بزرگترین‌مشکل علیصدر برای جذب سرمایه گذار اوقافی بودن زمین‌هاست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123986 تاریخ انتشار:  1401-03-09 - 08:49 تعداد بازدید:  315
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل علیصدر در تشریح اقدامات:
بزرگترین‌مشکل علیصدر برای جذب سرمایه گذار اوقافی بودن زمین‌هاست

نویسنده : مریم مقدم

گزارش

 شرکت سیاحتی علیصدر به عنوان مهمترین برند گردشگری استان همدان  در سالهای اخیر به دلایل متعدد درگیر حواشی شد.
حواشی پا به پای علیصدر آمد تا موضوعاتی چون بدهی 17 میلیارد تومانی به دولت ، تحقیق و تفحص درآمدها و چگونگی هزینه کردها و تغییرات متعدد مدیران عامل را پشت سرگذارد تا به دیواری تکیه دهد که حالا همه چرا ها زیر آوارش جا خوش کند .
ساختار شکل گیری و نوع تقسیم بندی سهام و فعالیت شرکت سیاحتی علیصدر با سابقه بیش از 3 دهه در همدان همچنان به عنوان یک واحد اقتصادی با پرسشهای متعدد و گاهی مبهم برای برخی مخاطبان رسانه و برخی کارشناسان و فعالان گردشگری تصور می‌شود.
روز گذشته مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر برای توضیح در مورد چارچوب شکل گیری ، درآمد ، هزینه ها و برخی اتفاقات که در ماه‌های اخیر در زمینه شرکت سیاحتی علیصدر تیتر رسانه‌ها شده است در یک نشست خبری حضور پیدا کرد .

در ذیل گزیده ای از مهمترین موارد مطرح این نشست را که توسط عنایتی اکمل مدیرعامل علیصدر و حسینی قائم مقام این شرکت مطرح شد میخوانید:
■ درآمد غار از ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ تا ششم خرداد سال جاری ۱۳ میلیارد تومان بوده است، از این مقدار ۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه دو ‌ماهه غار شده است.
■ ۲۵۰نفر نیروی انسانی در حال حاضر در شرکت علیصدر مشغول به کار هستند، یکی از معضلات علیصدر نیروی انسانی بالاست و ساماندهی نیروی انسانی باید انجام شود.  
■ قراردادی در اسفندماه سال ۹۹ با شرکت علیصدر بسته شده است که غار با اجاره سه ساله و تا پایان سال ۱۴۰۱ در اختیار میراث فرهنگی باشد.
■ ۶۸ درصد درآمد غار هزینه و دستمزد است ، ماهانه یک‌میلیارد تومان هزینه غار و دستمزد کارکنان است
■ باید اشتغالزایی در منطقه جدی گرفته شود تا کسی نخواهد قایقران باشد. باید بستری برای اشتغالزایی در علیصدر فراهم شود که تاکنون این کار انجام نشده است.
■ فعالیت غار علیصدر فصلی است و چون شش ماه دوم سال تعطیل است درآمد پایداری ندارد
■غار ۱۵۰ روز در سال درآمد دارد و به دلیل نداشتن درآمد پایدار و فراهم نبودن زیر ساخت‌ها مثل جاده و نبود امکانات کافی امکان فعالیت در طول سال وجود ندارد.
■ ۹۰ درصد نیروهای علیصدر بومی هستند، ۳۳ نفر دارای قرارداد ۶ ماهه، ۳۵ نفر ۹ ماهه، ۱۴ نیرو ۱۰ ماهه، ۴۰ نفر ۱۱ ماهه و ۵۰ نیرو یکساله هستند.
■ ۵۲ درصد از درآمد علیصدر صرف حقوق و دستمزد می‌شود.
■ تحقیق و تفحص حق نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی و اهالی روستای علیصدر است
■تخریب کنندگان دیوار حائل میان غار و روستای علیصدر به دنبال باج‌خواهی بودند
■ عوامل تخریب دیوار  را از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌کنیم. این دیوار ۸۰ سانتی‌متر و کاملا قانونی و با مجوز کشیده شده بود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر افزود : شرکت علیصدر یک شرکت  سهامی خاص است و براساس قانون تجارت مدیریت می‌شود و به عنوان نهاد عمومی و غیر دولتی محسوب می‌شود، اما دستگاه بالا دستی آن وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی است که بر آن نظارت دارد.
عنایتی اکمل در این نشست  گفت: در فروردین ماه امسال ۱۳۰ هزار نفر از غار علیصدر بازدید کردند.
میانگین تعداد بازدید کنندگان طی ۱۵ سال گذشته ۵۰۰ هزار نفر در سال بوده است، اما در این دو سالی که درگیر ویروس کرونا بودیم تعدادگردشگران دز سال ۱۰ الی ۱۵ هزار نفر بود.
وی افزود : امسال درآمد شرکت غار علیصدر ۱۳ میلیارد تومان تاکنون بوده است و ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان حقوق فروردین ماه  کارکنان و کارگران شرکت غار علیصدر بوده است. ۲۵۰ نفر در مجموعه شرکت سیاحتی علیصدر اشتغال دارند.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر گفت: ساخت و ساز در داخل روستای علیصدر طبق دستور العمل طرح هادی وبا مجوز دهیاری انجام می شود اما در خصوص ایجاد بوم گردی با توجه به اینکه روستا ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر دارد اما تاکنون تمایلی برای ساخت خانه های بوم گردی نشان نداده است. عنایتی در خصوص تبلیغات بین المللی هم گفت: مدنظر است تبلیغات بین المللی را انجام دهیم تا علاوه بر گردشگرهای داخلی ، گردشگران خارجی بیشتری جذب منطقه شوند و در نهایت  اشتغالزایی بیشتری نیز انجام شود.
وی گفت: بزرگترین مشکل شرکت علیصدر برای سرمایه گذاری اوقافی بودن زمین‌ها است به طوری که بار‌ها سرمایه گذار‌های کلان حتی در سطح بین المللی برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند، اما بعد از طی مراحل برای واگذاری به سرمایه گذار به مرحله واگذاری مالکیت که رسیدیم به علت اوقافی بودن زمین سرمایه گذاران استقبال نکردند؛اما در این خصوص نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی قول داده که این مشکل را حل کند.
عنایتی اظهار کرد: در سال ۹۸ که سال طلایی برای علیصدر بود حدود سه میلیارد و ‌۸۰۰ میلیون تومان سود پایان سال آن بود.
وی درباره سرمایه گذاری شرکت سیاحتی علیصدر در مجموعه توریستی عباس‌آباد و ‌تله کابین گنجنامه هم بیان کرد: شرکت می‌تواند به تشخیص هیات مدیره در هر مکانی سرمایه‌گذاری کند و این موضوع خلاف قانون نیست.
عنایتی‌اکمل با تاکید بر اینکه شرکت سیاحتی علیصدر هیچ‌ درآمد پنهانی ندارد، اظهار کرد: موضوع تحقیق و تفحص حق نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی و اهالی روستای علیصدر است و در حال نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه اهالی علیصدر کار خدماتی درجه ۲ و  ۳ انجام نمی‌دهند و اشتغال برای آنها تامین شده است، گفت: هر کارگر علیصدری ماهانه ۱۰ میلیون تومان از غار درآمدزایی دارد و سطح اقتصادی مردم این روستاها از سایر روستاهای همجوار بیشتر است.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه به دنبال اشتغالزایی در بیرون مجموعه علیصدر و ماندگار گردشگر در علیصدر هستیم، عنوان کرد: ما به ۸۰ نفر نیرو در غار نیاز داریم در حالی‌که در حال حاضر ۲۳۰ نفر شاغل هستند.
عنایتی‌اکمل در ادامه یادآور شد: ۶۰ درصد مسافران غار به شهر همدان نمی‌آیند و باید بیستری ایجاد شود که همه نقاط استان از گردشگری بهره ببرند، همچنین این موضوع نشانه جزیره‌ای کار کردن متولیان گردشگری استان است.
وی با بیان اینکه از ابتدای فروردین امسال ۲۷۶ گردشگر خارجی از غار بازدید کردند، گفت: در حال حاضر هر دو هفته یک‌بار تور گردشگری عراق به علیصدر برگزار می‌شود.
عنایتی‌اکمل با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از سهام شرکت سیاحتی علیصدر متعلق به همیاری شهرداری، ۴۰ درصد شرکت ایرانگردی و ‌جهانگردی و ۲۰ درصد از سهام مربوط به شهرداری همدان است، افزود: ۴۰ درصد از گنجنامه در مالکیت شرکت علیصدر است.
وی با بیان اینکه میانگین بازدید از غار علیصدر در سال‌های قبل حدود ۵۰۰ هزار نفر است، افزود: در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ که درگیر کرونا بودیم تعداد گردشگران کمتر از ۱۵ هزار نفر بود.
 مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه از نظر زیست محیطی محدودیتی در سرویس‌دهی داخل غار وجود دارد، مطرح کرد: یکی از مشکلات شرکت علیصدر برای سرمایه‌گذاری اوقافی بودن زمین‌ها است و بارها سرمایه‌گذاران کلان برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کردند اما به علت اوقافی بودن زمین به نتیجه نرسیده است.
گفتنی است ، شرکت سیاحتی علیصدر که میتوانست پساکرونایی پر مسافر و درآمد را تجربه کند اینروزها به لطف حواشی حال و روز خوشی ندارد .
به گفته‌ مسئولان ، از ۲۵ سال قبل براساس اصل ۴۴ قانون اساسی، غار علیصدر از طرف دولت با بخش عمومی غیردولتی به صورت مشارکتی اداره می‌شد. ۴۰ درصد سهام این شرکت مربوط به دولت شامل سازمان ایرانگردی و جهانگردی بوده و ۴۰ درصد سازمان همیاری شهرداری‌ها و ۲۰ درصد شهرداری همدان در این شرکت سهم دارند.
آنروز بسیاری از کارشناسان حوزه گردشگری اعلام کردند روزهای آرام علیصدر پر حاشیه خواهد شد اما کمتر کسی تصور میکرد کار به تجمع کارگران و تخریب دیوار و ... برسد .


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com