کلاهبرداری تلفنی و انواع متداول آن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137549 تاریخ انتشار:  1403-02-05 - 12:32 تعداد بازدید:  137
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کلاهبرداری تلفنی و انواع متداول آن

حوادث


 سعید وجدانی وحید-همدان پیام: جرم کلاهبرداری تلفنی، جرمی است که در آن، مرتکب، از طریق تماس تلفنی و انجام مانورهای متقلبانه، دیگران را فریب دهد و با متقاعد‌کردن آن‌ها، با کارت به کارت وجه یا در اختیار قراردادن اطلاعات حساب بانکی و دسترسی به رمز پویای آن‌ها، مال آن‌ها را ببرد که در این شرایط می‌توان گفت، جرم کلاهبرداری تلفنی محقق شده و قابل پیگیری از طریق مراجع ذی صلاح می باشد.

جرم کلاهبرداری تلفنی می‌تواند در حالت‌های مختلفی محقق شود و به واسطه آن، مال افراد از دستشان خارج شده و در اختیار کلاهبردار قرار بگیرد.

1-کلاهبرداری تلفنی با جعل عنوان کارمند بانک: در این شیوه، کلاهبردار با شماره شخصی فرد تماس گرفته و به بهانه مشکل و نقصی در اطلاعات حساب او پس از دریافت اطلاعات حساب نظیر شماره کارت، از فرد می‌خواهد تا کد پیامک شده به تلفن همراهش را برای وی بازخوانی کند. در این شیوه، کلاهبردار پس از دریافت اطلاعات حساب اقدام به خرید اینترنتی می‌کند و پس از اینکه رمز پویای ارسال شده برای تلفن همراه فرد را به دست آورد در کمتر از دو دقیقه موجودی حساب وی را خالی می‌نماید.

2-کلاهبرداری تلفنی با جعل عنوان سازمان‌های دولتی: در این شیوه، کلاهبردار با فرد تماس گرفته و به عنوان مثال خود را نماینده سازمان بنیاد شهید معرفی می‌کند و پس از دریافت اطلاعات شخصی از فرد او را متقاعد می‌کند که برای بهره‌مندی از امتیازات این سازمان باید اطلاعات حساب بانکی خود را برای تکمیل پرونده در اختیار سازمان قرار دهد یا مبلغ مشخصی را به حساب بانکی سازمان، واریز کند و بدین ترتیب کلاهبردار، از حساب فرد مبالغی را برداشت می‌کند.

3-کلاهبرداری تلفنی با عنوان برنده جایزه شدن: در این شیوه نیز فردی تحت عنوان کارمند بانک یا کارمند یک سایت فروش کالای اینترنتی با فرد تماس می‌‎گیرد و اعلام می‌دارد که شخص برنده جایزه مشتری خوش‌حساب شده! یا به علت خرید اینترنتی از یک سایت اینترنتی جوایزی نقدی به او تعلق گرفته است. پس از اعتمادسازی و دریافت اطلاعات حساب فرد و استفاده از شیوه‌هایی نظیر خرید اینترنتی برای دستیابی به رمز دوم یا متقاعدکردن فرد برای کارت به کارت وجه اقدام به کلاهبردای از حساب فرد می‌کند.

 مجازات کلاهبرداری تلفنی عبارت است از:

یک تا هفت سال حبس، در مواردی که مبلغ مورد کلاهبرداری بیش از صد میلیون تومان باشد و شش ماه تا سه سال و نیم حبس، در کلاهبرداری با مبالغ کمتر از صد میلیون تومان.

در شرایطی که مرتکب، مستخدم دولت باشد یا خود را اینگونه معرفی کند یا از طریق تبلیغات در رسانه‌های جمعی و نشر آگهی اقدام به کلاهبرداری تلفنی کند میزان حبس کلاهبرداری، در مبالغ بالای 100 میلیون تومان دو تا ده سال و در مبالغ کمتر از صد میلیون تومان، یک تا پنج سال خواهد بود.

رد مال به شخصی که از او، کلاهبرداری شده است و پرداخت جزای نقدی به صندوق دولت، معادل مالی که در جریان کلاهبرداری به دست آمده است. نکته قابل ذکر اینکه در صورتی که مرتکب، کارمند دولت باشد، از سمت خود انفصال دائم خواهد یافت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com