1403-02-031403-02-13bool(false) از پرونده جهانی همدان خبری نیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127150 تاریخ انتشار:  1401-07-21 - 19:49 تعداد بازدید:  244
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی پرونده ماسوله جهانی به تیرماه سال بعد موکول شد
از پرونده جهانی همدان خبری نیست

گردشگری


 سال گذشته دو کاروانسرای تاج آباد و فرسفج از جمله کاروانسراهایی بودند که در چرخه کاروانسراهای کاندید شده برای جهانی شدن  قرار گرفتند . ایران قرار بود پرونده کاروانسراها را در جلسه اواخرتیرماه ارائه دهد اما نشست یونسکو برای بررسی ظرفیت کاروانسراها  لغو شد . قرار بود اواخر تیرماه سال جاری، نشست یونسکو در مسکو انجام شود که به دلیل جنگ روسیه و اوکراین برگزار نشد.

لغو نشست موجب شد ،  ارائه و بررسی پرونده کاروانسراها به همراه پرونده منظر فرهنگی ماسوله در تیرماه سال آینده در نشست سالانه یونسکو ارائه شود .  بر این اساس پرونده ماسوله قرار است در سال ۲۰۲۳ در یونسکو بررسی شود و فعلا از پرونده هگمتانه برای ورود به میدان بررسی ها خبری نیست .

در این گزارش بخشی از تجارب مدیران پروژه جهانی شدن ماسوله مطرح شده است که مرور آنها خالی از لطف نیست . چندی پیش شاهد حضور ارزیاب یونسکو در ایران بودیم که به منظور ارزیابی پرونده ثبت جهانی ماسوله صورت گرفت. نعیمه بن‌کاری از کشور عمان به عنوان ارزیاب یونسکو در راستای انجام فرایند ثبت جهانی ماسوله ششم مهرماه وارد گیلان شد و موارد مدنظر را به صورت زمینی و هوایی مورد ارزیابی قرار داد.

درحالی امسال روند ثبت جهانی ماسوله پیگیری می‌شود که این شهر در سال ۲۰۰۷ در فهرست موقف میراث جهانی یونسکو جای گرفت و از آن زمان تاکنون به دلایل مختلف روند ثبت جهانی آن به تعویق افتاد.

ماسوله در سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید؛ این شهر تاریخی در ۶۲ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان و در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن در دل جنگل‌های رشته کوه البرز قرار دارد که با ۳۵۰ خانه تاریخی هویتی ۸۰۰ تا یک‌هزار سال را به دوش می‌کشد.

مدیر پایگاه پژوهشی ماسوله با اشاره به آنکه پرونده ثبت جهانی ماسوله در تیرماه سال آینده در جلسه یونسکو ارائه خواهد شد، گفت: بیشترین سؤال ارزیاب یونسکو درخصوص حفاظت و جمع‌آوری زباله‌های ماسوله بود که پاسخ‌های لازم را دریافت کرد.

محمد سنایی، با اشاره به حضور ارزیاب یونسکو در ماسوله، اظهار کرد: ارزیاب یونسکو براساس برنامه پنج روزه‌ای که برای بازدید مشخص شده بود در ایران حضور یافت و از بخش‌های مختلف ماسوله دیدن کرد. بازدید با مردم، بناهای تاریخی، منظر فرهنگی ماسوله و بررسی مواردی که در پرونده به آن اشاره شده بود در برنامه ارزیاب یونسکو جای داشت. درنهایت نیز جمع‌بندی در این خصوص صورت گرفت.

وی افزود: ارزیاب در کلیت امر، علاوه بر چک کردن برنامه‌های پایگاه پژوهشی ماسوله، برنامه‌های حفاظتی که به صورت مشترک توسط اداره کل اعم از اداره منابع طبیعی، اداره محیط زیست، اداره میراث فرهنگی، شهرداری صورت می‌گیرد را مورد بررسی قرار داد چراکه بحث حفاظت ماسوله برای یونسکو بسیار اهمیت دارد و این امر در پرونده به آن اشاره شده است. بسیار اهمیت دارد که حفاظت به صورت مشترک و هماهنگ انجام شود. ماسوله با توجه به تجربیات مدیریتی که دارد از این نظر قوی است و اطلاعات مورد نیاز ارزیاب به صورت مستند ارائه شد. سرپرست پایگاه پژوهشی ماسوله درباره سؤالات و چالش‌هایی که ارزیاب یونسکو درخصوص ماسوله مد نظر داشت، گفت: سؤالاتی که پرسیده شد بیشتر درخصوص حفاظت، معماری، منظر فرهنگی و بافت تاریخی بود. البته این سؤالات فقط خاص ماسوله نیست چراکه در قالب پرونده ثبت منظر فرهنگی شهر تاریخی ماسوله، علاوه بر معماری، تعدادی روستا، فرهنگ مردم، شهر ماسوله، مناظر طبیعی، پارک‌های طبیعی ثبت شده و... مد نظر قرار می‌گیرند.

سنایی تأکید کرد: در پرونده ارسالی بسیاری از موضوعات تا جایی که امکان رفع داشت، مرتفع شد البته در این پرونده برخی از موضوعات که مانع ثبت بود نیز قید شده و قبل از حضور ارزیاب با توجه به اهمیت موضوع در استان، توانستیم موارد را رفع کنیم و در زمان حضور ارزیاب از این بخش‌ها نیز به عنوان مواردی که تعهد رفع آن را داده بودیم بازدید و موردی به عنوان مانع ثبت، ذکر نشد. حتی ارزیاب از شرایط و وضعیت حفاظت، زباله راضی بود.

وی درخصوص برنامه‌های کاوش باستان‌شناسی در ماسوله اظهار کرد: روال کاوش‌ها و کارهای پژوهشی همچون سابق و مطابق با ضوابطی که داریم در ماسوله انجام خواهد شد. با توجه به آنکه فصل بارندگی آغاز شده است عملاً امکان کاوش در کهنه ماسوله در نیمه دوم سال وجود ندارد و فصل بعدی کاوش به بهار و تابستان سال آینده موکول شده است.

سرپرست پایگاه پژوهشی ماسوله تصریح کرد: درحال حاضر سایت موزه‌ای در کهنه ماسوله راه‌اندازی شده که نیازمند گسترش داده شدن است. فازهای بعدی کاوش در این سایت موزه با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه صورت خواهد گرفت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com