پارک دوبل، خیابان‌ها را به تنگ آورده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136118 تاریخ انتشار:  1402-10-12 - 10:17 تعداد بازدید:  145
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پارک دوبل، خیابان‌ها را به تنگ آورده است

اجتماعی


دوبله، سوبله پارک کردن خودروها در افزایش ترافیک تأثیر بسیار زیادی دارد و موجب سدمعبر شده و این امر به وفور در شهر همدان دیده می‌شود.

با توجه به اینکه خیابان‌های شهر همدان هیچ تغییری نکرده و همچون سابق است و در مقابل تعداد خودروها افزایش می‌یابد، روزانه شاهد پارک خودروهای زیادی در حاشیه خیابان‌ها هستیم طوریکه حس می‌کنی در پارکینگ تردد می‌کنی... خودروهایی طول ماندگاریشان آنقدر بالاست که هر وقت عبور می‌کنی همانجا قابل رؤیت هستند.

در تمام خیابان‌ این موضوع وجود دارد و گویا کسی تمایل ندارد برای نیاوردن خودرویش کوتاه بیاید، همه دوست دارند تک سرنشین در شهر سفر کنند و خیلی راحت به مقصدشان برسند و در هنگام بازگشت دغدغه‌ای برای رسیدن به منزل نداشته باشند... این درست اما اگر همه بخواهند خودروهایشان را بیرون بیاورند شهر قفل می‌شود، همان چیزی که مدتی است در شهر همدان با آن مواجه هستیم، ترافیک اعصاب خردکنی که باعث شده همه از آن انتقاد کنند و مدیران شهری را به فکر راه‌اندازی طرح زوج و فرد بیندازد و همین شاکیان را به تخلفی دیگر وا دارد...

متخلفانی که هم پارک‌های دوبله زیاد دارند و هم تمایل به دور زدن این طرح دارند، بگذریم از عبور از چراغ‌قرمزها و نزدن چراغ راهنما و...

باید دید چرا ناوگان حمل‌ونقل عمومی ما آنقدر قوی نیست که مردم به آن اعتماد کرده و استفاده از آن را به خودروهای شخصی‌شان ترجیح دهند؟ اتوبوس‌هایی که تا تمام فضاهای خالی را پر نکند، از جایش تکان نمی‌خورد و کسی که در ایستگاه‌های بعدی منتظر آمدنش است را عاصی می‌کند و یا برخی تاکسی‌ها که گاهی آنقدر فرسوده هستند و آرام می‌‍رانند که طاقتت را طاق می‌کند.

 همدان نیازمند ۱۲ هزار پارک حاشیه‌ای است

رئیس کمیسیون فنی، عمرانی و حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بحث پارکینگ، ترافیک و خودرو یکی از چالش‌هایی است که امروزه مردم همدان را آزار می‌دهد و چیزی نمانده که به بحران تبدیل شود.

مهدی حیدری با بیان اینکه همدان بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ فضای پارک در حاشیه معابر دارد، مطرح کرد: حدود ۱۲ هزار جای پارک حاشیه‌ای در معابر همدان مورد نیاز است و فضای پارکینگ هم کم داریم بنابراین مردم به ناچار خودروهایشان را به شکل دوبله پارک کرده و این امر موجب پس زدن ترافیک می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه باید فضای پارک موجود مدیریت شود، یادآور شد: به عنوان مثال افرادی هستند که خودرهایشان را از صبح تا شب کنار خیابان اصلی پارک می‌کنند در حالیکه همان فضا می‌توانسته در اختیار ۱۵ تا ۲۰ شهروند با بازه زمانی نیم‌ساعته قرار گیرد اما متأسفانه کسانی‌که دسترسی دارند بدون درنظر گرفتن این موارد چنین اقدامی انجام می‌دهند.

حیدری در ادامه مطرح کرد: در گذشته ساماندهی پارک حاشیه توسط شرکت الیت انجام می‌شد به طوریکه نیم ساعت اول پارک خودرو رایگان محاسبه می‌شد و بعد از این زمان، مبلغ به صورت تصاعدی بالا می‌رفت و همین امر مردم را ترغیب می‌کرد تا از فضای پارک جابه‌جا شوند. برقراری مجدد این موضوع در شورای شهر تصویب و به شهرداری ابلاع شده است.

 یکی از وظایف شهرداری ساماندهی پارک حاشیه‌ای است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان نیز در پاسخ به اینکه پلیس در قبال پارک‎‌های دوبله و سوبله شهروندان در معابر شهرچه اقداماتی انجام داده است، توضیح داد: باید به این موضوع از سه منظر نگاه کرد به طوریکه سه عامل شهرداری، پلیس راهور و راننده خودروها در این امر دخیل هستند و وظایفی بر عهده دارند.

ابراهیم فارسی، به ارائه مثالی در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: اگر ساعت ۷ تا ۷:۳۰ صبح سری به قطعه دو خیابان بوعلی یعنی از میدان آرامگاه بوعلی تا میدان جهاد بزنید، حاشیه این معبر پر از خودرو است که متعلق به کارمندان ادارات و بانک‌هاست و دیگر جایی برای پارک حاشیه‌ای برای شهروندان وجود ندارد و اگر فردی مثلاً در سال ۱۰ صبح برای کاری به این خیابان مراجعه داشته باشد مجبور به انجام پارک دوبله است تا کارش را انجام دهد و برگردد و همین امر موجب پس زدن ترافیک می‌شو و کل شهر درگیر این پارک دوبله می‌شود.

وی یکی از وظایف شهرداری را ساماندهی پارک حاشیه‌ای دانست و افزود: باید برای این نوع پارک زمان درنظر بگیرند تا کسانی که خودروهایشان را در حاشیه خیابان پارک می‌کنند، هزینه پرداخت کنند. در واقع شهروندی که از ۷ صبح تا ۲ ظهر تمام امکانات شهر را قفل می‌کند باید هزینه پرداخت کند.

فارسی با تأکید بر اینکه شهرداری همچنین باید حمل‌ونقل عمومی را قوی کند به طوریکه اقدامی نظیر راه‌اندازی خط ویژه اتوبوس از میدان بیمه تا شهرک فرهنگیان بازخورد خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: اگر افراد بدانند تردد اتوبوس‌ها به‌موقع است و سر وقت انجام می‌شود و به راحتی می‌توانند با استفاده از این وسیله به محل کار بروند و برگردند، مطمئن باشید دیگر ماشین نمی‌آورند.

 حمل با جرثقیل در انتظار خودروهای متخلف در محوطه کولانج است

وی با بیان اینکه با تخلفات رانندگی برخورد صورت می‌گیرد اما جریمه آخرین راه است، تصریح کرد: محوطه کولانج دیدیم خودروها خوب پارک نمی‌شود و جریمه جواب نمی‌دهد بنابراین یکی، دو هفته است خودروها را جرثقیل حمل کرده و به پارکینگ انتقال می‌دهیم چراکه کسی که مردم را به زحمت می‌اندازد یکبار خودش به زحمت بیفتد و تبعات کارش را بداند البته این نوع برخورد قاطع نیست و کج‌دار و مریز پیش می‌رویم.

 پارکینگ سینا عامل ایجاد ترافیک در مرکز شهر همدان

وی با بیان اینکه به صورت نقطه به نقطه گره‌های ترافیکی را بررسی و در شورای ترافیک برای آن راه‌حل پیدا می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در منطقه رسالت به علت وجود ترافیک شدید، وضعیت چراغ‌ها را بررسی کردیم و جابه‌جایی چراغ‌ها را انجام دادیم که الان نسبت به قبل بهتر شده است. متأسفانه آنقدر گشت نداریم که در هر منطقه نیرو مستقر کنیم.

فارسی وعده داد که طی چند ماه آینده عملکرد پلیس راهور در بحث حل معضل ترافیکی مشخص و شرایط بهتر می‌شود البته باید به سمت هوشمندسازی معابر نیز حرکت کنیم.

وی درباره اینکه پارکینگ‌های مکانیزه می‌تواند کسری پارکینگ را جبران کند؟ مطرح کرد: بله می‌تواند جوابگو باشد اما نه در هسته مرکزی شهر. نباید در میدان آرامگاه بوعلی و خیابان بوعلی پارکینگ احداث کنیم و به رینگ دوم شهر نظیر میدان جهاد، بعثت، میدان امامزاد عبدا...(ع) و عین‌القضات انتقال دهیم به طوریکه تملک زمین در این محدوده‌ها برای شهرداری آسان‌تر است.

 همه خیابان‌ها را هم پارکینگ کنیم، کم است

فارسی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳۰ هزار خودرو به همدان اضافه می‎‌شود، تصریح کرد: اگر بخواهیم برای تمام خوردوها پارکینگ بزنیم، همه خیابان‌ها را هم پارکینک کنیم کم است بنابراین تا زمانی‌که حمل‌ونقل عمومی تقویت نشود و مردم مجاب به استفاده از ناوگان عمومی نشوند، هر چقدر پارکینگ داشته باشیم باز هم کم است.

وی ادامه داد: اگر حمل‌ونقل عمومی به حالت مویرگی گسترش پیدا کرد، فکر می‌کنم به تعداد زیاد پارکینگ نیاز نخواهیم داشت. با زیر پنج پارکینگ می‌توانیم ترافیک تا محدوده مرکز شهر را حل کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تا وقتی حمل‌ونقل عمومی تقویت شود، نمی‌شود کاری کرد، گفت: مردم همدان به حمل‌ونقل عمومی اعتماد ندارند، چرا مردم از متروی تهران استقبال می‌کنند؟ چون زمان‌بندی مشخصی دارد بنابراین باید خط اتوبوس تقویت شود و زمان‌بندی منظمی داشته باشد تا مردم بتوانند برای استفاده از این ناوگان برنامه‌ریزی کنند.

فارسی بیان کرد: به تازگی طرح جامع تصویب شده و وقتی به محدوده شهر اضافه شود، در درازمدت جواب می‌دهد و به جای عمودی، شهر افقی گسترش یابد و آپارتمان‌سازی حذف شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com