1403-02-021403-02-12bool(false) خشونت علیه زنان رنج جهانی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135554 تاریخ انتشار:  1402-09-04 - 10:01 تعداد بازدید:  141
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به‌مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
خشونت علیه زنان رنج جهانی است

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 25 نوامبر برابر با ۴ آذر روز جهانی «مبارزه با خشونت علیه زنان» است، این روز که سالگرد قتل خواهران میرابل است، از سوی سازمان ملل متحد مبنایی نمادین برای الزام به توجه و اهمیت به زنان و انواع خشونت علیه آنان نام‌گذاری شده است.

اگر تا همین چند وقت پیش سخن از اعتیاد و طلاق و ...  به عنوان مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کشور در میان بود اخیرا کارشناسان معتقدند امروزه خشونت و انواع آن در صدرآسیب‌های اجتماعی در کشور قرار گرفته است.

خشونت عليه زنان روندي است که در تمام سال هاي زندگي يک زن، قبل از تولد تا زمان مرگ او، مي‌تواند رخ دهد. این درحالی است که خشونت عليه زنان وخشونت خانگي يك اپيدمي پنهان ادامه‌دار است. مطالعات نشان داده اند که خشونت، بدرفتاری و ضرب وشتم زنان در بسیاری از کشورهای جهان به یک معضل اجتماعی بسیار شایع و جدی تبدیل شده است.

سازمان ملل‌متحد در تقویم جهانی خود روز ۲۵ نوامبر را «روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان» نامیده است. رنگی که برای این روز انتخاب شده رنگ نارنجی است؛ نماد دنیایی بهتر برای زنان و دختران. به همین دلیل این روز را «روز نارنجی» نیز می‌نامند.خشونت علیه زنان به اشکال مختلف رخ می‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی در یکی از مطالعات خود درباره خشونت علیه زنان نتیجه گرفته است که در هر ۱۸ ثانیه یک زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می‌گیرد.

همچنین با شیوع اپیدمی ویروس کرونا و به‌دنبال آن اعمال پروتکل‌های بهداشتی سخت‌گیرانه در جهت مهار این ویروس همانند قرنطینه و خانه‌نشینی، گزارش‌های رسیده از افزایش خشونت علیه زنان موجی از نگرانی‌ها را که بیشتر ناشی از اختلالات روانی جامعه را در برداشت به‌وجود آورد؛ به طوری که میزان خشونت‌های خانگی و تماس‌ها با سامانه ۱۲۳ افزایش یافته است که البته بخشی از این تماس‌ها به دلیل خشونت‌های خانگی از جمله همسرآزاری و کودک آزاری بود.

تحصیلات پایین، مصرف الکل و مواد مخدر، قرار گرفتن در معرض خشونت در سن کودکی، غرور کاذب و احساس برتری، اختلال شخصیت ضد اجتماع و خیانت از عوامل شکل گیری خشونت است که فرد صدمه های جبران ناپذیری به روح و روان اطرافیان خود وارد می کند.

خشونت علیه زنان که یک مشکل جهانی است  قتل ناموسی، به عنوان شدیدترین شکل این خشونت، بخشی از یک پدیده بزرگ‌تر به نام «زن‌کُشی» است که به معنا و مفهوم قتل یک زن به دلایلی مرتبط با جنسیت او اتفاق می‌افتد، از ماجرای قتل ناموسی مونا در اهواز، رومینا در تالش و....گرفته تاکشته شدن زنی به دست برادرش در همدان که در سال 1400 خبرساز شدند.

کارشناس گروه سلامت روانی و اجتماعی معاونت بهداشتی استان در این باره بیان کرد: عموما خشونت علیه زنان ارتباطی به یک کشور و یا یک جامعه مشخص ندارد و ما در همه جوامع با انواع خشونت درگیر هستیم و این‌که یک روز مشخص را با این عنوان اختصاص داده‌اند حاکی از اهمیت بالای این موضوع در جمواع امروزی است.

حمید رنجبران در گفتگو با همدان پیام افزود: اگر بخواهیم نگاه کلی به موضوع خشونت علیه زنان در جامعه بپردازیم بیشتر می‌توانیم به خشونت در محیط خانوادگی اشاره کرد که دیده شده خشونت علیه زنان چه در محیط خانواده و چه در سطح جامعه، نه تنها امری غیرقابل انکار، بلکه در حال رشد به نظر می‌رسد.

‏وی تصریح کرد: نتایج نشان می‌دهد که از بین انواع خشونت علیه زنان (مالی، جسمی، جنسی، اجتماعی، عاطفی، کلامی و روانی)، خشونت‌های عاطفی، کلامی و روانی شایع‌ترین نوع خشونت است.رنجبران با اشاه به این‌که رفتارهای خشونت‌آمیز علیه زنان و کودکان در کوتاه و بلند مدت باعث آسیب‌های جسمی و روانی آن ها می‌شود، گفت: این مشکل مربوط به نژاد، مذهب یا قومیتی خاصی نیست و روزانه در سراسر دنیا به شکل‌های مختلف اتفاق می‌افتد.

این کارشناس سلامت روان با بیان این‌که مردان معمولا بیشترین سهم را در خشونت دارند، اظهار کرد: معمولا خشونت در خانواده یک چرخه تکراری دارد که روانشناسان برروی این موضوع تأکید بسیاری دارند از همین رو موارد و نکات لازم به قربانیان از سوی آنها به این خانواده داده می‌شود.وی افزود: خشونت خانگی را  می‌توان به ۶ دسته اصلی تقسیم کرد که شامل  خشونت روانی، جنسی، عاطفی ، اقتصادی و محدود کردن ارتباطات می‌شود از بین آنها همسر آزاری، خود فرد آزار‌کننده، فرزندان و جامعه را نیز با آسیب روحی و روانی و سلامتی و بهداشتی و غیره روبه‌رو کرده و سبب می‌شود تا کودکان، از عوارض و تبعات ناشی از آن، به خصوص در زندگی خانوادگی و بعدها در بزرگسالی، به شدت رنج ببرند.
رنجبران خاطر نشان کرد: خشونت یک موضوع فرهنگی واجتماعی است اگر بخواهیم از یک بُعد دیگر به آن بپردازیم خشونت‌هایی که در محیط‌های خانواده رخ می‌دهد که ممکن است فرزندان را تحت تأثیر قرار دهد وبه نوعی می‌توان گفت فرزندان شاهد خشونت هستند که  هریک از آن‌ها تحت تأثیر آسیب‌های روحی و روانی قرار می‌گیرند و درگیر اضطرا‌ب‌های طولانی مدت، افسردگی در این فرزندان این خانواده دیده می‌شود که در نهایت به عنوان یک الگو در آن خانواده جا می‌افتد.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی همدان در گفتگو با همدان پیام اظهار کرد: براورد واعلام میزان خشونت خانگی مورد دسترسی و محاسبه نیست، اما درمجموع 15 درصد از تماس‌های مردم با خط 123 اورژانس اجتماعی استان با محوریت همسرآزاری ، 10 درصد از پیگیری ها ومداخلات تیم سیاراعزام ها در این زمینه و 23درصد ازخدمت گیرندگان مراکز مداخله در بحران با موضوع همسرآزاری وخشونت خانگی مراجعه داشته‌اند.

علیرضا سمایی افزود: خدماتی که بهزیستی در این زمینه به افراد ارائه می‌دهد شامل خدمات سرپائی و اقامت است ،اقامت زنان مورد نظر حداکثر به مدت 120روز ودر صورت ضرورت و در صورتی که امکان ساماندهی وجود نداشته باشد باتأیید ونظر تیم تخصصی تا 60روز دیگر قابل تمدید است .

وی اضافه کرد: همچنین خدمات مددکاری اجتماعی با تأکید بر پاسخ به نیازهای فوری وبرقراری امنیت اولیه،آموزش اقدامات محافظت کننده ومهارت‌های لازم در این زمینه مانند حمایت یابی وهدایت شبکه های حمایتی خانوادگی واجتماعی جهت ارتقاء وضعیت مددجویان مورد هدف و نهایتا بازتوانی در برنامه های میان مدت وبلند مدت است.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی همدان درپایان تصریح کرد: در این مدت کارشناسان سازمان بهزیستی به فرد آسیب‌دیده و خانواده او آموزش‌هایی می‌دهند، اگر پس از این مدت مشکل فرد آسیب‌دیده حل نشود نشان می‌دهد فرد در معرض خشونت جدی است، که گاهی با تهدید به مرگ فرد آسیب‌دیده ممکن است همراه باشد، در این‌صورت این دوره تمدید می‌شود. مشاوره سازمان بهزیستی شامل خانواده درمانی و کار بر روی فرد آسیب‌دیده است، تلاش سازمان بهزیستی بر بهبود رابطه فرد آسیب‌دیده با خانواده‌اش است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com