ضریب اشغال هتلهای بسیاری از شهرها در تابستان امسال، کمتر از سال گذشته اعلام شده است با این وجود هتلداران همچنان به هوای خنک شهریور و انجام سفرها در آخرین ماه تابستان امید دارند.
هتلداران کشور همچنان از ضریب اشغال اتاقهایشان ناراضی هستند. سال ۹۸ با اوج اتفاقات مختلف رو به رو بود. از سیلهای پی در پی عید شروع شد و به شیوع ویروس کرونا در پایان سال ختم شد. هتلداران معتقد هستند که سال ۹۸ بدترین سال برای آنها بود چون با هر اتفاقی سفرها لغو میشد و آنها باید رزرو اتاقها را کنسل میکردند و تاوان اتفاقات ناگهانی را میدادند.
ممنوعیت سفر در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ بسیاری از افراد را در آستانه ورشکستگی قرار داد پس از آن در سال ۱۴۰۱ سفرها در تابستان رونق گرفت اما نه مانند سالهای قبل از کرونا. با این وجود فعالان گردشگری به خصوص هتلداران چشم امید به تابستان ۱۴۰۲ داشتند اما آنها میگویند با اینکه نسبت به سالهای کرونا میزان اشغال هتلها بهتر شده اما همچنان این آمار به سالهای قبل از ۹۸ برنگشته است. حتی تابستان امسال که امید میرفت اتفاقات بهتری بیفتد.
در این باره شهرام شیروانی نایب رئیس جامعه هتلداران کشور در گفتگو با همدان پیام بیان کرد: آماری از میزان سفرها و اشغال هتلها نداریم اما در یک ماه گذشته متوجه شدم که آمار اقامت به شدت پایین آمده است.
وضعیت اشغال هتلها در تابستان حتی نسبت به سال گذشته نیز کمتر است
رئیس جامعه هتلداران استان همدان با بیان اینکه گرمای بی سابقه هوا و تعطیلی چند روزه کشور هم در سفرها بی تأثیر نبود گفت: هتلهای برخی از استانها هر سال آنقدر پر بودند که جای خالی نداشتند اما امسال این هتلها هم آمار کمی داشتند مانند هتلهای استان همدان و آذربایجان غربی. این درحالی است که در ماههای گرم سال، این استانها دمای هوای بهتری داشتند.
شیروانی با اعلام اینکه وضعیت اشغال هتلها در تابستان حتی نسبت به سال گذشته نیز کمتر است اما نسبت به سالهای کرونا بهتر شده است اظهار امیدواری کرد که وضعیت ضریب اشغال هتلها در شهریور بهتر شود چون هر سال در ماه شهریور به دلیل خنکی هوا، میزان سفرها افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه خرداد امسال ضریب اقامت هتلها در شهرهای پر مسافر همچون همدان نیز با کاهش روبرو بود گفت: همیشه در ماه اول تابستان با تعطیلی مدارس تا حدودی شاهد بهبود وضعیت اقامت هتلها بودیم. حتی هتلهای کیش و قشم و بوشهر از ظرفیت تکمیل خود گزارش دادند اما در واقع میزان اقامت کاهشی بوده چون نه تنها در کشور مکانیزم آماری درستی در حوزه گردشگری نداریم بلکه در بیشتر مواقع آمارها اشتباه گزارش میشود.
در این باره یکی از فعالان گردشگری در حوزه هتلداری استان همدان نیز درباره میزان اقبال مسافران از هتلهای این استان به همدان پیام گفت: این استان در فصل تابستان یکی از مقاصد گردشگری است چون آب و هوای خوبی دارد اما تعداد هتلهایش کم است با این حال همین هتلها نیز در تابستان امسال مسافر نداشتند این درحالی است که تصور میکردیم بعد از کرونا و بعد از اتفاقات سالهای گذشته، با افزایش ورود مسافر رو به رو شویم اما عواملی مانند گرمای زیاد و گرانیهای متعدد مانع سفر مردم شد. اگر این روند ادامه داشته باشد ما باید همین هتلهای باقی مانده را نیز تعطیل کنیم تا از ضررهای آتی جلوگیری شود.
وی گفت: شهریور و اوایل مهر ماه تنها زمانهای باقی مانده برای امیدواری ما هستند. چشم ما به این ماههاست. متأسفانه بنزین سفر هم که زمانی از سوی دولت اعلام میشد؛ دیگر مطرح نیست تا مشوقی برای سفر باشد.
معصومی گفت: این استان باید در فصل گرما مسافر داشته باشد اما بپرسید چند هتل در همدان ، درصد اشغال بالای ۵۰ درصد داشتهاند. اگر این روند ادامه داشته باشد ما باید شاهد این باشیم همین هتل های همدان هم درها را تخته کنند چون مردم کمتری تا همدان با خودروی شخصی می آیند. هواپیما برای همدان هم نداریم.
این مسیر فقط یک قطار برای مشهد دارد و دیگر هیچ... باید تا عادی شدن شرایط باز هم ضرر بدهیم. کم کم به فصلی نزدیک میشویم که همدان سردتر میشود و مسافرانش هم کمتر.