مهمترین دغدغه‌های دوران جوانی این چنین بیان می‌کند: ابتدای صحبت‌هایم می‌خواهم به جوانان این توصیه را کنم تا زمانی که از لحاظ مالی تأمین نشده‌اید ازدواج نکنید و فریب وام‌های ازدواج و خدماتی که برای ازدواج تعیین شده است را نخورید زیرا شرایط زندگی و تورم به حدی زیاد است که نمی‌شود بدون داشتن پشتوانه مالی زندگی مشترک تشکیل داد. مشکلات اقتصادی کمر جوانان را خم کرده است و این را تنها کسانی درک می‌کنند که خودشان در این شرایط زندگی کنند.

یک روانشناس بالینی در این باره نیز معتقد است دوره جوانی پس از دوره نوجوانی یکی از مهمترین دوران زندگی انسان است زیرا در این دوره هویت فرد شکل می‌گیرد اگر مشکلات در دوران نوجوانی را نتوانیم حل کنیم این مشکلات به دوره بعد یعنی جوانی منتقل خواهد شد که در عین حال می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را برای افراد، خانواده و حتی جامعه ایجاد کند.

حمید رنجبران با تأکید بر اینکه اگر خانواده، جامعه و نهادهای فرهنگی در این دوره بتوانند جوانان را حمایت کنند، مسلماً فرد به نوعی اعتماد به نفس حضور در جامعه را پیدا خواهد کرد، می‌افزاید: اگر بخواهم از دیدگاه روانشناسی به این موضوع بپردازم باید بگویم که دوره جوانی می‌تواند دوره‌ای پر از تنش، استرس و اضطراب از سوی خانواده، مدرسه، سایر افراد به جوانان وارد کنند یعنی در واقع به طور کلی می‌توان گفت به دلیل سطح انتظارات بالایی که از جوانان در سنین خاصی از نظر جایگاه اجتماعی دارند سبب بروز استرس و اضطراب خواهد شد.

او ادامه می‌دهد: دوره جوانی دوره‌ای است که فرد می‌خواهد به هر طریقی وارد اجتماع شود که در این حالت ممکن است مشکلات گسترده‌ای مانند مشکلات روانشناختی، کمبود و یا حتی نبود اعتمادبه‌نفس کافی برای دیده شدن در جامعه را فرد احساس کند و بیشتر افراد جوان در این دوره به دنبال کسب هویت هستند بر مبنای انتظاراتی که جامعه برایشان تلقی می‌کنند و در صورت اتفاق نیفتادن ممکن است با نوعی عدم تعادل روبه‌رو شوند که در این حالیت نیاز به حضور یافتن در محیط خانواده، نهادهای آموزشی و مراکز فرهنگی دارند.

کارشناس پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان می‌گوید: مشکلات هویتی جزو مسائل مهم و پردغدغه دوره جوانی است و ممکن است خودش را به اشکال گوناگون در این دوره نشان دهد و چون بیشتر تغییرات فیزیکی، هویتی و حتی ظاهری در این دوره خودش را نشان می‌دهد بنابراین فرد اگر در این جا دچار نوعی پراکندگی هویتی شود در آینده حتماً با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

این روانشناس خاطرنشان می‌کند: همه ما در یک جامعه در حال گذر زندگی ‌می‌کنیم جامعه‌ای که به ابزارهای مدرن، شبکه‌های مجازی و اطلاعات مجهز شده است اما در عین حال ذهنیت جامعه به همان صورت مدرن است که منبق نبودن این دو مشکلات هویتی ایجاد می‌کند و شاید ما این مشکل را از زبان خود والدین و جوانان بشنویم آن‌طور که باید و شاید از سوی والدین درک نمی‌شوند.

او با اشاره به راهکارهای اساسی برای حل این مشکلات جوانان عنوان کرد: ما باید در درجه نخست جوانان را به خودشناسی تشویق کنیم اینکه اهداف، هویت‌ها و ارزش‌های خودش را بشناسد، مورد بعدی این است که بتوانیم الگوهای سالم را به جوانان معرفی کنیم چرا که به تقویت هویت جوانان کمک بسیاری خواهد کرد.

رنجبران در پایان به آموزش مهارت‌های زندگی از سوی نهادهای فرهنگی تأکید می‌کند و می‌گوید: آموزش مهارت‌های زندگی، بیان نظرات احساس به صورت صادقانه می‌تواند به شناخت هویت جوانان بسیار کمک کند.

دوره جوانی و نوجوانی یکی از سخت‌ترین دوران زندگی است، دورانی که نه آنقدر بزرگ شده‌ای که مستقل عمل کنی و نه آنقدر کودکی که دیگران برایت تصمیم بگیرند، دورانی که در تلاشی خودت را به بقیه ثابت کنی و بفهمانی که دیگر بزرگ شده‌ای و بچه نیستی!

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com