این چاه دیگر آب ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62412 تاریخ انتشار:  1394-06-08 - 05:45 تعداد بازدید:  264
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

این چاه دیگر آب ندارد

یادداشت

پدیداری خشکسالی و تغییر آب‌وهوای اقلیمی در همدان سالیانی است که عرصه را بر استان تنگ کرده و راهکارهای موقتی مدیران این بخش نتوانسته چاره‌ای برای این نقطه التهاب باشد. مدیران بخش آب استان به عنوان عاملان سیاست‌های کلان دولت علی‌رغم تأکید دولت یازدهم از ابتدای کار بر اهتمام به بحران آب در استان‌ها و تثبیت منابع موجود همچنان راحت‌ترین راه‌ها برای فروکش کردن انتقادات شهروندان از قطعی‌های مکررو کم‌فشاری آب در مناطق برمی‌گزینند که شوربختانه در میان این راه حل‌ها اخیراً حفرچاه‌های جدید نیز به چشم می‌خورد.
در شرایط کنونی برابر آنچه که در تارنمای اداره آب‌وفاضلاب استان دیده می‌شود حفر چاه جدید در شهر بهار را خواهیم داشت که این خبر از چند بعد قابل بررسی است؛
1- ماه‌هاست که مدیران آب منطقه‌ای استان از بحرانی بودن وضعیت منابع آبی در دشت‌های استان خبر می‌دهند و به همین خاطر روند انسداد چاه‌های غیرمجاز در استان در پیش گرفته شده که بنا بر مصلحت عمومی و آینده استان بایداز آن حمایت شود. اما با این حال دیده می‌شود که در پروژه‌های جدید، آب‌وفاضلاب استان بازهم برای چاره‌اندیشی کم‌آبی در شهرهای استان به این راه یعنی حفر چاه جدید دست زده‌اند که جای تأمل و سؤال دارد که در اتخاذ این تصمیم تا چه حد به شرایط استان که مورد تأييد مدیران آب منطقه‌ای و ارشد استان است توجه شده و اصولاً آیا در حفر این چاه‌ها نظر دلسوزان و کارشناسان متخصص در حوزه آب دریافت شده یا نه؟
2- نکته خطرناک‌تر در این موضوع حفاری در برخی دشت‌هاست که مدت‌هاست چراغ قرمز برای سفره‌های زیرزمینی آن روشن شده است. دشت بهار یکی از این دشت‌هاست که با کوتاهی مدیران در حوزه کشاورزی و آب، برداشت‌های بی‌حساب و کتابی از آن شد تا سیب‌زمینی‌های پرآب‌بر و کم‌بهره را برای استان برویاند تا سفره‌های زیرزمینی تنزل پیدا کنند. علی‌رغم به صدا در آمدن زنگ خطر در این محدوده آب‌وفاضلاب باید پاسخ دهد که چطور به حفر چاه در این منطقه رسیده است. حسب شرایط موجود قاعدتاً حفر چاه در این منطقه جزو خط قرمزهاست حال چه اضطرار و دلیلی موجب شده که به حفر چاه دست زده شود حتماً نیاز به پاسخگویی مدیران این بخش خواهد داشت.
3- در شرایطی که استان‌های درگیر با بحران آب به طور مداوم در نشریات و رسانه‌های خود از اقدامات صورت گرفته گزارش می‌دهند و به مردم توصیه صرفه‌جویی دارند باید بگويیم که در همدان علی‌رغم قرمز بودن وضعیت، مدیران آب آنچنان آسوده خاطر روزگار سپری می‌کنند که اگر کسی نداند تصور پرآب بودن سدها و نبود مشکل در استان را می‌کند. انتقاد به نحوه اطلاع‌رسانی و پاسخگویی متولیان آب- که بیشتربه حوزه روابط عمومی وارد است- متأسفانه با کم اهمیتی روبه‌رو شده است و این در حالی است که کم‌کاری آب‌وفاضلاب در حوزه اطلاع‌رسانی حتی انتقاد شهروندان و مسئولان شهری را هم در بر داشته است. به این مشکلات باید تصمیمات جزیره‌ای و نبود برداشت واحد از بحرانی بودن شرایط آبی استان و راه‌های مقابله با آن را اضافه کرد که حوزه مدیریتی آب در استان را بیش از پیش مشکل‌دار نشان می‌دهد.
4- با این عملکردحوزه مدیریت آب به‌ویژه در حوزه آب‌وفاضلاب استان آنچه که از آینده منابع آبی متصور است امیدوارکننده نخواهد بود.
حوزه آب‌وفاضلاب با حساسیتی که در استان کم‌آب همدان دارد هنوز این دریافت دیده نمی‌شود که مسئولیتی بسیار خطیر و حساس را در حفظ منابع آب بر عهده دارد. باید گفت که اگر راه حل رفع مشکل آب در حفر چاه‌ها بود که سطح منابع آبی استان به این روز نمی‌افتاد. برای رفع معظل کم‌آبی باید روی روش‌هایی که در دنیای پیشرفته پاسخ داده شده تکیه کرد. وگرنه این چاه‌ها دیگر آب ندارند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com