قایقرانان استان به دنبال سهمیه المپیک 2024 پاریس همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130253 تاریخ انتشار:  1401-11-23 - 14:15 تعداد بازدید:  560
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قایقرانان استان به دنبال سهمیه المپیک 2024 پاریس

نویسنده : سلیمان رحیمی

ورزشی


 قایقرانان بانوی استان برای کسب سهمیه حضور در المپیک 2024 فرانسه پارو می‌زنند و امید فراوانی برای رسیدن به این هدف دارند.

 استان همدان با آنکه از داشتن دریاچه محروم است و کیلومترها با دریا فاصله دارد اما این کمبود مانع از درخشش و مدال آوری ورزشکاران استان نمی‌شود و استان همدان در سال‌های گذشته با معرفی استعدادهای پرشمار به خصوص در بخش بانوان توانایی‌های خود را نشان داده است و ورزشکاران همدانی این رشته همواره در میادین مختلف ملی و بین‌المللی نشان‌های رنگارنگی را کسب کرده‌اند.

آغاز فعالیت قایقرانی در همدان از اواخر دهه 80 کلید خورد و با آنکه فضای مناسبی برای کار وجود نداشت این رشته پرافتخار فعالیت خود را از استخر کوثر شهرک مدنی آغاز کرد و به مرور با شناسایی استعدادها شرایط تمرین پاروزنان همدانی در سد خاکی آبشینه فراهم شد.

حضور قایقرانان در سد آبشینه در ابتدا با ترس و وحشت قایقرانان همراه شد اما به مرور این ترس و دلهره فرو نشست و قایقرانان همدانی از این سد خاکی به دنیای قهرمانی قدم گذاشتند و افتخارآفرین شدند.

بانوان در این رشته گوی سبقت را از آقایان ربودند و همواره این نام همدان با بانوان شایسته بود که در مسابقات آسیایی و بین‌المللی شنیده می‌شد. آرزو حکیمی، مونا نوری، مهسا بیگدلی، نرگس خدابنده‌لوئی، مهشاد ناصرنژاد و فاطمه سهبیان را می‌توان از پایه‌گذاران این ورزش در مسیر قهرمانی دانست که در طول سال‌های گذشته در مسابقات مختلف مدال‌های رنگارنگی کسب کردند.

در دهه 90 آرزو حکیمی گوی سبقت را از دیگر رقبا ربود و با تمرین و ممارست فراوان و با حمایت خانواده و مربیان و در کوتاه‌ترین زمان ممکن در سطح ملی درخشید و پیراهن تیم ملی را بر تن کرد تا به عنوان نخستین سهمیه قایقرانی کشور مجوز حضور در المپیک 2012 لندن را کسب کند.

این قایقران بااستعداد پس از کسب تجربه حضور در المپیک با دنیای قهرمانی وداع و به کشور کانادا مهاجرت کرد.

در این سال‌ها مربیانی چون نسرین عابدی فیروز، مهدی صمدی و چند مربی جوان تلاش فراوانی کردند تا قایقران همدانی در کشور درخشید و گام به مسابقات آسیایی گذاشت.

همدان که با آرزو حکیمی در آب‌های آرام خوش درخشید و حتی به المپیک نیز راه یافت با خروج حکیمی از استان نوبت به روئینگ سواران رسید تا افتخارآفرینی برای استان را آغاز کنند.

حضور پرتعداد بانوان همدانی در ترکیب تیم ملی بار دیگر امید را به این رشته برگرداند و در رقابت‌های کاپ آسیا قایقرانان همدانی موفق به کسب یک نشان طلا و 3 نشان نقره شدند و در مسابقه فینال روئینگ در هزار متر سبک‌وزن زنان، کیمیا زارعی موفق به کسب مدال طلا شد و در 2 نفره 500 متر مریم امیدی پارسا و کیمیا زارعی به نشان نقره و مریم کرمی به نشان برنز دست یافتند.

درخشش قایقرانان همدانی در کاپ آسیا فدراسیون را به سود بردن از قایقرانان همدانی در ترکیب تیم ملی ترغیب کرد و اکنون هر 3 بانوی همدانی در اردو حضور دارند و خود را برای مسابقات آسیایی چین آماده می‌کنند.

رئیس هیأت قایقرانی استان همدان با مثبت ارزیابی کردن ملی‌پوشان همدانی گفت: قایقرانان بانوی همدانی در کشور حرف نخست را می‌زنند و بیشترین سهمیه را در اردوی تیم ملی داریم که این مایه مباهات ورزش استان است.

مهران حاجیان با حضور در دفتر همدان‌پیام حضور پرتعداد روئینگ سواران همدانی در کاپ آسیا را نشان از رشد این رشته در استان دانست و گفت: علی‌رغم آنکه از دریاچه و دریا محروم هستیم اما قایق سواران همدانی از انگیزه بالایی برخودارند و با سود بردن از سدهای استان به مدال‌های آسیایی و المپیک می‌اندیشند.

هم اکنون سد خاکی آبشینه در اختیار قایقرانان است و در تلاش هستیم تا سد آبشینه و استخر عباس‌آباد را نیز برای فعالیت قایقرانان همدانی مهیا کنیم تا پاروزنان استان بدون دغدغه به فعالیت خود ادامه بدهند.

وی حضور 3 ملی‌پوش همدانی را در اردوی تیم ملی مایه مباهات ورزش استان دانست و گفت: هم اکنون کیمیا زارعی، مریم امیدی پارسا و مریم کرمی در اردوی تیم ملی حضور دارند و برای کسب عنوان قهرمانی آسیا و کسب سهمیه المپیک تلاش می‌کنند که در این میان شانس کیمیا زارعی بیش از دیگر قایقرانان است.

حاجیان ادامه داد: برای موفقیت قایقرانان استان در آب‌های آسیایی و بین‌المللی از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و هیأت تلاش می‌کند تا با حمایت از قایقرانان، آنها را برای رسیدن به مدال ترغیب کند.

وی ادامه داد: با توجه به حضور پرتعداد قایقرانان همدانی انتظار می‌رود که مسئولان استان نیز حمایتی از ما داشته باشند تا بتوانیم با آسودگی خیال از قهرمانان خود حمایت کنیم. قایقرانی استان با توجه به ظرفیتی که دارد باید مسئولان استان و ورزش نگاه ویژه‌ای به آن داشته باشند.

حاجیان به گسترش قایقرانی در شهرستان‌ها اشاره کرد و افزود: به دنبال این هستیم که از ظرفیت شهرستان‌های استان در هیأت قایقرانی استفاده کنیم و آمادگی آن را داریم که هیأت قایقرانی کبودراهنگ را راه‌اندازی کنیم و قایق‌های مجهزی را برای این منطقه خریداری نماییم.

مریم امیدی پارسا ملی پوش همدانی حاضر در اردوی تیم ملی، حضور در کاپ آسیا را تجربه‌ای مطلوب دانست و گفت: این مسابقات محک خوبی برای سنجش آمادگی ما، قبل از حضور در مسابقات آسیایی بود و با پوشش نقاط ضعف توسط مربیان اکنون از نظر روحی و فنی در شرایط مطلوبی به سر می‌بریم.

وی افزود: در مسابقات قهرمانی آسیایی تایلند در مواد 4 نفره سبک و سنگین شرکت می‌کنم و با حریفانی از کشورهای چین، کره جنوبی و ویتنام به عنوان حریف اصلی رقابت خواهم کرد. تمامی مدعیان آسیایی در این 2 ماده حضور دارند و جدال سختی برای حضور در روی سکوی قهرمانی داریم.

دیگر بانوی ملی پوش روئینگ همدان نیز با بیان اینکه تمرین آماده‌سازی خود را پس از ۲ سال دوری از تیم ملی آغاز کرده‌ام، گفت: پس از بازی‌های آسیایی جاکارتا با تصمیم شخصی از میادین دور بودم و باردیگر به تمرین و مسابقه پرداختم. نزدیک به ۲ سال است که تمرین آماده‌سازی خود را در همدان آغاز کرده‌ام و پس از رقابت‌های قهرمانی کشور به تیم ملی بازگشتم.

مریم کرمی افزود: حضور موفق در قهرمانی آسیا و بازی‌های آسیایی را هدفگذاری کرده‌ام و کاپ آسیا به ما کمک کرد تا میزان آمادگی خود را به خوبی بسنجیم. هم اکنون تمرین آماده‌سازی خود را پیگیری می‌کنم و امیدوارم دست پر به کشور بازگردیم.


مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز گفت: قایقرانی از رشته‌های پرافتخار و موفق تاریخ ورزش این استان محسوب می‌شود و همواره در تیم‌های ملی شاهد درخشش نمایندگان همدان به خصوص در بخش بانوان هستیم. قایقرانی یکی از رشته‌های پرمدال در جهان محسوب می‌شود و تمام سعی ما کمک به رشد و توسعه این رشته ورزشی در همدان است.

علی حقیقی افزود: مسابقات قایقرانی کاپ آسیا شهریورماه امسال برگزار شد که شاهد درخشش قایقرانان همدانی در بخش بانوان بودیم و اکنون در انتظار حضور موفق آنها در قهرمانی آسیا هستیم.

حقیقی یادآور شد: حضور 3 قایقران از همدان در ترکیب اصلی تیم ملی روئینگ بانوان اعزامی به قهرمانی آسیا نشانگر این بود که همدان از قطب‌های اصلی قایقرانی کشور به شمار می‌رود و در پرورش استعدادهای نخبه برنامه‌ریزی مطلوبی در استان انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: قایقرانی همدان با وجود نبود دریا و حتی دریاچه در سطوح بین‌المللی به موفقیت‌های ارزشمندی رسیده است و برای رشد و پیشرفت این رشته ورزشی حمایت‌های لازم را داریم. توسعه ورزش قایقرانی در مسیر حرفه‌ای و قهرمانی از سیاست‌های اصلی ورزش استان است که با کمک مجموعه هیأت و مربیان توانمند به نتیجه می‌رسد.

اسامی قایقرانان اعزامی به مسابقات قهرمانی روئینگ آسیا در حالی اعلام شد که همدان بیشترین سهمیه را کسب کرد، فاطمه مجلل (آذربایجان غربی) ، شکیبا وقوفی (تهران)، زینب نوروزی و مهسا جاور (زنجان)، کیمیا زارعی، مریم کرمی و مریم امیدی پارسا (همدان) و نازنین ملایی (گیلان) در بخش زنان و شیرزاد قادری (کردستان)، امیرحسین محمودپور (گیلان) و حمیدرضا رضوانی (تهران) در بخش مردان و امیررضا عبداللهی (تهران) و ابوالفضل سطوتی (گیلان) در بخش جوانان نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی هستند.

اردوی تیم ملی روئینگ در بخش زنان، مردان و جوانان به میزبانی دریاچه مجموعه آزادی به منظور حضور در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ تمدید شده و تا سوم آذر ادامه خواهد داشت و پس از پایان، تیم ملی ایران به منظور شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا راهی تایلند خواهد شد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com