فراخوان جذب 1600 معلم برای سال جدید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132980 تاریخ انتشار:  1402-04-12 - 08:54 تعداد بازدید:  877
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کمبود معلم در همدان امسال هم ادامه دارد
فراخوان جذب 1600 معلم برای سال جدید

نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش

اجتماعی

 
مدیرکل آموزش و پرورش در همدان‌پیام از برنامه‌ها، توانمندی‌ها و رتبه‌بندی معلمان سخن گفت

محمود نقوی، معلمی با 32 سال سابقه فعالیت در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش، وقتی در سال 90 سکان مدیریت آموزش و پرورش استان را عهده‌دار شد آنچه مدنظر داشت را همان ابتدا در مراسم معارفه مطرح کرد و وعده داد بر اساس 40 شاخص مهمی که از قبل آن را احصا کرده بود پیش برود.

وی آن زمان گفت که هر سال این شاخص‌ها را در مقایسه با سال قبل گزارش خواهم داد. هر چند به گفته خود یکسال بعد به وعده خود عمل کرد و گزارش فعالیت خود را مستند ارائه داد اما بازخوردی از سوی مسئولان بالادست ندید. او در نخستین نشست خود در همدان‌پیام «توجه به نخبگان را راه نجات کشور» دانست و این موضوع را در قبال فرهنگیان بیشتر مورد تأکید قرار داد و متذکر شد که باید افراد نخبه را با هر سلیقه و منشی مورد حمایت قرار دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان حالا در تابستان 1402 در دومین نشست خود با همدان‌پیام دستاوردهای دولت در این حوزه به همراه چالش‌های پیش‌رو را گزارش کرد.

نقوی، چالش اصلی آموزش و پرورش را مهر ماه 1400 و خالی بودن 600 کلاس درس دانست و گفت: به هر شکل شده معلم‌ها را به بدنه آموزش و پرورش وصله پینه کرده بودند. که این موضوع در فروردین 1401 زمانی که بعد از کرونا مدارس حضوری شد، خود را نشان داد نکته اینجا بود که حتی وزارتخانه هم اعلام کرد که مدیریت نیروی انسانی در سال 1400 ضعیف بوده و جابه‌جایی نیروها به شکل درستی اتفاق نیفتاده است بنابراین در آبان 1400 در جلسه‌ای که تشکیل شد مسئولان وقت نتوانستند ثابت کنند که همدان مشکل کمبود نیروی انسانی دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته 1100 معلم را در داخل استان با محوریت مناطق محروم جابه جا کردیم که البته 1100نفر هم بازنشسته شدند. که با توجه به ورودی کم مشکل نیروی انسانی بیشتر شد.

وی با اعلام آماری اظهار کرد: سال 99 تعداد 250 هزار دانش‌آموز با 25 هزار حقوق بگیر (معلم) داشتیم که این رقم در سال 1401 به 317 هزار دانش‌آموز با 21 هزار معلم رسید در حقیقت با 70 هزار دانش آموز اضافه آموزش و پرورش 4 هزار نیرو هم نسبت به سال99 کسر داشت البته این مشکل در غرب کشور وجود داشت اما همدان، مشکل‌دارترین استان به لحاظ نیروی انسانی بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه سال تحصیلی 1401 تعداد 290 هزار دانش‌آموز دولتی با تراکم 25 نفر داشتیم افزود: همدان با این تراکم در غرب کشور نخستین استان پرتراکم است که البته بعد از همدان، کرمانشاه از تراکم 5/23 دانش‌آموز در کلاس مواجه است.

وی اعلام کرد: 10 استان به لحاظ کمبود نیروی انسانی از ما جلوتر هستند که استان‌های بزرگ و کلان کشوری را شامل می‌شوند همچنین سال گذشته سهمیه ما از استخدام معلمان 450 نیرو بود که امسال به 627 نفر رساندیم.

نقوی اظهار کرد: سال گذشته 50 هزار ساعت اضافه تدریس داشتیم که حتی مقرر کردیم هر کس در هر شهر یا شهرستانی تدریس کند حتی اسکان رایگان هم به او خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه برای امسال 50 نفر معلم ابتدایی، 500 دبیر، 250 معلم پرورشی به همراه 500 ورودی دانشگاه فرهنگیان را داریم گفت: در کل امسال 1982 نفر ردیف استخدامی داریم که 1600 نفر برای طی مراحل مصاحبه فراخوان شدند.

وی گفت: 25 هزار نفر نیروی خدماتی در کل کشور به استخدام در می‌آیند که تلاش می‌کنیم سهم همدان را به 500 نفر برسانیم تا مجموع استخدامی‌ها به 2500 نفر برسد تا با ادامه این روند طی چند سال مشکل آموزش و پرورش در بخش نیروی انسانی حل شود.

محمود نقوی با بیان اینکه با وجود این میزان استخدامی و افزایش سهم همدان همچنان برای سال تحصیلی جدید مشکل کمبود معلم داریم، افزود: امسال 15 هزار دانش‌آموز به جمع دانش‌آموزان استان اضافه می‌شوند، که میزان جذب ترک تحصیل‌کرده‌ها به لحاظ ترک تحصیل در سال‌های کرونا و... آمار ورودی‌ها را افزایش داده است.

همدان در بخش ترک تحصیل‌کرده‌ها آمار بالایی دارد چنانجه جزو 5 استان آخر است همچنین در بین عشایر 850 دانش‌آموز رها شده بودند که آنها را به آموزش و پرورش برگرداندیم.

وی با اعلام اینکه در گذشته حضور 300 دانش‌آموز عشایر در کانکس و یا حضور دو کلاس متوسطه در یک چادر ظلم بزرگی به عشایر بود افزود: یک شب در چادر عشایر خوابیدم تا مشکلات آنها را رصد کنم لذا تصمیم گرفتم در خوزستان برای عشایر همدان مدرسه بسازیم.

وی با گریزی به بازنشستگی معلمان و به کارگیری دوباره آنان گفت: سال گذشته 2400 معلم و امسال 2700 معلم در شرایط بازنشستگی بودند و یا هستند که تقاضا داریم آموزش و پرورش را یاری کنند که در این صورت با عبور از این دوران مشکل نیروی انسانی حل خواهد شد.

وی عمده دلیل مشکلات آموزش و پرورش را تصمیمات دولت گذشته دانست و خاطرنشان کرد: در دولت روحانی نگاه به آموزش و پرورش یک نگاه حمایتی نبود اعتقاد آنان روی خصوصی‌سازی متمرکز شده بود و بیشتر مدارس به این بهانه واگذار شدند. دیدگاه نظام کوپنی دیدگاه جدی در دولت قبل بود که بر اساس آن همه باید به سمت مدارس غیرانتفاعی می‌رفتند و هر کس برایش این کار امکان نبود از کوپن استفاده می کرد.

با این رویکرد در ابلاغ وزیر سابق آموزش و پرورش در دولت سابق مقرر شده بود که هر سال 10 درصد مدارس خصوصی‌سازی شوند و این موضوع خود باعث کم شدن نیروی انسانی و پذیرش کم دانشگاه فرهنگیان شد.

همچنین تبدیل وضعیت نیروهای نهضتی هم وضع خوبی نداشت و با سخت‌گیری‌های غیرمنطقی حداقل 500 فرصت استخدامی از بین رفت. طرح «امین حوزه» هم برای نیروهای طلبه مطرح بود که اطلاع‌رسانی در این خصوص به خوبی انجام نشد.علاوه بر این در استخدام پیش‌دبستانی‌ها هم بیشتر متقاضیان به خاطر نداشتن بیمه کنار گذاشته شدند.

وی ادامه داد: پس از صحبت‌های رهبر انقلاب که فرمودند: «آموزش و پرورش باید پرچم‌دار تعلیم و تربیت باشند» مسائل جدیدی مطرح شد. مسئولان به فکر سهمیه استخدام افتادند.

بخش دوم صحبت‌های مدیرکل آموزش و پرورش استان پاسخ به سوالات مسئولان و خبرنگاران این مجموعه بود که در زیر می‌خوانید:

 با توجه به شرایط معیشتی که برای معلمان پیش آوردند به نظرتان آیا کسی متقاضی استخدام در این شغل خواهد بود؟

400 نفر سهمیه استخدامی بود که 2 هزار نفر تقاضا داده بودند هر چند بعدها با پیگیری‌های انجام شده آن را به 627 نفر رساندیم. بیشتر متقاضیان این شغل بانوان هستند متقاضی خوب است پذیرش کم است.

 نارضایتی‌های زیادی در موضوع رتبه‌بندی وجود دارد. قرار است ماحصل رتبه‌بندی و تکالیف آن چه باشد؟

در همه ادارات افزایش حقوق را داریم ولی این همه سر و صدا برای آن نیست و طبق قانون هر ساله اتفاق می‌افتد رتبه‌بندی معلمان و افزایش حقوق معلمان حتی برگزاری نماز جماعت هم ملاک بود آیا چنین تصور نمی‌شود که نماز را پولی کرده‌اند؟

فکری در آموزش و پرورش در زمان وزارت آقای نوری حاکم بود که نباید زیاد در مورد رتبه‌بندی صحبت شود. رتبه بندی دستاورد بزرگی بود خوب دفاع نشد بسیاری از واقعیت‌ها پنهان ماند و فایده‌های طرح آنچنان که باید خود را نشان نداد. آقای نوری یکبار هم در این خصوص مصاحبه نکرد. به عنوان مدیرکل برای نخستین بار در حضور وزیر پیشنهاد دادم که تا زمان صدور احکام «علی الحساب» پرداخت شود این پیشنهاد پذیرفته شد.

60 میلیون حکم در کشور زده شد اگر اسفندماه آن پیگیری‌ها نبود همچنان بلاتکلیفی‌ها ادامه داشت. رتبه‌بندی در دولت قبل 8 سال فقط مطرح شد 8 سال زمان داشت اما انجام نشد چون کاری بزرگ با ریسک بالا بود قبول دارم در اجرای این طرح ایراداتی وجود داشت که بخشی مربوط به آموزش و پرورش، بخشی سازمان امور استخدامی و بخشی هم مربوط به ذی‌نفعان بود اما مهر 98 وقتی لایحه را دادند اردیبهشت، مهر و اسفند 99 روی آن کار کردند.

کار رتبه‌بندی به جدیت دنبال شد. 5 هزار میلیارد از محل فروش اموال مازاد برای رتبه‌بندی در دولت روحانی اختصاص یافت. ویژگی‌های لوایح مصوب شده در آن دولت و دولت فعلی احصا و تفاوت‌ها مشخص شد.

در نهایت لایحه‌ای با 20 درصد تفاوت در اسفند تأیید شد یکماه فرصت بود که آیین‌نامه نوشته شود ماه رمضان 1401 در 5 نقطه کشور آیین نامه خوانده شد نظرات را گرفتیم آیین‌نامه را آموزش و پرورش پیشنهاد داد و بعد مصوبه گرفت که در اوایل مرداد 1401 تصویب شد.

از شهریور 1401 اعلام کردیم که مدارک را بارگذاری کنند چرا که نمی توانستیم بدون سند ارسالی معلمان رتبه‌بندی انجام دهیم.

متأسفانه در مجلس هم برخی معلمان می‌گفتند رتبه‌بندی برای معلمان نیاز نیست «معلم را چه به رتبه‌بندی به هر معلم 2 میلیون تومان حقوق اضافه کنید و بعد کار را رها کنید. با پیشنهادی که آقای حاجی بابایی در مجلس داد و نصف 2+ رأی آورد شورای نگهبان مصوبه را تأیید کرد.می‌گویید در سایر ادارات هم سالانه حقوق اضافه داریم اما باید گفت رتبه بندی جدا از لایحه خدمات کشوری برای افزایش حقوق است.

معلمان بارگذاری را دیر انجام دادند و بعضاً درست انجام ندادند. ارزیابان هم یا فرصت کافی برای ارزیابی نداشتند و یا دوره لازم را ندیده بودند. مدیران ارشد هم درگیر حوادث مربوط به مسمومیت دانش‌آموزان شدند. 21 هزار و 800 نفر بازنشسته در طرح رتبه‌بندی هستند که 65 درصد رتبه‌بندی را کامل می‌گیرند. 50 درصد بدون اعتراض هستند و معترضین هم 20 درصد را شامل می شوند. اما مهمتر از همه این است که 38 هزار میلیارد تومان به همراه 40 هزار میلیارد تومان در این طرح برای آموزش و پرورش دیده شد.

 اعتراض به رتبه‌بندی چگونه خواهد بود آیا رسیدگی می‌شود؟

از 4 روز پیش رسیدگی‌ها شروع شده و مقرر شده که خود مناطق رسیدگی را انجام دهند. باید اصلاحات توسط خود معلمان انجام شود. اما قطعاً قبل از سال تحصیلی رتبه‌بندی‌ها نهایی شده و احکام صادر خواهد شد تا معوقات پرداخت شود. رتبه بندی کار بزرگی بود اما تلخ شد گاهی نگاه دولت قبل در دولت جدید هم حاکم می‌شد وقتی از بودجه آموزش و پرورش صحبت می‌کردیم به جای اینکه این بحث را جدا ببینند دائم از خروجی آموزش و پرورش صحبت می کردند و می گفتند خروجی ضعیف است در این طرح آموزش و پرورش مظلوم واقع شد. گاهی کسورات آموزش و پرورش را در همان 38 میلیارد تومان (طرح رتبه‌بندی) می‌دیدند و می‌گفتند که جز این پرداخت نمی‌کنیم که البته مشکل حل شد.

هم‌اینکه حداقل دریافتی معلمان 7 میلیون تومان است و با این طرح به حقوق هر معلم 5 میلیون تومان اضافه شده است. البته لازم به ذکر است که حتی برخی نمایندگان و من‌جمله نماینده‌ای از همدان هم مخالف اجرای این طرح بود.

 پروژه مهر در استان چگونه پیش می‌رود؟

نگاه دولت به آموزش و پرورش نگاه تحولی است بدون هیچ شعاری سنجش نوآموزان را شروع کردیم. ثبت‌نام‌ها انجام و کتاب‌ها را آماده نمودیم و در این زمینه رتبه‌دار کشوری هستیم هم‌اینک 95 درصد دانش‌آموزان ثبت‌نام کردند. امسال 32 هزار کلاس اولی داریم و تلاش کردیم که سنجش را به مهرماه نسپاریم. کتاب‌ها در همه دوره‌ها 90 درصد را عبور کردند فضاهای آموزشی نوساز آماده است دنبال محرومیت‌زدایی هستیم. ساماندهی نیروی انسانی را هم قبل از عید انجام دادیم و از هفته بعد کلاس‌بندی‌ها با توجه به اینکه 100 کلاس اضافه شده، انجام می‌شود. سال گذشته 11 هزار و 400 کلاس درس داشتیم که امسال 100 کلاس هم اضافه شد تا آخر تیرماه ساماندهی معلمان، نقل و انتقالات انجام می‌شود و ما معتقدیم اول مهرماه باید اول شهریور باشد. در کل در پروژه با 91/2 درصد عملکرد مهر مقام ششم کشور را داریم که سال گذشته 71 دهم بود.

 امسال با افزایش شهریه چالش‌هایی در ثبت‌نام به وجود آمد شهریه‌ها بر چه اساس افزایش می‌یابد؟

 در همدان و ملایر اجاره‌ها 2 الی 3 برابر شده و با توجه به اینکه بیشتر مدارس غیرانتفاعی استیجاری است 70 درصد هزینه مدارس پرداخت اجاره‌بهاست. آموزش و پرورش افزایش 40 درصد شهریه‌ها را نهایی کرده است که هم منافع مردم و هم موسسان دیده شود. هر چند تعدادی از مدارس در حال تعطیل کردن هستند.

 مهدهای کودک و شهریه این مهدها بر چه اساس است؟

آموزش کودکان یک طرف، مسئولیت مهدها هم طرح نویی بود که در دولت قبل از بهزیستی به آموزش و پرورش سپرده شد در حقیقت آموزش و پرورش مسئول بچه شیرخوار تا جوان دبیرستانی است. در حال حاضر 381 مرکز پیش‌دبستانی و مهد کودک داریم که باید آنها را بررسی و گزینش نیروهای آن را داشته باشیم.شهریه ها هم به زودی پس از کار کارشناسی اعلام می شود.

 گفته‌اند مقصر ترافیک از پژوهش تا پیشاهنگی مدارسی است که در این نقطه متمرکز شده‌اند.

همه ترافیک مربوط به مدارس نیست، ساخت و سازها، کندروها، کمبود پارکینگ و... در ترافیک نقش دارند. گفتیم در این مسیر برای ایجاد مدرسه جدید مجوز نخواهیم داد. اما تأییدیه‌های قبلی استثنا است. با این حال اماکن آموزشی دور چهارراه و میدان جابه‌جا خواهند شد.

ورود و خروج مدارس پسرانه و دخترانه را هم یک ربع جابه‌جا کردیم تا دانش‌آموزان دختر یک ربع زودتر به منزل بروند که این هم به ترافیک کمک خواهد کرد. همچنین از خود مدارس هم برای کنترل عبور و مرور دانش آموزان و جابه‌جایی آنها در خیابان کمک گرفتیم تا کمک حال کاهش ترافیک باشیم.

 با توجه به عضویت آموزش و پرورش در کمیته کنگره شهیدان استان چه اقدامی در این خصوص انجام شده است؟

برای هر مدرسه یک یادواره داشتیم و تاکنون 2 هزار یادواره را برگزار کردیم. در کل در استان 1100 یادواره داریم که سهم آموزش و پرورش 2 هزار یادواره است کار دیگر بازدید از خانواده 1300 دانش‌آموز و فرهنگی شهید استان است. در این خصوص 500 هدیه تهیه شده است. حضور در اردوی راهیان نور، دفن پیکر شهید 16 ساله در اداره کل، بازدید از باغ موزه‌ با 30 هزار دانش‌آموز و پیگیری برگزاری یادمان شهدا از جمله برنامه‌های این کمیته بوده است.

 برای اوقات فراغت چه برنامه‌ای دارید؟

دشمن 24 ساعته در بحث فرهنگی کار می‌کند اما کار ادارات فرهنگی و زیرمجموعه‌های آن 8 ساعته است. ضربه‌هایی که ما در حوزه فرهنگ می‌خوریم از کوتاهی مدیران و نهادهای فرهنگی ما است. هیچ نهادی وقت اضافه برای نوجوانان و جوانان ندارد.پنج‌شنبه‌ها، جمعه‌ها، شیفت بعدازظهر همه تعطیل کرده و جوان را به حال خود سپردند.

 برای اوقات فراغت محافل قرآنی را به پا کردیم. اردوها را تقویت نمودیم تا خانواده‌ها به همراه دانش‌آموزان در اردوگاه‌ها اسکان داده شوند.

تفاهم‌نامه‌هایی با آموزش و پرورش، کانون پرورشی و کتابخانه‌ها داشتیم مراکز مشاوره فعال شدند 120 فضای ورزشی داشتیم که 70 فضا هم به آن اضافه کردیم تا در تابستان ها فعال باشند.

کانون مساجد، قرارگاه غدیر، بسیج فرهنگیان، اتحادیه انجمن دانش‌آموزی، اردوگاه شمال و... را به کار گرفتیم تا تابستانی با فراغت بیشتر و با برنامه‌های غنی‌تر برای دانش‌آموزان داشته باشیم.

پایان بخش این نشست دیدار مدیر کل آموزش و پرورش از واحدهای همدان پیام و آشنایی با کار دانش آموزان کار اموزی بود که هر ساله همدان پیام جمعی از آنها را در ایام تابستان پذیرش می کند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com