هفته فرهنگی همدان در بنیاد ایران‌شناسی برگزار می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135595 تاریخ انتشار:  1402-09-06 - 09:48 تعداد بازدید:  273
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس بنیاد ایران شناسی کشور:
هفته فرهنگی همدان در بنیاد ایران‌شناسی برگزار می‌شود

نویسنده : مریم مقدم

فرهنگی


سپندارمذگان جایگزین ولنتاین شود

 بنیاد ایران شناسی دنبال تعیین هفته ای برای معرفی ظرفیت استان در پایتخت است.

 شعبه ایران شناسی در همدان با حمایت مسئولان ارشد می تواند در نشر و معرفی افتخارات همدان موفق باشد.

 همدان جایگاه بزرگ و بلندی در عرصه فرهنگ و تمدن ایرانی داشته و دارد
 درس ایران‌شناسی وارد مدارس میشود.

 در عظمت ایران همین بس که در مکان فعلی همدان از قرن‌ها پیش سابقه تمدنی وجود داشته و دارد.

 ارزش‌های ملی دینی و آیینی را در سطح کشور باید به‌درستی ترویج کنیم .
 ایجاد نمایشگاه و گنجینه ادوار تاریخی ایران از بزرگ‌ترین پروژه‌های در حال انجام در بنیاد است.

 رئیس بنیاد ایران شناسی که برای سرکشی به نمایندگی بنیاد ایران شناسی به همدان سفر کرد با عنوان این مطالب در حاشیه بازدید از آرامگاه بوعلی سینا گفت: همدان جایگاه بزرگ و بلندی در عرصه فرهنگی و تمدن ایران داشته و دارد.در وصف عظمت تاریخی همدان همین توصیف بس که سابقه تمدنی از قرن‌ها پیش در این سرزمین وجود داشته و دارد.

در عرصه تاریخی شاهد آن هستیم که در برخی مکان‌ها جابجایی صورت گرفته است اما می‌دانیم که از عصر اشکانیان تاکنون در همین منطقه همیشه فرهنگ و تمدن جاری و ساری بوده است. در صورت تامین اعتبار از شعبه ایران‌شناسی همدان حمایت ویژه‌ای خواهد شد تا بتواند برنامه‌ها و طرح‌های خود را اجرایی کند.

محمد حسین رجبی دوانی در پاسخ به پرسش خبرنگار همدان پیام که چرا در استان دو نماینده فعال هست گفت: در حال حاضر نمایندگی و شعبه ایران‌شناسی در همدان از جمله نمایندگی‌های فعال در کشور است و نمایندگی نهاوند قبل از همدان ایجاد شده بود که در حال بررسی هستیم که آیا این مرکز مستقل فعالیت کند خوب است یا متصل به مرکز باشد .

وی عنوان کرد: آن‌چه در حال حاضر جای کار دارد تأمین منابع مالی لازم برای معرفی ظرفیت‌ها مطالعاتی و علمی است امید آن داریم که با تأمین مالی مناسب بتوانیم برای فعال شدن بنیاد ایران‌شناسی همدان قدم‌های بیشتر برداریم. شعبه بنیاد همدان یکی از شعبه های برتر کشور بوده و قطعا در معرفی افتخارات استان در سطح ملی و بین المللی نقش بسیار پر رنگی داشته است.

رجبی دوانی افزود: همدان نخستین تمدن شهری در ایران باستان است که بنا نهاده شده و نهاد و سرشت پاک هر ایرانی که هیچ‌گاه بت پرست نبوده و ثناگوی خدای یکتا بوده اند مایه مباهات است.

 شعبه‌های بنیاد ایران‌شناسی دغدغه چاپ آثار را نداشته باشند

وی با بیان این‌که شعبه‌های بنیاد ایران‌شناسی دغدغه چاپ آثار را نداشته باشند افزود: مراکز استان‌ها کارهای علمی و طرح‌ها را آماده کنند تا بعد از تامین هزینه بتوانیم آن‌ها را منتشر کنیم‌. همدان و سایر استان‌ها می‌توانند با ارائه برنامه فرهنگی استان خود در بنیاد تهران فرصتی را برای نشان دادن فرهنگ استان در مرکز داشته باشند تا معرفی و شناسایی شود.

رئیس بنیاد ایران شناسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که بنیاد ایران‌شناسی در بودجه دچار ضعف است و با کمبود شدید اعتبار برای اجرای فعالیت‌ها مواجه است گفت: برای دوره دو هفته‌ای شماری از دانشجویان ایران‌شناسی گرجستان موافقت شده اما در شرایط فعلی منابع کافی برای فعالیت‌ها در اختیار نداریم.

وی از ورود درس ایران‌شناسی در مدارس خبر داد و گفت: وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش در هیأت امنای ایران‌شناسی از این موضوع استقبال کرده و قول حمایت دادند.

دوانی با عنوان این مطلب گفت: ایجاد شعبه ایران شناسی امری ضروری است چرا که سه چهارم جمعیت امروز انقلاب را ندیدند و به درستی ارزش های ملی و دینی ترویج و تبلیغ نشده است از سوی دیگر دشمن نیز به صورت گسترده فعالیت کرده تا این اتفاق رقم نخورد و جوانان ما با فرهنگ غنی خود آشنا نباشند.

رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: باید با فرهنگ‌سازی این مناسبت های ملی را به جای تقلید از غرب و مناسبت های آنان، ترویج و تبلیغ کرد. البته با وجود آیین‌ها و جشن های بزرگ با هویت ملی و ایرانی و به علت وجود یک‌سری نگاه ها، نسبت به این مسائل بی توجه بوده و این موضوع موجب اقتباس جوانان از مناسبت های غربی شده است.

وی با عنوان این مطلب در دیدار با استاندار همدان گفت: آیین های ملی و باستانی نظیر سپندار مذگان  و روز عشق به همسر، زمین و خدا باید جایگزین مناسبت های وارداتی و غربی نظیر ولنتاین شود. ایرانیان با یکتاپرستی و معنویت مانوس بوده اند که کمتر به این مساله پرداخته شده است، با وجود بدگویی ها درباره ایران باستان اما در این دوره بت پرستی نبود و در این فرهنگ معنویت وجود داشت که در دوره اسلامی اوج گرفت و بیشترین خدمت را ایرانی ها به اسلام کردند.

رجبی دوانی ادامه داد: دنبال ایجاد نمایشگاه و گنجینه دایمی ادوار مختلف تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران در سه بخش ایران باستان، ایران دوره اسلامی و ایران انقلاب اسلامی هستیم.

بر آن هستیم در همه جای ایران کارهای علمی و ترویجی به گونه‌ای باشد که خروجی موثری داشته باشد .باید خدمات و اقدامات ما در بنیاد ایران‌شناسی بتواند در بازیابی هویت ایرانی - اسلامی به ما کمک کند. بنیاد ایران شناسی دنبال تعیین هفته ای برای معرفی ظرفیت استان در پایتخت است که با دعوت همدانی های مقیم تهران برای حضور و مشارکت در این برنامه حتی می توان علاوه بر اهداف فرهنگی و اجتماعی زمینه سرمایه گذاری در استان ها را فراهم کرد.
 
تجلیل از 3شخصیت فرهنگی کشور

رئیس بنیاد ایران‌شناسی در خصوص تجلیل از مفاخر فرهنگی کشور نیز با بیان این‌که تاکنون با چندین نفر از مفاخر کشور دیدار صورت گرفته است افزود: سال گذشته در هفته پژوهش از یکی از مفاخر ارزشمند کشور، دکتر محقق تجلیل شد و امسال نیز از سه شخصیت تجلیل کرده و به دیدار آن‌ها خواهیم رفت.

وی با بیان این‌که از اساتیدی چون استاد صفی‌نژاد پدر علم قنات، استاد خروش استاد هنر نقاشی و دکتر سیدجلال‌الدین مدنی تجلیل خواهد شد گفت: در نظر داریم همین کار را در استان‌ها نیز انجام دهیم و تجلیل از مفاخر استان‌ها در صورت فراهم بودن شرایط انجام شود‌.

رجبی‌دوانی با اشاره به این‌که تا پایان سال قرار است یکی از آثار دکتر محقق و یک اثر استاد صفی‌نژاد که تاکنون چاپ نشده، منتشر شود افزود: چند اثر هم که خود پژوهش‌گران ما مشغول کار بودند در هفت عنوان آماده است که اگر مشکل مالی آن برطرف شود، به مرحله انتشار خواهد رسید.

وی با بیان این‌که در رشته دکترای ایران‌شناسی و چهار گرایش متفاوت ایران‌شناسی ۴۵۰ نفر فارغ‌التحصیل داریم گفت: درصدد هستیم چون به صورت مستقل هویت دانشگاهی نداریم، جذب دانشجو از طریق دانشگاه شهید بهشتی صورت گیرد.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با اشاره به این‌که طرح ایجاد نمایشگاه و گنجینه دائمی ادوار سه‌گانه تاریخ و فرهنگ ایران را به تصویب رساندیم و اعتبارات که تهیه شود عملی می‌شود گفت: گنجینه ایران باستان، ایران دوره اسلامی و ایران انقلاب اسلامی سه گنجینه‌ای است که نمادهای تاریخ فرهنگ و تمدن ایران را به صورت مصور و مجسم عرضه کنیم.

رجبی‌دوانی از تصویب اهدای نشان ایران‌شناسی به ایران‌شناسان برجسته‌ای که خدمت شایانی به تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران داشتند خبر داد و گفت: بر این اساس جایزه ایران‌شناسی در بعد ترویجی و علمی اختصاص داده خواهد شد و جایزه ایران‌شناسی به جوانانی که با تحقیقات علمی خود به این دانش کمک کرده و زوایایی از ایران را علمی تحقیق می‌کنند، اهدا می‌شود.

وی با بیان این‌که ما میزبانی و سیاست‌گذاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی را به عهده گرفته‌ایم که اخیرا هم خبری شده است افزود: تحقیقاتی از بازار، مساجد و بقاع متبرکه صورت گرفته بوده که در ادامه آن‌ها تحقیقات دیگری در دست اقدام است و بخش بین‌الملل ما رصد مطالعات را دارند. تفاهم‌نامه‌هایی با وزارتخانه‌های کشور از جمله وزارت کشور داشتیم که در همه استان‌ها شعبه ایران‌شناسی ایجاد شود و همچنین با دانشگاه‌های خارجی کازان روسیه و نانجینگ چین نیز تفاهم‌نامه داشتیم.
 دانشنامه علمای استان همدان تحریر و چاپ می‌شود.

محمدحسین رجبی‌دوانی همچنین در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان همدان، بر استخراج و تحریر دانشنامه علمای استان همدان تأکید کرد و گفت: همدان شهر علم، تمدن و فرهنگ است و شناسایی و شناساندن عظمت و اقتدار ایران اسلامی این دیار کهن بر عهده این نهاد است که باید در بین دانش‌آموزان و دانشجویان با هویت ملی خود بیشتر آشنا شوند.

وی افزود: کار ایران‌شناسی در تمام دوران و رسیدن به اهداف اساسنامه‌ای این بنیاد از اولویت‌های اصلی است و با توجه به این‌که ایران دارای قدیمی‌ترین تمدن باستان است، قرارگاه هویت ملی ایرانی اسلامی در این بنیاد تشکیل شده است.

رجبی‌دوانی با بیان این‌که در ۱۹ استان دفتر و شعبه ایران‌شناسی دایر است و همدان تنها استانی است که دو شعبه به مرکزیت همدان و نهاوند دارد، خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات به عمل آمده از سوی بخش بین‌الملل این بنیاد در جهان غرب طی سال گذشته بیش از ۱۶۴ همایش، نشست و کرسی ایران‌شناسی برپا شده که اکثریت آن به دنبال کارهای سیاسی بودند و با ورود قوی بنیاد به فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی در حوزه ایران‌شناسی می‌توان گام مؤثری در شناخت درست از ایران اسلامی و باستان برداشت.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان نیز در این دیدار گفت: همدان تلفیقی از علم و عشق است، علم بوعلی و عشق باباطاهر و به فرموده مقام معظم رهبری همه ارزش‌های تمدن یک کشور در همدان جمع است.

حجت الاسلام والمسلمین شعبانی‌موثقی اظهارکرد: به طور قطع کار فرهنگی بدون حمایت بی‌ثمر است و با توجه به این‌که آماده‌سازی طرح پایش تاریخ و فرهنگ استان همدان انجام شده نیازمند حمایت برای نشر و ترویج آن هستیم.

وی افزود: باید ثمره فعالیت‌ها و کارهای بنیاد ایران‌شناسی ملموس باشد و با توجه این‌که همدان شهر پرسابقه‌ای است به طور قطع بر پایه همایش‌های ایران‌شناسی هویت ایرانی اسلامی را در بین جوانان گسترش خواهد داد و با توجه به این‌که همدان با نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران شناخته شده، باید اقدامات عملی روی انجام شود و نیازمند حمایت و گسترش دانش از گذشتگان به آیندگان هستیم.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی در آیین رونمایی از کتاب انقلاب اسلامی در نهاوند: عملکرد ضعیف برخی در اقتصاد، مشکلات معیشی برای مردم ایجاد کرد

نهاوند-خبرنگارهمدان پیام: رئیس بنیاد ایران‌شناسی درآیین رونمایی از کتاب انقلاب اسلامی در نهاوند در کانون شهید باهنر این شهرستان، گفت: به خاطر عملکرد ضعیف برخی‌ها در اقتصاد و استفاده از مکاتب غربی‌ در این عرصه متاسفانه مشکلات معیشتی برای مردم ایجاد شده است.

رجبی دوانی گفت؛ نهاوند دارای قدمت هزاران‌ساله تاریخی است و نهاوند از این حیث می‌درخشدو در طول تاریخ نهاوند شهر بزرگ و متمدنی بوده است و موقعیت بسیار درخشانی داشته و پیشینه زیادی تاریخی و فرهنگی دارد.

رجبی‌دوانی افزود: در دوران رژیم ستم‌شاهی و در اوج خفقان گروه انقلابی ابوذر و علمای برجسته و گرانقدر این شهر خوش درخشیدند و تاریخ‌ساز شدند.

به گفته وی گروه ابوذر با هدایت روحانیت بیدار نهاوند به چنان رشدی رسیدند که بخواهند در‌ مقابل رژیم ستم‌شاهی بایستند در حالی که خفقان همه جا را‌ گرفته بود و این نشانه رشد و ایمان مردم این دیار است.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی گفت: این شهر در نیمه آبان سال ۵۷ به عنوان اولین شهر در‌ کشور مجسمه رژیم ستم‌شاهی را به زیر کشیدند که نشانه شجاعت مردم
نهاوند است.

رجبی دوانی افزود: با توجه به هجمه‌های دشمنان و شبکه‌های ماهواره‌ای و مجازی برای ضربه‌زدن به باورهای دینی مردم و کوتاهی برخی از مسئولان و خالی کردن میدان از نیروهای انقلابی باعث بروز برخی مشکلات در ترویج فرهنگ انقلابی شد.

وی ادامه داد: این عوامل و کوتاهی‌هایی که صورت گرفت از یک سو و جنگ نرم دشمنان و عوض کردن جای جلاد و شهید از سوی دیگر باعث بیگانه شدن برخی جوانان با فرهنگ دینی و انقلابی شد.

رئیس بنیاد ایران‌ شناسی گفت: انقلاب اسلامی در اوج اقتدار مظلوم است و هجمه‌های زیادی بر علیه کشور می‌شود ولی با وجود این همه مشکلات در بسیاری از مناطق نفوذ معنوی چشمگیری داریم که این نفوذ به برکت ولایت است.

رجبی دوانی گفت: به درستی ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس را به جوانان منتقل نکردیم و باید در مراسم‌ها و یادواره‌ها نسل جوان را مخاطب قرار دهیم چون این عزیزان نه جنگ را دیده اند و نه دوران انقلاب اسلامی را درک کرده اند.

وی اظهارداشت: ارزش‌های شهدا و انقلاب را باید برای نسل جوان بازگو کنیم و این وظیفه همه ما است و با این کار باید جلوی هجمه‌های دشمنان را بگیریم.

وی بیان‌داشت: خدماتی که انقلاب برای کشور انجام داده باید بیان شود و خیلی کار شده است در همین نهاوند کارهای بزرگی بسیاری انجام شده است که باید گفته شود.

رجبی دوانی گفت: شهدا الگوهای بزرگی برای همه ما هستند و شهدای بزرگوار این شهر و استان می‌توانند چراغ راه هدایت
ما باشند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com