نداشتن تمرکز، مهم‌ترین دلیل تصادفات همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50050 تاریخ انتشار:  1393-06-16 - 05:00 تعداد بازدید:  333
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

راننده‌ها پشت فرمان همه‌کاری انجام می‌دهندند
نداشتن تمرکز، مهم‌ترین دلیل تصادفات

حوادث

 عده‌اي از ما با رعايت نکردن قوانين راهنمايي و رانندگي همچنان تصادف مي‌کنيم، مي‌کشيم و کشته مي‌شويم و عجيب آنکه از پاي نمي‌نشينيم تا مبادا صدرنشيني جدول تلفات رانندگي در جهان را از دست بدهيم!
ايران با آنکه يک درصد جمعيت جهان را دارد ، اما سهم جهاني آن از سوانح رانندگي دو درصد است که بايد اين مسأله را يک دغدغه ملي بدانيم و به همين دليل است که در برنامه پنجم پيش‌بيني شده است تا سالانه 10 درصد از آمار کشته‌شدگان حوادث رانندگي کاسته شود.
به هر حال براي کاهش تصادفات و آمار قربانيان رانندگي نياز به برنامه‌ريزي است و وزارت راه‌و‌شهرسازي، صنعت، معدن و تجارت و پليس راهور ناجا مي‌توانند با ارائه برنامه جامع، اقدامات علمي را انجام دهند.
نکته مهم بعدي که از اهميت بسيار زيادي برخوردار است علل سوانح يا تصادفات است که در حال حاضر در ايران عدم رعايت سرعت مطمئنه و خستگي رانندگان است.
به بيان ديگر عامل اصلي تصادفات در جاده نقص فني يا فقدان استانداردهاي ايمني خودرو نيست، بررسي‌ها نشان مي‌دهند برخي از دلايل وقوع تصادفات رانندگي از ساير عوامل مهم‌تر هستند.
اين موارد شايد بديهي و ساده به نظر برسند اما در 20 سال گذشته بيش از نيم ميليون نفر از هموطنانمان به دليل رعايت نکردن اين موارد در تصادفات رانندگي جان خود را از دست داده‌اند، ما در اينجا به تعدادی از مهم‌ترين آنها خواهيم پرداخت.
 صحبت کردن با تلفن‌همراه، خوردن و آشاميدن هنگام رانندگي
برخلاف تصور همگاني، دليل اصلي تصادفات رانندگي عبور از چراغ قرمز يا داشتن سرعت غيرمجاز هنگام رانندگي نيست؛ رتبه اول تصادفات رانندگي متعلق به رانندگاني است که در هنگام رانندگي تمرکز کافي ندارند. اغلب اين رانندگان در هنگام تصادف در حال صحبت کردن با تلفن‌همراه، فرستادن پيامک، خوردن يا آشاميدن هستند.
 سرعت غيرمجاز
بسياري از رانندگان به تابلوي حداکثر سرعت مجاز بي‌توجه هستند و اغلب سرعتشان 20 تا 30 کيلومتر در ساعت بيشتر از حد مجاز است، تصادفات ناشي از سرعت غير مجاز مي‌تواند پيامدهاي جبران‌ناپذيري مثل مرگ‌‌و‌مير و معلوليت دائم به همراه داشته باشد، هر چقدر سرعت بيشتر باشد، کنترل راننده در متوقف ‌کردن خودرو کمتر است.
 نداشتن دقت و تمرکز کافي در حين رانندگي
رانندگان بي‌دقت افرادي هستند که بسيار سريع و بدون زدن چراغ راهنما خط رانندگي خود را تغيير مي‌دهند و در بيشتر مواقع نسبت به تابلوها و علائم رانندگي بي‌توجه هستند‌، اين دسته از رانندگان احتمال دارد در يک تصادف ساده جان خود را از دست بدهند، ساير رانندگان بايد در مواجه ‌شدن با اين دسته از رانندگان با احتياط بيشتري رانندگي کنند.
 رعايت نکردن فاصله مجاز با خودروي جلويي
رانندگاني که هنگام رانندگي فاصله مجاز با خودروي جلويي را حفظ نمي‌کنند قادر نخواهند بود در مواقع مورد نياز سريع عکس‌العمل نشان داده و ترمز کنند، اين فاصله به اين خاطر است که اگر به هر دليلي خودروي جلويي ترمز کرد و ايستاد، بتوانيد از وقوع تصادف جلوگيري کنيد.
تغيير ناگهاني خط رانندگي عبور از چراغ قرمز، نداشتن تجربه کافي در رانندگي، رانندگي پس از مصرف دارو، سبقت غير مجاز، بارش برف و يخ ‌زدگي سطح جاده، خواب ‌آلودگي رانندگان و رانندگي در هواي مه ‌آلود نیز از جمله عوامل مهم و تأثیرگذار در تصادفات ایران است.
هر چند تاکنون اقدامات زيادي در خصوص فرهنگ‌سازي براي بهبود نحوه رانندگي ما ايراني‌ها انجام شده اما واقعيت اين است که حتي ديگر از دست «سيا ساکتي» هم کاري بر نمي‌آيد؛ زيرا استقبال از اين انيميشن‌هاي جالب، الزاماً به معناي آن نيست که مردم، پيام‌هاي آن را نيز دريافت و عملي مي‌کنند، زيرا گروهي از ما هميشه تصور مي‌کنيم که حادثه فقط براي ديگران رخ مي‌دهد و خودمان راننده‌هاي با تجربه و ماهري هستيم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com