هنر سفالگران همدانی در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130188 تاریخ انتشار:  1401-11-19 - 13:02 تعداد بازدید:  467
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اهمیت و ارزش استفاده کاربردی از عناصر صنایع‌دستی در طراحی نمایشگاه‌ها
هنر سفالگران همدانی در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


 معاون صنایع دستی همدان از حضور هنرمندان و صنعتگران همدانی در سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خبر داد.

محمدرضا خلجی با اعلام این خبر افزود: هنرمندان و صنعتگران همدانی  در 6 رشته صنایع‌دستی در قالب 6 غرفه در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی حضور دارند.

محمدرضا خلجی  تصریح کرد: هنرمندان همدانی در سالن 7  اجرای زنده ظرفیت‌های صنایع دستی خواهند داشت و غرفه دانش بنیان سالن‌های 8 و 9 در نمایشگاه نیز به فروش تولیدات صنایع دستی اختصاص خواهد داشت.

وی گفت: امسال، سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران همزمان با شانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته با حضور فعالان صنایع دستی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان، پیشکسوتان و دانشجویان از ۱۸ تا ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

خلجی یادآور شد: در این دوره از نمایشگاه رویکرد حمایت از فعالان و تولیدکنندگان تقویت شده و امکانات بیشتری برای تولیدکنندگان به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار فراهم می‌شود. به نحوی که در برابر نمایشگاه سال گذشته که حدود ۱۰ استان نزدیک به ۳۰ غرفه را در ۳۶۰ متر مربع و هنرمندان درجه یک در ۱۳۰۰ متر مربع به طور رایگان در اختیار داشتند، امسال این میزان به حدود ۱۸۰۰ متر مربع برای استان‌های کشور جهت بازاریابی و توسعه فروش رسیده و تمامی استان‌ها نیز در آن سهیم هستند.

وی گفت: نشست‌های هم اندیشی پیشکسوتان درجه ۱ و ۲ هنری و «مراسم تقدیر از کارآفرینان برتر ملی در زمینه صنایع دستی» نیز از جمله برنامه‌های جانبی این نمایشگاه است.

وی درگفت وگو با همدان پیام در حاشیه نمایشگاه گفت: صنایع‌دستی بخش مهمی از فرهنگ، سنت، هنر و تاریخ یک کشور است. در سال‌های اخیر، سرعت توسعه هنر اجرای نمایشگاه به‌طور مداوم شتاب گرفته است.

نمایشگاه ابزار مهمی برای هنرمندان برای شناساندن و معرفی کالاهای خود است. بنابراین ضرورت دارد در طراحی نمایشگاه، چگونگی ترکیب محصولات صنایع‌دستی با توسعه صنعتی مدرن و چگونگی تلفیق سنت و نماد را در زیبایی‌شناسی مدرن در نظر بگیریم.

خلجی تأکید کرد: صنایع‌دستی دارای ارزش تاریخی و بومی است که نمادهای ملی‌فرهنگی یک منطقه خاص را در خود جای داده است. این نشان‌دهنده غنی‌سازی فرهنگی یک جامعه در فعالیت‌های منظم خود است. صنایع‌دستی، بازتابنده تاریخ، فرهنگ و هنر یک ملت است.

بنابراین این عنصر تاریخی و فرهنگی با سابقه طولانی به طور حتم تأثیری طولانی بر زیرساخت‌های توسعه و رشد یک جامعه مدرن را دارد و مستقیماً روح فرهنگی هنرهای سنتی و صنایع‌دستی را به پیش می‌برد.

با توجه به پیشرفت هنرهای دستی و طراحی نمایشگاه، برای اینکه محصولات صنایع‌دستی را به طور مؤثر در طراحی نمایشگاه به‌کار ببریم، باید از سیاست پشتیبانی و فضای لازم برای توسعه آن استفاده کنیم. به منظور دنبال کردن منافع اقتصادی بالا، کمک به صنعتگران صنایع‌دستی، کلید مؤثر ومهم استفاده آنها در طراحی نمایشگاه است.

برای پیشرفت در جامعه مدرن و نشان دادن اهمیت و ارزش آن، توسط صنایع‌دستی باید کاملاً قانون توسعه را به جریان بیندازد. بنابراین در جهت تحقق این هدف ما باید در صنایع‌دستی نوآوری و پیشرفت کنیم؛ در نمایشگاه مدرن، باید پیشرفت و استفاده از فناوری تولید مواد جدید را انجام دهیم، مواد جدید را در صنایع‌دستی با رویکردی مدرن ادغام کرده و استفاده کنیم.


عوامل زیادی مفهوم آثار هنری همچون صنایع‌دستی را برجسته‌تر می‌کند که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:
 رنگ
رنگ یک عنصر مهم و یک ویژگی بارز در صنایع‌دستی است. علاوه بر این، تجسم عناصر احساسی در صنایع‌دستی به رنگ بستگی دارد. بدون شک، در طراحی نمایشگاه مدرن، استفاده از رنگ یک روش اساسی است. استفاده از رنگ‌های روشن و قوی در محصولات صنایع‌دستی در نمایشگاه‌ها می‌تواند بی‌درنگ بازدیدکنندگان را به خود جلب کند. اشباع زیاد رنگ می‌تواند اعصاب بینایی بازدیدکنندگان را تحریک کرده و آنها را وادار به تجزیه و تحلیل عناصر، درک ویژگی‌های رنگی و پذیرش صنایع‌دستی کند.
 مدل‌سازی
از منظر هنر، بهره‌گیری از عناصر مدل‌سازی در محصولات صنایع‌دستی ارزش زیادی به همراه خواهد داشت و سطوح مختلف توسعه فرهنگی را در مراحل مختلف منعکس می‌کند. اهمیت مدل‌سازی و رنگ در صنایع‌دستی مشابه است. در نمایشگاه مدرن، غرفه‌ها و ویترین‌های نمایشگاهی تلفیقی از سبک هنری و ویژگی‌های هنرهای دستی است. در حال حاضر، محتوای نمایشگاه‌ها شامل استفاده ازساختارهای معماری، زیبایی شناسی، علم و فناوری است که محصولات پر از رنگ‌های نو تازه را می‌توان با عناصر مدل‌سازی زیبایی‌شناسی سنتی پشتیبانی کرد که مطمئناً مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد؛ درجه شناخت آنها را بهبود می‌بخشد و اهمیت و عملکرد نمایشگاه را تضمین می‌کند.
 تصور هنری
تصور هنری یک مفهوم رایج در هنر صنایع‌دستی و همچنین یک عنصر زیبایی شناختی است که نیازمند تلفیق عناصر عاطفی، فرهنگی و تاریخی است تا اثر هنری جدیدی را شکل دهد. آثار هنری و صنایع‌دستی به دلیل پیشینه تاریخی و فرهنگی عمیق، سبک منحصر به فرد و ماندگاری را تشکیل می‌دهند. با توجه به وضعیت توسعه طراحی نمایشگاه مدرن، معرفی عناصر تصور هنری می‌تواند نمایشگاه را از جذابیت ماندگار تاریخی و فرهنگی برخوردار سازد.
با توجه به پیشرفت نمایشگاه مدرن و صنایع‌دستی، صنایع‌دستی در جامعه مدرن دارای ارزش‌های هنری و زیبایی شناختی و تأثیر اجتماعی شدیدی هستند. رنگ، مدل‌سازی و تصور هنری مفهوم آثار هنری را غنی می‌کند و ادغام فرهنگ را تحقق می‌بخشد. علاوه بر این، ما می‌توانیم ویژگی‌های آثار هنری صنایع‌دستی را در مناطق مختلف از طریق علم و فناوری مدرن برای بهبود ارزش تزیینی و زیبایی نمایشگاه‌ها ارائه دهیم. این می‌تواند مضامین و محتوای نمایشگاه را به طور مؤثر مجسم کند و به هدف نهایی نمایشگاه برسد.
توسعه فرهنگ و هنر سنتی همچون صنایع‌دستی بسیار در جامعه مدرن و طراحی هنر مدرن تأثیر می‌گذارد. صنایع‌دستی گنجینه فرهنگ و هنر هستند که منجر به پیشرفت و تأثیر مثبت طراحی مدرن نمایشگاه می‌شوند. در طراحی نمایشگاه، ما باید آثار هنری صنایع‌دستی را با مفهوم فرهنگی و زمانه جدید، به منظور تأثیرگذاری بیشتر بر بازدیدکنندگان تلفیق کنیم.
خلجی افزود: سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی از ۱۸ تا ۲۲ بهمن ماه جاری از ساعت ۸ تا ۱۶ پذیرای بازدید کنندگان خواهد بود. علاقه‌مندان برای بازدید به سالن‌های 8،7و‌۹  نمایشگاه بین‌المللی تهران مراجعه کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com