100 عطاری بدون مجوز در استان داریم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137051 تاریخ انتشار:  1402-12-20 - 12:34 تعداد بازدید:  77
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گفتگوی رسانه‌ای معاونت غذا و دارو
100 عطاری بدون مجوز در استان داریم

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 همدان جزو استان‌های پیش‌رو در تولید دارو است، در حال حاضر ۳۰۴ داروخانه روزانه، نیمه‌وقت، تمام وقت و شبانه‌روزی در استان فعال هستند که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد داروخانه‌های شبانه‌روزی و در مجموع ۸ درصد داروخانه‌های استان افزایش داشته‌اند که بزودی نیز در محدوده بیمارستان فرشچیان کلنگ ساخت داروخانه دولتی زده خواهد شد.

 همچنین به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، داروهای گوارشی و قلبی عروقی از لحاظ تعداد، داروهای پرمصرف را تشکیل می‌دهند که در این راستا کمیته‌ای برای تجویز منطقی دارو فعال است که در آن تجویز منطقی و کمبود داروها و رفع آن مرتب پیگیری می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ شرکت توزیع دارو، سبد دارویی استان را تأمین می‌کنند، بیان کرد: سال گذشته ۳۰درصد بیش از سال ۱۴۰۰ داروخانه‌ها را طبق مصوبات افزایش دادیم که درصددیم2شرکت دارو را هم در استان در سال جدید اضافه کنیم.

قدرت‌ا... رستمی روز گذشته در جمع خبرنگاران در سالن معاونت غذا و دارودرباره وضعیت کمبود دارو در استان اشاره کرد و افزود: در یک سال و نیم گذشته وضعیت تأمین دارو خوب نبود و بیش از ۲۰۰ قلم کمبود دارو داشتیم اما امروز تقریبا به ۸۰ قلم رسیده است به طوری که در چند ماه اخیر کمبود دارویی آنچنانی نداشتیم که بیمار به دارو نرسیده باشد، بلکه به جای دپو در منزل در داروخانه‌ها نگه داشتیم تا بر اساس نیاز فرد هر بار توزیع شود.

وی در باره جمع‌آوری داروهای دپو شده از منزل تصریح کرد: دارویی از داروخانه خارج شود توسط بیمار لمس می‌شود و مشخص نیست محل نگهداری آن چطور بوده و ممکن است با بازگشت به داروخانه، سایر داروها و بیمار را آلوده کند و به همین دلیل از لحاظ قانونی نمی‌توان دارویی بعد از خروج از داروخانه تحویل گرفت.

رستمی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت تأمین شیرخشک در استان پرداخت و افزود: طرح دارویار در کنترل این مسأله تاکنون موفق بوده است اما متأسفانه با دست‌اندازی‌هایی این اقلام یارانه‌ای را از سیستم عرضه دولت خارج می‌کردند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت خوبی در توزیع شیرخشک در استان داریم، خاطرنشان کرد: با الگوگیری از طرح دارویار طرح دوم و آن بازرسی از شرکت‌های داروخانه‌ای و ارزیابی موجودی‌ها شیر خشک اجرا شد، در این طرح سهم هر نوزاد از شیرخشک مشخص شد تا کنترل انجام شود.

رستمی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در نشست به فعالیت برخی از عطاری‌ها در سطح استان پرداخت و مطرح کرد: متأسفانه در حال حاضر عطاری‌ها به صورت قارچ‌گونه رشد می‌کنند، چون امروزه مردم به سلامت خود اهمیت می‌دهند و از طرفی تبلیغ نادرست تأثیر درمان سنتی، باعث شده این مراکز افزایش یابد که برخی از این مراکز بدون مجوز فعالیت دارند که طبق آخرین اطلاعات ۱۰۰ عطاری بدون مجوز در استان فعال بوده و متأسفانه تعداد نیز در حال افزایش است.

وی در ادامه تأکید کرد: عطاری‌ها اجازه تجویز و توصیه ندارند و صرفا بر اساس نیاز مشتری گیاهان را می‌توانند به فروش برسانند و هرگونه ترکیبی را هم مجاز نیستند.
در ادامه این نشست خبرنگار همدان‌پیام پرسش‌های اختصاصی رادر مورد وضعیت دارو مطرح کرد که در زیر می‌خوانیم:

 تویسرکان همدان قرار بود قطب داروسازی کشور شود آیا کمکی به تحقق این موضوع داشته‌اید؟

از 4 داروخانه فعال در استان 3 داروخانه در تویسرکان فعال است که اکنون 3 کارخانه داروسازی در تویسرکان مستقر شده است که قطب بودن داروسازی در این شهرستان را اثبات می‌کند. یک کارخانه دیگر نیز به تازگی در کبودراهنگ افتتاح شده است اما به دنبال این هستیم در همدان، ملایر و نهاوند نیز کارخانه‌ دارو ایجاد کنیم. در حال حاضر یکی از کارخانه‌های تولید دارو در همدان مواد اولیه دارو و دو کارخانه مکمل‌های داخلی و تحت لیسانس کشورهای خارجی را تولید می‌کند.

 گرانی دارو دلیلی شده تا بسیاری از مردم از خرید دارو صرف‌نظر کنند راهکاری برای درمان این دسته از بیماران ابلاغ شده است؟

در حال حاضر دارو گران نشده است و ارز از طریق داروخانه به بیمار پرداخت می‌شود اما برخی از مسیر اشتباه وارد می‌شوند و به روش سیستم و روند درست برای گرفتن یارانه ورود ندارند و مجبورند قیمت دارو را آزاد پرداخت کنند در حالی که اگر مدرکی را به بیمه‌ها بدهند، بیمه آن را ارائه و یارانه تعلق می‌گیرد. شاید برخی از قیمت‌های بالا مربوط به مکمل‌ها باشد که یارانه به آنها تعلق نمی‌گیرد از همین رو قیمت مکمل‌ها همزمان با افزایش تورم، بالا می‌رود،اما برای داروهای خاص هم پرداخت‌ها به طور منظم انجام می‌شود، شرط اولیه برخورداری از مزایای بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دولت داشتن بیمه پایه از یکی از سازمان‌های بیمه‌گر در کشور است.

 نحوه اجرای بیمه تکمیلی در بخش دارو در داروخانه‌ها که قرار بود از ابتدای اسفند اجرا شود در استان به چه شکل است آیا همه داروخانه ها را شامل می‌شود؟

بیمه تکمیلی بیمه‌ای است که ارتباطی با سایر بیمه‌های دیگر مانند تأمین اجتماعی، سلامت و... ندارد در حالی که ما تمامی داروخانه‌ها را موظف کرده‌ایم که با تمامی بیمه‌های درمانی قرارداد داشته باشند به این دلیل که زیرساخت‌های بیمه‌ای برای ارائه کامل خدمات دارویی لازم است، اما در مورد بیمه تکمیلی چنین چیزی وجود ندارد زیرا افراد مختلف با توجه به ارتباطی که با ادارات و ارگان‌های مختلف دارند و قرارداد بیمه تکمیلی بین خودشان منعقد شده است، بنابراین اجباری برای اینکه تمام داروخانه‌ها باید با بیمه تکمیلی قرارداد داشته باشند وجود ندارد واگر این اتفاق بیفتد کمک بزرگی به آحاد مردم خواهد شد و امیدواریم قدرت نظارت برای تحقق این موضوع پیش بیاید که مردم به راحتی بتوانند داروهای خودشان را هم از بیمه‌های مکمل و اصلی در همان داروخانه دریافت کنند.

 فروش بدون نسخه دارو با توجه به افزایش تعرفه پزشکان قابل پیش‌بینی است راهکاری برای پیشگیری از آن دارید؟

هر داروخانه‌ای که مجوز قانونی داشته باشد حق ندارد داروهای نسخه‌ای را بدون نسخه به بیماران تحویل دهد زیرا تعداد برخی از داروهای بدون نسخه کامللاً مشخص است اما سایر داروها فقط با تجویز نسخه است متأسفانه امروزه نیز شرایط طوری شده است که بیماران خودشان بدون نسخه تمایل به دریافت دارو دارند و از خودشان دارو تجویز می‌کنند در حالی که اگر همان دارو با نسخه هزینه کمتری را برای بیماران دارد.

 آیا ذخیره دارویی داروهای حساس اطمینان بخش است؟

بله ذخیره دارویی در حالت عادی باید بیش از 3ماه باشد که خوشبختانه در استان ما نیز چنین است.

 داروخانه‌داران شغل خود را بدون سود معرفی می‌کنند در استان شاهد افزایش داروخانه‌ها هستیم آیا در آینده شاهد موج ورشکستگی داروخانه‌ها خواهیم بود؟
بله همین‌طور است با توجه به اینکه سال 1400 انحصار حذف شد تعداد زیادی از داروخانه‌داران در نوبت ماندند که در نهایت در سال 1401 همان داروخانه‌داران وارد عرصه تأسیس شدند که همانطور که ذکر شد تعداد داروخانه‌ها نزدیک به 8 الی 9درصد افزایش یافته است و هرساله این افزایش تعداد ادامه دارد اما باتوجه به مشکلات اقتصادی و تورم دچار ورشکستی خواهند شد.

 رشته داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی استان در چه وضعیتی قرار دارد؟

دانشکده داروسازی در چند سال اخیر تعداد زیادی دانشجو در حوزه دولتی و بین‌الملل و پذیرش داشته است و خوشبختانه از بهترین و مجرب‌ترین اساتید نیز برخوردار است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com