درخواست معاون صنایع‌دستی از استادان دانشگاه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  125454 تاریخ انتشار:  1401-05-12 - 12:31 تعداد بازدید:  343
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

درخواست معاون صنایع‌دستی از استادان دانشگاه

نویسنده : نسرین امیدزاده نیک

گردشگری


 معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در نشستی با استادان دانشگاه بر لزوم همگرایی در حوزه صنایع‌دستی اشاره کرد و کمک دانشگاه‌ها و بخش آموزش را برای تحقق این هدف به‌منظور کم کردن فاصله، مهم دانست.
نشست تخصصی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از استادان و رئیسان دانشگاه‌های هنر روز دوشنبه - ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ در تالار آبی معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی برگزار شد.
مریم جلالی در این نشست گفت: باید در حوزه صنایع‌دستی همگرایی ایجاد کنیم. دانشگاه و بخش آموزش باید به این همگرایی کمک کنند تا فاصله‌ها کم شود. برگزاری نشست‌های تخصصی باید موجب جریان‌سازی شود.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم تفکر استراتژیک در حوزه صنایع‌دستی داشته باشیم باید حتماً رویکردمان انتقادی، خلاق و نتیجه‌محور باشد.
جلالی تصریح کرد: باید دایره ارتباطی درستی برای استفاده درست از اعتبارات داشته باشیم. اگر حلقه‌های زنجیر به یکدیگر وصل نشود، نمی‌توان کار خاصی انجام داد. برای اینکه در حوزه صنایع‌دستی پیشرفت کنیم و نوآوری داشته باشیم. باید در عین حفظ ماهیت هنری به آبشخورهای دیگری مانند دانشگاه، اقتصاد و صنعت متصل شویم.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: در چرخه تأمین و تولید باید از طراحی محصول، تولید و اصلاح کارگاه‌ها گرفته تا چگونگی عرضه به بازار، فروش و مصرف ارزش‌آفرینی، مطالعه و پژوهش کنیم.
وی ادامه داد: زیرساخت‌های آکادمیک و پژوهشی باید به بدنه عملیاتی متصل شود. خط‌مشی‌های خوبی در صنایع‌دستی داریم، در حوزه سیاست‌گذاری نیاز داریم خودمان را نشان دهیم. در حوزه خط‌مشی باید حوزه‌های آکادمیک به ما کمک کند، برنامه‌های خوبی در این زمینه‌داریم که در سطح کشور اجرا می‌شود.
جلالی تصریح کرد: چیزی که فقدان آن حس می‌شود و باید در این نشست به آن پرداخته شود، طراحی برای اتصال یکی از این برنامه‌ها به خط‌مشی‌هاست.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: مفهوم صنایع‌دستی سیال است. من یک سه‌ضلعی کارشناس، محصول و مشتری را در این مفهوم ارائه می‌کنم. این روزها به‌شدت بدنه کارشناسی ضعیف شده و همگرایی هم ندارد، باید این حوزه را قوی کنیم.
وی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم به نتایج مستمری برسیم باید بتوانیم این مغزی که سیاست‌گذاری می‌کند و اندام‌هایی که دارند کار می‌کنند را با یک شبکه مویرگی به یکدیگر برسانیم و متوازن کنیم.
جلالی تأکید کرد: نیاز به باورسازی، نگرش‌سازی، تغییر نگرش و رفتارسازی داریم. رویکرد و کارکردی را که دانشگاه‌ها نسبت به مقوله صنایع‌دستی می‌دهد برای من مهم است.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در این نشست از استادان دانشگاه درخواست کرد تا در جایگاه حقیقی و حقوقی که دارند، درباره کارهایی که تاکنون انجام نشده و کارهایی که می‌شود انجام داد، صحبت کنند.
وی ادامه داد: برای اطلس معنایی که تازه ایجاد شده است نیاز به کمک دانشگاه داریم تا بتوانیم دایره معنایی جدیدی برای هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ایجاد کنیم.
جلالی درباره برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی گفت: سه تحول محتوایی، رویکردی و سازوکار برای این معاونت در نظر گرفتم. شاکله اداری معاونت صنایع‌دستی باید تبدیل به شاکله فرهنگی شود. باید به سمت اتفاق‌هایی برویم که موجب جریان‌سازی در حوزه صنایع‌دستی شود.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در ادامه از استادان دانشگاه و صاحب‌نظر در حوزه صنایع‌دستی تقاضا کرد تا شاخص‌های ماهیتی هنرهای سنتی را مشخص و در حوزه تولید محتوا و متن کمک کنند.
بنا بر این گزارش، در ادامه نشست، رئیسان دانشگاه‌های هنر درباره موضوعات پایان‌نامه‌های مرتبط با صنایع‌دستی، سرفصل‌های آموزشی، رویکرد سنتی، تجاری‌سازی، تحول محتوایی، تحول رویکردی، پژوهش‌های کاربردی نکاتی را مطرح کردند.
همچنین برخی از استادان دانشگاه، طراحی صنعتی را حلقه مفقوده صنایع‌دستی دانستند و راز موفقیت صنایع‌دستی را توسعه گردشگری بیان کردند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com