دامنه الوند خط قرمز استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119598 تاریخ انتشار:  1400-06-20 - 07:57 تعداد بازدید:  306
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دامنه الوند خط قرمز استان

نویسنده : غزل اسلامی

گزارش

عضو سابق شورای شهر: ساکنان بلوار جوان واجد شرایط تر از روستاهای اطراف برای الحاق به شهر است

استاندار: ساخت‌وساز در زمین‌های پشت بلوار جوان غیرقانونی است

شورای شهر سابق: براساس مطالبه برخی از شهروندان، ضرورت الحاق زمین‌های بین بلوارجوان و دره‌مرادبیگ احساس می‌شود

فلاحی: میلیاردها تومان سرمایه شهر و مردم در این شهر هدر رفته و آقایان مسئول، باید در مراجع قضائی پاسخگو باشند

 حدود 9 سال از آغاز مطالعات طرح جامع همدان می‌گذرد و نشانه‌ها از این قرار است که مطلع بودن از وضعیت طرح در برهه‌های مختلف و طولانی شدن روند مطالعه سبب ایجاد رانت‌هایی برای برخی افراد شد آنقدر که اغلب الحاق‌ها عایدی و منافع زیادی را برای ذی‌نفوذان و افراد مرتبط با آنها ایجاد کرد، اما این کسب درآمد از طریق زمین‌خواری، دلالی و کارچاق‌کنی فقط دست برخی‌ها را گرفت و بخش عمده‌ای از صاحبان املاک و باغات که از مطالعات و الحاق‌ها خبر نداشتند متضرر شدند، زیرا قبل از گران شدن زمین‌ها املاک خود را فروخته بودند. در برابر آنها تعدادی از افراد از این طریق صاحب زمین‌های زیادی شدند که بسیاری از این زمین‌ها و باغات پس از الحاق حتی تا 100 برابر بالا رفت.
تمام روستاهایی که در چند سال گذشته به شهر الحاق شدند زمینه سودجویی را به وجود آوردند همین‌ها بود که سبب می‌شد تا طرح جامع به طور کامل پشت درهای بسته بماند و جلسات کارشناسی بدون حضور کارشناسان و یا با حضور معدود کارشناسان برگزار شود که آن هم نظرشان معمولاً در مصوبات اعمال نمی‌شد تا جایی که برخی کارشناسان حاضر در جلسات پس از اینکه طرح جامع به تصویب شورای فنی و زیربنایی استان رسید در گفت‌وگوهای غیررسمی درباره موضع مخالفشان به مصوبات صحبت می‌کردند و حضورشان در جلسات را غیرمفید می‌دانستند.
در این مدت برخی از اعضای شورای شهر از جمله نرگس نورا... زاده و سیدمسعودعسگریان مخالفت خود با طرح جامع را اعلام می‌کردند، اما خواسته خود را به‌طور واضح مطرح نمی‌کردند.
واضح نبودن مواضع شورای شهر سبب شده بود تا بسیاری بر این باور باشند که شورای شهر مانع تسریع روند تصویب طرح است.
شورای شهر در پس مخالفت، برای به دست آوردن جایگاه خود و اظهارنظر در مصوبات طرح جامع پرونده الحاق 3 روستا را به مجمع مصلحت نظام کشاند و پس از آن سخن از غیرقانونی بودن مصوبات به دلیل دخالت ندادن شورای شهر در تصویب آن گفت، هرچند که درنهایت دستشان به جایی نرسید، ولی با این مخالفت‌ها توانستند روند تصویب را عقب بیندازند.
تا اینکه فلاحی نماینده مردم همدان نیز شروع به اظهارنظر درباره طرح جامع کرد و نامه‌ای مبنی بر غیرکارشناسی بودن طرح جامع با 20امضا توسط تعدادی کارشناس و مخالف طرح، به وزیر ارسال و آن را پیگیری کرد. اکنون هم پیگیری‌ها سبب شده تا طرح جامع در دستگاه‌های نظارتی موردبررسی قرار بگیرد و موردتعجب بسیاری از مسئولان و کارشناسان قرارگیرد.
حجت‌الاسلام فلاحی در آخرین اظهارنظرات خود درباره تصویب نشدن طرح گفته است: «آقایان مسئول، کوتاهی خودشان را گردن دیگران نیندازند، میلیاردها تومان سرمایه شهر و مردم در این شهر هدر رفته و باید در مراجع قضائی پاسخگو باشند. طرح جامعی که در استانداری تصویب کردند توسط وزارت مسکن‌وشهرسازی رد شد؛ در تصویب هر طرحی در وزارت، نظر نمایندگان را می‌گیرند که من هم می‌گویم غیرکارشناسی است.»
پاییز سال 1399 بود که نزاع‌ جناح‌های مخالف موردتوجه اذهان‌عمومی قرار گرفت. پس از آن هم رئیس وقتِ شورای شهر در هشتادمین صحن علنی شورا در بهمن‌ماه 1399 به طرفداری از عقایدی پرداخت که معتقد بودند بخشی از زمین‌های بلوارجوان و پشت آن باید به شهر الحاق شوند و خطاب به مدیرکل راه‌و‌شهرسازی استان، پیشنهاد داد: «با توجه به اینکه مرکزی‌ترین املاک شهر ما بین بلوارجوان و دره‌مرادبیگ با جمعیت 300 خانواری بوده، بر اساس مطالبه برخی از شهروندان همدانی، ضرورت اضافه شدن این محدوده مشهود است؛ از این‌رو طی بازدید می‌توان ضرورت الحاق این نقطه شهری را به شهر همدان در دستور کار قرار داد.» عسگریان با بیان اینکه «بلوار جوان در گذشته جزو شهر بوده و در محدود زمانی خارج شد، گفت: املاک بلوار جوان تا جاده دره‌مرادبیگ برای الحاق به محدوده قانونی شهر همدان، واجد شرایط‌تر از روستاهای الحاقی به شهر همدان است؛ زیرا با وجود بیش از ١۵٠واحد مسکونی و سایر املاک و راه ارتباطی منطقی به جاده دره‌مرادبیگ، یکی از مهمترین نقاط الحاقی به شهر همدان است.»
این مواضع درحالی مشخص شد که کارشناسان از سال‌های دور معتقد هستند دامنه الوند نباید به شهر ملحق شود. تا جایی که مرادیِ استاندار در روزهای نزدیک به رفتنش جلسه‌ای در بلوار جوان برگزار کرد و همانجا به مردم اعلام کرد که مواظب دامنه الوند باشند، این مناطق نباید به شهر الحاق شوند.
اتفاقاً همین صحبت‌ها را شاهرخیِ استاندار هم 2 هفته پیش در نشست خبری خود مطرح کرد. لحن صحبت وی درباره اینکه چرا پرونده طرح جامع به مراجع قضائی و نظارتی ارجاع شده است، گفت: «برخی‌ها به دنبال الحاق زمین‌های پشت بلوارجوان هستند، از بلوارجوان به بعد هرچه ساخت‌وساز انجام شده مجوز ندارند و باید تخریب شوند. پس از این هم اگر دیدید در آن منطقه ساخت‌وسازی صورت گرفت بدانید که چه رانتی پشت آن وجود دارد، زیرا در دامنه الوند هیچ مجوزی وجود ندارد.»
شاهرخی با بیان اینکه «از پشت پرده‌ها خبر دارم و می‌دانم چه کسی این زمین‌ها را خریده، گفت: افرادی هستند که در مناطقی چند هکتار زمین خریده‌اند و می‌خواهند که آنها را وارد حریم شهر کنند از این‌رو از طریق چند واسطه فرد ذی‌نفوذی را واسطه کرده‌اند تا این مناطق وارد حریم شوند، اما ما نپذیرفتیم. به آن فرد هم گفتم شما ناخواسته ابزار دست کسی شده‌اید که در آن مناطق زمین خریده و به دنبال منافع خودش است.»
وی با بیان اینکه مشکل طرح جامع به خاطر این دعواهاست، افزود: «دامنه الوند متعلق به عموم مردم است و اگر کسی می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند باید در محل دیگری این کار را انجام بدهد حتی هیچ نهاد و دستگاه دولتی هم نباید این نعمت خدادادی را برای خود محصور کند. طرح جامع باید طبق ضابطه تصویب شود اگر تمام دستگاه‌های نظارتی هم بیایند حرف من تغییر نمی‌کند.»
با وجود چنین مواضعی، این مردم هستند که تاکنون از روند مطالعه و تصویب طرح جامع شهر همدان متضرر شده و پس از این هم باید تاوان دعواها و نظرات و مصوبات غیرکارشناسی را بدهند هرچند که تاکنون طرح‌های جامع شهر همدان و سایر شهرهای کشور حتی تا 30 درصد هم به اجرا درنیامده‌اند، اما به دلیل اینکه مصوبات طرح جامع پشت درهای بسته و بدون دخالت و حضور عموم مردم صورت می‌گیرد رانتی را برای افراد مطلع به وجود می‌آورد که شاید تا بازنگری طرح در 10سال آینده تکرار نشود. از این‌رو این ذی‌نفوذان و مطلعان هستند که منافع طرح جامع را از آن خود می‌کنند و سبب می‌شوند هر سال تنفس‌گاه شهر همدان تنگ‌تر شود.
حدود 30 سال است که مناقشات بر سر تصاحب دامنه الوند وجود دارد و تاکنون هیچ کارشناس و استانداری زیر بار آن نرفته است. امیدواریم پس از این هم دفاع از حفظ تنفسگاه همدان ادامه بیابد و اجازه دخل و تصرف به سودجویان ندهند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com