1403-02-021403-02-12bool(false) منابع مالی پایدار برای حوزه فرهنگ پیش‌بینی شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127794 تاریخ انتشار:  1401-08-16 - 16:01 تعداد بازدید:  366
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

امام جمعه در شورای فرهنگ عمومی:
منابع مالی پایدار برای حوزه فرهنگ پیش‌بینی شود

نویسنده : مریم مقدم

فرهنگی


■ اصلاحیه سند فرهنگی برش استانی همدان پس از 2سال


 یک روز از مناسبت گرامیداشت فرهنگ عمومی می‌گذشت که شورای فرهنگ عمومی استان همدان پنجمین نشست خود را در سال جاری با اعضای کمتری نسبت به جلسات قبل در سالن جلسات استانداری همدان تشکیل داد. این شورا که در استان از سال 1385 تشکیل شده است با 300 مصوبه تا به امروز ادامه کار داده است.

نظم برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی در هفته‌های اخیر به گونه ای محسوس‌تر است چرا که تا قبل از این جلسات به صورت انگشت‌شمار تشکیل می‌شد.

در حالی که هر جلسه دستور جلسه مشخص را به خود اختصاص می‌دهد انتظار می‌رفت مصوبات به صورت سلسله مراتب تا حصول نتیجه قابل قبول پیگیری شود اما این مهم در صورتی در همدان به انجام رسیده است که هنوز تکلیف اختصاص بودجه لازم برای انجام آنها جای تصمیم‌گیری و تعیین تکلیف دارد از جمله مستندات این مورد می‌توان به توجه استان در مورد اردوگاه‌های تربیتی اشاره کرد که به دلیل غفلت در تأمین زیرساخت‌های لازم در آنجا نیازمند اعتبارات لازم جهت بهره‌برداری هدفمند است. پرداختن به اردوگاه‌های تربیتی مصوبه سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی بود و در جلسه چهارم آن گونه که باید نتیجه تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه اعلام نشد اما در جلسه روز قبل ارائه گزارش اردوگاه تربیتی استان که سی‌ام مهرماه سال جاری طرح موضوع شده بود انجام شد.

 منابع مالی پایدار برای حوزه فرهنگ استان پیش‌بینی شود

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان با بیان اینکه بیشتر مواقع مصوبات و برنامه های شورای فرهنگ عمومی به علت نبود اعتبار معطل می ماند خواستار پیش بینی منابع مالی پایدار برای این بخش در راستای پیشبرد اهداف شورای فرهنگ عمومی شد.

حجت الاسلام حبیب ا... شعبانی مؤثقی روز گذشته در شورای فرهنگ عمومی استان همدان اظهار کرد: برای نمونه بیش از ۲ سال برای تهیه سند قرآنی استان همدان زمان صرف شده است اما با وجود تصویب این سند اما برای اجرای مفاد آن و در عرصه عمل با مشکل اعتباری مواجه هستیم.

امام جمعه همدان تأکید کرد: برای رفع مشکل نبود بودجه فرهنگی می توان برخی منابع در اختیار بخش خصوصی را در اختیار مؤسسات خیریه قرار داد تا ۱۰۰ درصد درآمد آن صرف امور فرهنگی شود.

وی ادامه داد: می توان ۲ معدن دولتی این استان را به جای واگذاری به بخش خصوصی با تأیید و نظارت شورای فرهنگ عمومی به یک مؤسسه خیریه تحویل داد تا درآمد حاصل از این معدن در بخش فرهنگی هزینه شده و مجبور به پیگیری برای تأمین اعتبار از مرکز نباشیم.

نماینده ولی فقیه در استان بیان کرد: اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس همدان اعتبار پیش بینی شده برای اردوگاه تربیتی را در محل دیگری هزینه کرده است که باید از این قبیل کارها و جابجایی محل هزینه کرد اعتبارات جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: اختصاص اعتبار برای تکمیل اردوگاه تربیت محور باید در اولویت بودجه ای استان باشد تا بتوان پایان سال جاری دست کم ۲ اردوگاه را تجهیز و راه اندازی کرد. امام جمعه شهر همدان با بیان اینکه نگاه تبیینی و تربیتی در اردوگاه ها بسیار با اهمیت است اظهار کرد: باید ۱۰ نفر از اساتید توانمند و زبده در حوزه کودک را به دوره های آموزشی مهارت اردو داری اعزام کرده تا پس از فراگیری دقیقاً ارتباط با نوجوانان بتوان نگاه تربیتی را القاء کرد.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه نیازمند راه اندازی نمایشگاه دائمی دفاع مقدس در استان همدان هستیم گفت: با توجه به ارائه سند فرهنگی استان در شورای فرهنگ عمومی همدان، باید این سند رسانه ای شده تا کارشناسان با مطالعه دقیق آن بتوانند آن را نقد کنند و در ادامه از این نظر و ایده‌های کارشناسان استفاده شود.

نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: لازم است برای حصول نتیجه مطلوب از برگزاری برنامه‌های فرهنگی در اردوگاه‌های تربیتی از الگوهای تأثیرگذار بهره گرفته شود برنامه طرح معرفت برای معلمان هم برگزار شود به ویژه معلمانی که شبهاتی دارند لازم است تیم تربیتی کودکان در جلسات برای تصمیم‌گیری در راستای بهره‌برداری از اردوگاه‌ها حضور داشته باشند.

 اردوگاه‌ها یکی از مناطق اثرگذار در بحث تربیتی دانش آموزان هستند

استاندار نیز در شورای فرهنگ عمومی اقدامات ارزشمند آموزش و پرورش استان را در راستای بهره گرفتن از اردوگاه‌های تربیتی قدردانی کرد و گفت: این اردوگاه‌ها یکی از مناطق اثرگذار در بحث تربیتی دانش آموزان هستند. قاسمی‌فرزاد یکی از تأکیدات خود را معطوف به مشکل انتقال گاز شهری به اردوگاه‌ها عنوان کرد و گفت این مهم باید پیگیری شود.

وی فعالیت کارگروه تشکیل شده برای دنبال کردن موارد مرتبط اردوگاه‌ها را لازم مطرح کرد و گفت: در بحث غنی سازی محتوای تربیتی در اردوگاه‌ها باید از متخصصان بهره گرفته شود.

 اعزام ۱۴ هزار دانش‌آموز همدانی به اردوهای فرهنگی و تربیتی

همچنین مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری از اعزام ۱۴ هزار دانش‌آموز همدانی به اردوهای فرهنگی و تربیتی خبر داد.

غلامرضا فریدونی بیان کرد: ۱۴ هزار دانش آموز استان همدان در سال‌تحصیلی 1402 - 1401 به اردوهای فرهنگی و تربیتی توسط آموزش و پرورش هدف گذاری شده است. وی با اشاره به اینکه تعدادی از اردوگاه‌های استان نیازمند تجهیز و تعمیر است، تصریح کرد: ماشین آلات و تجهیزات شهرداری‌های استان از جمله مواردی است که می‌توان در این راستا از آن استفاده کرد. مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری اضافه کرد: قرار شده است آموزش و پرورش طرح توجیهی دقیق و علمی از اردوگاه‌ها به سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان ارائه دهد.

فریدونی ادامه داد: پس از اینکه طرح توجیهی برای راه‌اندازی و به‌روزرسانی 2اردوگاه نصر و حیدره ارائه شود، یکی از این اردوگاه‌ها با تفکیک جنسیت برای بانوان و دیگری برای آقایان پیش‌بینی خواهد شد.

 اردوگاه ها از ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار رئیس جمهوری بی بهره اند

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس جمهوری به این استان برای تکمیل طرح های نیمه کاره در حوزه فرهنگی و ورزشی این اداره کل اختصاص یافت.

محمود نقوی بیان کرد: همچنین آموزش و پرورش استان از سال گذشته ۱۸‌طرح آموزشی را با مشارکت وزارتخانه و اعتبارات استانی آغاز کرده است و بخش عمده ای نیز در حال تکمیل و بهره برداری است.

وی اظهار کرد: با وجود تخصیص اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه کاره آموزش و پرورش استان در سفر رئیس جمهوری اما برای تکمیل و تجهیز اردوگاه دانش آموزی اعتباری پیش بینی نشده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه بیشترین میزان اردو در نیمه نخست سال برگزار می شود اظهار کرد: استان دارای ۱۰ اردوگاه دانش آموزی است که برخی از آنها نیازمند ایجاد راه دسترسی است. یکی از مشکلات برگزاری اردو ثبت در سامانه به علت نبود امکان پذیرش بود که این فرایند حذف و مجوز دستی صادر می‌شود همچنین برای بیمه مسئولیت دانش آموزان هر مدیر باید 5میلیون تومان واریز می کرد که این رقم نیز از طریق آموزش و پرورش پرداخت می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان از احیای مجدد اردوی طرح معرفت پس از چند سال تعطیلی، شروع اردوهای یک روزه و اردوی معلمان برتر ثامن خبر داد و گفت: انتظار می رود شهرداری 3دستگاه خودرو برای تردد دانش آموزان به سمت موزه پیش بینی کند.

وی در ادامه افزود: طرح معرفت هفت با حضور 4 هزار دانش آموز در اردوی چهار روزه قم جمکران برگزار شد که روز چهارشنبه هفته جاری اختتامیه این اردو است. در این شورای فرهنگ عمومی اصلاحیه سند فرهنگی برش استانی همدان توسط سعید شهابی نیا رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان خوانده شد .این اصلاحیه در دو سال اخیر توسط کارشناسان متعدد بازنگری و تدوین شده است. همچنین از استاندار همدان در شورای فرهنگ عمومی برای حل مشکلات بی آبی همدان تقدیر شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com