نمی‌گذاریم حق کارگران پایمال شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137536 تاریخ انتشار:  1403-02-05 - 08:44 تعداد بازدید:  141
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان:
نمی‌گذاریم حق کارگران پایمال شود

نویسنده : غزل اسلامی

حوادث


 اتباع خارجی بدون مجوز این اداره اجازه کار در استان را ندارند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با تأکید بر اینکه تمام نقاط استان همدان برای به‌کارگیری از اتباع خارجی ممنوع است، گفت: این اداره کل در این مورد هیچگونه اغماضی ندارد و به‌نظرم کنارآمدن با این موضوع حق‌الناس ایجاد می‌کند.

یوسف شعبانی ادامه داد: بسیاری از کارفرمایان برای به‌کارگیری کارگر با محدودیت و مشکلاتی مواجه هستند و از طرفی نیروی کار نیز به‌دلیل دارابودن تحصیلات، بعضی شغل‌ها را در شؤن خود نمی‌داند با این حال قانون ممنوعه‌بودن به‌کارگیری اتباع خارجی در واحدها با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اعلام این خبر که در حال حاضر 70نفر شاغل خارجی در استان مشغول به‌کار هستند، اظهارکرد: این افراد برای انتقال تکنولوژی، نصب تجهیزات و آموزش، برای مدت معین با تعدادی از شرکت‌های استان قرارداد دارند که برای این مدت دارای مجوز نیز هستند.

شعبانی با تأکید بر اینکه هیچیک از این افراد کارگر نبوده و پس از اتمام مدت قرارداد به کشور خود بازمی‌گردند، بیان کرد: اغلب این افراد از هند، چین و پاکستان آمده‌اند و در صنایع کاغذسازی، سلولوزی، کشاورزی و صنعتی مشغول به نصب تجهیزات و آموزش کار با ماشین‌آلات فوق هستند.

 3طرح حمایتی در حال اجراست

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار همدان‌پیام مبنی بر اینکه یارانه اضافه شبیه به تخفیفات فروشگاهی است و اگر یارانه‌بگیران، کالاهای موردنظر را به‌طور کامل خریداری نکنند، نمی‌توانند از 220هزارتومان یارانه اضافه استفاده کنند، گفت: در حال حاضر این شیوه یک قانون است و بسیاری از یارانه‌بگیران از آن استفاده می‎کنند.

وی تأکید کرد که تاکنون 48هزارو 497خانوار شامل یک میلیون و 393هزارو 284نفر از طریق خرید الکترونیکی از این یارانه استفاده کرده‌اند.

شعبانی ادامه داد: بجز یارانه کالابرگ الکترونیکی، دولت 2طرح ملی دیگر در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر اجرا می‌کند.

وی با بیان اینکه یکی از این طرح‌ها مربوط به خانوارهای دارای کودکان 5تا 59ماهه است، اظهارکرد: این طرح برای دهک‌های یک تا 7 که دارای کودکان لاغر مفرط، کودکان قدکوتاه مفرط و کودکان دارای کمبود وزن مفرط هستند، اجرا می‌شود که یارانه 600هزارتومانی آنها تاکنون در 7مرحله واریز شده است.

شعبانی درباره طرح حمایتی دیگر توضیح داد: طرح دیگر برای حمایت از مادران باردار و دارای کودکان زیر 2سال است. که پس از اجرای طرح‌های آزمایشی در استان‌های پایلوت، اکنون در همه استان‌ها اجرا می‌شود و میزان یارانه آن 600هزار تومان می‌باشد.

 اجرای 280برنامه به مناسبت هفته کارگر در همدان

وی در ادامه با اشاره به فرارسیدن هفته تجلیل از مقام کارگر، ضمن گرامیداشت مقام کارگران تصریح کرد: از پنجم اردیبهشت‌ماه طبق سنوات گذشته هفته تجلیل از مقام کارگر آغاز خواهد شد که در استان همدان ۲۸۰ برنامه در این هفته برای کارگران برگزار خواهد شد.

شعبانی با اشاره به برگزاری دومین یادواره ۴۷۰ شهید استان را در یکی از شرکت‌ها در هفته کار و کارگر، حضور کارگران در نمازهای جمعه، دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان همدان، دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب، غبارروبی مزارم شهدا، حضور کارگران در بیمارستان آتیه همدان و بیمارستان مرحوم غرضی ملایر و برپایی نشست کارگران و تشکلات کارگری را از دیگر برنامه‌های هفته کار و کارگر عنوان کرد.

 افزایش 9هزار اشتغال در همدان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان بیان کرد: ۱۴۸هزار و ۷۴۲نفر کارگر در استان همدان وجود دارد که 9هزار نفر در سال گذشته به جامعه کارگری استان اضافه شده است.

 شعبانی اظهار کرد: تعهد اشتغال امسال ۱۷هزار و ۶۶۹درنظر گرفته شده این درحالی است که در سال گذشته تعهد استان ۲۰هزار شغل بود.

وی با اشاره به اینکه ۲۷۲هزار و ۹۱۳نفر بیمه‌شده اجباری در استان داریم که در واحدهای تولیدی مشغول به کار هستند، افزود: اگر در سال۱۴۰۳ همانند سال گذشته رشد 9هزار نفری بیمه‌شدگان اجباری را داشته باشیم، توانسته‌این در کیفی‌سازی اشتغال گام برداریم.

شعبانی با بیان اینکه ۸۰۹هزار و ۳۴۴نفر در استان همدان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزار و800نفر مقرری‌بگیر بیمه بیکاری در استان همدان وجود دارد.

وی با اشاره به وجود ۲۴هزار و ۲۱۴واحد مشمول قانون کار در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت در استان همدان یادآور شد: ۱۴۴هزار و ۱۴۳نفر معادل 5/26درصد در بخش کشاورزی، ۱۶۱هزار و ۵۵۰نفر معادل 7/29درصد در بخش صنعت و ۲۳۸هزار و ۲۴۴نفر معادل 18/43درصد نیروی کار استان در بخش خدمات مشغول به‌کار هستند.

 کاهش زمان دادخواست تا 23روز

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه به طور متوسط 6هزار دادخواست توسط هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف رسیدگی می‌شود، بر کاهش زمان رسیدگی در هیأت‌های تشخیص تأکید و اضافه کرد: در حال حاضر زمان رسیدگی به پرونده‌ها در هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف به ۲۳روز رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۵۰ تشکل صنفی کارگری و کارفرمایی در واحدهای استان مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: یکی از اقدامات صورت گرفته طی سال گذشته تمرکززدایی از مرکز استان بوده به‌طوری‌که در شهرستان‌های رزن، درگزین و فامنین برای رسیدگی به دعاوی باید به مرکز می‌آمدند که در راستای ارتقاء خدمات دیگر نیازی به حضور در مرکز نیست.

 کاهش اختلافات بین کارگر و کارفرما از اهداف این اداره

شعبانی با بیان اینکه با آموزش روابط کار تلاش کردیم از اختلافات موجود بین 2قشر کارگری و کارفرمایی جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: در بخش تعاون در حال حاضر بیش از هزارو 300تعاونی در بخش‌های تولید، توزیع و خدمات در حال فعالیت هستند.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ هدف‌گذاری شده بود کانون‌های کسب‌وکار و خوشه‌های صنعتی را با تشکیل تعاونی‌های تأمین نیاز توسعه دهیم که خوشبختانه توانستیم در مردمی‌سازی فعالیت‌های اقتصادی گام برداریم و امسال هم به کارهای سال گذشته در مردمی‌سازی ادامه خواهیم داشت.

 ۲ تعاونی استان برتر ملی شدند

شعبانی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱تعاونی استان به مرحله ملی راه یافته که 2تعاونی به عنوان تعاونی برتر ملی شناخته شدند، از پرداخت تسهیلات به بخش تعاون توسط یکی از بانک‌‌ها در استان خبر داد و گفت: باید ۲۵درصد از سهم تسهیلات استان به بخش تعاون اختصاص یابد که این موضوع تا پایان امسال هم ادامه خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه تلاش داریم سند توسعه بخش تعاون در استان را به اجرا بگذاریم ‌که در حال تهیه برش‌های استانی و شهرستانی هستیم، یادآور شد: هدف‌گذاری شده در برنامه هفتم توسعه کشور بخش تعاون به ازای هر سال 2درصد رشد کند که سازوکاری درنظر گرفته شده که هر ساله 2درصد از بخش تعاون استان توسعه یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه از پرداخت ۱۱۴میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خُرد و خانگی خبر داد و مطرح کرد: در حوزه اشتغال و کارآفرینی تسهیلات مشاغل خانگی و خُرد با نرخ 4درصد بانکی پرداخت می‌شود که در سال گذشته ۱۶۲میلیارد تومان تسهیلات به استان اختصاص یافت که ۱۱۴میلیارد تومان از این اعتبار به ۱۴۰۰طرح پرداخت شده است.

کاهش ۲۴درصدی حوادث ناشی از کار در همدان

این مقام مسئول از کاهش ۲۴درصدی حوادث ناشی از کار در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از ۳۰۰حادثه کارگری در استان رخ داده که ۲۵نفر در اثر حوادث کار فوت کردند. بیشتر حوادث کارگری در بخش‌های عمرانی، کشاورزی و صنعتی است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com