شهید عسگری از پیشگامان كتاب و كتابخوانی برای حركت به سمت انقلاب بود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130368 تاریخ انتشار:  1401-11-30 - 12:51 تعداد بازدید:  557
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در ویژه برنامه «شهیدی از تبار کتاب، آیین پاسداشت شهید مروج کتاب و کتابخوانی شهید رجبعلی عسگری مطرح شد
شهید عسگری از پیشگامان كتاب و كتابخوانی برای حركت به سمت انقلاب بود

فرهنگی


در ویژه برنامه «شهیدی از تبار کتاب، آیین پاسداشت شهید مروج کتاب و کتابخوانی شهید رجبعلی عسگری» این شهید بزرگوار از پیشگامان کتاب و کتابخوانی برای حرکت به سمت انقلاب معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، ویژه برنامه «شهیدی از تبار کتاب»، آیین پاسداشت شهید مروج کتابخوانی شهید رجبعلی عسگری با حضور سردار رضا طلایی‌نیک، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی و امور مجلس وزارت دفاع؛ عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان؛ روح‌ا... نباتی، فرماندار شهرستان بهار؛ فعالان فرهنگی؛ خانواده شهدا و دانش‌آموزان پایه متوسطه دوم در شهر لالجین زادگاه شهید عسگری در همه کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار برگزار شد.

رضا طلایی‌نیک، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی و امور مجلس وزارت دفاع در این آیین با بیان اینکه امروزه شاهد پیروزی دوباره ملت ایران در یک جنگ ترکیبی سخت هستیم، اظهار کرد: حضرت امام(ره) و ملت ایران 15 سال مبارزه کردند و بیش از 30 هزار شهید تقدیم کردند تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد و در 44 سال گذشته نیز هرسال پیروز بودند که راهپیمایی 22 بهمن سند یکی از این پیروزی‌هاست.

امروزه باید یک پرسش را مطرح و به آن پاسخ داد که چرا با وجود مشکلات اقتصادی ملت رشید ایران اسلامی در 22 بهمن گسترده‌تر از هر سال در 1400 شهر و 38 هزار روستا وفادارانه به میدان آمدند و قاطعانه به فتنه‌های اخیر پایان دارند؟

وی با تأکید بر اینکه این چرایی 3 پاسخ دارد، تصریح کرد: ملت ما در این انقلاب هویت خود را به دست آورده‌است، زیرا پیش از انقلاب هویت ایرانی در حال نابودی بود و رژیم شاه از هر رسانه‌ای که در دست داشت برای اسلام‌زدایی و دین‌زدایی بین جوانان استفاده می‌کرد.

البته این خواست استکبار بود زیرا تأمین منافعش در ایران در گرو وابسته‎بودن کشور ما و کم‌رنگ شدن جوهره دین است. اما ملت ما در این انقلاب هویت خود را به دست آورد و در 44 سال گذشته هر سال قدرتمندتر شد.

کشور ایران از نظر میزان جمعیت رتبه 17 دنیا و از نظر مساحت رتبه 18 دنیا را دارد، اما همین کشور در علوم پیشرفته در رتبه 1 تا 10 و در برخی از موارد 10 تا 15 دنیا قرار گرفته‌است. به طوریکه در حوزه سلول‌های بنیادی، فناوری هسته‌ای، الکترونیک، لیزر، اپتیک، علوم فضایی و پرتاب ماهواره و قرار گرفتن در مدار کشور اسلامی از قدرت‌های برتر به حساب می‌آید و در حوزه صنعت پهبادی از کشورهای برتر جهان محسوب می‌شود.

وی گفت: پیش از انقلاب تنها 31 نوع اسلحه و سامانه دفاعی در کشور ساخته می‌شد ولی امروزه بیش از 800 اسلحه و سامانه دفاعی در کشور ساخته می‌شود.

معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه همه جهان به این نتیجه رسیده‌اند که نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی از بین رفتنی نیست و تجزیه نخواهد شد، افزود: دشمنان تنها یک امید دارند و آن این است که سرعت پیشرفت ایران را کاهش دهند و زمان بخرند. ملت ایران با همه مشكلات می‌سازد اما سازش نمی‌كند.


امروزه غرب با كمبود نخبه و متخصص مواجه است و دنبال تحقق همین مسأله در ایران هم هستند، به همین دلیل تضعیف نهاد خانواده و كاهش جمعیت را در ایران دنبال می‌كنند تا مانع از تحقق جمعیت 150 میلیونی ایران شوند كه از ظرفیت‌های این كشور است.

طلایی‌نیک در ادامه به تشریح شخصیت شهید رجبعلی عسگری پرداخت و گفت: وقتی ما به سن 17 سالگی رسیدیم و وارد سپاه شدیم، الگوی ما پاسدارانی چون رجبعلی عسگری بودند كه در سن 20 سالگی از تمامی لذت‌های زندگی گذشتند و فدای انقلاب و ملت ایران شدند.

 

شخصیت شهدای ما فرهنگی بود. یكی از دلایلی كه بنیان شهیدان و رزمندگان و انقلابیون فرهنگی بود، مطالعه كتاب بود و به همین دلیل بود  كه آنها در لالجین كتابخانه توحیدی بلال را بنیان گذاشتند.

وی با بیان اینكه رسالت فرهنگی اساس شخصیت شهید عسگری بود، گفت: زمانی كه ما برای گرفتن سهمیه كتاب خود به سراغ شهید عسگری می‌رفتیم، خوشرویی شاخصه بارز شهید بود و از نظر اخلاق و رفتار برای ما الگو بود. قبل از پیروزی انقلاب یكی از اصلی‌ترین ابزارهای كه با معرفت دینی و انقلابی در كنار سخنرانی‌های امام(ره)، افراد را آگاه می‌کرد؛ كتاب بود. كتاب‌های محدود شهید مطهری و دكتر شریعتی ما را در مقابل فرهنگ‌زدایی و هویت‌زدایی كمك و به سمت انقلاب سوق می‌داد.

معاون وزیر دفاع با بیان اینكه شهید عسگری از پیشگامان كتاب و كتابخوانی برای حركت به سمت انقلاب بود گفت: شهید عسگری پیش از انقلاب این هوشمندی را داشتند كه با محوریت كتاب حركت فرهنگی انجام دهند و فقر فرهنگی را جبران كنند.


طلایی‌نیك با بیان اینكه دشمن، جنگ ذهنی را در اولویت قرار داده‌است تا تربیت و شكل‌گیری افرادی چون شهید عسگری به وقوع نپیوندد، افزود: دشمن از شكل‌گیری شخصیت‌هایی چون شهید عسگری نگران است و به دنبال جلوگیری از آن است زیرا از قدرت انقلاب می‌ترسد.

 

بنابراین امروزه باید ارزش‌های اخلاقی، ارزش‌های اسلامی و فرهنگی و انقلابی در كتابخانه‌های عمومی در اولویت قرار بگیرد. در حوزه‌ فرهنگ كتاب و كتابخوانی به محتوا توجه كنیم،زیرا قرن 21 جنگ مغزها است و میدان نبرد در حوزه فكر و اندیشه و مطالعه است.


 تلاش کتابخانه‌های عمومی در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است
عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز در این آیین به حضور شکوهمند مردم ایران اسلامی در ۲۲ بهمن اشاره و اظهار کرد: همه دنیا دیدند که مردم با حضور حداکثری خود بار دیگر بر تمامی تلاش‌های فتنه‌انگیز دشمن خط بطلان کشیدند و با آرمان‌های انقلاب و شهدا تجدید بیعت کردند.

راهپیمایی ۲۲ بهمن دستاورد شهدایی چون رجبعلی عسگری است. نگاه عمیق، بنیادی و فرهنگی شهدا، امام شهدا و رهبر انقلاب سبب تبلور انقلاب اسلامی در ایران و جهان شده‌است. بن مایه فرهنگی انقلاب اسلامی ایران همان مسأله‌ای است که دشمن از آن غافل مانده بود و نمی‌داند مردم ایران به برکت قرآن و نهج‌البلاغه در مسیری گام نهادند که دنیا را حیرت‌زده کرده‌است.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: اهمیت به کتاب و ترویج  مطالعه شهدایی چون شهید رجبعلی عسگری دغدغه‌مندانه بوده و ما تلاش کردیم این دغدغه را به تصویر بکشیم.

در طول گذشت ۴۴ سال از پیروزی انقلاب دستگاه‌های فرهنگی نقش عمده‌ای در تبیین آرمان‌ها و اهداف این تحول اسلامی داشتند، کتابخانه‌های عمومی نیز به عنوان مرکز فرهنگی، دانش‌بنیان و کتاب‌محور همچنین مرکزی برای یادگیری مادام العمر به دنبال اعتلای فرهنگ غنی ایران بوده و هست.

زارعی در بخش پایانی سخنانش با تأکید بر اینکه برنامه‌های فرهنگی کتابخانه‌های عمومی استان در طول سال از هزار عنوان برنامه فرهنگی عبور می‌کند و این برنامه‌ریزی‌ها در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: با تمام قوت و با کمک مردم، خیرین و دولت سیزدهم در حال گسترش فضاهای کتابخانه‌های عمومی استان هستیم و دولت تمام تلاش خود را برای حمایت از این ارگان فرهنگی به کار بسته‌است.


 کتابخوانی به شخصیت انسان بعد می‌بخشد

روح‌ا... نباتی فرماندار شهرستان بهار نیز با بیان اینكه  كتابخانه‌های عمومی استان و شهرستان بهار در حوزه فرهنگی بسیار فعال هستند، اظهار كرد: امروزه ممکن است حرف‌زدن از كارهای فرهنگی، كتاب، كتابخوانی و كتابخانه به دلیل امكانات گسترده و سهولت دسترسی به كتاب و كتابخانه و رشد تكنولوژی ساده باشد اما در گذشته كه این امكان میسر نبود، در نتیجه فعالیت در این حوزه بسیار ارزشمند است.

دسترسی به كتابخانه و كتاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی به یكباره رشد چشمگیری پیدا كرده‌است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم طاغوت تلاش می‌كرد كه جوانان را در فضای جهالت نگاه دارد اما پس از انقلاب اسلامی در پایگاه بسیج یك روستا بیش از هزار جلد كتاب وجود داشت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com