پاسکاری راه‌حل فرار ازمسئولیت حل ترافیک همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123744 تاریخ انتشار:  1401-02-28 - 09:42 تعداد بازدید:  297
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیوست فرهنگی ترافیک در همدان را چه کسی نوشته است؟
پاسکاری راه‌حل فرار ازمسئولیت حل ترافیک

نویسنده : سپیده راشدی

گزارش

 رعایت‌نکردن انضباط در فرهنگ رانندگی، عوامل متعددی دارد. نبود آموزش‌های مناسب از دوران مدرسه و حتی پیش از آن و زمانی که کودک کنار پدر خود نشسته و تخلفات رانندگی او را می‌بیند از قابل ملاحظه‌ترین دلایل بی‌فرهنگی در رانندگی است. بنابراین در نخستین گام باید از نهاد خانه تا مدرسه، حقوق شهروندی آموزش داده شود تا قانون‌پذیری در جامعه بالا برود.
نهادینه شدن احترام به حقوق دیگران سبب می‌شود تا علاوه بر رانندگان، فرد فرد افرادی که در کار تولید هستند هنگام استاندارد‌سازی تولیدات داخلی، افرادی که در توسعه کمی و کیفی جاده‌ها موثر هستند هنگام تصمیم‌گیری و به کارگیری از نظرات کارشناسان، مسئولان زمان اعمال اصول کارشناسی و افراد دخیل در شهرسازی و نهایتأ همه کسانی که در مراحل مختلف ترافیک موثر هستند به حقوق شهروندان احترام بگذارند، که هر‌یک از این گروه‌ها در جای خود نقش سازنده‌ای در تعمیم فرهنگ ترافیک خواهند داشت.
مهم‌تر از همه وقتی افراد جامعه از کودکی آموزش‌های مناسب را دیده باشند با فرد‌گرایی به عنوان یک فرهنگ شهروندی مقابله می‌کنند و منافع عمومی را بر منافع خود ترجیح می‌دهد. در غیر این‌صورت و چنانچه این فرهنگ همسان با هنجارهای شهروندی تعریف و تبیین نشود آنچه رخ خواهد داد نابهنجاری و دست‌اندازی به حقوق دیگران خواهد بود.
نتیجه این دست‌اندازی به حقوق شهروندی، ترافیکی است که امروز در همدان مشاهده می‌شود و برخی کارشناسان از گره‌های ترافیکی این شهر به عنوان سرطانی در ترافیک همدان نام می‌برند.
نبود پژوهش‌های علمی‌ درباره فرهنگ ترافیک در همدان و همچنین فرهنگ ترافیک سبب شده تا این مهم از اولویت مسئولان خارج شود؛ چنانچه وقتی گفته می‌شود وضعیت ترافیک در همدان به بحران تبدیل شده است اما با این حال نه تنها جزو 5 اولویت فرهنگی استان نیست بلکه چنان کمرنگ جلوه می‌کند که در شورای فرهنگ عمومی استان نیز این مبحث تاکنون به صورت گسترده بررسی نشده و اگر هم مطرح شده در حد اشاره‌ای گذرا بوده است.
بر اساس اطلاعات موجود، شورای فرهنگ عمومی و شورای ترافیک استان تاکنون مصوبه‌ای نیز در این خصوص نداشته و اصلی‌ترین موردی که ریشه ترافیک در همدان محسوب می‌شود نادیده گرفته شده است، که با ادامه این روند همدان در شرایطی گیر می‌کند که حل کردن آن شاید هزینه‌های چند برابر امروز را به استان تحمیل کند و یا حتی به دلیل هزینه بالا قابل حل کردن نباشد.
در ادامه نتیجه صحبت‌های کارشناسان و مسئولان استان را در وبینار همدان‌پیام با عنوان «فرهنگ ترافیک در همدان» که در فضای اسکای‌روم برگزار شد را می‌خوانیم.

 درباره وضعیت فرهنگ در رانندگی همدان بگویید.
■ عراقچیان: رانندگی یکی ازمهمترین محل‌های بروز شخصیت‌های انسان‌هاست به‌طوری‌که همیشه گفته‌اند اگر می‌خواهی شخصیت کسی را بشناسی رانندگی‌اش را ببین. واقعا رفتار‌اجتماعی ترافیک ناشی از چیست؟ بخشی از این رفتار ناشی از آموزش‌هایی است که در مراحل مختلف زندگی از طریق مدارس، شهرداری، رسانه‌ و... می‌بینیم. بخش دیگری از رفتار ترافیکی، ناشی از قوانین است یعنی قوانینی که ما باید به آنها عمل کنیم. گاهی لازم است قوانین را اجباری کنند. در کل شرایط اقتصادی، اجتماعی و روانی جامعه به تعبیری تمام التهابات اجتماعی، اقتصادی وحتی اقلیمی در طرز رانندگی تأثیر می‌گذارد.
 آمار کاربردی از تصادفات اعلام نمی شود
طبق آمار، در تابستان‌ها که هوا گرم‌تر می‌شود درگیری بین رانندگان هم بیشتر می‌شود چون با وجود گرما مردم کلافه‌تر و عصبی‌تر هستند. بنابراین تمام التهابات حتی تنش‌های اجتماعی و سیاسی در رانندگی تأثیرمی‌گذارند. ضعفی که در این زمینه وجود دارد این است که در تصادفات آمار کاربردی اعلام نمی شوند. یعنی آمار کاربری از روان‌شناسی ترافیک نداریم. ارائه این آمار به عهده راهنمایی و رانندگی است؛ همانطور که در تصادفات مقصر و علت تصادف اعلام می‌شود سن راننده، جنسیت، قشراجتماعی، سطح سواد و... هم باید اعلام شود. در این خصوص عملاً آمار مفیدی نداریم تا بررسی شود که در ساختار رفتار ترافیکی (رفتار پرخاشگرانه ما در رانندگی) چقدر موثر است.

  در فرهنگ‌سازی ترافیک کدام ارگان‌ها دخیل هستند وچه وظایفی دارند؟ تا به‌حال چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است؟
■  دوستی: فرهنگ ترافیک به شورای فرهنگی عمومی مرتبط می‌شود؛ شورای فرهنگ عمومی استان‌ها که در سال 85 ابلاغ شده است 3 وظیفه عمده دارد: یکی شناخت و اطلاع از فرهنگ عمومی است. این شناخت از طریق مطالعه، تجزیه و تحلیل‌های علمی و اشخاص حقوقی و حقیقی امکان‌پذیر است.
دوم، ارتقا فرهنگ عمومی است که این موضوع هم از طریق برنامه‌ریزی و همکاری بین مجریان فرهنگی استان امکان‌پذیر است. سوم، بحث نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصمیمات آنها است. در شورای انقلاب فرهنگی سرفصلی به اسم اخلاق عمومی در جامعه مطرح است و زیر فصل‌های مختلفی دارد. یکی از زیرفصل‌های آن برنامه عبور‎‌ و ‌مرور و ترافیک رانندگی است. اما این مهم به عنوان یک موضوع خاص و مجزا تاکنون در شورای فرهنگ عمومی استان مطرح نشده است.
دستگاه‌های فرهنگی عضو این شورا مانند شورای شهر، شهرداری، اداره ارشاد و... می‌توانند این موضوع را برجسته‌سازی کنند و این موضوع در صحن شورا مطرح شود. البته قبل از اینکه این موضوع در صحن شورا مطرح شود باید ببینیم چه انتظاراتی از فرهنگ ترافیک داریم. باید قبل از اعلام در صحن شورا در کارگروهی، برنامه جامعی برایش نوشته شود. وظایف دستگاه‌های مختلف در کارگروه ذکر شود و به صورت مکتوب به شورای عمومی برود.
■  جمالی: با توجه به مسائلی که در معابر شهرستان به صورت روزمره با آنها مواجه هستیم که اهمیت بالایی هم دارد با فرهنگ رانندگی رابطه مستقیم دارد. در سطح شهر وضعیتی که می‌بینیم مثل انسداد راه‌ها، توقفات بی‌مورد، تصادفات متعدد وپارک‌های دوبل بی‌جا همه به فرهنگ رانندگی برمی‌گردد. اینها همه نمونه تعرض به حقوق دیگران است. اگر فرهنگ سرعت ترافیک اجرا شود، ما می‌توانیم در سریع‌ترین زمان به مقصد برسیم.
هرقدردر بحث فرهنگ رانندگی آموزش دهیم می‌توانیم بهره‌برداری بهتری کنیم. اگرچه از سال 83 آموزش‌ها را در مقاطع ابتدایی آغاز کردند که آموزش‌ها از همان کودکی ملکه ذهن شود اما این موضوع از زمان شروع کرونا کمرنگ شد.
اگر بخواهیم فرهنگ رانندگی را ارتقاء دهیم باید نظارت باشد. اگر فرهنگ ترافیکی ارتقا پیدا کند و در کنارش نظارت هم باشد می‌تواند تأثیرگذار باشد. فرهنگ ترافیک در تمام دنیا مهمترین ابزار کنترل ترافیک است. پس لازم است در بحث فرهنگ ترافیک قدم‌های جدی‌تری داشته باشیم.
  جناب سرهنگ در کنار اعمال قانون در خیابان‌ها و هنگام رویارویی با اشتباه رانندگان چقدر نکات کنترل ترافیک را به آنها آموزش داده اید تا بار دیگر دچار خطا نشوند؟
پاسخ: وظیفه پلیس نظارت بر عملکرد رانندگان است. بارها در معابر تذکر داده می شود. راننده‌ای که گواهینامه می‌گیرد و آموزش می‌بیند باید در راه‌ها و معابر با توجه به آموزش‌ها رانندگی کند. آموزش باید مستمر باشد اما تنها وظیفه پلیس آموزش نیست. وظیفه اصلی پلیس نظارت بر عملکرد رانندگان است البته هدف، تنها اعمال قانون نیست. در کنار اعمال قانون آموزش هم داده‌ایم اما نیاز است سایر دستگاه‌‌ها هم در بحث آموزش فعال شوند.

  وظیفه آموزش بر عهده چه ارگانی است؟
■  جمالی: ارگان‌هایی مثل آموزش و پرورش، آموزشگاه‌های رانندگی، شهرداری و... در این موضوع دخیل هستند.
البته شکل هندسی معابر هم در بحث ترافیک بسیار مهم است. مثلا انتهای خیابان هنرستان معبر طوری مهندسی شده است که وقتی وارد بلوار بعثت می‌شویم راننده حتماً باید تغییر مسیر دهد که این خود منجر به تصادف می‌شود.

 به نقطه بحرانی رسیده‌ایم
■  بیاناتی: موضوع را از کلمه فرهنگ شروع می‌کنم. سؤالم این است که برداشت خودمان از فرهنگ چیست؟ در تکمیل صحبت‌های دکتر عراقچیان که هم به  دانش رانندگی، هم مهارت هنری و هم موضوع فرهنگی واجتماعی اشاره کرد باید بگویم که مقام معظم رهبری تعریف زیبایی از فرهنگ دارند که می‌فرمایند: فرهنگ مانند هوایی است که در آن نفس می‌کشیم.
متأسفانه نوع نگاه ما، کارشناسان و فعالان فرهنگی به این شکل است که هر کسی از منظر خودش به کلمه فرهنگ نگاه می‌کند. اما باید بدانیم که فرهنگ فراگیرتر از این حرف‌هاست. در آیین‌نامه‌های مختلف فرهنگی آنقدر پراکنده‌گویی زیاد است که حتی دستگاه‌های متولی هم نمی‌دانند که وظیفه خودشان درحوزه اجتماعی، فرهنگی چیست؟ اولین کاری که می‌شود انجام داد در شورای فرهنگ عمومی شناسایی نهادها و تشکل‌های مردم در زمینه فرهنگ‌سازی خصوصاً در حوزه حمل و نقل است. به این موضوع بپردازیم مثلاً وظیفه شهرداری چیست؟ وظیفه آموزش و پرورش و راهنمایی رانندگی تا کجاست؟ قبل از اینکه در ترافیک به نقطه بحران و سرطان برسیم باید فکر علاج را می‌کردیم. در حال حاضر وضعیت ترافیک و حمل و نقل همدان به مرحله سرطان رسیده است و تازه به این می‌رسیم که چه کار باید می‌کردیم؟ قبل از انجام پل‌سازی، اصلاح هندسی و... باید به فکر پیوست اجتماعی و فرهنگی آنها بودیم. یعنی اقداماتی که در شهر توسط هر دستگاهی انجام می‌ شود باید ببینیم که این اقدام چه تأثیری در فرهنگ مردم می‌گذارد؟ با توجه به صحبت‌های دکتر عراقچیان در بحث فرهنگ، اقلیم بسیار تأثیرگذاراست. نوع رفتار ترافیکی و حمل‌و‌نقلی که در تهران است را به هیچ وجه نمی‌توانیم در همدان اجرا کنیم. تفاوت در رفتار فردی افراد، محیط و اقلیم در نوع رفتارها متفاوت است. سوال این است، در جایگاه ارتقا فرهنگ ترافیکی در رتبه چندم آموزش شهروندی هستیم؟ به نظر من فرهنگ ترافیک و حمل و نقل بایستی از مدارس ابتدایی شروع شود مثل همیار پلیس، طرح جامع حمل و نقل شهری که بخش بزرگی از آن در بحث ترافیک مطرح شده است که بیش از پیش باید به آن پرداخته شود و نظر کارشناسان و اساتید متخصص و با تجربه را در این زمینه جویا شویم.

 طرح جامع ترافیک در همدان داریم؟ در چه مرحله‌ای است؟
■  بیاناتی: در کمیسیون حمل و نقل و حوزه عمرانی مطرح شده است و مشاور هم مشخص شده است. یکی از واجبات طرح جامع این است که حتماً باید پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی نقشه را در نظر داشته باشند.
■  عراقچیان: در حمایت از صحبت‌های سرهنگ جمالی باید بگویم که ما ترافیک را در سه حوزه تعریف می‌کنیم؛ اول حوزه ایمنی که در شهرها بر عهده شهرداری‌هاست ودر خارج از شهرها بر عهده وزارت راه و شهرسازی است. پلیس در این حوزه معمولاً دخالت نمی کند اظهارنظر فنی می‌کند در کمیسیون هم حضور دارد اما نقد بر ایمنی راه‌ها بر عهده وزارت راه است. دوم: تنظیم، تدوین و اعمال قوانین است یعنی پلیس می‌تواند پیشنهاد تنظیم دهد و یا ضوابطی را برای هر شهری مجزا تعریف کند. آن چیزی که بر عهده پلیس نیست و بر عهده اغلب جامعه و ارگان‌ها است اولین نفر خود افراد هستند که قبل از گواهینامه و شروع به رانندگی فرهنگ ترافیکی را باید یاد گرفته باشند. این درست نیست که از پلیس انتظار داشته باشیم که وقتی فرد در شهر خطا می‌کند به جای اعمال قانون، آموزش دهد. چند سازمان هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه آموزش فرهنگ نقش دارند مثل: صدا و سیما، وزارت ارشاد، آموزش عالی، شورای عالی انقلاب و استانداری‌ها، وزارت کشور، بیمه‌ها، سازمان تبلیغات و وزارت بهداشت و... سازمان‌های متولی باید فعال‌تر باشند. رفتارهای پرخاشگرانه ای که در ترافیک داریم ربطی به قانون ندارد. این موضوع در کشورهای پیشرفته آنقدر مهم است که مثلا در آلمان یک رشته تحت عنوان روان‌شناسی ترافیک وجود دارد.
مطالعه‌ای انجام دادم که آیا رعایت قانون در کشورهای خارجی از ترس است؟ به این نتیجه رسیدم که تا قانون به خوبی اعمال نشود فرهنگ مستمر و پایدار نمی‌شود. در ایران زمانی پلیس در زمینه کمربند ایمنی و مکالمه با تلفن همراه خیلی خوب عمل کرد طوری که کمربند تبدیل به فرهنگ شد. اما در زمینه مکالمه با تلفن کمی کوتاه آمد پس مردم هم چندان جدی نگرفتند و صحبت با تلفن همراه را نشان از تمدن می‌دانند. سوال اینکه آیا در رابطه با تعداد تصادفات با فرهنگ رابطه مستقیم وجود دارد؟ بله قطعاً وجود دارد. آیا ابزار تشویقی داریم؟ نه فقط ابزار تنبیهی داریم. در رانندگی همیشه حق تقدم را با خودمان می‌دانیم در واقع تعارف در خانه داریم خشونت در رانندگی.
در حوزه فرهنگی سه بحث داریم که می‌توانیم آنها را در حوزه رانندگی تعمیم دهیم یکی در حوزه شناخت است که چقدر مردم مطلع هستند؟ یکی در حوزه عاطفی است که مردم چه واکنشی نسبت به قانون دارند؟ و دیگری درحوزه رفتار است که چقدر مردم قانون را رعایت می‌کنند؟ ممکن است مابا یک قانون مخالف باشیم اما باید تا زمانی که این قانون هست،رعایت شود. رعایت قانون، حتی قانون غلط یک اصل است که باید رعایت شود.
ژاپن جلوترین کشور نسبت به آموزش رانندگی است و تبدیل قانون به آموزش و فرهنگ سرلوحه این کشور است.
کشور هلند و سوئد رتبه اول فرهنگ مطلوب ترافیکی را دارند. در ایجاد ارتقاء فرهنگ ترافیکی خانواده‌، جامعه، قانون، مدیران و نخبگان نقش مهمی دارند. در تکمیل صحبت آقای بیاناتی دقت کنیم که ما طرح جامع ترافیک نیاز داریم اما طرح جامع ترافیک هیچ ارتباطی با فرهنگ رانندگی ندارد.
موضوعی تحت عنوان سند جامع رفتار ترافیکی داریم. تنها شهری که در ایران پیش‌نویس این سند را دارد تهران است.به این سند اساساً از بعد فرهنگ عمومی کشور نیاز داریم.

 بخشی از فرهنگ سازی به عهده صدا و سیما است. مخاطبان صدا و سیما معمولاً افراد سن بالا هستند که کمتر رانندگی می‌کنند. چطور برای جوانان فرهنگ‌ساز می‌کنیم؟
صدا و سیما مصداق رسانه است، نه صدا و سیما به تنهایی. صدا و سیما به عنوان یک دانشگاه چه در حوزه نکات مثبت چه منفی عمل می‌کند. روزنامه‌ها، کانال‌ها، شبکه‌های ماهواره‌ای و... در این مهم موثر هستند. رانندگی محل بروز رفتارهای دوگانه در شخصیت‌هاست اصل دموکراسی یعنی احترام به قانون همه باید در آموزش سهیم باشند.

 در پل‌سازی، بریدگی‌ها، و دیگر مباحث ترافیکی همدان چقدر از نظر کارشناسان استفاده شده است؟
■  بیاناتی: در عمده پروژه‌های شهری، احداث عمرانی، معبری و فضای سبز حتماً باید پیوست اجتماعی آن به نتیجه برسد بعد اجرا شود که این موضوع در همدان کمرنگ است.
پیش‌‌بینی نظرات کارشناسان دخیل نبوده است. اما در 5 سال گذشته اتفاقات خوبی در شهر افتاده است. پلیس تشخیص می‌دهد که معبری خطرآفرین است و دستور نصب سرعتگاه را می‌دهد که این نظر در شورای ترافیک مصوب و سپس توسط متولی اجرایی اجرا می‌شود پس توجه ما به این موضوع بیشتر شده است.
قوانین پراکنده است
مدیریت شهر دو بخش عمده دارد که به آن کمتر توجه می‌شود؛ یک بخش سیاست‌گذار و ناظر وبخش دیگر مجری است.شورای شهر نباید در حوزه اجرایی ورود کند بلکه باید سیاست‌گذاری کند، بعد سیاست‌گذاری را نظارت کند. قانون هست اما پراکنده. باید فرد یا ارگانی متولی جمع‌آوری قوانین شود.
بهتراست فردی که می‌خواهد رانندگی کند علاوه بر آموزش الزاماتی را باشد که حتماً در سه ماهه اول رانندگی دوره آموزش‌های ضمن رانندگی را بگذراند که مشکلاتش شناسایی شود.
■  پاسخ جمالی : معابر در رانندگی بسیار موثر است. برخی از پروژه ها در شهر بلند مدت در نظر گرفته نشده است مثل پل شهید قهاری که درسطح سوم این پل تنها یک کامیون می‌تواند تردد کند. مردم باید پلیس خود باشند؛ قانون کامل اجرا شود، به روز‌رسانی شود و یا قانون آنقدر سخت شود که راننده اجازه تخلف به خود را ندهد.

سوال مهمان: آلودگی صوتی و رانندگی با خودرو استاندارد تأثیر زیادی بر فرهنگ ترافیک دارد.درست است؟
■  جمالی: هند دارای بیشترین آلودگی صوتی است. در همدان آلودگی صوتی نداریم و خودرو استاندارد هم تأثیری بر فرهنگ ندارد.
■  عراقچیان: در ادامه صحبت‌های جناب سرهنگ باید بگویم که گاندی رهبر هند زمانی که خواست مبارزه منفی با انگلیس انجام دهد، چند نکته را مطرح کرد که یکی از آنها بوق زدن سر چهارراه بود که هندی‌ها بر انگلیسی‌ها پیروز شدند ولی یادشان رفت که بگویند دیگر بوق نزنید پس آلودگی صوتی در هند بالا ماند.
آلودگی صوتی درجه مختلفی دارد یعنی اینکه  در کوچه‌ها، بلوارها، آزادراه‌ها چه درجه آلودگی صوتی مجاز است.  کارخانه‌ها معمولاً در زمینه آلودگی صوتی استاندارد می‌گیرند. خودروها بعد از مدتی که کار می‌کنند دیگر تست نمی‌شوند. معاینه فنی هم خیلی به بحث آلودگی صوتی نمی‌پردازد. برای آلودگی صوتی سونومتر باید داشته باشیم بعد با آیین‌نامه‌ها و استانداردها انطباق دهیم. در ارتباط با طرح توجیه فرهنگی دوره قبل پنجم شورا خطوط بی‌آرتی در همدان مطرح بود من مخالف بودم چون بی‌آرتی بدون مطالعات اجتماعی، اقتصادی و... کارا نیست. مشابه این موضوع در همدان زیاد است اقدامات ترافیکی برای کولانج امسال اجرا شد آیا مطالعه اجتماعی و اقتصادی انجام شد؟ پل خواجه رشید مطالعه داشت که مغازه‌های کنار چه می شود؟ رفتار اجتماعی مردم بررسی شد؟
در شهرداری اصطلاح پل فضا وجود دارد، یعنی اینکه هر کجا که پل روگذر و زیرگذر احداث می‌شود فارغ از رفتار ترافیکی، رفتار اجتماعی مردم هم درنظر گرفته می شود. بنابراین مطالعه پل فضاها یکی از موضوعات اجتماعی و فرهنگی است. طبق تحقیق یکی از اساتید در مشهد که نتیجه این تحقیق را در اختیارتان می گذارم عجله، استفاده از موبایل، سختی رعایت مقررات، دور شدن از مسیر، عدم رعایت بقیه، نارضایتی از زندگی شخصی، نارضایتی از اوضاع جامعه و مهم ندانستن قوانین عوامل نبود فرهنگ ترافیک است.
سازمان حمل و نقل ترافیک در شهرداری همدان حوزه آموزش ترافیکی می‌خواهد. در سازمان حمل و نقل 15 سال است که این پیشنهاد را به شورا می‌دهم اما تا الآن عملیاتی نشده است دوره‌های بازآموزی نیاز داریم مثل معلم یا پزشک که مدام علمش به روز می‌شود.
جمع بندی اینکه راهنمایی رانندگی هم آمارهای کاربردی ارائه دهد علاوه بر آمار مقصر تصادف، آمار کاربردی هم ارائه شود تا بتوانیم قوانین را عوض کنیم. ابزار تشویق برای کسانی که کم تخلف می‌کنند بگذاریم. اولویت با پیاده است. درهرمعبر شهری، خودرو در اولویت دوم است. قانون‌های ما شاید بازدارنده نبوده است، مثلاً در انگلستان اگر کسی تخلف کند علاوه بر جریمه و توقف خودرو مدتی زندانی هم می شود.

  در همدان چقدر طرح پژوهشی در زمینه ترافیک انجام شده است؟
■  عراقچیان: در حوزه فرهنگی مطالعه‌ای انجام نشده است. در حوزه ضوابط ترافیکی شورای ترافیک شهرستان و استان، راهنمایی ورانندگی و معاون حمل و نقل ترافیک کار می کنند. دائماً مطالعات طرح جامع ترافیک شهری اصلاح یا تعویض می شود و طرح جدید شروع می‌شود. طرح جامع شهر هم پیشنهادات ساده ترافیکی دارد اما در حوزه فرهنگ ترافیکی اقدامی انجام نشده است. نه تنها در همدان، در استان نقص فرهنگ ترافیکی داریم.
دوستی: شورای فرهنگ عمومی وارد این موضوع نشده است. لازم است درخواست از طرف شهرداری یا شورا شهر به شورای فرهنگ عمومی داده شود که بررسی شود و اگر احتیاج به این موضوع باشد، اجرایی می شود. از سال 96 پژوهش‌های استان تجمیع شده است. از دهه 80 انجام شده است تا سال 95 دردفتر طرح‌های ملی وزارت ارشاد پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها را اجرا می‌کند. شناخت مردم از ساختار دایره‌ای شهر هم مهم است.
در فرهنگ ترافیکی به پیمایش ارزش‌ها می‌توانیم مراجعه کنیم. یکی از متغیرهای اثرگذار در پیمایش فردگرایی است که درحال افزایش است. بحثی که چندی پیش در حضور مردم مطرح شد این بود که زرنگی هم مطرح است که مردم اگر فرصت گیرشان بیاید سر یکدیگر کلاه می‌گذارند. از 445 نفر پاسخگو 55 درصد افراد با این موضوع موافق بودند.
متغیر دیگر دو راهی اجتماعی بود؛ اینکه که مردم بین منافع خود و جامعه کدام را انتخاب می‌کنند؟ 53/9 درصد پاسخشان منافع خود بوده است.
متغیر دیگر سردرگمی در رعایت قانون و عدم رعایت قانون بود که ‌52درصد بیان کردند که سردرگم هستند.
بیاناتی: شناسایی وظایف دستگاه‌ها هم درکنار آموزش رانندگان حمل و نقل عمومی در رفتار ترافیکی هم مهم است.رسانه‌ها در حوزه فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارند البته رسانه‌ها هم باید تقویت شود. رسانه همراه شورای فرهنگ عمومی باشد. پیشنهاد پرداختن به موضوع فرهنگ ترافیک را در شورا مطرح می‌کنیم که در همدان هم سند فرهنگ ترافیک جزو واجبات شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com