1403-01-301403-02-09bool(false) حمایت استان از سرمایه‌گذاری در گردشگری شیرین سو همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131759 تاریخ انتشار:  1402-02-13 - 08:40 تعداد بازدید:  476
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حمایت استان از سرمایه‌گذاری در گردشگری شیرین سو

گردشگری


معاون بودجه استان: سرمایه‌گذاران برای توسعه گردشگری حمایت می‌شوند

شیرین‌سو شهری در استان همدان درغرب ایران  و  شهرستان کبودراهنگ کنار رودی به نام شور چای به وجود آمده‌است که معادل ترکی آن آب شور می‌باشد .اما  به دلیل اینکه در کنار این رود که آب آن شور بوده آب شیرین پیدا شده و مردم این شهر در گذشته از این آب شیرین استفاده کردندو نام این شهر به شیرین سو تغییر نام داده‌است.

 این شهر در منطقه‌ای بنام مهربان واقع شده است که نژاد گوسفند آن شهرتی جهانی دارد. این منطقه به لحاظ واقع شدن در ورودی استان همدان از شمال شرقی و بین دو غارعلیصدر و کتله خور کریدور استان همدان و زنجان به شمار می رود و وجود تالاب زیبا و بکر، موزه فسیل های ۲۰ میلیون ساله، چشم انداز اراضی بادام کاری، میراث و صنایع دستی ثبت شده، نویدبخش آینده مطلوب و درخشان برای مردم خونگرم و پرتلاش شهر شیرین سو است.

به جرأت می توان گفت منطقه شیرین سو میراث‌دار گذشتگان در شهرستان کبودراهنگ است و تاریخ نیز در این منطقه خودنمایی می کند. موزه فسیل های فیل دریایی یکی از جاذبه های گردشگری شهر شیرین سو است.

به گفته صاحب نظران میراث فرهنگی ۲۱۶ اثر تاریخی در شهرستان کبودراهنگ ثبت شده که تپه باستانی روستای داس‌قلعه، فسیل‌های روستای قراگل و کوه‌های شیرین‌سو، نقوش ۷۰۰۰ ساله کوه‌های قزلجه، حمام تاریخی اکنلو، تپه باستانی کهریز باباحسین، تپه باستانی روستای کوریجان، حمام سنگی باشقورتاران و امامزاده مسجدین از جمله بناهای تاریخی شهرستان کبودراهنگ است.

این شرایط متمایز در شهر شیرین سو و وجه تمایز پتانسیل های گردشگری و طبیعی این منطقه بهانه ای شد برای دعوت شهردار شیرین سو در روزهای اخیر از معاون برنامه و بودجه استان همدان تا  به همراه کارشناسان و مسئولان مرتبط به حوزه های بودجه ای استان و فرماندار کبودراهنگ در یک بازدید و جلسه کارشناسانه بتوانند برای آینده رو به روشن این شهر پیشنهادات خاصی را ارائه و مورد بررسی  قرار دهند .

در این بازدید راهکار‌های توسعه گردشگری و حفظ ساختار محیط زیستی تالاب و صنایع دستی شهر شیرین سو بررسی شد.

در ابتدای حضور معاون برنامه بودجه استان و هیأت همراه به بازدید مفصلی از تالاب شیرین سو و پروژه ایجاد فضای سبز و ورزشی این شهر و موزه فسیل های بیست میلیون ساله پرداختند.

 حمایت از سرمایه گذار در شیرین سو بی چون و چرا

سیدمهدی وفایی پس از این بازدید به شرح توانمندی های غنی در شیرین سو پرداخت و در جمع اعضای شورای شهر شیرین سو و شهردار با حضور فرماندار کبودراهنگ این شهر را مستعهد تبدیل شدن به قطب گردشگری در استان همدان دانست. و تاکید کرد ، حمایت از سرمایه گذار در شیرین سو بی چون و چرا خواهد بود .

وفایی با تأکید بر اینکه شیرین سو از جمله مناطقی است که سرمایه گذاران در صورت سرمایه گذاری می توانند منتظر بازگشت سریع تر سرمایه های خود نسبت به مناطق دیگر گردشگری در استان باشد گفت: این شهر پرجاذبه با توانمندی های حایز اهمیت نیاز به هتل چند ستاره ندارد. گردشگری که راهی چنین منطقه خوش آب و هوایی می شود می آید تا اقامت در یک کلبه دلچسب را کنار دریاچه تجربه کند.

معاون برنامه و بودجه استان همدان که همه کارشناسان و مدیران حوزه های مرتبط بودجه های فرهنگی، گردشگری، سرمایه گذاری و حتی آمایش را همراه خود به شیرین سو آورده بود به گونه ای خیال سرمایه گذاران که علاقهمند به سرمایه گذاری در شیرین سو هستند را راحت کرد مبنی بر اینکه اگر در هر زمینه ای نیاز به حمایت دولت داشته باشند سازمان برنامه و بودجه پای کار خواهد بود.

وی به فضاهای متنوع گردشگری شیرین سو اشاره کرد و گفت: ما کمتر فضایی با چنین استعدادهای خاص در استان داریم اینجا گردشگر دنبال کالای لوکس نیست کافی است همین مردم محلی دست به کار شوند و با صرف سرمایه اقدام به ارائه خدمات محلی به گردشگران کنند.

وفایی در ادامه عنوان کرد : در یک نمونه موردی بگویم همین موقعیت خاص زمین های اطراف دریاچه با توپوگرافی و شیب زیبا قابلیت این را دارد که با صرف هزینه اندک تبدیل به یک زمین بازی برای ورزش های مدرن و روز شود.

وی جنگل بادام منطقه را یک ظرفیت غنی برای تحول اقتصادی و جذب سرمایه گذار برشمرد و گفت : ما آمادگی این را داریم که محدوده جنگل بادام منطقه را توسعه دهیم. سعی می کنیم در برنامه سه ساله بحث و موضوعات توسعه ای گردشگری در شیرین سو را متمایز ببینمی چرا که می دانیم محور اصلی توسعه استان همدان محور گردشگری است و یکی از قابلیت های برجسته همدان تالاب شیرین سو است.

وفایی در این بازدید به برشمردن توانمندی های شیرین سو در زمینه گردشگری اکتفا نکرد و به مستعدبودن شیرین سو در حوزه ورزش و کشاورزی نیز اشاراتی کرد که برای گسترش هر یک از این زمینه ها استان آماده حمایت از برنامه‌های شهرستان خواهد بود.

 ایجاد شهرک گلخانه ای یکی از نیازهای جدی است

فرماندار کبودراهنگ در این جلسه به عنوان سال 1402 که سال رشد تولید از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است اشاره کرد و گفت :  اشتغالزایی و تولید در حوزه گردشگری در این منطقه  بکر مانده است. اما سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی می تواند مسیر تکاپو برای اقتصاد جامعه محلی شیرین سو را هموار کند.

غلامی به نیازهای این شهر اشاره کرد و گفت : شهرک گلخانه ای یکی از نیازهای جدی شیرین سو است این شهر خوشه های صنعتی و شهرک صنعتی ندارد برای جذب سرمایه گذار و گردشگر شیرین سو باید رویدادهای فصلی و مناسبی داشته باشد.

وی عنوان کرد : صراحتاً می گویم اگر سرمایه گذار بخش خصوصی راهی شیرین سو شود بخش دولتی در کنار او خواهد ایستاد چرا که بر این باوریم این شهر هر آنچه برای جذب گردشگر باید را دارد .

وی در ادامه گفت :  شناخت دقیق نیازها و پتانسیل‌های شهر شیرین سو ضروری است و افزایش جمعیت شهرها و روند رو به رشد شهرنشینی در جامعه پرداختن به تمام جوانب زندگی شهری همچون امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و... مورد توجه مدیران شهری بوده است که در این میان فراهم آوردن زمینه جذب سرمایه گذار، پرداختن به مباحث اقتصاد شهری و توسعه آن به دلیل اثرگذاری بر سایر حوزه ها و تاثیر آن در تامین رفاه عمومی، بیشتر از امور دیگر حائز اهمیت است.

فرماندار کبودراهنگ با اشاره به ظرفیت های سرمایه گذاری شهرشیرین سو  گفت:  با توجه به برنامه های توسعه ای در شهرستان کبودرآهنگ از سرمایه گذارانی که شیرین سو را برای این هدف انتخاب میکنند مجدانه حمایت میکند و آمادگی هرگونه مشارکت با بخش خصوصی در پروژه های سرمایه گذاری را دارد.

 شهرداری طرح جامع گردشگری را تدوین کرده است
 
شهردار شیرین سو نیز در این نشست عنوان کرد : توانمندسازی شهرهای دارای پتانسیل غنی موجب رونق استان و موجب تکاپوی اقتصادی در شهرهای همسایه  نیز خواهد شد .

صدفی گفت : کمک به حل مشکلات و ایجاد درآمدهای پایدار که در این مسیر بسیار کارگشا است و امیدواریم در آینده شاهد تکاپوی گردشگری این شهر باشیم   .

وی با اشاره به ظرفیت های شیرین سو بیان کرد: موقعیت جغرافیایی مناسب،وجود تالاب طبیعی شیرین سو،جنگل بادام دیم و موزه فسیل گاوهای دریایی 20 میلیون ساله، شیرین سو را به شهر توریستی بدل نموده است.شهرداری نیز بر همین اساس طرح جامع گردشگری را تدوین کرده  تا ضمن توسعه گردشگری برای شهرداری نیز درامد پایدار ایجاد نماید.

شهردار شیرین سو در ادامه به نقش شهرداری ها در تامین آسایش و رفاه عمومی مردم پرداخت و گفت: با افزایش جمعیت شهرها و روند رو به رشد شهرنشینی در جامعه پرداختن به تمام جوانب زندگی شهری همچون امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و... مورد توجه مدیران شهری بوده است که در این میان فراهم آوردن زمینه جذب سرمایه گذار، پرداختن به مباحث اقتصاد شهری و توسعه آن به دلیل اثرگذاری بر سایر حوزه ها و تاثیر آن در تامین رفاه عمومی، بیشتر از امور دیگر حائز اهمیت است.

شهردار شیرین سو درادامه با اشاره به مشکلات شهرداری بیان داشت:عمده مشکلات ما تأمین اعتبارات برای پروژه‌های شهرداری است. صدفی در ادامه با اشاره به اهمیت همکاری و مشارکت مردم در توسعه اقتصادی شهر بیان داشت، وجود زیرساخت های لازم در بخش های مختلف مدیریت شهری، پیش زمینه ایجاد توسعه اقتصادی در شهرها است بنابراین باتوجه به پیچیدگی مدیریت شهرها و تنوع نیازهای شهروندان، اداره مطلوب شهرها نیازمند مشارکت همه جانبه مردم در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی است .

 پتانسیل‌های گردشگری می‌تواند نجات‌بخش اقتصاد شهر باشد

دبیر کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی کشور نیز در این نشست گفت موقعیت جغرافیایی مناسب شیرین سو و ظرفیت های متمایز این شهر در حوزه گردشگری، نوید بخش آینده ای مطلوب و درخشان برای شهر است.

نصرت الله طاقتی احسن با اشاره به موقعیت جغرافیایی شیرین سو اظهار داشت: شهر شیرین سو در شمال غربی شهرستان کبودراهنگ قرار گرفته است که از مهمترین فعالیت های اقتصادی مردم می‌توان به کشاورزی، دامداری و قالیبافی اشاره کرد.

به گفته  وی، شهر شیرین سو دارای ظرفیت های بالقوه بزرگ اقتصادی است که از جمله نشان های برتر آن می توان از فرش مهربان، دام نژاد مهربان نام برد. از جاذبه های گردشگری شهر، میتوان تالاب زیبای شیرین سو را نام برد که از دیرباز مامن پرندگان مهاجر بوده و می‌تواند به عنوان یک منطقه گردشگری فرامنطقه ای با رویکرد زیست محیطی به مقصد گردشگران و دوستداران محیط زیست تبدیل شود.

طاقتی احسن دیگر جاذبه گردشگری شهر را موزه فسیل های بیست میلیون ساله شیرین سو دانست و گفت این موزه دارای دو اثر تاریخی از فسیل های مربوط به دوران میوسین پیشین است که تاریخچه ای به قدمت و بلندای بیست میلیون سال دارد و توجه بسیاری از علاقمندان را به خود جلب کرده است.

طاقتی احسن گفت : در حال حاضر طبیعت شیرین‌سو و تالاب و موقعیت‌های گردشگری توانسته است موجب احیا و تکاپو اقتصادی و تمایل ماندن جامعه محلی حتی در روستاهای اطراف شیرین‌سو باشد اما لازم است بر برخی کم و کاستی‌ها نیز نگاه برنامه‌ریزان معطوف شود.در حال حاضر حوزه گردشگری با پتانسیل‌هایش می‌تواند نجات‌بخش اقتصاد شهر باشد و برای تحقق کارآفرینی و اشتغال شیرین سو را نیازمند توجه و تخصیص .

حال باید منتظر ماند و دید پس از این جلسات و بازدید هایی که حالا برنامه و بودجه استان هم با تمام توان خود پای  کار آمده است شیرین سو شاهد قرار گرفتن در مسیر هموار دستیابی به رشد و توسعه قرا ر خواهد گرفت ؟ پاسخ این پرسش شاید با اعمال برنامه ریزی های جدی تر و جذب اعتبارات در آینده نزدیک به دست آید .

 




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com