نقش شوراهاي دانش‌آموزي در جامعه‌پذيري سياسي نوجوانان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  64686 تاریخ انتشار:  1394-08-05 - 05:45 تعداد بازدید:  393
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نقش شوراهاي دانش‌آموزي در جامعه‌پذيري سياسي نوجوانان

یادداشت

امروز همزمان با سراسر كشور انتخابات شوراهاي دانش‌آموزي در مدارس مختلف استان برگزار مي‌شود. انتخاباتي كه طي آن منتخبان دانش‌آموزان در قالب شوراهاي اسلامي دانش‌آموزي با تشكيل جلساتي در اداره امور مختلف مدرسه نقش‌آفريني مي‌كنند.
آماده‌سازي دانش‌آموزان براي جامعه‌پذيري و تمرين مشاركت اجتماعی، استفاده از توانمندي‌هاي مختلف دانش‌آموزان به مثابه منابع انساني در اجراي برنامه‌هاي درسي، ايجاد روحيه مسئوليت‌پذیری و مشاركت دانش‌آموزان، تمرين كار گروهي و آمادگي دانش‌آموزان براي ایجاد سازمان‌های کار آفرین، صرفه‌جويي در هزينه‌هاي نيروي انساني موظف، ايجاد حس رقابت بين كلاس‌ها در امر مشاركت در كارهاي مدرسه، كاهش فاصله بين مسئولان و دانش‌آموزان و حذف فاصله كلاس و دفتر، شناسایی نقاط قوت و ضعف دبیرستان از دید دانش‌آموزان، مشارکت در شناخت نیاز‌های روزآمد دانش‌آموزان، رهیافت اجرايی جهت رفع نیازهای فوق، مشارکت در جمع‌آوری تجارب دیگران، تقویت بنیه اندیشه‌ورزی دانش‌آموزان، همسوسازی دانش‌آموزان با سیاست‌های مدیریت اهداف تشکیل شورا‌های دانش‌آموزی به حساب مي‌آيد.
همچنين مواردي چون بررسی چگونگی مشارکت دانش مشارکت دانش‌آموزان در فعالیت‌های آموزشی و پرورشی و اجرایی و ارائه پیشنهاد به شورای مدرسه، همکاری با مسئولان مدرسه در فعال‌سازی تشکل‌های دانش‌آموزی از قبیل بسیج دانش‌آموزی، انجمن اسلامی و تشکل‌های دانش‌آموزی، همکاری در برنامه‌ریزی و اجرای مناسبت‌های گوناگون، همکاری در برنامه‌ریزی و اداره نشریه مدرسه، همکاری در برنامه‌ریزی و برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری علمی و ورزشی دانش‌آموزان، همکاری در برنامه‌ریزی و برگزاری اردوی دانش‌آموزی و بازدید علمی، همکاری در برنامه‌ریزی و برگزاری نماز جماعت و مراسم آغازین، همکاری در برنامه‌ریزی برنامه امتحانات داخلی، همکاری در اداره کتابخانه و تعاونی و مسائل بهداشتی، انتخاب نماینده جهت شرکت در شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان، ارائه پیشنهاد به مدیر مدرسه جهت تشویق دانش‌آموزانی که مشارکت فعال در امور اجرایی مدرسه داشته‌اند، از جمله وظايف اين شوراها محسوب مي‌شود.
شوراهاي دانش‌آموزي براي انجام درست و دقيق اين وظايف و در راستاي تحقق اهداف پيش گفته، فعاليت‌هاي خود را در قالب كميته‌هاي فرهنگ و قرآن و معارف اسلامی، بهداشتی، علمی- آموزشی و پژوهشی، هنری، سیاسی و اجتمایی، تعاون و فعالیت‌های گروهی و ورزشی دنبال مي‌كند.
ازسوي ديگر در سطح شهرستان‌ها و استان نيز شوراهاي دانش‌آموزي فعاليت دارند و در نهايت از بين اعضاي شوراهاي استاني مجلس دانش‌آموزي كشور تشكيل شده كه اهداف مورد نظر را در سطح ملي و كلان دنبال مي‌كند.
تشكيل چنين شوراهايي در سطوح مختلف از مدارس گرفته تا منطقه، شهرستان، استان و كشور در نگاه نخست ايجاد فضايي براي تمرين دموكراسي و آموزش عملي فرهنگ مردم‌سالاري ديني براي نسل‌هاي جديد است كه آثار و نتايج خاص خود را دارد و باعث جامعه‌پذيري سياسي دانش‌آموزان مي‌شود.
از سوي ديگر با شكل‌گيري چنين مجموعه‌هايي زمينه مناسبي براي بهره‌گيري از ظرفيت نوجوانان و جوانان در امور مختلف مدرسه و استفاده از ديدگاه‌هاي سازنده آنها فراهم مي‌شود.
در مجموع شوراهاي دانش‌آموزي فرصتي براي ارتقاي فرهنگ مشاركتي و مردم‌سالاري ديني در بين نوجوانان و نيز مشاركت و نقش‌آفريني دانش‌آموزان در صحنه‌هاي مختلف است و مي‌توان از اين فرصت براي رشد و آگاهي سياسي و اجتماعي دانش‌آموزان استفاده كرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com