شهرداری بافت همدان فعال شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134104 تاریخ انتشار:  1402-06-09 - 13:20 تعداد بازدید:  457
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر:
شهرداری بافت همدان فعال شد

گردشگری

 

 رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای شهر همدان از صدور مجوز تشکیل منطقه 5 شهرداری خبر داد.
 
حمید بادامی‌نجات در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: صدور مجوز تشکیل شهرداری منطقه 5 (شهرداری بافت) همزمان با ثبت جهانی هگمتانه، خبر خوبی است که این مهم موجب ایجاد اطمینان خاطر برای مدیریت واحد بافت تاریخی، پیش‌بینی ضوابط و جبران برخی محدودیت‌ها خواهد شد.

بادامی‌نجات با بیان اینکه مدیریت شهرداری منطقه 5 در محدوده نقشه سال 1335 است که محدوده ثبت جهانی نیز در آن واقع شده است، اضافه کرد: بر این اساس در منطقه 5، به شکل برنامه محور و هدفمند به دنبال احیا و حفظ بافت تاریخی و ارزشمند شهر خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد شهرداری بافت مرکزی از شورای سوم به‌عنوان یک منطقه مطرح بوده اما پیگیریهای  انجام شده در شورای پنجم و ششم باعث ایجاد شهرداری منطقه 5 به طور رسمی در بخش مدیریت شهری شد و اکنون مجوز آن توسط وزارت کشور صادر شد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان ادامه داد: سعی ما بر این است که بافت تاریخی شهر به صورت واحد مدیریت شود که تاکنون مدیریت آن توسط مناطق چهارگانه بود و مدیریت واحدی بر آن حاکم نبوده که از این پس این وظیفه به شهرداری منطقه 5 سپرده می‌شود.

بادامی‌نجات در ادامه خواستار پیگیری تشکیل ساختار شهرداری منطقه 5 شد و گفت: باید نیروی انسانی متخصص به منطقه 5 تزریق شده و شورا نیز با سیاست گذاری، بودجه‌ای برای این منطقه پیش‌بینی کند تا منطقه، حافظ بافت تاریخی و آثار واجد ارزش آن باشد.

وی با بیان اینکه رینگ مرکزی شهر دارای آثار بی‌نظیر تاریخی در جهان است، یادآور شد: یکی از داشته‌های ما بافت مرکزی شهر و بازار تاریخی است که باید برای حفظ آن با تقویت منطقه 5 و پیش‌بینی بودجه تلاش کنیم.
 
بادامی‌نجات با اشاره به طرح ساماندهی بازار تاریخی همدان، اظهار کرد: در صورت اجرای طرح شرکت عمارت خورشید در بخشی از بازار، این اقدام در کشور بی‌نظیر خواهد بود.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان با بیان اینکه همدان همچون یک عتیقه فروشی با انباری مملو از آثار تاریخی است، اما ویترین خوبی برای عرضه و ارائه این آثار ندارد، گفت: امید است ارزیابی بازرسان منجر به ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان شود.

به گزارش همدان پیام ؛ سال‌های اخیر طرح تشکیل یک منطقه جدید شهرداری در همدان با عنوان «شهرداری بافت تاریخی» یا «شهرداری بافت مرکزی» بیشتر با هدف مدیریت واحد بافت‌های واجد ارزش و تاریخی در هسته مرکزی شهر همدان مطرح شده است.

در واقع قرار است یک شهرداری به شهرداری‌های مناطق شهری همدان افزوده شود که در راستای مدیریت شهری به حفظ هویت تاریخی شهر بپردازد و از این طریق همدان به دیگر نقاط جهان بهتر شناسانده شود. به همین منظور شکل‌گیری شهرداری منطقه 5 در سال‌های اخیر به‌ صورت جدی‌ در دستور کار مدیریت شهری همدان قرار گرفته است.

مدیریت واحد شهری از حیث خدماتی و کاربری، نگاه ویژه به بازار که شاکله اصلی شهر است، زنده نگهداشتن تفکر حفظ، احیا و بازآفرینی آثار تاریخی، ایجاد فضاهای بوم‌گردی، رونق گردشگری و درآمد حاصل از این صنعت، حائز اهمیت است.


بازسازی و احیای بناها، برقراری ایمنی و پدافند غیرعامل در قسمت مرکزی شهر و شناسایی نقاط حادثه‌خیز در این قسمت از دیگر موضوعات مورد توجه در مدیریت شهری است.

می‌توان گفت یکی از ارزشمندترین بافت‌های شهری، «بافت تاریخی» است که به دلیل برخورداری از مؤلفه‌هایی چون قدمت تاریخی، ساختار محلات و اصلوب ساخت و ساز، سند هویت مردمان آن محسوب می‌شود، بنابراین تصمیم‌گیری درباره آن نیازمند اتخاذ تدابیر ویژه از سوی مدیران شهری است.

احیا و مرمت بافت‌های واجد ارزش در آستانه ثبت جهانی هگمتانه همکاری و تعامل بین مدیریت‌شهری و دیگر سازمان‌ها را خواستار است و این مهم قطعا در رشد اقتصادی شهر و ایجاد اشتغال پایدار نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

به دلیل اهمیت حفظ و صیانت ظرفیت‌های حوزه گردشگری نیاز است تا در هسته مرکزی شهر جاذبه‌‌های گردشگری اعم از تاریخی، مذهبی و فرهنگی به طور ویژه‌ای اداره شود. وجود تپه هگمتانه،کلیسا، مسجد جامع، بازار، امامزاده‌ها، بقعه‌های اسلامی و بقعه‌های متعلق به دیگر ادیان و نیز ساختمان‌های قدیمی متعلق به دوره‌های معاصر و حتی نزدیک به معاصر در همدان می‌توانند به بوم گردی این شهر کمک کنند.

حتی شکلی از ساختمان‌ها در شهر همدان هستند که فکر می‌کردیم در لیست میراث ملی قرار دارند اما رها شده‌اند؛ از آنجا که حفظ بافت‌های تاریخی اهمیت یافته می‌توان دوباره آنها را احیا کرد تا برای مالکین نیز اشتغال و درآمدزایی داشته باشند.
برخی از ساختمان‌های قدیمی که قبلا رها شده‌ بودند امروز احیا می‌شوند و مالکین به شکل دیگری از آنها بهره مند می‌شوند و درآمدهایی دارند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com