■ معاون گردشگری: انتخاب محتوایی غرفهها نتیجه 4 جلسه بود
جشنواره زمستانی همدان بدون اعتبار دولتی با تعریف مسیر درامدزایی توسط پیمانکار و مجری برگزارکننده رویداد از جلسات مشترک میراث فرهنگی، فرمانداری و شهرداری، مصوبات اجرایی خود را گرفت و اینگونه جشنواره زمستانی همدان به ایستگاه سیزدهم در سالجاری رسید.
تصمیمات نحوه برگزاری رویداد در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره زمستانی در فرمانداری همدان گرفته شد و بر این اساس مقرر شد سیزدهمین جشنواره زمستانی همدان ۲۹بهمن تا ۱۷ اسفندماه با حضور ۱۰ استان در شهر همدان برگزار شود.
برگزاری جشنوارههای نقاشی تئاتر خیابانی و والیبال برفی و همچنین غرفههایی به منظور فروش صنایعدستی در حوالی میدان مرکزی از برنامههای مهم این رویداد بود.
پس از اعلام آغاز برگزاری جشنواره در همدان، شواهد بیانگر آن بود که به دلیل سرمای هوا و برخی مسائل دیگر برپا کردن غرفههای فروش اقلام که در قالب نمایشگاه قرار بود در میدان مرکزی شهر برپا شود تا منبع درامد برای برگزارکنندگان این رویداد باشد، برپانشده، نخست طعمه بیبرنامگی وسپس سرما و بالأخره دستور جمع آوری شد.
در پیگیری چرایی این اتفاق که چرا داربستهای فلزی غرفههای جشنواره زمستانی جمعآوری شده است، برخی از عوامل شهرداری عنوان کردند به 3دلیل، اعتراض برخی کسبه، آشفتگی سیما منظر شهر و فروش محصولات غیرصنایع دستی در غرفهها، تصمیمگرفته شد از برپایی این غرفهها ممانعت شود.
برپایی نمایشگاه خوراکی و نوشیدنی
این درحالی است که مسعود حسینی در گفتوگو با رسانهها پیش از این با اشاره به اهمیت گردشگری و مشارکت شهرداری در این حوزه عنوان کرده بود: شهرداری همدان تلاش دارد در زمینه برپایی نمایشگاه صنایعدستی و سوغات استان در میدان امام(ره) و آرامگاه بوعلی سینا، برپایی نمایشگاه خوراکی و نوشیدنی، تبلیغات محیطی و شهری جشنواره همکاریهای لازم را در خصوص برگزاری هرچه بهتر این جشنواره انجام دهد.
حسینی با بیان اینکه اجرای برنامههای جانبی سبب افزایش کمی و کیفی این جشنواره میشود، افزود: شهرداری همدان بر اساس محتوای تولیدی مناسب از سوی دستگاههای متولی و انتشار آن در قالب فضاسازی شهری، نصب بنر و تلویزیونهای شهری میتواند تأثیرات مثبتی در حوزه گردشگری داشتهباشد.
شهردار همدان ایجاد شادی و نشاط اجتماعی را از مهمترین مؤلفههای این جشنواره عنوان و تصریح کرد: مدیریت شهری تلاش دارد با همکاری در زمینه اجرای برنامههای خیابانی و برگزاری نمایشگاهها، برگزاری مسابقات متنوع مرتبط با جشنواره زمستانی در سطح شهر به ویژه میدان امام خمینی (ره) و پیاده راه بوعلی و سایر نقاط شهر گامهای مؤثری را در راستای رونق گردشگری بردارد.
مسعود حسینی به اهمیت همکاری سازمانهای مختلف در زمینه ارتقای جایگاه همدان در حوزه گردشگری اشاره و تصریح کرد: شهرداری همدان با سایر ارگانها به ویژه میراث فرهنگی، اداره ارشاد در زمینه برگزاری سمینارهای تخصصی گردشگری، مسابقات متنوع ازجمله نقاشی و مجسمه سازی و اختتامیهها ، برگزاری کارناوال شادی و تئاترهای خیابانی مشارکت لازم را صورت میدهد.
مصوبات برگزاری جشنواره در نتیجه 4 جلسه مشترک
معاون گردشگری استان در گفتوگو با همدان پیام در این زمینه گفت: تصمیمی که برای برپایی غرفهها و چگونگی فعالیت محتوایی غرفهداران همزمان با برگزاری جشنواره زمستانی اتخاذ شد نتیجه 4 جلسه مداوم با حضور نماینده میراث فرهنگی و نمایندگان تامالاختیار شهرداری بودهاست.
علی خاکسار گفت: برای مصوب شدن این تصمیم باید پیش از این موارد بررسی میشد.
وی گفت: قرار بود اقلام قابل فروش در غرفهها شامل صنایعدستی و سوغات باشد و تنها به فروش صنایع دستی محدود نشود اما اکنون به نظر میرسد شهرداری تصمیم دیگری اتخاذ کردهاست و قرار است غرفهها برپا نشده، جمع شوند. که اگر این اتفاق رقم بخورد اجرای دیگر برنامههای جشنواره تحت تأثیر قرار میگیرد.
جشنواره زمستانی همدان جزو ۶۲ رویداد گردشگری است که در تقویم گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت شدهاست .
این جشنواره قرار بود با هدف ایجاد شور و نشاط و رونق صنعت گردشگری، معرفی جاذبههای تاریخی و گردشگری در همدان برگزار شود. در این جشنواره عرضه سوغات و صنایعدستی، مسابقه و برنامههای متنوع فرهنگی و هنری با دعوت از هنرمندان شاخص پیشبینی شده بود و اکنون با توجه به شرایط موجود این مهم مغفول ماندهاست.
این در حالی است که اگر غرفهها برای کسب درامد به پیمانکار واگذار نشوند و فعالیت نداشته باشند به نقل از پیمانکاران برگزاری رویداد درامد حاصل نمیشود و در نتیجه اجرای دیگر برنامه جشنواره نیز زیر سؤال میرود.