1403-02-031403-02-13bool(false) جایگاه بین‌المللی همدان جدی گرفته شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124063 تاریخ انتشار:  1401-03-12 - 09:12 تعداد بازدید:  388
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار همدان:
جایگاه بین‌المللی همدان جدی گرفته شود

نویسنده : مریم مقدم

گزارش

■ ظرفیت همدان در تبدیل به مرکز تاب‌آوری غرب آسیا

 شهردار همدان با اشاره به دستاوردهای سفر اندونزی تأکید کرد: جایگاه بین المللی همدان به جهان شناسانده شد.
شهردار همدان هم در نشست با رسانه ها و هم در نود و ششمین جلسه صحن شورا حضور یافت و به تشریح دستاوردهای سفر به اندونزی و شرکت در هفتمین اجلاس کاهش خطرپذیری پرداخت.
  سید مسعود حسینی با اشاره به مشاوره یکی از افراد مطرح استان در این باره به شهردار عنوان کرد: با توجه به مشاوره‌ای که داده شد مطرح شد که در اینگونه اجلاس‌ها حضور شهردار برای برگزارکننده اجلاس بسیار مهم است و اگر شهردار بنا نیست حضور داشته باشد بهتر است نماینده دیگری هم به این سفر نرود.
شهردار همدان تشریح کرد: واقف ضرورت چنین سفرهایی هستم و دعوت نامه جداگانه‌ای که اندونزی فرستاده بود نیز به شورا ارجاع داده شد و با 10 رای موافق و یک رای ممتنع به کمیته انطباق رفت که کمیته انطباق نیز آن را تأیید کرد.
شهردار همدان با تأکید بر اینکه اکنون که به این اجلاس رفته ام اعتقاد دارم که تهران کار درستی انجام داد و ما هم باید به شکل یک تیم در این اجلاس شرکت می‌کردیم افزود: معتقد هستم که در اجلاس‌های بعدی این چنینی همکاران سابق شهرداری و مدیران سابق که روی پروژه‌ها کار کرده اند نیز باید حضور داشته باشند و یک تیم منسجم به اینگونه اجلاس‌ها برود.
وی با این توضیح که 3 هزار و 200 نفر میهمان این اجلاس بودند، گفت: از این تعداد تنها هزینه 300 نفر را سازمان ملل تقبل کرده و حدود 100 میلیون تومان برای هر نفر پرداخت کرده بود.
حسینی  با بیان اینکه افتخار می‌کنم که جزو 3 سخنران اصلی و اول این اجلاس بودم افزود: برای سخنرانی شهردار همدان 10 دقیقه زمان گذاشته بودند در حالی که دیگر سخنرانان فرصت 5 دقیقه‌ای داشتند.
حسینی درباره ویژگی‌های شهر بالی ادامه داد: برخلاف نظر دیگران که این شهر را کوچک می‌پندارند این شهر 5 هزار و 700 هکتار وسعت دارد و جمعیت آن 3 و نیم میلیون نفر است.
وی با این توضیح که نوع مدیریت این شهر با این وسعت، پراکندگی و جمعیت برایم بسیار جالب بود، ادامه داد: در این شهر بافت سنتی و گردشگری حفظ شده بود آپارتمان سازی در آن اتفاق نیفتاده بود که اینها در راستای حفظ ظرفیت گردشگری این شهر است و مهمتر از اینها با وجود گردشگران بسیاری که به این شهر می‌آیند مردم فرهنگ و سنت‌های خود را حفظ کرده‌اند.

حسینی با اشاره به ظرفیت‌هایی همچون مجتمع عین القضات و تالار قرآن، تأکید کرد: ما می‌توانیم با یک برنامه‌ریزی و با کار تیمی منسجم همدان را به شهری برای برگزاری چنین اجلاس‌هایی حداقل در سطح ملی تبدیل کنیم.
شهردار همدان با تأکید بر اینکه معماری منطقه‌ای که اجلاس در آن برگزار می‌شد انسان محور بود گفت: بقیه شهر به زیبایی این منطقه نبود و حتی پیاده رو هم در بقیه نقاط شهر دیده نمی‌شد.
حسینی با تأکید بر اینکه در ایران شهرها بسیار زیبا و با زیرساختی بسیار بهتر از بالی ساخته شده اند ادامه داد: اما بالی برای برگزاری این اجلاس‌ها شناخته شده و از نظر گردشگری نوعی برند محسوب می‌شود.
وی در این باره که چرا همدان به این اجلاس دعوت شده بود، گفت: هزارمین شهر تاب آور که به این پویش پیوسته بود در این اجلاس دعوت شد و از آن تجلیل کردند.
شهردار همدان با اشاره به زحمات مدیران قبل در راستای تبدیل مدل تاب‌آوری همدان به الگوی جهانی گفت: در سال 94 شهردار وقت همدان در اجلاس اتریش با همین عنوان شرکت کرده است و با توجه به زحمات بسیاری که برای این امر کشیده شده همدان به این اجلاس دعوت شده بود.
حسینی با تأکید بر اینکه تنها شهردار ایران بوده که به این اجلاس دعوت شده است، این امر را باعث افتخار دانست و تأکید کرد: با ارتباطاتی که در اندونزی با دیگر کشورها برقرار شد افتخار می‌کنیم که جایگاه بین المللی همدان به جهان شناسانده شد.
  این اجلاس یادآوری کرد که روابط بین الملل ما باید فعال شود
حسینی تأکید کرد: با شرکت در این اجلاس این نکته یادآوری می‌شود که باید ظرفیت روابط بین الملل را ایجاد کنیم و در این زمینه فعال شویم.
حسینی با اشاره به اینکه در بالی بخشی از دریا را بتن ریزی کرده بودند که شیرابه پسماند به دریا نفوذ نکند گفت: اما متأسفانه شیرابه به جنگل نشت کرده بود و محوطه بسیار بزرگی را سوزانده بود.
حسینی با بیان اینکه 3 ماه دیگر تیم خدمات شهری همدان می‌تواند به شهر سندای برود و در نشستی پیرامون مدیریت پسماند شرکت داشته باشد، تأکید کرد: یکی از دستاوردهای چنین سفرهایی برخورداری از منابع مالی بین المللی است.
  یکی از دستاوردهای چنین سفرهایی می‌تواند یادگیری نحوه بهره مندی از اعتبارات بین المللی باشد
وی با اشاره به تیم 3 نفره‌ای که از تهران در این اجلاس شرکت کرده بودند، گفت: این تیم مطرح می‌کردند که در ایران استان‌های بسیار کمی هستند که بلد باشند چه مواردی را و با چه پیشنهاده پژوهشی به سازمان‌های بین المللی ارجاع دهند تا بتوانند از بودجه‌ها و منابع مالی بین المللی بهره مند شوند.
وی در این باره افزود: در تهران طرحی از سوی سازمان‌های بین المللی یک هزار میلیارد تومان جذب مالی داشته است که 500 میلیارد تومان نیز قرار است به این طرح تعلق بگیرد که یکی از دستاوردهای چنین سفرهایی می‌تواند یادگیری نحوه بهره مندی از اعتبارات بین المللی باشد.
وی در بیان ظرفیت‌های همدان و مزیت‌های همدان نسبت به بالی به هزینه بر بودن مدیریت پسماند در بالی و تجهیزات و نواقص ماشین آلات این شهر اشاره کرد و افزود: در همدان و دیگر شهرهای ایران به مراتب مدیریت پسماند عملکرد بهتر و بهینه‌ای دارد.

  ظرفیت همدان در تبدیل به مرکز  تاب‌آوری
 حسینی بیان کرد: یکی از دستاوردهای این سفر این است که با توجه به جایگاه همدان در تاب آوری، این ظرفیت را داریم که با ایجاد ارتباط بیشتر با سازمان ملل به مرکز تاب‌آوری در غرب آسیا تبدیل شویم که در این زمینه ابتدا باید تلاش کرد دفتری در تهران ایجاد شود و ارتباطات در این زمینه برقرار شده و دستیابی به همه این نتایج بستگی به تلاش ما دارد.
وی تأکید کرد: در این زمینه فارسی زبان‌های غرب آسیا و کشور عراق را هم می‌توانیم در کنار خود داشته باشیم اما همه اینها منوط به زحمت و تلاش ویژه است.
وی بیان کرد: باید زبان جذب اعتبار بین المللی را بیاموزیم که این هم بستگی به تلاش و زحمت خود ما دارد.

شهردار همدان به دعوت رسمی سازمان ملل متحد برای شرکت در کنفرانس جهانی «کاهش خطرپذیری» به اندونزی سفر کرد و به عنوان یکی از سه سخنران اصلی انتخاب شد تا مدل تاب‌آورسازی همدان را در این کنفرانس ارائه کند.
روز گذشته شهردار همدان با رسانه ها نشستی برگزار کرد تا مواردی از دستاوردها و چرایی این سفر را ارائه دهد در ذیل گزیده ای از آنها را خواهید خواند .

دلیل پرداختن به مدل تاب آوری همدان
  مدل  تاب آور سازی استان  همدان که توسط شهرداری همدان اجرا گردید و  توسط مجمع جهانی  ریسک به نام مدل همدان منتشر گردید و به سایر کشورها و دفتر کاهش خظرپذیری سازمان ملل توصیه گردید یکی از مدل های مدیریت استراتژیک در بحران  است که در عین سادگی جهت تاب آور سازی شهر هایی که در هنگام بحران بر روی هم تاثیر دارند کاربردی بوده و قابل اجرا می باشد .
همانگونه که شهرداری همدان در همین راستا  حتی در  روستاهای استان نیز جهت تاب آور سازی آنها با سازماندهی و تقویت نهادی و شناسایی ریسک ورود نمود . لذا  دفتر کاهش خطر پذیری سازمان ملل با صدور دعوت نامه برای شهردار همدان در خواست نمود مدل مذکور برای شهرداران سایر کشور های جهان  و مدیران محلی و متخصصین  ارائه گردد.

دستاورد های سفر
  معرفی همدان به کشور های جهان  به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن با هزینه ی سازمان ملل
■ دفاع از جایگاه کلانشهر همدان در مجامع جهانی به عنوان شهر تخصصی مرجع تاب آوری hub
■ مذاکره با شهردار سندای ژاپن
■ مذاکره با نمایندگان سایر کشور ها از جمله عراق و قطر و آرژانتین و ... جهت مشاوره و آموزش  پیاده سازی مدل همدان در کشور متبوعشان
■ مذاکره با معاون نماینده ی ویژه ی دبیرکل سازمان ملل جهت ایجاد مرکز آموزش تخصصی مدیریت بحران در شهر همدان با کمک ها و حمایت های مالی سازمان ملل
■ مذاکره در جهت بهره مندی از منابع مالی سازمان ملل و بانک جهانی در جهت اجرای طرح های مدیریت بحران از جمله سیل برگردان و ساماندهی رود دره ها
■ رایزنی و استفاده از این فرصت پیش آمده برای جذب سرمایه و گردشگران جهانی در راستای تقویت اقتصاد شهری همدان

دلایل دعوت شهردار همدان
 هدف اصلی : ارائه مدل تاب آورسازی شهرها و روستاها موسوم به مدل همدان
■ استقرار دبيرخانه ي كشوري تاب آور سازي شهرها در شهرداري همدان
■ پذيرش مدل همدان از سوي مركز آموزش سازمان ملل اينچون كره جنوبي
■ مدل تاب آور سازي روستايي  با ارائه 7 اصل  و اجراي آن در منطقه آزمونه (روستاهاي تاج آباد ،امزاجرد و رضي آباد)
■ اولين شهر در ايران كه موفق به كسب  رتبه C، در كمپين شهر هاي تاب آور جهان گرديده است
■ فعاليت مستمر شهر و استان همدان در چهارسال گذشته در خصوص تاب آور سازي شهرها
■ درخواست مرجع تخصصی آموزش مدیریت بحران HUB

گریزی به پرسش ها و پاسخ های نشست رسانه ای شهردار روز گذشته باخبرنگاران همدان
 در خصوص علی‌الحساب پراختی به شهردار سوالاتی مطرح شد که  مواردی به شرح زیر در نشست رسانه ای شهردار همدان توسط وی ارائه گردید
پرداخت علی‌الحساب در شهرداری‌ها امری رایج می‌باشد به طور مثال در سال 94 جهت شرکت شهردار وقت و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر جهت حضور در کنفرانس جهانی رهبران شهرها در اتریش پرداخت شده است.
پرداخت علی‌الحساب 280 میلیون تومانی به شهردار همدان جهت حضور در این همایش بر اساس بند الف ماده یک آیین‌نامه اجرایی پیش پردخت و علی‌الحساب موضوع ماده 61 قانون محاسبات عمومی کشور و بر اساس تشخیص بالاترین مقام اجرایی دستگاه و یا مقام مجاز از طرف او جهت تأمین هزینه‌های اضطراری و غیرمترقبه بوده است.
طبق همین بخشنامه شهردار پس از بازگشت تا 15 روز فرصت دارد که مبلغ علی‌الحساب را به حساب شهرداری واریز نماید که این مبلغ در مورخه 10/3/1401 عودت گردیده است.
 سوال دیگری که مطرح شد  اینکه سندی منتشر شده مبنی بر پرداخت دویست و هشتاد میلیون تومان برای هزینه های سفر اندونزی در وجه آقای شهردار.این مبلغ چرا و به استناد به کدام قانون پرداخت شده است؟
 پاسخ مسئول دفتر شهردار به این پرسش این بود :  پرداخت مبلغ فوق به صورت تنخواه و علی الحساب به صورت کاملا قانونی صورت پذیرفته است تا در صورتیکه در مدت سفر هزینه ای یا پرداختی غیر پیش بینی شده و ضروری بوجود آید مشکلی وجود نداشته باشد و همگان می دانند در یک سفر خارجی همراه داشتن حدود هشت هزار دلار مبلغ زیادی نیست بلکه ضروری است و بعد از سفر به حساب شهرداری عودت خواهد شد.
 سوال دیگری که مطرح شد  اینکه ظاهرا ادعا می گردد که استانداری همدان با انجام ماموریت آقای شهردار موافقت ننموده است.پس چگونه این سفر انجام شده؟
در  پاسخ به این سوال شهردار همدان گفت : موافقت یا مخالفت با انجام سفرهای خارجی توسط کمیسیون سفر در وزارت کشور صورت می پذیرد لذا با توجه به تاخیر دریافت نظریه کمیسیون ۲ گزینه پیش رو داشتیم که یکی وصول تائیدیه کمیسیون سفر و موافقت با ماموریت و دیگری عدم دریافت به موقع آن بود لذا همزمان درخواست مرخصی نیز ارایه گردید و چون نظریه سفر به موقع به دست ما نرسید مرخصی برای آقای شهردار منظور و ثبت شد.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com