جشنواره آثار فاخر سفالگری شهر جهانی سفال برگزار خواهد شد. دبیر شهر جهانی سفال گفت: یکی از برنامههای پیشروی دبیرخانه شهر جهانی سفال، برگزاری جشنواره آثار فاخر سفالگری در سالجاری است.
سیدرضا موسوی، درنشست با جمعی از هنرمندان لالجین گفت: صنایعدستی هر منطقه معرف بخشی از فرهنگ بومی و هویت آن منطقه است که باید حفظ و از آن حراست شود.
دبیر شهرجهانی لالجین با بیان اینکه هنرمندان صنایعدستی امروز، وارثان هنر گذشتگان ما هستند، افزود: خوشبختانه هنرمندان لالجین توانستهاند نقشی محوری و مهم در تولید و خلق محصولات بیبدیل صنایعدستی و ایجاد اشتغال داشته باشند که مایه مباهات شهرستان و استان است.
او با بیان اینکه صنایعدستی جوهره تحقق شعار سال «رشد تولید» است، عنوان کرد: هنرمندان میتوانند با خلق آثار تأثیرگذار و امیدآفرین، به تحقق شعار امسال کمک کنند.
موسوی به برنامه های پیش روی دبیرخانه اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای پیش روی دبیرخانه شهر جهانی سفال، برگزاری جشنواره آثار فاخر سفالگری در سالجاری است که به مناسبت هفتمین سال جهانی شدن لالجین برگزار خواهد شد.
او یادآور شد: امید است با وجود ظرفیت غنی از دستساختهها و صنایعدستی شهرستان و با همکاری و تعامل میان هنرمندان و صنعتگران بتوان در معرفی تولیدات صنایعدستی و رفع مشکلات هنرمندان و کارآفرینان این حوزه گامهای مهمی برداریم.
شهر لالجین در ۱۷ کیلومتری شمال همدان یکی از قطب های گردشگری استان همدان است و به عنوان مرکز تولید سفال در خاورمیانه و حتی جهان شناخته میشود. در سال ۱۳۹۵ خورشیدی بر اساس اعلام رسمی دفتر رئیس شورای جهانی صنایع دستی، لالجین به عنوان شهر جهانی سفال انتخاب شد. شغل اغلب مردم این شهر سفالگری، سرامیک کاری و شغلهای وابسته به آن نظیر نقاشی روی سفالینه است.
لالجین که به شهر گل و سفال معروف است، دارای بیش از ۹۰۰ واحد تولیدی و فروش سفال است؛ کار سفال در این شهر آنقدر مرسوم است که بیش از ۶۰ درصد از مردم این شهر در حال تولید، تکمیل و فروش و صادر کردن سفال هستند و اقتصاد مردم این شهر بر پایه چرخ سفالگری میچرخد. سفال سازی در لالجین به ۷۰۰ تا هزار سال پیش بازمیگردد و بهعنوان یکی از مهمترین رشتههای صنایع دستی در استان همدان شهرت دارد.
هنر سفالگری لالجین انقدر دارای اهمیت است که برخی از هنرمندان این شهر دوره های آموزشی مربوط به سفالگری برگزار می کنند. خود محصولات سفال این شهر هم دارای ارزش هنری و معنوی بسیار زیادی است.
تنوع رنگ و طرح سفالهایی که در لالجین ساخته می شود، بهگونهای است که چشم هر بیننده و گردشگری را به خود جذب میکند و بازدید از لالجین را برای هر مسافری رنگارنگ میسازد. فراموش نکنیم که بسیاری از محصولات سفالی این شهر به کشورهایی مانند بلژیک، هلند، انگلیس، دانمارک، امارات، آلمان و... صادر میشود.
اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ بود که داوران شورای جهانی صنایع دستی ازشهر لالجین بازدید و نتایج بررسیهای خود را به کارشناسان عالی شورای جهانی صنایع دستی ارسال کردند.
پس از بررسیهای نهایی و اعلام نظر رؤسای چهار منطقه اروپا، آمریکای لاتین، آمریکای شمالی و آفریقا و بر اساس اعلام رسمی دفتر رئیس شورای جهانی صنایع دستی، لالجین بهعنوان شهر جهانی سفال انتخاب شد.