مدل حکمرانی و مدیریت تاب‌آوری همدان الگوی جهانی شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123866 تاریخ انتشار:  1401-03-03 - 08:16 تعداد بازدید:  178
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در هفتمین کنفرانس جهانی اندونزی
مدل حکمرانی و مدیریت تاب‌آوری همدان الگوی جهانی شد

نویسنده : مریم مقدم

گزارش

■  شهروندان جزو برنامه‌ها و اولویت‌های مهم در تاب‌آور سازی شهر ایمنی شهر محسوب می‌شود
 

 شهرداری همدان از سال ۹۶ با افتتاح اتاق فکر تاب‌آوری و در ادامه اخذ مشاوره‌های حوزه داخلی و بین‌المللی اقدام به اجرای راهبردها و اصول تاب‌آورسازی شهرها کرده است.
بی‌راه نیست اگر به یکی از اصول تاب‌آوری که قرار دادن یک ساختار سازمانی و شناسایی فرآیندهای لازم برای درک و اقدام در مورد کاهش قرارگرفتن در معرض و تأثیر و آسیب‌پذیری ناشی از مخاطرات طبیعی است، تأکیدکنیم.
 شهرداری همدان پس اهتمام و برنامه‌ریزی برای اجرای اصول تاب‌آوری در سه دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت به عنوان دبیرخانه استانی و با حمایت‌های مدیریت بحران استان و دفتر امور شهری و شوراها و شهرداران استان نسبت به برنامه‌ریزی، هماهنگی و برگزاری جلسات و دوره‌های آموزشی برای اجرای اصول در شهرهای استان اقدام کرد.
در شهر و استان و روستاهای همدان ، ۱۰ اصل تاب اوری ، با عنوان مدل همدان اجرا شد و مستندات ان به مجمع جهانی ریسک داووس سوییس در خرداد ماه ارسال کردید که پس از بررسی  آن ، مدل همدان به عنوان مدل جهانی و الگوی جهانی پذیرفته شد و به دفتر کاهش خطر پذیری سازمان ملل ارسال گردید که از طرف ان دفتر به کشورهای جهان اجرای ان توصیه گردید و امسال از شهردار همدان دعوت شد جهت تشریح ان برای شهرداران سایر کشور ها در کنفرانس جهانی مدیریت بحران که توسط دفتر un برگزار می شود دعوت شد
در این برنامه سخنرانها ۵ دقیقه وقت دارند در مورد تاب آوری شهرها صحبت کنند اما شهردار همدان قرار است یک سخنرانی ده دقیقه ای انجام دهد همچنین در  ابتدای سخنرانی قرار است  فیلم یک دقیقه ای از شهر همدان و جاذبه های توریستی شهر برای حاضران  پخش  شود.
در سال‌های گذشته به منظور انتقال تجربیات استان به سایر شهرداری‌ها با ابلاغ سازمان مدیریت بحران کشور مقرر شد، شهرداری همدان به‌عنوان دبیرخانه کشوری تاب‌آورسازی شهرها فعالیت خود را آغاز کند.
 نحوه صحیح سازماندهی و مشارکت و تأثیرگذاری آن در روستاها، شهرها، ارتباط آن با استان، کشور و منطقه از اصول توانمندسازی و اولویت‌دار دبیرخانه بود که پس از تجربه موفق آن به مجمع جهانی ریسک واقع در داووس سوئیس ارائه شد و پس از بررسی و تأیید آن به نام «مدل همدان» و به عنوان مدل جهانی و الگوی سایر کشورها پذیرفته شد.
این مدل توسط مرکز آموزش دفتر کاهش خطرپذیری سازمان ملل (UNDRR) با هدف تسری به دیگر کشورها تکمیل و تأیید شده و دفتر اصلی آموزش ( UNDRR) در کره جنوبی اعلام کرد مدلی با قابلیت استفاده در کشورهای دیگر یافته است و به‌دلیل اقدامات استان همدان، آن را مدل همدان نام گذاشته‌اند که امیدواریم مانند سند سندای و هیوگو، توسط کشورها و شهرها مورد استفاده قرار گیرد.
بر این اساس بی‌راه نیست بگوییم دلایل زیادی وجود دارد که شهرداران و شوراهای شهر، تاب‌آوری را به عنوان بخشی از دستور کار توسعه سیاسی و پایدار خود در اولویت قرار دهند.
پیرو این اتفاقات سال 1399 یک دبیرخانه کشوری با موضوع شهرهای تاب‌آور در یک فرآیند مشارکتی شکل گرفت که به دنبال آن بود که با سایر شهرداری‌ها و سازمان‌های سیاستگذار همچون مدیریت بحران و سازمان دهیاری و شهرداری‌ها، به راهکارهای عملی جهت اجرای اصول دهگانه تاب‌آوری دست یابند.
 این دبیرخانه تلاش کرد با هماهنگی و شناسایی ظرفیت‌ها و ارزیابی و نظارت بر خطرپذیری، همراه با هم‌فکری و هم‌افزایی با مدیریت بحران بر اتخاذ تدابیر زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی بپردازد. با دانش و فناوری و آموزش شهروندی می‌توان فرهنگ ایمنی و تاب‌آوری را در جامعه نهادینه کرد.
   انتخاب مدل تاب‌آورسازی شهرداری همدان در هفتمین کنفرانس جهانی اندونزی
حالا پس از به نتیجه رسیدن مطالعات و فرآیند تحقیقات مدل تاب‌آورسازی شهرداری همدان، در هفتمین کنفرانس جهانی اندونزی انتخاب شده است که میتواند یک برگ برنده برای همدان باشد.
در این کنفرانس که با حضور شهردارانی از تمامی کشورها برگزار می‌شود شهردار همدان به عنوان یکی از سه سخنران اول مدل تاب‌آورسازی شهر همدان را ارائه خواهد داد.
این کنفرانس هر سه سال توسط دفتر کاهش ریسک بحران سازمان ملل برگزار می‌شود ویکی از اهداف برگزاری این کنفرانس بازنگری در زمینه استراتژی‌های مدیریتی در راستای کاهش تلفات طبیعی و انسان‌ساز است که هفتمین دوره آن در شهر بالی اندونزی برگزار خواهد شد.
موضوع و اهداف کنفرانسی که ۲۳ ماه می‌در شهر بالی برگزار می‌شود نیز مشخص و هم راستا با سیاست‌هایی با این عناوین است، شهردار همدان ۲۳ ماه می‌برابر ۲ خردادماه به دعوت رسمی و با هزینه دفترکاهش ریسک بحران سازمان ملل برای ارائه مدل تاب‌آوری، حاکمیت و مدیریت عازم شهر بالی اندونزی شد.
در این کنفرانس که با حضور شهردارانی از تمامی کشورها برگزار می‌شود شهردار همدان به عنوان یکی از سه سخنران اول مدل تاب‌آورسازی شهر همدان را ارائه خواهد داد. سرپرست مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری همدان درباره علت انتخاب همدان به عنوان مدل برتر در زمینه تاب‌آورسازی گفت: این انتخاب به سه دلیل صورت گرفته که شامل تلاش‌ها و اقدامات آگاهانه شهرداری همدان در زمینه تاب‌آورسازی، انتخاب همدان به عنوان دبیرخانه کشوری در زمینه تاب‌آوری و مدل تاب‌آوری حاکمیت و مدیریت بوده است که جزو افتخارات برای مدیریت شهری محسوب می‌شود.

در ادامه این مقام مدیریت شهری با اشاره به عملکرد مطلوب مدیریت شهری همدان در حوزه تاب‌آورسازی گفت: فرهنگ بالای مشارکت و‌همکاری بین دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری، استانداری، برق، گاز و آب و‌ مخابرات موجب تحقق مدل تاب‌آور سازی شهر همدان شده است. وی افزود: در تاب‌آورسازی شهر، ایمنی شهر و شهروندان جزو برنامه‌ها و اولویت‌های مهم محسوب می‌شود که همین موضوع موجب معرفی این مدل به عنوان نمونه در بین تمام کشورهای جهان شده است.
زارعی اظهار امیدواری کرد: این مدل در سایر شهرها و کشورها به عنوان یک الگو در زمینه تقویت فرهنگ مشارکت و همکاری و افزایش ایمنی و تاب‌آوری شهر و شهروندان مورد استفاده قرار گیرد.
در همین راستا محمدجواد زارعی، سرپرست مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان، با اشاره به نشست وبیناری سفیر اندونزی و سید مسعود حسینی شهردارهمدان گفت: طرفین ضمن تبادل نظر به ارائه توانمندی‌ها، امکانات و ظرفیت‌های خود در زمینه‌های گردشگری پرداختند.
گفتنی است، کلیه هزینه‌های مرتبط با این سفر بر عهده دفتر کاهش ریسک بحران سازمان ملل است و مدیریت شهری هیچ هزینه ای را پرداخت نکرده است. قرار است، سفیر اندونزی در خصوص گفت‌وگو پیرامون امکانات و ظرفیت‌های شهر همدان و اندونزی به ویژه در حوزه توریسم به همدان بیاید.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com