پیاده‌راه اکباتان سواره رو موقت آهن‌فروشان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124004 تاریخ انتشار:  1401-03-10 - 08:25 تعداد بازدید:  393
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیاده‌راه اکباتان سواره رو موقت آهن‌فروشان

گزارش


■ سواره رو از هگمتانه حذف می‌شود

■ پلان نخست : اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی در شهریور سال 1396بود
■ پلان دوم: تبدیل خیابان به پیاده راه و حذف سواره از پیاده راه اکباتان آبان ماه 1396
■ پلان سوم: اعتراض آهنگرها و حلبی‌سازهای بازار قدیمی همدان به دلیل نداشتن مسیر ماشین‌رو آذرماه 1396
■ پلان سوم : آسفالت شدن مسیر دسترسی به آهن فروشها بر عرصه هگمتانه دیماه 1396
■ پلان چهارم : ارسال پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان به یونسکو اسفند 1400
■ پلان پنجم : از موانع مهم بر سر راه جهانی شدن همدان ، راه آسفالت بر عرصه هگمتانه اردیبهشت ماه 1401
■ پلان ششم : فوریت حذف سواره از هگمتانه فروردین ماه 1401
■ پلان هفتم : ایجاد راه جایگزین دسترسی به آهن فروشها به جای مسیر آسفالت شده خرداد 1401
■ پلان هشتم : مسیر جایگزین نقطه اتصال بین خیابان دباغ‌خانه و پیاده راه اکباتان است
■ پلان نهم : همانطور که اعلام شد راه دسترسی به بازار آهن فروشها سال 96 موقت و غیر کارشناسی است
گفته میشود راه جایگزین که خرداد 1401 درحال ایجاد است هم موقت خواهد بود
■ پلان آخر : کارشناسان معتقدند،  راهکار رفع موانع ثبت جهانی آزمون خطای ایجاد راه دسترسی نیست تنها راه منطقی جابجایی بازار آهن فروشان به منطقه ای مناسب است

 

  اینروزها اگر مسیرتان به میدان هفت تیر یا همان میدان هگمتانه یا بهتر بگویم انتهای پیاده راه اکباتان افتاد در حاشیه شرقی انتهای این پیاده راه بیل های مکانیکی و کارگرانی را میبینید که مشغول کارند .
شواهد عینی و مصاحبه های رسانه ای همدان پیام بیانگر آن است که راهی به موازات قسمت غربی موزه منطقه ای غرب تا تقاطع پیاده راه اکباتان در حال ایجاد شدن است . این راه قرار است تا نقطه میانی آسفالتی که سال 1396 بر عرصه هگمتانه ایجاد شد کشیده شود تا راه دسترسی برای بازار آهن فروشها باشد .
آنطور که در طرح جامع و طرح های شهری آمده است این 18 متری که سمت شرق به غرب پیاده راه اکباتان را به هم متصل میکند از قبل هم قرار بر طراحی ورودی هگمتانه تاریخی و شروع محوطه باستانی بوده است .
به عبارتی ایجاد راه جایگزین از انتهای محوطه ای که عرصه هگمتانه است و به موزه منطقه ای محدود میشود قرار است چهره مخدوش هگمتانه با آسفالت را رفع عیب و ایراد کند تا وقتی کارشناسان و ارزیابان یونسکو به همدان می آیند تا شرایط موجود را بررسی کند مانعی پیش رویشان  نباشد .
این مسیر از حاشیه پشتی موزه منطقه ای آغاز و به پیاده راه اکباتان متصل و در ادامه به قسمت بالایی آسفالت شده مسیر دسترسی به هگمتانه ختم میشود .
معایب این راه نخست عبور از روی سنگفرشهای پیاده راه اکباتان و سپس اتصال به آسفالت موجود بر سینه هگمتانه و از همه مهمتر موقت بودن آن است ....
حال سوال اینجاست ؟ چرا سال 1396 بر خلاف آن همه نظر کارشناسی مبنی بر آنکه ایجاد آسفالت بر عرصه هگمتانه غیرکارشناسی است هیچ ارگانی برای اصلاح ورود نکرد و حالا آن همه هزینه و تهدید که این نقطه تاریخی به جان خرید را باید نادیده بگیریم ؟
اگر این 18 متری از قبل شروع هگمتانه باستانی بود چرا 3 سال پیش برای ایجاد سنگ فرش بر عرصه پیاده راه آن همه هزینه شد ؟
اگر قرار است موقت باشد چرا راه دائم طراحی نمیشود تا از این آزمون خطا بودن رها شویم ؟
 در ذیل نگاهی خواهیم داشت به دلیل اجرای این پروژه و ایجاد راه جایگزین برای دسترسی به بازار آهن فروش هاست .

 جهانی شدن و معضلات و چالشها
پرونده منظر تاریخی هگمتانه تا همدان به عنوان پروژه پیشنهادی ثبت جهانی در سهمیه1403  قرار گرفته است این پرونده در اولویت و دستور کار وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته است. اما آنچه به نتیجه رسیدن این پرونده را با معضل روبرو کرده است عوامل متعددی چون سیما و منظر مخدوش جداره های میدان مرکزی شهر و راه آسفالتی است که سیمای تاریخی هگمتانه را مخدوش کرده است این شرایط موجب شده است تا به دستور استاندار همدان راهکارهای لازم برای حل و فصل مشکل به کار گرفته شود تا موانع رفع شوند .
یکی از موانع مهم بر سر راه جهانی شدن، راه دسترسی بخشی از بازار همدان از سمت تپه هگمتانه است که چند سال قبل با پیاده راه شدن خیابان اکباتان و اعتراض بازاریان ایجاد و آسفالت شد، اتفاقی که از اساس اشتباه بود و باید تا قبل از بازدید ارزیابان حذف شود.
آبان سال ۹۶ بود که با اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی ۶ خیابان تاریخی همدان با مرکزیت میدان امام(ره) مشکلاتی برای تردد بازاریان ایجاد شد، اجرای پیاده‌راه خیابان اکباتان تا نزدیکی محوطه تاریخی هگمتانه، مسیر آهن‌فروشان که از خیابان اکباتان می‌گذشت را دچار مشکلاتی کرد و دسترسی به بازار آهنگران برای کسبه محدود شد و کسبه این بازار به دلیل نداشتن مسیر ماشین‌رو به استانداری و فرمانداری معترض شدند.

  اعتراض کسبه و ایجاد راه
پس از آنکه آهنگرها و حلبی‌سازهای بازار قدیمی همدان به دلیل نداشتن مسیر ماشین‌رو، به استانداری و فرمانداری معترض شدند، استانداری با آن‌ها همراهی و یک مسیر از داخل سایت تاریخی هگمتانه برای عبور آن‌ها باز کرد.مسیر انتخاب‌ شده بخشی از عرصه ۴۰ هکتاری هگمتانه بود و جالب‌تر اینکه در این بخش از محوطه تاریخی هگمتانه هنوز مطالعات باستان‌شناسی انجام‌ نشده و باید قبل از حضور ارزیابان این مسیر به حالت اولیه برگردد.
 مانع دیگر بازار است زیرا بازار بخش دیگری از پرونده منظر تاریخی هگمتانه تا همدان است که اکنون نابسامانی دارد که شهرداری، دستگاه‌های خدمات‌رسان و صنوف مستقر قول داده‌اند تا موعد مقرر ساماندهی کنند.
با همه این موارد کمیته ثبت جهانی این پرونده نیز از سوی استاندار با حضور همه متولیان امر تشکیل شده است تا بتوانیم هر چه سریع‌تر آماده حضور ارزیابان در همدان بوده و مانعی بر سر راه ثبت جهانی این اثر نباشد.
 مهمترین مانع ثبت جهانی سواره رو عرصه تاریخی محوطه هگمتانه است
مدیریت ارشد استان در ماه های اخیر با بیان اینکه مهمترین مانع ثبت جهانی مربوط به گذر سواره رو از عرصه تاریخی محوطه هگمتانه است افزود: رفع این مشکل از جمله مواردی است که باید به آن پرداخته شود به همین دلیل موضوع در دستور کار قرار گرفت.
علیرضا قاسمی فرزاد گفت : طبیعتاً پیش از ورود ارزیابان یونسکو برای بازدید از این عرصه که برای ثبت جهانی در نظر گرفته شده است نیاز است موانع ثبت جهانی رفع شود به همین منظور کمیته‌ای به ریاست استاندار و قائم مقامی معاونت عمرانی و حضور دستگاه‌های ذیربط از جمله شهرداری، فرمانداری و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان و ذیربط برای پیگیری موضوع تشکیل شده است.
وی خواستار رفع مانع ورود سواره رو به محوطه تاریخی در کنار تدارک تمهیدات و انجام پیش‌بینی‌های لازم برای تسهیل در رفت و آمد اهالی بازار و شهروندان شد.

 ایجاد مسیر جایگزین
شهردار همدان نیز در هفته های گذشته با بیان اهمیت احداث مسیر جایگزین در جهت ثبت جهانی تپه هگمتانه افزود: برای انجام این موضوع حذف عرصه سواره رو از این محدوده ضروری است.
سید مسعودحسینی افزود: در حال حاضر مسیر تردد سواره رو، بخشی از مسیر آهن فروشان دقیقا از عرصه هگمتانه و سایر تردد سواره روها از ادامه بلوار علویان به میدان هگمتانه و همچنین بخشی از پیاده راه اکباتان صورت می‌گیرد. حسینی با اشاره به این مسیرهای سواره رو به عنوان موانع ثبت جهانی تپه هگمتانه افزود: برای ایجاد مسیرهای جایگزین یک جلسه راهبردی با حضور شهردار، معاون عمرانی استاندار، معاون شهرسازی و معماری شهرداری و مدیرکل میراث فرهنگی برگزار شد.
این مسؤول افزود: مقررشد مسیر جایگزین نقطه اتصال بین خیابان دباغ‌خانه و پیاده راه اکباتان و در ادامه آن مسیر دسترسی به بازار آهن فروشان باشد تا به ترتیب تردد سواره رو از عرصه هگمتانه حذف شود.
حسینی اظهار کرد: این مسیر از سوی خود میراث فرهنگی پیشنهاد شد که بخشی از مسیر موجود و بخشی هم در اختیار میراث فرهنگی است و برای حل مشکل طرح نهایی ارائه شد که در جلسات مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: این طرح هم در شورای هماهنگی ترافیک شهرستان همدان در فرمانداری و هم شورای هماهنگی استان با ریاست معاونت عمرانی استاندار همدان مطرح و تصویب شد و مقرر گردید شهرداری با همکاری میراث فرهنگی این مسیر را احداث کنند.
شهردار همدان عنوان کرد: طول این مسیر تقریباً 130 متر است که باید در حدفاصل بین خیابان دباغ‌خانه تا ابتدای پیاده راه اکباتان احداث شود که بخش ابتدایی این مسیر در کنار موزه میراث فرهنگی است که باید تعریض شود و ادامه مسیر به طور کامل خاک‌برداری، زیرسازی و آسفالت‌ریزی صورت گیرد و نرده‌های میراث فرهنگی جابجا شود.
این مسؤول با اشاره به ضرورت رفع موانع ثبت جهانی تپه هگمتانه و تسهیل در امور تردد و ترافیک این محدوده افزود: یکسری اقدامات جانبی از جمله آماده سازی مسیر، اصلاح هندسی تقاطع بلوار الوند و بلوار علویان برای دسترسی کامل انجام می‌شود. وی با اشاره به مشکلات ترافیکی در این محدوده افزود: در این جلسات مقرر شد همکاری کامل مدیریت شهری، میراث فرهنگی و پلیس راهور در جهت بهبودی و تسهیل ترددها صورت بگیرد.

 پرونده جهانی تنها شامل تپه هگمتانه نیست
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان نیز اظهار کرد: وقتی پرونده موردنظر منظر تاریخی هگمتانه تا همدان است فقط شامل تپه هگمتانه نیست بلکه میدان آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر را شامل می‌شود که بخشی از رینگ یک را دربرمی‌گیرد و عرصه‌ای است که قرار است ثبت جهانی شود. علی مالمیر بیان کرد: زمانی که پرونده به یونسکو می‌رود، ارزیابان را در محل حاضر می‌شوند تا بررسی کنند عرصه در چه شرایطی است و چقدر با معیارهای جهانی شدن تطابق دارد بنابراین باید موانع ثبت جهانی برطرف شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان عنوان کرد: حذف سواره از هگمتانه یکی از این موانع است . وضعیت جداره‌ها و ساماندهی بازار یکی دیگر از مسائلی است که باید از حضور ارزیابان ساماندهی شود به طور مثال نابه‌سامانی در کابل‌های برق و مخابرات و نصی کولرها در بیرون از مغازه‌ها خود نمای زشتی به بازار داده که باید اصلاح شود.
وی با تاکید بر اینکه کار ساماندهی و فراهم کردن مقدمات ثبت جهانی سخت و سنگین است گفت: به همین منظور کمیته‌ای در استانداری تشکیل شده است تا این موضوع مهم را دنبال کرده و موانع را برطرف کند.
مالمیر عنوان کرد: در جلسه‌ای که با حضور وزیر میراث فرهنگی و استاندار تشکیل شد، طبیعتا استان یک صدا برای این موضوع اعلام آمادگی کردند و همه مباحث فنی را دنبال می‌کنیم.
وی تصریح کرد: طبق تقسیم کار صورت گرفته، ساماندهی تپه هگمتانه با میراث فرهنگی، بافت و جداره‌های بازار با شهرداری و ساماندهی تاسیسات نیز با دستگاه‌های خدمات رسان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان بیان کرد: سایر دستگاه‌های دیگر نیز باید در این کار جهانی سهیم باشند و مردم و اتاق اصناف نیز با همکاری خود می‌توانند بسیار اثرگذار باشند تا شاهد پیشبرد کارها باشیم.

 تسریع در حذف سواره از عرصه تپه هگمتانه
در این زمینه فرماندار همدان طی جلسه‌ای خواستار حذف سواره از تپه هگمتانه شد تا آغازی برای آمادگی همدان برای ثبت جهانی پرونده منظر تاریخی هگمتانه تا همدان باشد.  محمدعلی محمدی بیان کرد: هرگاه اثری، ثبت جهانی شود خود به خود به لیست مقاصد گردشگری داخلی و بین المللی نیز افزوده می‌شود که قطعا ورود گردشگر می‌تواند فواید مالی زیادی داشته باشد. وی تصریح کرد: باید با هماهنگی بیشتر میراث فرهنگی، شهرداری، راه و شهرسازی و پلیس راهور حذف تردد سواره در عرصه هگمتانه صورت گیرد زیرا بر اساس طرح تفصیلی موجود نیز باید در اسرع وقت نسبت به اصلاح موارد ترافیکی و مسیرهای دسترسی در عرصه هگمتانه اقدام شود.
فرماندار همدان بیان کرد: اصلاح مسیرهای تردد سواره در خیابان و میدان اکباتان، تقاطع بلوار علویان و الوند، دباغ خانه، بازار آهن‌فروشان و پارک سوار کوی گذر از جمله موارد اجرای این طرح است.
حال باید منتظر ماند تا نظر کارشناسان در زمینه این تصمیم را بررسی کرد که در گزارشات آتی برای مخاطبان منتشر خواهیم کرد .



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com