مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ۲۱ روستای هدف گردشگری و با قابلیت های متنوع در بخش های گوناگون و برای جذب توریسم شناسایی شده که با سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت ها و خدمات بهتر در این روستاها خود زمینه ای برای رونق و شکوفایی صنعت گردشگری در استان خواهد شد.
محسن معصوم علیزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: روستاهای ورکانه، ملحم دره، مانیزان، سیمین، ابرو، اشتران، فارسبان، حبشی، علیصدر و قلعه جوق از جمله روستاهای هدف گردشگری همدان معرفی هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به مهمترین طرح های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری نیز گفت: هتل پنج ستاره شادی در همدان، پروژه مجتمع گردشگری عصر طلایی در همدان ۲ طرح بزرگ گردشگری استان همدان با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومان در دست اقدام است.
معصوم علیزاده تصریح کرد: مناطق نمونه گردشگری یکی از بخش های صنعت گردشگری است که باتوجه به ظرفیت های ویژه و منحصر به فرد استان همدان در این زمینه، می تواند فرصت های تازه و گسترده ای را برای رونق و توسعه بخش گردشگری استان داشته باشد که ۲۲ منطقه نمونه گردشگری در استان همدان فعال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با آغاز فعالیت دولت سیزدهم و گسترش واکسیناسیون عمومی چرخهای صنعت گردشگری بعد از توقف ۲ ساله دوباره به حرکت درآمد و در نوروز ۱۴۰۱ و سه ماه ابتدای سال شاهد رشد چشمگیری در صنعت گردشگری استان بودیم.
وی بیان کرد: تورمی که هزینه های هنگفت بر گردشگران و سرمایه گذاران تحمیل کرده، عدم ثبات بازار و تحریمها مهمترین چالش های گردشگری در سال جاری است و ناآرامی های و اغتشاشات اخیر موجب شده که آمار گردشگری خارجی قابل ذکر نباشد.
معصوم علیزاده یادآور شد: توسعه گردشگری در دنیای کنونی از مهمترین عواملی محسوب می شود که دولت ها برای روند پیشرفت اقتصادی جامعه باید به آن توجه بسیاری داشته باشند گردشگری به شاخه های طبیعت گردی، مذهبی- زیارتی، گردشگری موسیقی، گردشگری ادبی یا سلامت تقسیم می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: آب و هوای همدان در فصل تابستان یک فرصت طلایی برای جذب توریسم محسوب می شود و وجود ظرفیت های گردشگری شاخص دیگری همچون تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی زمینه بسیار مناسبی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.
استان همدان دارای یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی، تفریحی و توریستی است.
آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است.
سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.