تدبير استان براي پسابرجام همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  64588 تاریخ انتشار:  1394-08-03 - 05:45 تعداد بازدید:  363
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تدبير استان براي پسابرجام

یادداشت

توافق هسته‌اي ايران با شش قدرت بزرگ جهان به‌رغم مخالفت‌ها يا موافقت‌ها با آن، فضاي جديدي را پيش روي كشور گشوده، فضايي كه اميدها به بهبود وضعيت به خصوص در حوزه اقتصادي را بسيار افزايش داده است.
 رقابت‌ خارجي‌ها براي حضور در بازار بزرگ ايران در كنار علاقمندي مردم كشورهاي ديگر به خصوص كشورهاي اروپايي براي سفر به ايران و آشنايي با آداب و رسوم و فرهنگ و تاريخ كشور و مردم بزرگ ايران همه از آغاز تعاملاتي گسترده با جهان در تمامي عرصه‌ها حكايت مي‌كند.
آن چنان كه در اخبار منعكس مي‌شود هيأت‌هاي خارجي به خصوص اروپايي‌ها تنها براي فعاليت در يك حوزه وارد ايران نمي‌شوند و علاقمند هستند در تمامي حوزه‌هايي كه قابليت همكاري وجود دارد با تمام توان وارد شده و در شرايط نفع دوطرفه همكاري گسترده داشته باشند.
آنچه اكنون اتفاق افتاده است، اعلام علاقمندي و مذاكرات اوليه براي همكاري عمدتاً در حوزه‌هاي اقتصادي، دارويي، كشاورزي، صنعتي، گردشگري و ورزشي و هنري بوده كه در قالب تفاهم‌نامه‌هاي اوليه توافقاتي نيز حاصل شده است.
بر اساس شروط دولت تدبير و اميد همكاري با كشورهاي خارجي در شرايط پساتحريم با سه شرط انتقال سرمايه، انتقال تكنولوژي و صادرات به نام ايران اتفاق خواهد افتاد، اين سه شرط نگراني از تبديل بازار بزرگ ايران به محل صادرات كالاهاي خارجي را رفع و از تدبير دولت براي افزايش صادرات، ارتقاي تكنولوژي و جذب سرمايه‌ پرده برمي‌دارد.
اما يك نگراني بزرگ همچنان وجود دارد و آن هم عقب ماندن استان در رقابت بين استاني براي همكاري با كشورهاي خارجي در شرايط پساتحريم است. تاكنون هيأت‌ها يا خود خواسته‌اند و يا به سمت استان‌هاي صنعتي مانند خوزستان و اصفهان برده شده‌اند.
هيأت اتريش و آلمان دو هيأتي بودند كه چنين سرنوشتي داشتند. در كنار آن برخي استان‌هاي همجوار نيز ميزبان هيأت‌هاي تجاري علاقمند به همكاري در شرايط پساتحريم بوده‌اند.
 در دو سال اخير تعاملات بين استاني در راستاي گسترش روابط بين‌المللي در دستور كار استان بوده است كه مقدماتي براي همكاري با استان سوردلوفسك روسيه و كولاب تاجيكستان در اين زمينه اتخاذ شده است.
 با اين حال در شرايط جديد به نظر مي‌رسد اگر همدان بخواهد با پتانسيل‌هاي خود به استقبال همكاري با هيأتي اروپايي برود، فرانسوي‌ها گزينه مناسبي باشند؛ زيرا علاقمندي به گردشگري همدان را ابراز داشته‌اند، از تكنولوژي روز به خصوص در كشاورزي و صنايع تبديلي و صنايع هوا و فضا بهره‌مند و در كنار آن مردماني پيگير در كار هستند كه براي كار در همدان ضرورتي اجتناب‌ناپذير است.
البته اين يك پيشنهاد است اما تفاهم‌نامه همكاري ايران با فرانسه به خصوص در حوزه گردشگري و باستان‌شناسي تفاهم‌نامه ارزشمندی براي استان در اين دو حوزه مؤثر مي‌تواند باشد. جداي از اين سياست استان براي اين دوران ويژه و فرصت طلايي بايد مشخص باشد و دستگاه‌هاي مسئول در زمينه جذب سرمايه‌هاي خارجي، جذب گردشگر و تكنولوژي‌هاي نوين در اين روزها بايد فعال‌تر عمل كنند وگرنه، تنها همدان در رقابت بين استاني عقب نخواهند ماند، بلكه از تكنولوژي و صنايع نوين نيز در تعاملات جديد بين‌المللي بهره‌مند نخواهد شد. پس تا دير نشده تدبيري شايسته لازم است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com