1403-02-031403-02-13bool(false) آپارتمان‌نشینی فرهنگ می‌خواهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132814 تاریخ انتشار:  1402-04-03 - 08:58 تعداد بازدید:  535
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آپارتمان‌نشینی فرهنگ می‌خواهد

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


شهروندان: وجود یک مدیر ساختمان برای هر آپارتمانی الزامی است

 توی هر کوچه و پس‌کوچه‌ای رو که نگاه کنیم، ساختمان‌های کوتاه و بلندی رو می‌بینیم که فضای شهر رو پر کردند. داخل هر کدوم از این ساختمان ها پر از آدم‌هایی است که به خاطر شرایط زندگی شهری و مدرن، در آپارتمان‌هایی کنار هم زندگی می‌کنند. اینکه اعضای هر واحد آپارتمان بخواهند هر طوری که مایلند رفتار کنند سبب به وجود آمدن شرایطی می‌شود که جزو فرهنگ آپارتمان نشینی نبوده و زندگی رو برای همه‌ اعضای ساختمان سخت خواهد کرد.

اما امروزه رعایت فرهنگ آپارتمان‌نشینی به اعتقاد بسیاری از روانشناسان و کارشناسان اجتماعی به دلیل تضاد با خلق وخو و روحیات جامعه ایران نیازمند آموزش مهارت‌های اجتماعی است به نحوی که حتی در یک ساختمان دو طبقه دو مالک ساکن هستند و معمولاً چنین همسایگانی بدون آشنایی قبلی با یکدیگر، در یک ملک همسایه شده و همین امر منجر به ایجاد مشکلاتی می‌شود به طور مثال، در آپارتمان‌ها بسیاری موارد مانند پارکینگ و در ورودی ساختمان میان ساکنان مشترک است و رعایت نکردن فرهنگ شهرنشینی و آپارتمان‌نشینی منجر به تشدید اختلافات می‌شود.

اما متأسفانه برخی جملات و باور‌های غلط هستند در هر فرهنگی وجود دارند. این جملات و باور‌ها به مرور زمان نه تنها باید منسوخ گردند، بلکه اصرار و پافشاری بر آن زمینه ساز بروز مشکلات می‌گردد. به عنوان مثال جمله (چهاردیواری اختیاری)، جمله‌ای است که از گذشته‌های دور در بین ایرانیان رواج داشته است و در مواقعی که افراد احساس می‌کنند دیگران قصد دخالت در زندگی شخصی و خانوادگی آن‌ها را دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ولی با یک دیدگاه منصفانه باید بگوییم، امروزه با گسترش زندگی آپارتمانی جمله‌ی «چهار دیواری اختیاری» در بسیاری از مسائل، دیگر کاربرد و مفهومی ندارد؛ زیرا شما بر روی سقف واحد پایینی و در زیر سقف واحد بالایی زندگی می‌کنید و هر رفتار پر سر و صدا و غیر مسئولانه‌ای، آسیب و مزاحمت برای آن واحد‌ها به شمار می‌رود.

یک شهروند همدانی در گفتکو با خبرنگار همدان پیام می‌گوید: من و همسرم هر دو شاغل هستیم و زمانی که از سرکار به منزل می‌آییم دلمان می‌خواهد استراحت کنیم و چون در طبقه دوم ساکن هستیم اما متأسفانه طبقه بالا دو فرزند دارند که در زمان استراحت مشغول بازی می‌شوند و با ایجاد سرو صدا موجب سلب آسایش ما می‌شوند اگرچه چندین بار هم به ‌آنها تذکر داده‌ایم بی‌فایده بوده است و به نظر من در این گونه موارد والدینشان باید به آنها تذکر دهند.

در حالی که شهروند دیگری هم معتقد است که وجود یک مدیر ساختمان برای  هر آپارتمانی الزامی است زیرا در صورت ایجاد یک مشکل  و یا در صورت رعایت نکردن قوانین مربوط به ساختمان، مدیر ساحتمان می‌تواند مشکل مربوطه را حل کند.

او می‌افزاید: از طرفی دیگر هم اگر یک مدیر در ساختمان وجود داشته باشد به نظافت ساختمان هم رسیدگی می‌شود به طورمثال؛  مجتمع مسکونی ما 12 واحد دارد که نزدیک به 5 ماه بدون مدیر ساختمان بود و هیچ یک از افراد به نظافت ساختان توجهی نمی‌کردند به همین خاطر با اعضای ساختمان تصمیم گرفتیم که یک نفر که توانایی مدیریت را دارد انتخاب کنیم و از آن زمان تاکنون شرایط ساختمان بهتر شد.

یک مدیر ساختمان هم در این باره می‌گوید: از مهمترین موارد فرهنگ آپارتمان نشینی، پرداخت به موقع شارژ واحد می‌باشد که برخی از ساکنان ساختمان یا از میزان مبلغ شاکی هستند و یا دیر پرداخت می‌کنند در صورتی که باید پرداخت شارژ ماهیانه تان را جدی بگیرند و آن را سروقت بپردازند.

او در ادامه می‌افزاید: برخی از ساکنان دیگر نیز هنگام رفت‌وآمد سرو صدای زیادی را ایجاد می‌کنند و موجب نارضایتی همسایگان می‌شوند بنابراین لازم است که هنگام تردد از پا کوبیدن و یا ایجاد سرو صدای بلند بپرهیزند و یا نیز می‌توان به جابه‌جایی زباله‌ها توسط ساکنان اشاره کرد که باید تمامی افرا یک ساختمان در یک ساعت معینی زباله‌های خودرا به بیرون از ساختمان منتقل کنند زیرا در غیر این صورت هم سبب زشت شدن نمای بیرونی ساختمان شده است و هم اینکه سبب جمع‌شدن حشرات موذی خواهد شد.بنابراین باید تمامی افراد به این نکته توجه کافی داشته باشند.

یک کارشناس حقوقی نیز در این باره می‌گوید: آپارتمان نشینی پدیده‌ای است که از دهه 40 در ایران مد شده است و پیش از آن چندان با پدیده آپارتمان نشینی آشنایی کافی نداشته‌ایم؛ قوانین این سبک از زندگی نیز که تحت عنوان "تملک آپارتمان نشینی" در سال ۱۳۴۳ به تصویب رسید و در دهه ۱۳۶۰ مورد بازبینی قرار گرفت، و به ندرت هم دچار تغییر شد اما این قانون  حاکی از اهمیت رعایت حقوق اجتماعی در این ساختار جمعی است.

سید افشین ابراهیمی می‌افزاید: براساس این قانون تمام مجتمع و آپارتمان‌هایی که بیش از 4 واحد تجاری یا مسکونی دارند باید دارای اعضای هیأت مدیره و و مدیر ساختمان داشته باشند که هیأت مدیره شامل مالکان آپارتمان می‌شوند و بین خودشان باید یک نفر را به عنوان مدیر ساختمان انتخاب کنند.

وی تصریح می‌کند: در قانون مواردی درخصوص آپارتمان‌نشینی ذکر شده اما هر ساختمان نیازمند یک مدیر و رعایت شدن قوانینی در آن است. تمامی مسائل مربوط به آپارتمان شامل گرفتن شارژ؛ پیگیری مشکلات و بازسازیو تعمیرات بر عهده این این مدیر ساختمان است که توسط همان مدیر ساختمان پیگیری می‌شود.

ابراهیمی یادآور شد: اگر ساکنان یک ساختمان قوانین مربوطه را رعایت نکنند، مدیر ساختمان می‌تواند میان ساکنان یا در مراجع قانونی مشکل را حل کند اما معمولاً در ساختمان‌های دو یا چهار طبقه مدیری وجود ندارد یا به ندرت مشاهده می‌شود.

این کارشناس حقوقی عنوان می‌کند: درصورتی‌که مالکان ساختمان به هر دلیلی وارد هیأت مدیره نشوند سایر افراد آپارتمان می‌توانند به دادگاه برای تعیین مدیر ساختمان نامه بزنند و از دادگاه درخواست کنند که یک مدیر واحد را برای ساختمان خود تعیین کنند و در این حالت هم حتی دستمزدی هم برای آن مدیر درنظر گرفته می‌شود.

گفتنی است با تغییر سبک زندگی و رواج شهرنشینی تعداد آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی افزایش یافته و جنس معضلات شهرنشینی هم به مرور زمان تغییر کرده و موضوع جدیدی به نام آپارتمان‌نشینی وارد جامعه شده است، برای این امر نیازمند ایجاد فرهنگ آپارتمان‌نشینی و توجه به همسایه و همسایگی هستیم.

از سوی دیگر کمبود فضای فرهنگی و تفریحی در شهر و فقدان در نظر گرفتن فضای بازی کودکان در آپارتمان موجب شده است بسیاری از فعالیت‌هایی که باید در سطح شهر انجام شود، در میان دیوارهای آپارتمان‌ها به حقیقت برسد و موجب نارضایتی همسایگان شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com