دادهها و آمارهای جهانی نشان میدهد 2 نسلY (متولدین سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۳) و Z (تولدین سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۸) که ردهسنی بین ۱۳ تا ۴۳ سال را شامل میشوند بیشترین جمعیت گردشگران جهان را دارند و ۴۲درصد آنها با وجود چالشهای مرتبط با هزینههای زندگی قصد دارند در سال ۲۰۲۳ مبلغ بیشتری برای سفر کنار بگذارند.
چنانچه سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران را ملاک قرار داده و آنگاه جمعیت افراد ۱۳ تا ۳۶ سال را محاسبه کنیم که در سال ۱۴۰۱ در همان ردهسنی ۱۳ تا ۴۳ قرار میگیرند به عددی بیش از ۲۲میلیون نفر میرسیم. آیا در ایران نیز مشابه سایر مناطق جهان این جمعیت بالای ۲۲ میلیون نفری سفر میکنند؟
مرتضی موسوی فعال در حوزه گردشگری و طبیعتگردی در این زمینه به «دنیایاقتصاد»میگوید: یکی از موضوعاتی که ترکیب سنی مخاطبان را مشخص میکند، به هزینه سفر بازمیگردد، اگر این هزینهها بالا برود، آنگاه نسل جوانتر در تعداد کمتری در این سفرها شرکت میکنند.
وی ترکیب سنی کسانی که با آژانسهای آنها سفر میکنند را افرادی بین ۳۵ تا ۶۵ سال عنوان میکند و میافزاید: اغلب مخاطبان آنها ۵۰ساله هستند، ۳۰درصد بالای ۶۰ سال سن دارند و ۹۰ درصدشان شامل خانمها میشود. وی در توضیح عدد ۹۰ درصد میگوید: برخی از خانمها که تنها سفر میکنند ترجیح میدهند این سفر با تور آنهم، تورهای رسمی باشد.
خرید یک تور برای این گروه 2 مزیت دارد، ابتدا اینکه در طول سفر امنیت دارند و هیچکس برای آنها مزاحمتی ایجاد نمیکند. علاوه بر آن، تورها آن هم تورهایی که به شکل رسمی فعالیت میکنند جزو سفرهای ایمن هستند زیرا آژانس مسافرتی تمام تلاش خود را میکند که مشتریان خود را در شرایطی قرار ندهد که سلامتشان به خطر بیفتد.