انحلال مرکز ملی فرش، مصداق پایان کار هویت ملی ایرانی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135198 تاریخ انتشار:  1402-08-14 - 07:00 تعداد بازدید:  69
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

انحلال مرکز ملی فرش، مصداق پایان کار هویت ملی ایرانی است

یادداشت


 خبر بهت‌آور این است که مرکز ملی فرش ایران با یکی از مجموعه‌های نامأنوس وزارت صمت به‌نام «دفتر صنایع خلاق و ورزشی» ادغام شده است!. اما نکته قابل تأمل و تأسف‌بار خبر این است که در واقع مرکز ملی فرش ایران که حدود 2 دهه پیش برای نجات هنر و صنعت اصیل فرش از رکود و فراموشی تشکیل شده است، به حاشیه رانده شده و استقلال عمل خود را از دست بدهد.

امروز به حاشیه راندن متولی اصلی و قانونی فرش ایران یعنی خط بطلان کشیدن بر یکی از اصیل‌ترین و جهان شمول‌ترین هنر و صنعت ایرانی که روزگارانی نه چندان دور به عنوان هنر و صنعتی مولد و اشتعال‌آفرین، صادرات اول ایران به تمام کشورهای اروپایی و آمریکا را تشکیل می‌داد و ارزآورترین محصول ایرانی محسوب می‌شد. در اوج صادرات محموله‌های فرش دستباف ایرانی به کشورهای ثروتمند جهان، صادرات نفت از کشورمان در درجه دوم اهمیت قرار داشت و جهانیان مردم هنرمند و خلاق ایرانی را به لحاظ اصالت، زیبایی و شگفتی‌های هنر قالی دستباف ایران می‌شناختند. تا قبل از رکود صنعت و اقتصاد فرش دستبافت، بیش از ۱۲ میلیون ایرانی بدون احتساب جمعیت خانواده‌هایشان، به تولید و تجارت محصولات متنوع فرش دستباف در شهر‌ها و روستاهای مناطق مختلف کشورمان اشتغال داشتند و رونق اقتصاد سنتی کشورمان به خاطر رونق بازار فرش دستباف ایرانی در جهان بود. حادثه بزرگ رکود فرش دستباف به علت اهمال و ضعف سیاست‌گذاری‌های مسئولان صنعت فرش کشور در حفظ موقعیت این صنعت در بازارهای جهانی اوایل دهه ۷۰ اتفاق افتاد و پس از آن به‌تدریج فعالان هنر و صنعت فرش از ریسنده، بافنده، رنگرز، رفوگران زبردست، باربر، پیله‌گران محلی، بازاریان، بازرگانان و میلیون‌ها شاغل غیرمستقیم در چرخه اقتصادی صنعت فرش دستباف، از چنین اشتغال پایدار و مولد رویگردان شده و برای تأمین معیشت و گذران زندگی جذب کار و کسب‌های واسطه‌ای و کاذب نظیر دست فروشی و جمع‌آوری ضایعات شدند.

همزمان با رکود بازار داخلی و صادرات فرش دستباف ایرانی کشورهای بیگانه با فرصت‌طلبی و سیاست ورزی‌های هوشمندانه به این فکر افتادند تا تولیدات بی‌کیفیت فرش خود را با طرح و نقشه و نام و اعتبار فرش ایران راهی بازار‌های جهانی نمایند.

نباید از نظر دور داشت که سوسوی بی‌رمق اقتصاد فرش ایران در برخی کشور‌های اروپایی و آمریکا در تمام ۲۰ سال گذشته به لحاظ تلاش و تکاپوی مرکز ملی فرش ایران بوده است و به‌جای اینکه تصمیم‌سازان وزارت صنعت و معدن و بازرگانی درصدد تقویت مرکز ملی فرش برآیند، اینک آخرین میخ را بر تابوت صنعت فرش کوبیده و بدینسان صورت مسأله‌ای را که از حل و فصل آن برای احیای موقعیت اقتصاد جهانی فرش ایران عاجز بوده اند، با ادغام آن در یک دفتر بی‌نام و نشان به‌طور کامل پاک می‌کنند !.

با وجود رکود و‌کسادی بازارهای داخلی و خارجی فرش دستباف، هنوز هم امید بازگشت رونق و شکوه به اصیل‌ترین بازار سنتی ایران وجود دارد، هنوز هم می‌توان با یک برنامه‌ریزی و همه جانبه‌نگری مدبرانه هنر و صنعت فرش دستباف را به اشتغال اول کشور تبدیل کرد. فرش ایران بخش مهمی از شناسنامه و هویت ایرانی در جهان شناخته می‌شود و حیف است بیشتر از این به حاشیه رانده شود.

نجات فرش ایران با تقویت و حمایت از مرکز ملی فرش امکان پذیر خواهد بود و ادغام آن در یک دفتر زیر مجموعه وزارت‌خانه به منزله یک آزمون و‌ خطای دیگر است، آزمون و خطا‌های مکرر که تاکنون بسیاری سرمایه و منابع ملی و داشته‌های پرافتخار کشورمان را به باد فنا داده است .

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com