معماری چشم نواز ایرانی در مسجد جامع همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137479 تاریخ انتشار:  1403-02-01 - 09:47 تعداد بازدید:  73
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معماری چشم نواز ایرانی در مسجد جامع همدان

حوادث


 همدان پیام- سوگند حاجی شفیعی: همدان به غنی بودن در تاریخ و فرهنگ و تمدن شهرت فراوان دارد ، این روزها پرونده ثبت جهانی همدان در دست بررسی یونسکو است و یکی از بناها در مسیر جهانی شدن مسجد جامع شهر است .

اگر در مسیر بافت تاریخی قدم بزنید از میدان مرکزی شهر وارد بازار سنتی خواهید شد و بعد از یک گردش حسابی در بازار سنتی شهر، می‌توانید در سایه مسجد جامع کمی استراحت کنید.

معماری چشم‌نوازی که امروز در مسجد جامع می‌بینید، در زمان قاجار بنا شده است و در کتیبه‌های آن به سال 1253 اشاره کرده‌اند؛ اما طبق مستندات تاریخی، در این محل مسجد قدیمی‌تری وجود داشته است.

حیاط مسجد جامع همدان تقریباً 2 متر پایین‌تر از سطح بازار قرار دارد و با چند پله به آن می‌رسید. کاشی‌کاری‌های رنگارنگ گنبد و دیوارهای مسجد، اولین چیزی است که توجه گردشگران را جلب می‌کند؛ اما با ورود به شبستان مسجد، فقط رنگ‌های یکدست ستون‌های سنگی و طاق‌های آجری را می‌بینید. البته نظم و تعداد این عناصر معماری در بخش شبستان، زیبایی‌های خودش را دارد و حتماً با دیدنشان به فکر عکاسی می‌افتید. مسجد جامع همدان واقع در میدان مرکزی ، بین خیابان اکباتان و باباطاهرقرار گرفته است .

این مسجد ابتدا تنها از یک شبستان تشکیل‌شده بود که در طول تاریخ فضاهای متنوع دیگری متناسب با رشد بازار و جوامع شهری به آن اضافه شد. قدیمی‌ترین قسمت فعلی این مسجد جبهه‌‌ی جنوبی آن است و بیشترین تغییر و تحولات کالبدی این بنا هم مربوط به دوران صفوی، قاجار و پهلوی است. ورودی اصلی این مسجد در ابتدا در ضلع غربی و به طرف بازار بوده که با توجه به ساخت‌وسازهای جدید این ورودی به ضلع شمالی انتقال یافته است.


این مسجد سه در ورودى دارد که شامل ورودى نوساز سمت خیابان اکباتان در ظلع جنوب شرقی، ورودى قدیمى با دالان طاق‌دار در ضلع شرقى صحن و ورودى قدیمى با دالان هشتى مقرنس‌کارى شده در ضلع غربى صحن است. این بنا در تاریخ 26 خرداد ماه 1375 به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد .
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com