معدن سرمک‌ هیچ گونه آلودگی زیست محیطی ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123467 تاریخ انتشار:  1401-02-10 - 09:01 تعداد بازدید:  481
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معدن سرمک‌ هیچ گونه آلودگی زیست محیطی ندارد

گزارش

 ملایر - سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام : با اختراع دستگاه ولز سه تیکه ایی که در دنیا نظیر و مانند ندارد در شرکت معادن سرمک‌ هیچ  گونه آلودگی محیط زیستی ایجاد نمی‌شود.
مدیرعامل شرکت معادن سرمک‌ اظهار کرد : در راستای حفاظت محیط زیست و ارزش و اهمیت بالایی که محیط زیست برای ما دارد  ، کوره ولز را در سه تیکه طراحی کردم تا هیچ گونه گاز ، دود یا غباری از کارخانه بیرون نرود و آلودگی ایجاد نکند.
حسن حسینقلی با بیان اینکه برای نخستین بار در دنیا این اتفاق افتاده است ، این اختراع را اقدام زیست محیطی بزرگ قلمداد کرد و افزود : تمام ایراداتی که از معادن سرمک‌ گرفته می شود از راه دور است ، این افراد باید از نزدیک کارخانه را بازدید کنند و آنوقت قضاوت کنند با این وجود اگر هم لازم به اصلاح باشد می پذیریم چرا که برای حفظ محیط زیست حاضریم هر کاری انجام می دهیم .
وی در تشریح اختراع خود گفت : دو تیکه نخست  کوره ولز ، پیری هیتر و کلسیناسیوم کننده است که دود و گرد و غبار از دستگاه سیلیکون ، ونچوری ، اسکرابر آب سپس اسکرابر آب و آهک  می گذرد ، از طرفی وقتی مواد وارد کوره احیا می شود از اتاق آرام ، لوله های خنک کننده ، سیلیکون ، بک فیلتر عبور می کند می کند به این معنی که با فیلترهای آبی و بک فیلتر جلوی خروج هر نوع از مواد مضر و گازهای زیان بار گرفته می شود .
این مدیرعامل مخترع همچنین افزود : دستگاه دیگری اختراع کردیم که انفجار داخل تونل را با استفاده از پلاسما انجام دهیم و امید داریم تا چند ماه آینده بتوانیم این دستگاه را به تیراژ برسانیم .
وی با بیان اینکه قبل از اینکه به دنبال کسب درآمد و پول باشیم به فکر محیط زیست هستیم ، افزود : به این منظور برای بازیافت زباله ، در کرج ۴ دستگاه پیرلوز با هزینه ۷ میلیارد تومان از کشور چین خریداری کردیم تا به جای دفن پلاستیکها که برای محیط زیست خطرناک است آنها به سوخت تبدیل شوند و برای این کار ریالی از شهرداری دریافت نکردیم .
حسینقلی گفت : در معدن سرمک‌ سنگ آهن تولید می کنیم و نیز سنگ روی را از معدن تکیه اراک تهیه کرده در کوره ولز به کنسانتره اکسید روی و اکسید سرب تبدیل می کنیم .
وی افزود : سنگ آهن تولید شده را به کارخانه سیمان می فروشیم و باقی مانده را از در معدن می فروشیم که برای صادرات به عراق می برند .

  اجرای کوره RHF در معدن سرمک‌ برای نخستین بار در ایران
  حسینقلی درباره طرح توسعه معدن سرمک‌ گفت : با نصب کوره RHF ، سنگ آهن هپاتیت را به منیییت و سپس منییت را به آهن اسفنجی که مواد اولیه فولاد سازی است تبدیل می کنیم .
وی با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در ایران اجرا می شود ، گفت : ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم ، طرح تا کنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم بزودی کوره را راه اندازی کنیم .این تولیدکننده به طرح توسعه دیگری در معدن سرمک‌ اشاره کرد و گفت : در این طرح اکسید سرب و روی را با اسید و آب آهک مخلوط کرده و به هیدروکسید تبدیل و به شرکت های روی در زنجان ارسال می شود .

 بزرگترین تونل معادن ایران در معدن سرمک‌
حسینقلی با بیان اینکه بزرگترین تونل  معادن ایران در معدن سرمک‌ است ، افزود : بیش از ۱۰ هزار متر تونل داریم که در آن لودر رفت و آمد می کند .
وی با اشاره به ۵۵۰ نفر اشتغالزایی مستقیم معدن سرمک‌ ، گفت : معدن سالانه ۵۰۰ هزار تن ظرفیت تولید سنگ آهن ، ۶ هزار تن کنسانتره سرب ، ۱۵ هزار تن اکسید سرب و روی و مقداری اکسید مس تولید می کند که با راه اندازی کوره RHF  سالانه چیزی حدود ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی نیز به تولیداتمان افزوده می شود .

  ۶۰۰۰ معدن در کشور تعطیل شدند
مدیرعامل شرکت معادن سرمک‌ در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ۱۱۵۰۰ معدن در کشور افزود: ۶۰۰۰ از این معادن بنا به دلایل مختلف از جمله، نبود سرمایه در گردش ، نبود ماشین آلات ، مشکلات گمرکی ، افزایش حقوق دولتی ، اجبار به ورود به بورس و ... تعطیل شده اند.

 حوزه معادن نیاز به حمایت دارد
حسینقلی ادامه داد:  ما را مجبور به عرضه  در بورس می کنند اما وقتی موادی  برای نیاز داخلی تولید می شود بورس دیگر معنی ندارد ، در کجای دنیا کنسانتره سرب و روی را به بورس می برند ؟ وی افزود : بر اساس قانون رفع موانع تولید ، اگر کالایی در بورس ۳ بار عرضه شد جزء کالای مازاد عرضه محسوب می شود و عوارض به آن تعلق نمی گیرد اما در کشور ما این عوارض را می گیرند که غیر قانونی است .مدیرعامل شرکت معادن سرمک‌ بیان کرد : در این شرایط بحرانی که در تحریم هستیم ، صادرات به سختی انجام می شود ، ارزانتر از ما می خرند و پول حاصل از صادرات را به سختی می توان وارد کنیم و ... اما انتظار نداریم دولت هم هر روز یک فشار بر تولید کننده بیاورد . حسینقلی با تأکید بر اینکه بخش معادن بسیار مظلوم است و باید حمایت شود مگر نه باقی مانده معادن فعال تعطیل می شود ، افزایش ۲۰ برابری حقوق دولتی ، افزایش ۲۶۷ درصدی مواد ناریه ،افزایش ۵ برابری هزینه برق و ۶ برابری هزینه گاز و عوارض را از جمله مشکلات این حوزه برشمرد که هر روز نفس تولید کننده را تنگتر می کند .
وی افزود : بر اساس ماده ۴۳ قانون برنامه ۵ ساله ششم توسعه ، معادن باید تا یک درصد از فروش را به عنوان جبران خسارت روستا یا هر کسی که در آن محدوده است پرداخت کند اما شرکت ما که خسارتی نزده است پس برای چه باید به روستایی که ۳۰ کیلومتر با معدن فاصله دارد یک درصد را پرداخت کنم از طرفی در سال ۱۴۰۱ ، قانون ششم تمام شده است این کار غیرقانونی است و ما می توانیم به دیوان عدالت اداری شکایت کنیم .   حسینقلی با اشاره به جلوگیری از ورود ماشین آلات به کشور ، گفت : سالانه ۷۰۰ میلیون تن باید فاصله برداری و ماسه معدنی استخراج کنیم که این با بیل و کلنگ نمیشود و نیاز به ماشین آلات دارد.
 وی با بیان اینکه عمر متوسط ماشین آلات معادن در ایران ۱۸ سال است ، گفت : حداقل به بیش از ۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات نیاز داریم که بصورت دست دوم یا نو باید وارد شود .
حسینقلی با بیان اینکه شرکت های داخلی که مدعی تولید هستند همگی اغراق می کنند و مونتاژکارند ، تصریح کرد : نباید بخاطر چند شرکت دلال و مونتاژ کننده مانند هپکو ، ۵۵۰۰ معدن و ۱۰۰ هزار نفر را معطل کرد .وی در پایان درباره اخذ عوارض از موادمعدنی و صنایع ، از شورای هماهنگی اقتصادی تقاضا کرد : طبق ماده ۲و ۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار ، با تشکلها و صنایع معدنی جلسه داشته باشند و موضوع را برسی کنند تا مصوبه ایی که بازار ، تولید ، صنعت و معدن را تحت تاثیر قرار داده است به نحو احسن تنظیم شود .




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com