اوقات فراغت تضمین‌کننده سلامت و بهداشت روانی انسان است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132802 تاریخ انتشار:  1402-04-01 - 12:19 تعداد بازدید:  536
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون سازمان دانش‌آموزی کشور:
اوقات فراغت تضمین‌کننده سلامت و بهداشت روانی انسان است

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 اوقات فراغت به‌عنوان واژه‌ای که در فرهنگ ما بیشتر در ایام تابستان خودنمایی می‌کند، باید به فرصتی مطلوب و سالم برای گذراندن مفید روزهای هر فرد به‌ویژه نوجوانان دانش‌آموز در فصل گرم سال باشد.

اوقات فراغت برعکس مفهومش که معنابخش آسایش است، همواره با شروع فصل تابستان به‌عنوان یک نگرانی و دغدغه برای خانواده‌ها مطرح می‌شود که چگونه فرزندانشان این دوره را به‌دوراز بطالت و با دنبال‌کردن یک هدف مشخص خواهند گذراند.

با این تعریف که اوقات فراغت، مجموعه فعالیت‌هایی است که شخص پس از رهایی از تعهدات و تکالیف درسی و شغلی خود با میل و اشتیاق به آنها می‌پردازد باید گفت که این زمان آسایش باید با برنامه‌ریزی صحیح و هدف‌مند به تحقق اهداف و برنامه‌های تعیین شده منجر شود.

زمانی یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های والدین و خانواده‌ها برای فرزندان در ایام تابستان و تعطیلی درس‌ومشق حضور آنها در کوچه و خیابان و بازی‌ در فضای بیرونی خانه بود که ساعت‌ها وقت آنها را به خود می‌گرفت. اما اکنون این نگرانی به حضور مداوم و بی‌قیدوشرط و زمان بچه‌ها در فضای مجازی و پرداختن به بازهایی رایانه‌ای و یا گردش در بستر اینترنت و سایت‌های مختلف تبدیل شده است.

همچنین پس از گذراندن اوقات تحصیلی و مطالعه مستمر و بی‌وقفه و فشار ذهنی و روانی ناشی از گذراندن آزمون‌ها و امتحانات اوقات تابستان فرامی‌رسند تعطیلات تابستانی در تأمین بخشی از نیازهای جسمی و روانی جوانان و نوجوانان مؤثر است و برای ایشان بسیار خوشایند و لذت‌بخش است.

معاون سازمان دانش‌آموزی کشور در مراسم افتتاحیه پایگاه اوقات فراغت تابستانی آموزش‌وپرورش گفت: اوقات فراغت به زبان ساده یعنی زمانی که تمام کارهای خود را انجام داده باشیم و یک‌زمان اضافه‌ای را برای انجام کارهای متفرقه داشته باشیم که در این صورت است باید یک برنامه‌ریزی دقیقی برای پر کردن اوقات فراغت دانش‌آموزان در فصل تابستان از سوی مسئولان آموزشی در نظر گرفته شود.

رحمت‌ا... رضایی با اشاره به اینکه 16 میلیون دانش‌آموز در بیش از صدهزار مدرسه کشور تحصیل می‌کنند، افزود: زمانی که دانش‌آموز از مدرسه رها می‌شود به گونه‌ای می‌توان گفت که تربیت آن هم متوقف می‌شود و باید به مقوله پرورش آن‌ها پرداخت که در این باره نیز رهبر معظم انقلاب هم تأکید ویژه‌ای بر پرورش جوانان داشته است و با پرورش است که تربیت اصلی آغاز می‌شود.

وی تأکید کرد:  اوقات فراغت تضمین‌کننده سلامت و بهداشت روانی انسان است، از همین رو  به دلیل اینکه یک سال تحصیلی سختی را گذرانده است از لحاظ روحی و روانی نیاز به یک برنامه اساسی برای اوقات فراغت خود دارد.

معاون سازمان دانش‌آموزی کشور با بیان اینکه اوقات فراغت همواره بستر مناسبی برای بروز خلاقیت‌ها و نوآوری‌هاست، تصریح کرد: انسان در اوقات فراغت آزادانه می‌اندیشد و در حل مسائلی که در حوزه شناختی او مطرح‌اند از تفکر خلاق بهره می‌گیرد و همین خمیرمایه نوآوری‌ها و اختراعات بشری است؛ بنابراین لازم است که برای تقویت رشد اجتماعی باید پایگاه‌های اوقات فراغت را تقویت کنیم.

رضایی ادامه داد: توجه به علاقه‌مندی و نیاز دانش‌آموزان را باید جزو اولویت‌های اصلی قرار دهیم و شیوه آموزش را باید بر اساس علایق دانش‌آموزان پیش ببریم، دومین مورد مربوط به هزینه این پایگاه‌ها است که در صورت هزینه‌نکردن ناخودآگاه کیفیت این پایگاه‌ها هم پایین می‌آید.

 نهاد فرهنگی استان باید باهم متحد شوند

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت جایگاه نقش اوقات فراغت دانش‌آموزان بیان کرد: همکاری و هماهنگی بین نهادهای فرهنگی نسبت به گذشته کمتر شده است و بیشتر این‌ها به‌صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند و بهتر است که محور تمام این نهادهای فرهنگی یکی شود.

محمود نقوی افزود: بر اساس جلساتی که با نهادهای فرهنگی گذاشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید بین سازمان آموزش‌وپرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، بسیج سازمان دانش‌آموزی و... یک اتحاد و انسجام شکل گیرد؛ زیرا در سال‌های گذشته کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان حق ورود به مدارس را نداشتند که پیشنهاد ما این بود که یک تفاهم‌نامه‌ای بین این دو سازمان منعقد شود که بتوانند با همکاری یکدیگر از امکانات یکدیگر استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه مکان‌های موردنیاز برای پر کردن اوقات فراغت دانش‌آموزان آماده‌ شده است، گفت: فعالیت‌هایی که در طول سال انجام می‌شود، باید در فصل تابستان ادامه پیدا کند تا بازدهی قابل‌قبولی داشته باشد.

وی با بیان اینکه با کمبود اردوگاه‌های دانش‌آموزی در استان مواجهیم، اظهار کرد: تابستان امسال طرح شهید عجمان در همدان اجرا می‌شود و ۱۰۰۰ میلیارد اعتبار به آن تخصیص‌داده‌شده است، این طرح زیباسازی مدارس دولتی را انجام می‌دهد و ۵۵۰ مدرسه در طرح هستند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com