1403-01-301403-02-09bool(false) شجره نامه خود را در سامانه سهیم مشاهده کنید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134107 تاریخ انتشار:  1402-06-11 - 08:41 تعداد بازدید:  1219
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل ثبت احوال استان با حضور در همدان‌پیام:
شجره نامه خود را در سامانه سهیم مشاهده کنید

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

حوادث


 سازمان ثبت احوال جزو نخستین دستگاه‌هایی است که در جهت مکانیزاسیون حرکت کرده است. ثبت احوال استان همدان در سال 1305 در مرکز استان مستقر شد و به آغاز فعالیت و تنظیم اسناد سجلی و صدور شناسنامه اقدام کرد.

ثبت وقایع حیاتی 4گانه(ولادت، فوت، طلاق، ازدواج) و رصد مهاجرت‌ها، اتقان و صدور مدارک هویتی ایرانیان همچون صدور اسناد و شناسنامه مکانیزه و کارت هوشمند ملی و تولید و انتشار آمارهای انسانی و تحولات جمعیتی کشور از مهم‌ترین وظایف ادارات ثبت احوال است.

 در همین راستا هفته گذشته مدیرکل اداره ثبت احوال استان به‌همراه مسئول روابط عمومی این اداره با حضور در دفتر روزنامه همدان‌پیام به ارائه گزارشی از اقدامات و عملکرد اداره ثبت احوال پرداخت.

مدیرکل ثبت احوال استان اظهار کرد: با توجه به اینکه سازمان ثبت احوال جزو معدود دستگاه‌ها و نخستین دستگاه‌هایی است که در راستای مکانیزاسیون حرکت کرده است و یک نهاد حاکمیتی است که به عنوان دستگاه مادر برای سایر دستگاه‌های اجرایی محسوب می‌شود، از سال 1305 تاکنون تمامی اسناد مربوط به اتباع ایرانی ثبت شده و موجود است که ثبت این اطلاعات می‌تواند افتخاری بزرگ برای ثبت احوال به‌شمار آید.

بابک بختیاری با بیان اینکه پروژه آرشیو الکترونیکی اسناد را در جهت تحقق اتقان اسناد هویتی و کارت شناسایی ملی هوشمند از وظایف اصلی ثبت احوال است، گفت: هریک از افراد  با انجام این پروژه می‌توانند نسبت به صدور سند خود در هرکجای استان و یا کشور قرار دارند، مراجعه کنندبه طورکلی می‌توان گفت محدودیتی که در گذشته برای صدور سند وجود داشت به نوعی برداشته شده است؛ اکنون با این اقدام تمامی اسناد هویتی اعم از ولادت، وفات در سامانه اسکن شده است و اطلاعات آن در داده‌های آماری کشور بارگذاری شده است.

همچنین وی صدور کارت ملی هوشمند را یکی دیگر از اقدامات بزرگ سازمان ثبت احوال عنوان کرد و افزود: کارت ملی هوشمند که از طرف سازمان ثبت احوال صادر می‌شود و به عنوان مرجعی برای تشخیص هویت افراد به کار می‌رود که کاربردی کردن این کارت هوشمند جزو اقداماتی است که سازمان ثبت احوال در نظر گرفته است که نزدیک به 91 درصد از مردم استان کارت هوشمند خود را دریافت کرده‌اند.

بختیاری اضافه کرد: یکی از استفاده‌های کارت ملی که معمولاً مهم‌ترین آن‌ها هم قلمداد می‌شود، کاربرد شناسایی کارت‌های ملی هوشمند است که برعهده سازمان ثبت احوال است، انجام شده است درحالی که اگر بخواهیم فلسفه وجودی این کارت‌های هوشمند را بررسی کنیم  علاوه بر اطلاعات هویتی سایر اطلاعات مالی، اقتصادی، پزشکی نیز در داخل همین کارت تجمیع شده است اما به دلیل اینکه هنوز بستر و زیر ساخت مناسبی را برای استفاده از این قابلیت‌ها در نظر گرفته نشده است به جزء شناسایی افراد کاربرد دیگری ندارد.

 سازمان ثبت احوال به عنوان تنها متولی ثبت نشانی افراد است

وی با اشاره به اینکه سازمان ثبت احوال به عنوان تنها متولی ثبت نشانی افراد است، تصریح کرد: طبق قانون در صورت تغییر محل سکونت افراد و مغایرت آن با آدرس ثبت شده در سازمان ثبت احوال، افراد باید بلافاصله آدرس جدید را به اداره ثبت احوال اطلاع دهند.

مدیرکل ثبت احوال استان گفت: ۹ خدمت ثبت احوال این استان به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه هویت یکتای ملی (سهیم) ارائه می‌شود و هریک از افراد می‌توانند از طریق این سامانه شجره نامه خود را مشاهده کنند.

وی هدف از راه اندازی سامانه سهیم را ارائه هرچه بهتر خدمات مبتنی بر اطلاعات خانواده توسط دستگاه‌های اجرایی در آینده دانست و افزود: پایگاهی با مسئولیت سازمان ثبت‌احوال کشور که در آن اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی شامل اطلاعات والدین، همسر و فرزندان درج شده و مبنای ارائه خدمات به خانواده‌های ایرانی خواهد بود.

بختیاری اضافه کرد: این درگاه خدمات الکترونیک مبتنی بر تلفن همراه سازمان ثبت احوال است و در حال حاضر این سامانه آخرین اطلاعات موجود والدین، فرزندان و همسر هر شخص ایرانی را نمایش می‌دهد.

 آیا الزامی بودن تغییر نام‌های خاص صحت دارد یا خیر؟

مدیرکل ثبت احوال استان در پاسخ به این پرسش که آیا الزامی بودن تغییر نام‌های خاص صحت دارد یا خیر؟ بیان کرد: تغییر اسامی اعلام شده که در رسانه‌ها مطرح شده، الزامی نیست و صاحبان این نام‌ها در صورت تمایل، می‌توانند درخواست خود را به سازمان ثبت احوال کشور اعلام تا مورد بررسی قرار گیرد.

بختیاری در ادامه تأکید کرد: نکته قابل توجه این است که سازمان ثبت احوال هیچ گونه دخل و تصرفی در نام ثبت شده در اسناد هویتی افراد ندارد و تنها در هنگام نامگذاری فرد، کارشناسان این سازمان براساس ضوابط و قوانین موجود اقدام می‌کنند.

 کاهش 7. 3 درصدی ولات در 5 ماهه نخست سال

وی در بخش دیگری از سخنانش به کاهش میزان موالید در ده سال اخیر اشاره کرد و گفت: سال گذشته 9 هزار و ۳56 ولادت در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال  گذشتهحدود 7. 3 درصد کاهش داشته است.

وی افزود: پنج ماهه امسال نیز ۹ هزار و9 ولادت در استان همدان ثبت شده که 4 هزار و 709 نفر پسر و 4 هزار و 300 نفر معادل 7. 47 درصد دختر و 3. 52 درصد پسر هستند یعنی 109 ولادت پسر نسبت به 100 ولادت دختر ثبت شده است.

بختیاری به مقایسه میزان ولادت‌های ثبت شده شهری و روستایی نیز پرداخت و گفت: در مقایسه ولادت‌های فصل بهار امسال و سال گذشته 1. 31 درصد ولادت مربوط به روستا و 9. 68 درصد ولادت مربوط به شهر بوده است.

وی یادآور شد: در5 ماهه نخست سال جاری بیشترین نام‌های انتخابی پسران در سطح استان همدان، امیرعلی، علی، آیهان، امیرحسین وآریا و برای دختران، نام‌های ماهلین، رستا، فاطمه، نورا و زهرا به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان  نیز از کاهش 9. 2 درصدی فوت در استان نیز خبر داد و گفت: تعداد کل فوت در استان همدان در 5 ماه نخست سال برابر 4هزار و 601 مورد بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته برابر با 4هزار 736 مورد ثبت شده است.

 کاهش ۱۸.۵ درصدی ازدواج در استان از ابتدای سال تاکنون

بختیاری در ادامه با اشاره به کاهش ۱۸.۵ درصدی ازدواج در استان همدان در 5 ماهه ۱۴۰۲ به نسبت مدت مشابه سال گذشته، اظهار کرد: در5 ماهه ۱۴۰۱ میزان واقعه ازدواج در استان برابر 6 هزار و 28 مورد که در 5 ماهه نخست سال جاری این میزان به 4 هزار و911 مورد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه به نسبت این کاهش، کاهش طلاق را نیز در استان شاهد هستیم، عنوان کرد: در 5ماهه سال جاری تعداد هزار و 517 مورد طلاق در استان همدان به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۸.7  درصدی داشته است که این مقایسه در چندین سال گذشته به صورت افزایشی بوده است اما در 2 سال اخیر روند به صورت کاهشی بوده است.

بختیاری در ادامه یادآورشد: با توجه به آمار اعلام شده نسبت ازدواج به طلاق در 5 ماه نخست سال 2. 3 اعلام شده است یعنی به ازای هر 3 ازدواج یک طلاق ثبت شده است در حالی که در دهه 80 این آمار بسیار پایین بود و به ازای هر 11 ازدواج یک طلاق بوده است.

 





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com