علیصدر در محاصره حاشیه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123812 تاریخ انتشار:  1401-03-01 - 08:17 تعداد بازدید:  313
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اینبار دیوار تخریب شد
علیصدر در محاصره حاشیه

نویسنده : مریم مقدم

گزارش


 علیصدر هرازگاهی، نه به فاصله طولانی مدت بلکه در کوتاه‌ترین زمان ممکن با حواشی متعددی دست به گریبان شد.
این بار تخریب دیواری که مجتمع سیاحتی علیصدر را از روستا تفکیک می کرد موضوع حواشی کرد.
در روزهای اخیر در حالی که گردهمایی اعتراضی کارگران علیصدر برای افزایش حقوق تیتر رسانه ها شده بود خبر رسید که یک بیل مکانیکی به حیاط مجتمع توریستی توسط مردم بومی وارد شده و دیوار مجتمع به سمت روستا را تخریب کرده است.
در حالی این اتفاقات رقم می خورد که تحقیق و تفحص که به خواست نماینده مردم کبودراهنگ و رأی مجلسی ها آغاز شده است هنوز در این شرکت سیاحتی پرحاشیه در جریان است.
پس از رسانه ای شدن تصاویر این اتفاق، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان به رسانه ها اعلام کرد تخریب دیوار حایل بین روستای علیصدر و محوطه غار، خودسرانه توسط دهیار و شورای روستای علیصدر انجام شده است.
فرهاد تیموری صراحتاً اعلام کرده است به هیچ وجه هماهنگی با مسئولان استان در این زمینه صورت نگرفته است و دهیاری دستورای روستا اختیار انجام چنین کاری را نداشتند و بر همین اساس مرجع قضایی یا موضوع را پیگیری می کند.
در این زمینه سلیمی و شجاع پاک از اعضای شورای روستا به همراه علیپور دهیار روستای علیصدر به دفتر روزنام همدان پیام مراجعه کردند و مواردی را پیرامون چرایی این اتفاق توضیح دادند.

  دیوار از ابتدا غیر قانونی بود
ابوالحسن سلیمی عضو شورای روستای علیصدر گفت: شرکت سیاحتی علیصدر این دیوار تخریب شده را به صورت غیرقانونی در این منطقه کشیده است سال 1370 به بهانه ایجاد مرز بین مجتمع سیاحتی علیصدر برای مقابله با ورود احشام از روستا به مجتمع دیوار ایجاد شد اما بعد به مرور ارتفاع دیوار افزوده شد.
این دیوار از نگاه مردم روستا یک مانع است برای آنکه ما بتوانیم ظرفیت های گردشگری روستا را به گردشگران ارائه دهیم ما تابع قانون هستیم و اگر مصوبات سال 1390 را مرور کنید درمی یابید که این دیوار به این شکل از ابتدا قرار نبوده وجود داشته باشد.
قرار بود دیوار 70 سانتی کشیده شود تا فضای گردشگری برای مساحت توریستی اجرا شود اما امروز ببینید این مهم اتفاق نیفتاده است.
وی هدف از تخریب دیوار را ایجاد اشتغال پایدار و ورود سرمایه‌گذار به روستا عنوان کرد و یادآور شد: این دیوار حصاری بود که شرکت در برابر ورود مسافران به روستای توریستی علیصدر درست کرده بود.
سلیمی با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه شرکت علیصدر باعث شده ۵۰ درصد مردم روستا کارگر غار و ۵۰ درصد دیگر مستأجر آن باشند، تصریح کرد: این سیاست‌ سال‌هاست به ضرر اهالی روستای علیصدر تمام شده است.
وی ادامه داد: ما می‌توانیم زیرساخت‌های اقامتی را در روستا به وجود بیاوریم و مسافر را به داخل روستا هدایت کنیم پس چرا نباید این کار را انجام دهیم، از طرف دیگر اهالی به اشتغال پایدار نیاز دارند.

 علیصدر برای ساخت دیوار از ابتدا مجوزی نداشت
شجاع پاک عضو دیگر شورای علیصدر عنوان کرد: سال 1390 مصوبه ای در شورا وجود دارد که به واسطه آن بنیاد مسکن موظف شده است طرح تفضیلی کوچه های اطراف مجتمع سیاحتی علیصدر را مشخص کند.
که بر اساس آن تغییرات باید دور تا دور مجتمع علیصدر و حدفاصل آن با روستا رقم می خورد که متأسفانه این مصوبه علی رغم امضاء شدن بین دهیاری و مدیرعامل وقت شرکت سیاحتی همچنان اجرا نشد.
وی گفت: شرکت علیصدر اصلاً برای ساخت دیوار از ابتدا مجوزی نداشته است.
سال 1390 هم که جلسه های متعدد برای تعیین تکلیف طرح تفضیلی روستا تشکیل شد مقرر شد ابتدا بنیاد مسکن طرح تفضیلی را ارائه دهد.
و پس دیواری که به صورت غیرمجاز احداث شده است از بین روستا و مجتمع علیصدر برداشته شود.
حتی در آن زمان نامه های از سوی معاونت عمرانی استاندار وقت هم مبنی بر برداشتن دیوار زده شد ما از مدت ها قبل این درخواست را پیگیری می کردیم تا اینکه 72 ساعت قبل از تخریب دیوار به شرکت سیاحتی علیصدر نامه زدیم که دیوار را بردارند اما هیچکدام به درخواست شورا و دهیار و مردم روستا رسیدگی نکردند.
این عضو شورای روستا تأکید کرد: مردم روستا نیازمند حمایت های قانونی و دولتی برای دستیابی به توسعه هستند اما تا امروز خواست آنها آنگونه که باید محقق نشده است و نمونه آن در عقد قراردادهای کارگردان برای کار در علیصدر و توسعه پیدا نکردن مجتمع سیاحتی علیصدر برای ارائه خدمات به گردشگر یکی پس از دیگری مشخص است.

  شرکت علیصدر ۳۰ سال است در جا می‌زند
علیپور با اشاره به اینکه دیوار حائل بین روستا و محوطه غار غیرمجاز و جلوی سرمایه‌گذاری محلی را گرفته بود، بیان کرد: ما خودسرانه عمل نکردیم و روز قبل از تخریب به شرکت اطلاع دادیم همچنین زمستان سال گذشته اظهارنامه از طریق مراجع قضایی به شرکت ارسال شد اما پاسخی دریافت نکردیم.  
وی با اشاره به اینکه شرکت علیصدر ۳۰ سال است در جا می‌زند، خاطرنشان کرد: براساس طرح هادی تخریب دیوار قانونی است، از طرفی یکی از وظایف دهیاری مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز است و دیوار سه متری غیرمجاز در این محدوده دید روستا را گرفته بود.
علیپور دهیار روستا نیز گفت: ما طبق مصوبه ای که سال ها اجرا نمی شد اقدام به برداشتن دیوار کرده‌تایم. اصرار داریم این دیوار برداشته شود چرا که دیوار بین روستا و مجتمع فاصله ایجاد کرده است و موجب شده است نتوانیم خدمات مطلوب بومی را به گردشگران ارائه دهیم.
دیوار باعث شده است هر کس می خواهد سرمایه گذاری کند به حریم مجتمع بیشتر نزدیک شود چرا که فکر می کند بین مجتمع و خدمات فاصله می افتد نمونه این ادعا ساخت همین هتل نیمه کاره کنار دیوار است که چه بسا اگر دیوار وجود نداشت هتل را آن سوتر در روستا می ساختند.
وی گفت: روستای علیصدر هنوز نتوانسته است به واسطه درآمد غار توسعه گردشگری را به خود ببیند و ما نیازمند معرفی ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذار هستیم.
دهیار علیصدر در ادامه گفت: شرکت علیصدر سال ۷۰ اراضی روستا را به شرط کارآفرینی و سرمایه‌گذاری از پدران ما خریداری کرد و منابع طبیعی ۲۷۰ هکتار از اراضی ملی که متعلق به دامداران و کشاورزان روستاست را ۹۹ ساله به شرکت اجاره داده که هیچ یک عملی نشد.
علیپور با بیان اینکه نمی‌توانیم در حریم غار، چاه آب بزنیم و کشاورزی و دامداری روستا از بین رفته است، افزود: شرکت تاکنون مجوزی برای کشیدن دیوار ارائه نداده و تنها شفاهی اعلام کرده مجوز کشیدن ۶۰ سانتی‌متر دیوار دارد.
به گفته وی، اهالی روستا در حال مهاجرت هستند در حالیکه علیصدر باید مهاجرپذیر باشد و اگر شرکت درست عمل می‌کرد اهالی می‌توانستند از طریق گردشگری پیشرفت کنند، علاوه بر این علیصدر حیاط خلوت شرکت است و می‌خواهد با ایجاد حاشیه‌ جو را متشنج کرده تا دید سرمایه‌گذار به روستا منفی شود.
علیپور با اشاره به اینکه ما تنها بابت خدماتی که به مسافر می‌دهیم سالانه حدود ۲۰۰ میلیون تومان از درآمد میلیاردی غار دریافت می‌کنیم، مطرح کرد: از معاون عمرانی استاندار می‌خواهیم اگر به عنوان هیئت مدیره دلسوز علیصدر است، مدیر لایقی که دید گردشگری داشته باشد، برای غار انتخاب کند، علاوه بر این، وی تا به حال دیوار حائل را از نزدیک دیده یا صورتجلسه را مطالعه کرده است که درباره‌اش اظهارنظر می‌کند؟
به هر ترتیب موضوع و موارد در زمینه علیصدر بسیار زیاد است اما در حال حاضر چرایی تخریب دیوار بین روستا و علیصدر موضوع این گزارش بود و در گزارش های بعدی همدان پیام به تحلیل نظر کارشناسان در زمینه های مختلف و موضوعات این منطقه گردشگرپذیر اما پرحاشیه خواهد پرداخت.
امیدواریم کارشناسان، مدیران مرتبط و اهالی روستا در زمینه برنامه جامع گردشگری خود پس از تخریب دیوار در آن سوی این دیوار برای توسعه گردشگری برنامه ای مدون ارائه دهند شاید بتوان پس از آن این اتفاق را توصیه کرد چرا که در غیر این صورت برداشتن دیوار بین مجتمع و روستا تنها و تنها سیما و منظر گردشگری این منطقه را می‌تواند آسیب برساند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com