یک‌بار برای همیشه! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133833 تاریخ انتشار:  1402-05-28 - 08:29 تعداد بازدید:  96
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یک‌بار برای همیشه!

یادداشت


 پس از رئیس‌جمهور که خواهان حل و فصل مشکلات حقوقی و دریافتی معلمان یک‌بار برای همیشه شده بود، این بار نوبت رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی است تا از تاکید یک‌بار برای همیشه استفاده کند البته این‌بار حاجی‌بابایی به عنوان رئیس فراکسیون فرهنگیان تنها معلمان را مدنظر ندارد و از حل این مشکل برای تمامی شاغلان و بازنشستگان سخن گفته است.

 حمیدرضا حاجی بابایی در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، گفته است؛  اجرای نادرست رتبه بندی معلمان، عدم پرداخت رفاهی و ظلم به معلمان مهرآفرین مشهود است. چرا ساماندهی نیروی انسانی اجرایی نمی شود؟ مگر می شود فردی ۱۰ سال نیروی پیمانی بوده و رسمی نشود؟ مشکل این افراد چرا حل نمی شود؟ همسان سازی حقوق بازنشستگان از طرف کمیسیون برنامه به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است. این مسئله یک بار برای همیشه باید حل و فصل شده و حقوق ها عادلانه شود. آنچه مورد اعتراض همگان بوده عدم وجود عدالت است نه افزایش حقوق. در سال ۱۴۰۳ باید به سمت عادلانه شدن حقوق ها حرکت کنیم. نظام هماهنگ پرداخت باید هرچه سریع تر تعیین تکلیف شده و اجرایی شود.

این تذکر در شرایطی است که سازمان اداری و استخدامی کشور هم به نتیجه مشابهی رسیده و از تلاش برای تدوین لایحه‌ای برای پرداخت عادلانه به کارکنان دولت سخن گفته است.

اما تمامی این رویدادها در شرایطی است که اعتراضات صنفی چه در فضای مجازی چه در تجمعات مقابل نهادهای مسئول به کمی حقوق و دستمزد بخشی از خبرهای این روزها است و پیش بینی شده این اعتراضات قابلیت سرمایه‌گذاری دشمن برای تبدیل آن به ناآرامی را داراست و باید برای پیشگیری از توطئه دشمنان با تیزهوشی عمل کرد.

بر اساس تحقیقی دانشگاهی که اعتراضات تا سال ۱۴۰۰ را بررسی کرده به طور کل وقوع این اعتراضات حاکی از وجود و ظهور چند مسئله اساسی در جامعه ماست؛

- وجود فقر و نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی بین اقشار مختلف جامعه و نادیده‌گرفته شدن بسیاری از مردم و مشاغل و اصناف و وجود فساد اداری و اقتصادی در سطحی وسیع

- تغییر سبک زندگی مردم جامعه ما به واسطه جهانی شدن و گسترش ارتباطات و تغییر ذائقه و عادات مردم (به تاثیر از نیازهای جدید، فضای مجازی با امکان آگاه شدن از شرایط سایر مردم در سایر جوامع و امکانات آن‌ها و از طرفی فراهم شدن امکان همبستگی مجازی و انتقال همان همبستگی به عرصه واقعی اجتماعی).

- بی‌اعتمادی مردم و اصناف به احزاب و نهادهای رسمی دولتی و تنها دیدن و بی‌یاور پنداشتن خود که این باعث شده مردم عادی خودشان را در خیابان فریاد بزنند.

محققان این تحقیق گفته‌اند؛ که در صورت نبود پاسخگویی به مطالبات مردم و نادیده‌گرفتن زمینه‌های اصلی اعتراضات، مشخص نیست که امواج بعدی اعتراضات در سطوح قبلی باقی بمانند یا شعله‌ور شوند. به همین دلیل مسئولان و تصمیم‌گیران در سطوح مختلف دولتی باید در سیاست‌گذاری‌ها و اجرای آن‌ها منافع و بالاخص خواسته‌های معیشتی مردم را در نظر بگیرند. چرا که دوباره یک جرقه کافی‌است تا همه معترضان با نگرش ها و اهداف متعدد و متنوع به خیابان ها بریزند.

پژوهشگران این تحقیق در راستای یافته‌های این مطالعه توصیه‌هایی را برای قشر تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز کشور ارائه کرده‌اند؛

- انجام اصلاحات بنیادی و ساختاری به‌خصوص در بخش‌های مختلف اقتصادی مانند اصلاح نظام بانکی، بودجه، قیمت کالاها و حامل‌های انرژی

 - بازسازی اعتماد از دست‌رفته مردم از طریق کسب مجدد رضایت‌مندی اجتماعی که البته کار آسانی نخواهد بود. سخت‌تر و محدودتر نکردن زندگی مردم هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ اجتماعی، تا حدودی گام مثبتی برای جلب این اعتماد از دست رفته خواهد بود

 - ایجاد چشم‌انداز روشن و افق‌گشایی پیش چشم مردم، به‌خصوص جوانان می‌تواند حس امید به آینده و تحرک و انگیزه را در آن‌ها بیدار کند

- بازبینی برنامه‌ها و طرح‌های اقتصادی به نفع طبقات پایین جامعه در راستای بهبود وضع معیشت آن‌ها

- به رسمیت شناختن جنبش‌های اعتراضی معترضان و ایجاد فضای آزاد و باز سیاسی و مکانیسمی برای بیان اعتراضات.

با در نظر گرفتن این تحقیق دانشگاهی، عبارت تاکیدی یکبار برای همیشه که از سوی حمیدرضا حاجی‌بابایی استفاده شده، بیشتر از گذشته و بهتر قابل درک است و انتظار می‌رود به این تاکیدات در مجلس و دولت با درنظر گرفتن اتفاقات سال گذشته ،توجه جدی شود تا بهانه اعتراض و بهره‌برداری دشمن، دیگر فراهم نباشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com