تورم رویاهای داوطلبان کنکور طبقات پایین را برباد داده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134041 تاریخ انتشار:  1402-06-06 - 13:23 تعداد بازدید:  311
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تورم رویاهای داوطلبان کنکور طبقات پایین را برباد داده است

نویسنده : کبری هنری لطیف پور

اجتماعی


 با آن که کنکور دونوبته شده و انتظار می‌رود داوطلبان از این موضوع خوشحال باشند، با این حال تعدادی از دانش‌آموزان مدارس دولتی که تعداد آن‌ها کم نیست، عطای شرکت در کنکور را به لقای آن بخشیده‌اند و به دلیل سهم ناچیز مدارس دولتی در رتبه‌های برتر کنکور، از تحصیل در دانشگاه منصرف شده و ترجیح می‌دهند به سمت بازار کار یا تحصیل در رشته‌های فنیِ بیرون از دانشگاه بروند.

بسیاری از دانش‌آموزان، دلیل خود برای انصراف از تحصیلات دانشگاهی را کمرنگ شدن عدالت آموزشی و پررنگ‌تر شدن اختلاف طبقاتیِ بین دانش‌آموزان کشور ذکر می‌کنند. موضوعی که به گفته آن‌ها و به گفته کارشناسان حوزه آموزش، هر سال وضعیت بدتری پیدا می‌کند. در کنکور سال ۱۴۰۱ از بین ۴۰ داوطلب برتر کنکور، تنها یک نفر از رتبه‌های برتر، از مدرسه دولتی بود و یک نفر هم از مدرسه‌ای نمونه‌دولتی که سطح آموزشی‌اش با مدارس دولتی عادی متفاوت است.تشدید تورم قشر ضعیف را از چرخه آموزش خارج کرده است.

 در روزهایی‌ که آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها تمام شده  داوطلبان منتظر اعلام نتایج هستند.با تغییراتی که هر ساله در آمار و ارقام تعداد شرکت‌کنندگان نسبت به سال‌های قبل وجود دارد، آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته‌، تراژدی تلخ تضعیف روزبه‌روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی و خاص است، به‌گونه‌ای که فرزندان اقشار ثروتمند جامعه به واسطه هزینه هنگفتی که برای تحصیل می‌کنند، کنکور موفقی را پشت‌سر می‌گذارند، اما فرزندان کم‌برخوردار و ضعیف روز به روز از فضای تحصیلی عقب می‌مانند.

این در حالی است که در گذشته ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل برای اقشار ضعیف یکی از مراحل پیشرفت خانواده محسوب می‌شد.برا اساس آماروارقام و بررسی های صورت گرفته هزینه‌های کلاس کنکور برای هر رشته نظری متفاوت است.

به‌طور کلی هزینه کلاس کنکور به صورت آنلاین برای سال ۱۴۰۲ حدودا ۹ الی ۱۵ میلیون تومان برای یک سال بود، اما گروهی حضوری حدود ۲۰ الی ۳۰ میلیون در سال و هزینه کلاس کنکور وی‌ای‌پی و نیمه‌خصوصی حضوری حدود ۶۰ میلیون در سال بود. البته با توجه به تورم احتمالا همین قیمت‌ها هم برای کنکور سال جدید افزایش چشمگیری خواهد داشت.کیفیت پایین آموزش مدارس دولتی بر نگرانی کارشناسان افزوده است.

براساس آمار فوق طبیعتا کیفیت آموزش در مدارس غیردولتی بیشتر شده است، چراکه گویا آنها مدام از کلاس‌های تقویتی در کنار کلاس‌های عادی مدرسه استفاده می‌کنند. این در حالی است که کیفیت در برخی مدارس دولتی و شهرستان‌ها نیز به تبع آن کمتر و کمتر می‌شود.

در این روزهای تورم و گرانی، برخی خانواده‌ها با داشتن فرزندانی نخبه، توان پرداخت اقساط هزینه ثبت‌نام در کلاس‌های کنکور را ندارند و عطای آن را به لقایش می‌بخشند. به عقیده برخی از جامعه‌شناسان افرادی که در تامین معیشت روزانه خود بازمانده‌اند، آموزش فرزندان دیگر اولویت آنها نخواهد بودروند کالایی ‌شدن آموزش که آموزش با کیفیت بهتر و موثرتر را به عنوان یک امتیاز در اختیار کسانی قرار می‌دهد که قادر به پرداختن بهای آن باشند، مسابقه ورود به دانشگاه‌ها را در بر گرفته و به این ترتیب طبقات پایین جامعه که در تامین نیازهای اولیه‌شان درمانده‌اند، قادر به فراهم‌کردن پیش‌نیازهای شرکت در کنکور برای فرزندان‌شان نیستند و داوطلبان طبقه فرودست در رقابتی نابرابر و ناعادلانه رویاها و آینده‌شان بر باد می‌رود.البته ناگفته پیداست که تبعیض در کنکور بیشتر در مناطق کم‌برخوردار کشور است.

چنان که افراد ساکن در مناطق محروم و کمتر برخوردار نه کیفیت مدارس‌شان در حد شهرهای توسعه‌یافته است و نه به امکانات آموزشی برای آمادگی کنکور دسترسی دارند.

اگرچه سهمیه‌ای برای داوطلبان مناطق محروم تعیین شده است، اما چنین سهمیه محدودی محرومیت‌های عمیق و مزمن دانش‌آموزان ساکن این مناطق را جبران نمی‌کند. حال باید در نظر داشت که تبعیض مضاعف و چندلایه علیه کسانی است که در تلاقی این تبعیض‌های طبقاتی، جنسیتی و جغرافیایی ایستاده‌اند و سهم‌شان از آموزش با هرکدام از این تبعیض‌ها کاهش می‌یابد.از این رو دختران فقیر مناطق محروم بازندگان اصلی رقابت کنکور هستند و کمترین سهم را از رشته‌های مهم دانشگاهی خواهند برد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com