1403-02-031403-02-13bool(false) دنیا با جهانی شدن هگمتانه، تاریخ تمدن را به نام همدان می‌شناسد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132669 تاریخ انتشار:  1402-03-25 - 09:06 تعداد بازدید:  670
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همزمان با بازدید نماینده مردم همدان و فامنین از هگمتانه مطرح شد
دنیا با جهانی شدن هگمتانه، تاریخ تمدن را به نام همدان می‌شناسد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


 حاجی بابایی: خبرنگاران میراث فرهنگی و گردشگری برای ثبت جهانی سنگ تمام گذاشتند

 معصوم علیزاده: ساماندهی کاروانسراها در فرآیند پیگیری پرونده ثبت جهانی «هگمتانه تا همدان»


 نماینده  مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی همزمان با بازدید از سایت تاریخی هگمتانه برای بررسی روند رفع موانع و چالشهای پرونده هگمتانه و مرکز تاریخی همدان  گفت : نقش رسانه های مکتوب ، خبرگزاریها رسانه های دیداری و شنیداری محلی که بیانگر تعصب و عرق همدانی بودن آنها خواهد بود در فرآیند اطلاع رسانی این مهم که همدان در چندقدمی جهانی شدن است نقشی تاثیرگذار است.

 حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به عملکرد مطلوب رسانه در نحوه انعکاس چگونگی پیشرفت پرونده در عرصه ملی گفت : بر این باورم  خبرنگاران میراث فرهنگی و گردشگری استان و کشور  در مشارکت برای روند پرونده ثبت جهانی همدان سنگ تمام گذاشتند اما باز هم انتظار میرود در این میان رسانه ها بیشتر به توانمندی های تاریخی و گردشگری همدان و غنای تاریخ  استان بپردازند تا به زودی شاهد جهانی شدن همدان باشیم .


وی تاکید کرد : همدان در آستانه یک جهش عظیم برای نشان دادن تاریخ پرافتخار  است تاریخی که شاید در کشور و حتی در دنیا نتوانیم به راحتی به قدمت آن پیدا کنیم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با عنوان این مطلب همزمان با بازدید از سایت تاریخی هگمتانه گفت : ما امروز در دنیا شهری به قدمت تاریخ همدان سرپا نداریم . تاریخ این شهر با  3300 سال قدمت قطعی است و بحث ثبت جهانی هگمتانه در آینده نزدیک  نام همدان را جزو قله های بلند تاریخ دنیا ثبت خواهد کرد.

حمیدرضا حاجی بابایی در ادامه به اهمیت موضوع جهانی شدن همدان تاکید کرد و گفت : تمام  دنیا و کشورهای گوناگون از این پس همدان را به عنوان یکی از قله های بلند تاریخ خواهند شناخت. وقتی ثبت جهانی انجام پذیرفت در کنار کشور و شهرهای تاریخی دنیا رقابت ما شروع خواهد شد و در این میدان رقابت آن موقع است که ما حرف برای گفتن خواهیم داشت .

 نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت : پس از جهانی شدن همدان  کاوش و بررسی ها در سایت تاریخی همدان قطع یقین افزایش پیدا خواهد کرد .با پیگیری فرآیند جهانی شدن همدان شاهد این خواهیم بود که همدان هر روز چهره خود را بهتر از قبل به جهانیان نشان خواهد داد .

 وی گفت ثبت جهانی هگمتانه کار بسیار بزرگی است که دارای جنبه های متعدد  اقتصادی،فرهنگی، اجتماعی تاریخی و تمدنی است در یک کلام باید گفت ، هر چه زیبایی هست در لابلای پرونده ثبت همدان و هگمتانه گنجانده شده است.

وی به برنامه های در حال اجرای مسیولین استان در این زمینه اشاره کرد و گفت : مسئولین کار خودشان را شروع کردند و در حال برطرف کردن موانعی هستند که سر راهشان در فرایند پیگیری پرونده همدان جهانی قرار دارد . فعالیت ها به روز شده است اما لازمه اش این است که رسانه های مکتوب، خبرگزاریها ، صدا و سیما و مردم محلی فضا را پیش از اتمام کار پرونده ثبت جهانی کنیم رصد کنند و موارد احتمالی را که مانع پیشرفت کار میشود متذکر شوند .

حمیدرضا حاجی بابایی گفت :  در تفکر همه این مهم نهادینه شود که همدان در مسیر جهانی شدن قرار دارد و این یک حرکت بزرگ و بین‌المللی و تاریخی است همین برای ما غنیمت است که با ثبت جهانی هگمتانه دنیا تاریخ تمدن را به نام همدان خواهد شناخت . غیر قابل انکار است که قدمت ما در تاریخ  با هگمتانه ریشه دوانده است و این برای دنیا پس از جهانی شدن همدان مشخص خواهد شد و آنروز است که تاثیرات مثبت این اتفاق بر زندگی جامعه محلی در استان همدان تاثیر مطلوب خود را خواهد گذاشت .

لازم است یادآوری کنیم برای جهانی شدن همدان از مجلس پنجم اقدامات را  شروع کردیم و برای تحقق آن  در بودجه ردیف ایجاد کردیم حالا همه باید آماده جشن ثبت جهانی همدان و هگمتانه باشیم و بلند بودن قله تاریخ همدان را به همه اثبات می کنیم.

در ادامه این بازدید نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی راهی کاروانسرای حسین خانی شد تا فرآیند مرمت این کاروانسرا را از نزدیک ببیند .

 ساماندهی کاروانسراها در فرآیند پیگیری پرونده ثبت جهانی «هگمتانه تا همدان»

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی همدان همزمان با بازدید از کاروانسرای حسین خانی در زمینه رفع موانع و انجام پروژه های مرمتی در مسیر پرونده گفت: در پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی هگمتانه تا همدان» باید اقداماتی چون ساماندهی تپه هگمتانه، مرمت و ساماندهی کاروان سراها و... به انجام میرسید که در این زمینه میراث فرهنگی اقدامات تاثیرگذار خود را آغاز کرد .

محسن معصوم علیزاده به وضعیت پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان   » اشاره و اظهار کرد: از زمانی پرونده این اثر تاریخی برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد همه ارگانها با هم هم افزایی را رقم زدند تا همدان در عرصه جهانی نام ایران را بار دیگر در میراث بین المللی مطرح کند .

همانگونه که در جلسات استانی با مدیریت استاندار  مقرر شد هر دستگاه وظیفه خود را در راستای اقدامات بعدی برای جهانی شدن این اثر تاریخی داشته باشد؛ هر دستگاه بنا به وظیفه خود عمده کارش را انجام داد .

وی  با اشاره به اینکه عمده کار بر عهده میراث فرهنگی و شهرداری است؛ تصریح کرد: بحث ساماندهی تپه هگمتانه، مرمت و ساماندهی کاروان سراها و کتیبه مسجد یهودیان و کلیساها و... باید انجام شود تا اقدامات برای جهانی شدن این پرونده نهایی شود و در این زمینه کارها به سرعت در حال انجام است که مرمت کاروانسرای حسین خانی از آن دست است .

مدیر کل میراث فرهنگی با اشاره به این مهم که آسفالت باید از هگمتانه برچیده شود، گفت: قراداد این کار آماده است و به محض مسدود کردن خیابان‌ها و حذف سواره از عرصه هگمتانه، آسفالت برچیده می‌شود. در حال حاضر مرمت کاروانسراها، راسته بازارها و برخی از مساجد و بناهای محدوده ثبت در حال انجام است.

معصوم علیزاده  ادامه داد: مرمت عمارت جنانی با اعتباری بیش از ۳۲۰ میلیون تومان، مرمت کاروانسرای یداللهی با اعتبار ۷۹۰ میلیون تومان، مرمت کاروانسرای تحدید با اعتبار ۲۱۷ میلیون تومان، مرمت کاروانسرای شریف‌الممالک با اعتبار ۹۹۴ میلیون تومان، مرمت کاروانسرای حسین‌خانی با اعتبار یک میلیارد تومان، مرمت جداره‌های راسته حاج‌صفرخان با اعتبار ۲۸۵ میلیون تومان، مرمت کاروانسرای قبله و جداره‌های روبروی این کاروانسرا با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان، مرمت کاروانسرای قلمدانی و خانه پورسماکی با اعتبار ۳۷۰ میلیون تومان، مرمت جداره و بالکن کوچه استر با اعتبار ۴۵۰ میلیون تومان و مرمت کاروانسرای گلشن با اعتبار ۵۵۰ میلیون تومان در دست انجام است.

وی افزود: بخشی از اقدامات عمرانی در محوطه هگمتانه در دست انجام است که به عنوان مثال ایجاد عایق رطوبتی در ترانشه مرکزی، حفاظت ترانشه‌ها به صورت صندوقه‌ای، مرمت نیمکت‌های سایت هگمتانه، برچیدین علف‌های هرز از محوطه هگمتانه، جمع‌آوری نخاله‌ها و زباله‌های تجمیع شده در هگمتانه و ساماندهی مسیر گردشگری در محوطه با اعتباری حدود پنج میلیارد تومان در دست انجام است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، مطالعه جامع در عرصه ثبت جهانی شامل آسیب‌شناسی عرصه و طرح مطالعه چند کاروانسرا و بنا که نیاز به طرح مرمت داشت مانند مرمت مجموعه کلیسای گریگوری استپانوس و مسجد جامع در دست انجام است که به محض اتمام و ارائه نتایج اقدامات مرمتی در این مجموعه‌ها آغاز می‌شود.

معصوم علیزاده  درباره اقناع‌سازی بازاریان نیز بیان کرد: در این زمینه جلسات متعددی با کسبه پیاده‌راه اکباتان و کسبه برخی کاروانسراها برگزار شده است همچنین جلسه‌ای با فرماندار و نمایندگان کسبه خیابان اکباتان و راسته حاج فضل‌الله برگزار، خواسته‌های آنها شنیده و منجر به تصویب مصوباتی در فرمانداری شد که بخشی از آنها تاکنون انجام گرفته و بخش‌هایی هم در دست اقدام است.

وی با اشاره به اینکه این جلسات باید تداوم داشته باشد تا رفته رفته به همراهی مردم منجر شود، تصریح کرد: علاوه بر این، بازدیدهای میدانی مسئولان مربوطه از پیاده‌راه اکباتان و برخی از راسته‌بازارها صورت گرفته و مدیرکل ثبت و حرائم کشور نیز در روزهای گذشته از محدوده بازدید کرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com