گرامیداشت نظامی؛ شاعر پارسی‌زاده در همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137042 تاریخ انتشار:  1402-12-19 - 13:18 تعداد بازدید:  105
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شالویی: نظامی حکمت را با معجون عشق درآمیخت
گرامیداشت نظامی؛ شاعر پارسی‌زاده در همدان

فرهنگی



آثار او به طور گسترده در افغانستان، جمهوری آذربایجان، ایران، مناطق کرد نشین و تاجیکستان به اشتراک گذاشته شده است.از آن جایی که نظامی شاعر درباری نبود، در تواریخ سلسله‌ها نیامده است. در نتیجه، حقایق کمی در مورد زندگی نظامی شناخته شده است و تنها منبع موجود آثار خود تذکره‌ها هستند که البته اطلاعات زیادی در مورد زندگی شخصی او ارائه نمی دهد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به اینکه حکیم نظامی در قرق ششم می‌زیسته، عنوان کرد: این شاعر حکیم با آفاقش حکمت را با معجونی چون عشق آمیخت و اینگونه به دنیا معرفی کرد.

محمود شالویی، در همایش بزرگداشت دهقان فصیح پارسی‌زاد، حکیم نظامی با عرض احترام به همه دلدادگان ساحت فرهنگ و ادب پارسی اظهار کرد: موضوع حکیم نظامی، موضوعی بسیار متفاوت‌تری از سایر فرزانگان است.

وی همچنین تصریح کرد: مردم از حکایت‌ها و داستان‌های این حکیم هم شنیده و هم عباراتی و ضرب‌المثل‌هایی را از او به گوش همگان رسانده‌اند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با بیان اینکه درباره خود حکیم اطلاعات خوبی در میان نیست، ابراز کرد: درباره اصالت و زبان این حکیم فاخر، تردیدهایی وجود دارد. برخی از این شاعران، در بسیاری از کشورهای جهان، بیشتر از سایر شاعران شناخته شده هستند.

شالویی همچنین تصریح کرد: در رابطه با هویت و اندیشه این شاعر و حکیم توانمند کشور کمتر گفته شده که این امر رسالت ما را برای معرفی او سنگین‌تر کرده است.
وی با بیان اینکه ما در میان شعرای خود کم حکیم نداریم، عنوان کرد: اما این چه چیزی است در وجود حکیم نظامی وجود داشته و از او به‌عنوان حکیم یاد می‌شود.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با فرق نهادن بین فلسفه و حکمت، بیان کرد:حکمت همان فلسفه است، فلسفه یک دانش یونانی بوده که به زبان عربی و فارسی برگردانده شد، عرفا، هنرمندان و اندیشمندان ما همچون ابن سینا در آثار خود گوی سبقت را از ارسطو و افلاطون ربودند.

شالویی افزود: حکمت در خود حکیم اثری مؤثر وجود پیدا کرده و ابتدا خود اوست در این اثر مؤثر واقع شده و این از علائم حکمت است. وی ادامه داد: اگر فیلسوف خدا را اثبات می‌کند چه بساکه خدا را معرفی می‌کند اما او نمی پرستد اما حکیم اینگونه نیست، حکیم هم خدا را معرفی کرده و چون خدا را می‌شناسد او را به‌ خوبی به دیگران معرفی می‌کند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به اینکه حکیم نظامی در قرق ششم بوده، عنوان کرد: این شاعر حکیم با آفاقش حکمت را با معجونی چون عشق آمیخت و اینگونه به دنیا معرفی کرد.

 انباشت مفاخر باعث فراموشی فرهنگ غنی ما شده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن گرامیداشت روز حکیم نظامی اظهار کرد: خیلی از کشورها از اندک اندوخته‌های خود برای فرهنگ خود هویت می‌سازند اما ما به دلیل انباشت مفاخر و فرهنگ غنی آنها را فراموش می‌کنیم.

مسعود ویژه بیان کرد: در یکی از کشورها یکی از هنرمندان هالیوود در پشت صحنه یکی از فیلم‌ها دستمالی که عرق خود را خشک کرده بود به عنوان اثر قابل ارزش نگهداری شده و با قیمت گزاف به فروش می‌رسانند و آنها اینگونه از جزئی‌ترین اثر نیز حمایت می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه کشور ما به قدری غنی است و موضوعات و مفاهیم و مفاخر عنی دارد که به دلیل انبوه از آنها غفلت می‌کنیم افزود: امروز اگر جوان ما دچار بی‌هویتی می‌شود دلیل آن این است که مفاخر و ظرفیت‌های غنی فرهنگی را به او معرفی نکرده‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان یادآور شد: همین کوتاه آمدن ما باعث شده که خیلی از کشورها در سال های اخیر از منصوبان فرهنگی ما به دلیل اینکه آرامگاه آنها در تقسیمات کشوری در کشور دیگری است، او را به نام خود تصاحب می‌کنند که این مسأ له را از بوعلی تا سیدجمال الدین و از مولانا تا نظامی شاهد هستیم
وی با اشاره به برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی طی دو سال اخیر عنوان کرد: امروز ما افتخار داریم که برای دومین سال پیاپی گرامیداشت این حکیم بزرگ را برگزار می‌کنیم‌.

 حکما و ادبای کشور ما میراث‌دار فرهنگ چند هزارساله هستند

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان نیز گفت: یکی از جفاهایی که به شعر فارسی می‌شود اینکه آن را تنها از منظر شعر و جمال شناسی و زیبایی شناسی مورد بررسی قرار می‌دهند در حالی که ادبیات فارسی جایگاه عمیق‌تری دارد.

مرتضی رزاق‌پور بیان کرد: به نظرم ما ادبایی را در جهان داریم که مانند ندارند، نظامی و حافظ کشور ما در جهان کم مانند هستند و این حکمیان ما میراث‌دار فرهنگ چند هزار ساله هستند.

وی ادامه داد: کشوری که ۷ هزار سال سابقه مدنیت داشته و سابقه کشورداری دارد، تمدنی را خلق کرده که نصف جهان باستان را تحت سیطره خود دارد و راه‌هایی را رفته که به سادگی بدست نمی‌آید.

این استاد ادبیات دانشگاه بیان کرد: هزاران سال تلاش شده که به این شیوه علمی پروی و هنر پروری را به ما بیاموزند که اینها را جز در ادبیات کجا می‌توان یافت.

وی بیان کرد: باید به فردوسی تنها به عنوان شاعر نگاه نکنیم او با زنده کردن تمدنی که ۲۵۰ سال زیر پای علوی له شده بود با احیای آن به ما اعتماد به نفس داد.

در این همایش دانش‌آموزان همدانی برای نخستین بار در کشور نمایشی از اشعار شیرین و فرهاد نظامی گنجوی را به زبان لاتین و به صورت نمایشی اجرا کردند.
همچنین سید مهرداد کاووسی از نقالان برجسته همدان و کشور نیز اجرای متفاوتی داشت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com